Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-10-2006, 10:29
Axa
Guest

Activity: 0%
Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by wand
felmerült, hogy mindenki lássa milyen áron mennyi cucc van kint. ezt remekül ki tudnák használni a baromi gazdag klánok, mindenki más szívna vele
Ezt elmagyaráznád bővebben? Nem kötözködöm, hanem nem látom át, hogy hogyan tudnák kihasználni? Mert szerintem most pont azt használják ki, hogy nem látod meg időben, hogy átutalás készül, ezért vagy mindig van kint fogó cuccod, vagy lekésel a bizniszről.
Sponsored Links
Old 02-10-2006, 11:50
Kisbér Kisbér is offline
Member

Longevity: 99%

Azokban a csoportokban, ahol kevesen vannak (pl angolban a top 2-3 csoport), simán meg lehet játszani, ha valakivel összetűzésed van, hogy elkezded rengetni és közben felvásárolod az összes nyersanyagot a piacról, így nem tudja visszaépíteni magát (vagy pl gyújtogatod, és felveszed csak a fát).
Vagy megtámadod miközben felveszed az összes piacon lévő íjászt, meg elitet, hogy ne tudjon védelmet venni...

Mindezt csak azért írtam le, mert nem biztos, hogy azért veszek fel 50k-ért katonát, mert én nyerészkedni akarok vele
Old 02-10-2006, 12:14
wand wand is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Axa
Ezt elmagyaráznád bővebben? Nem kötözködöm, hanem nem látom át, hogy hogyan tudnák kihasználni? Mert szerintem most pont azt használják ki, hogy nem látod meg időben, hogy átutalás készül, ezért vagy mindig van kint fogó cuccod, vagy lekésel a bizniszről.

hát nézzük:
1. ha át akarok utalni, semmi más dolgom nem lenne, mint kiválasztom azt a cucot amiből e legkevesebb van kint és nincs is kint belőle drágán. kipakolok baromi sok tételben 50k ért cuccot, az első adagok fél órán belül kiérnek, felveszem a teljes piacot, és már megy is az utalás..
ha valkinek feltűnik azután félórával, hogy én kipakoltam és kitesz ő is pár tételt ami pl 1 óra altt kiér akkor az 1 óra alatt bőven ér ki annyi cuccom, hogy utalhassak.

2. ha pontosan tudom előre miből mennyi van a piacon, akkor azt is látom ha valmaből ideiglenesen kevés van, olcsó megveszem és kirakom drágábban, semmi rizikó nincs benne, lévén előre látom, hogy fel tudom venni és nagy valsószínűsággel szépen kersek rajta

3. nem 1/A szinten, megtámadok egy orit akinek mondjuk nincs gabonája vagy kevés van neki. ugyan pénzem alig, viszont azt látom, hogy ennyiből is épp fel tudom venni a gabonát. szegény simán vissztámadhatna, de gabona híjján nem tudja elküldeni a seregét.. persze ha nem látnám mennyi az össz gabona, akkor nem költeném vaktában el az össszes pénzem..

4. már lentebb elhangzott, hogyha megtámadok egy orit, aki ha észrevesz tudna fogni, ha vesz íjjast, de nekem van annyi pénzem amiből az össz íjjast felveszem, szal nem tudja fogni

5. esetleg full íjjasos ori, de kitámadva át tudom ütni, pláne ha látom, hogy úgysem fog tudni visszajönni, mert előtte tudom, hogy megtudom venni az össz lovat+elitet.

nah szerintem ennyi kb elég
Old 02-10-2006, 15:52
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Ati
Vagyis ha pénzt akarok valakinek átvinni, akkor meg kell vennem az összes (mondjuk) fát, és akkor tehetem én ki 50ezerért darabját. Más pedig nem teheti ki reális áron, amennyiért meg is veszik, csak 25ezerért. Nyilván kivár, hogy más tegye ki, és neki már olcsóbb legyen az átlag, mert tudja, hogy ennyiért nem veszik meg. És miközben mindenki kivár, csak a pénzáthúzáshoz szükséges 50k-ért kitett fa van a piacon, és átment a pénz, senki mégcsak bele se szólt.

Ez azt jelenti hogy az átutalás egy teljesen legális dolog? Én azt hittem ez is kimeriti a JKSZ fogalmát.
Old 02-10-2006, 16:20
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Gyula
Ez azt jelenti hogy az átutalás egy teljesen legális dolog? Én azt hittem ez is kimeriti a JKSZ fogalmát.
Gyula, itt Ati elmagyarázta, hogy miért nem jó az egyik javaslat, hiszen továbbra is lehet utalni. Ettől még az utalás szabálytalan.
Old 02-11-2006, 07:02
Axa
Guest

Quote:
Originally Posted by wand
hát nézzük:
1. ha át akarok utalni, semmi más dolgom nem lenne, mint kiválasztom azt a cucot amiből e legkevesebb van kint és nincs is kint belőle drágán. kipakolok baromi sok tételben 50k ért cuccot, az első adagok fél órán belül kiérnek, felveszem a teljes piacot, és már megy is az utalás..
ha valkinek feltűnik azután félórával, hogy én kipakoltam és kitesz ő is pár tételt ami pl 1 óra altt kiér akkor az 1 óra alatt bőven ér ki annyi cuccom, hogy utalhassak.
2. ha pontosan tudom előre miből mennyi van a piacon, akkor azt is látom ha valmaből ideiglenesen kevés van, olcsó megveszem és kirakom drágábban, semmi rizikó nincs benne, lévén előre látom, hogy fel tudom venni és nagy valsószínűsággel szépen kersek rajta
3. nem 1/A szinten, megtámadok egy orit akinek mondjuk nincs gabonája vagy kevés van neki. ugyan pénzem alig, viszont azt látom, hogy ennyiből is épp fel tudom venni a gabonát. szegény simán vissztámadhatna, de gabona híjján nem tudja elküldeni a seregét.. persze ha nem látnám mennyi az össz gabona, akkor nem költeném vaktában el az össszes pénzem..
4. már lentebb elhangzott, hogyha megtámadok egy orit, aki ha észrevesz tudna fogni, ha vesz íjjast, de nekem van annyi pénzem amiből az össz íjjast felveszem, szal nem tudja fogni
5. esetleg full íjjasos ori, de kitámadva át tudom ütni, pláne ha látom, hogy úgysem fog tudni visszajönni, mert előtte tudom, hogy megtudom venni az össz lovat+elitet.
nah szerintem ennyi kb elég
Igazad van.
Old 02-12-2006, 23:06
NemSenki
Guest

Default +1 vélemény

Hali!

Jó hosszú topic papáááám…..
Én is azokkal értek egyet, akik gyorsítanák a piac működtetését.
Ha a vásárolt áru azonnal csattan a raktárban, akkor az eladó cucc is azonnal megjelenhetne a piacon és természetesen az olcsóbb tétel meg kell előzze a drágább árut.
Ezzel sztem jelentősen meg lehetne nehezíteni az átutalók dolgát és cifra szabályok sem kellenének. Pusztán a többi játékos szemfülessége elejét venné az utalásnak, mer túl nagy mennyiséget kellene felvásárolni mielőtt az eszméletlenáru tétel sorra kerülhetne
Most az utalóknak van min 30 perc vagy több előnyük. És nem emlékszem a súgóban ilyenre, hogy a portékák a placcon pontosan milyen szabályok szerint is jelennek meg. A tapasztalataim nem egyértelműek sajna.
A hozzászólások sokaságából statisztikailag indokolt a progi ezen részének alapos újragondolása, és szerintem is.
A másik, a stratégiai célú felvásárlás (pl ijjasok felszippantása) része a játéknak. Nem keverném össze az utalós dologgal.
Old 02-12-2006, 23:12
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by NemSenki
Ha a vásárolt áru azonnal csattan a raktárban, akkor az eladó cucc is azonnal megjelenhetne a piacon és természetesen az olcsóbb tétel meg kell előzze a drágább árut.
Ezen a szálon kár továbbmenni, ilyen NEM LESZ. Soha.
Old 02-12-2006, 23:24
Half's Avatar
Half Half is offline
Member

Quote:
Hali!
Jó hosszú topic papáááám…..
Ezzel sztem jelentősen meg lehetne nehezíteni az átutalók dolgát és cifra szabályok sem kellenének. Pusztán a többi játékos szemfülessége elejét venné az utalásnak, mer túl nagy mennyiséget kellene felvásárolni mielőtt az eszméletlenáru tétel sorra kerülhetne
Most az utalóknak van min 30 perc vagy több előnyük. És nem emlékszem a súgóban ilyenre, hogy a portékák a placcon pontosan milyen szabályok szerint is jelennek meg. A tapasztalataim nem egyértelműek sajna.
A hozzászólások sokaságából statisztikailag indokolt a progi ezen részének alapos újragondolása, és szerintem is.
A másik, a stratégiai célú felvásárlás (pl ijjasok felszippantása) része a játéknak. Nem keverném össze az utalós dologgal.

Figyu ha rögtön kikerülnének az áruka piacra azzal csak az utalásokat segitenéd elő!! hisz kirakok x követ rögtön megveszi a haver olcsóért kirakjak drágáért...
Old 02-12-2006, 23:25
Half's Avatar
Half Half is offline
Member

Quote:
Áháá
Tiszta világos érvelés ezt szeretem ez olyan őőő... inteligens.
Tessék én érvetelm Ati helyett is

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules