Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Fantasy, szerepjátékok > Online RPG > Hollószárnyak
Register Stats Members List Today's Posts

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-11-2006, 09:32
Pettyes Pettyes is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

Gren felé:
- Szóval ismét rossz álmod volt - gondolkodom el, de közben örülök, hogy engem nem bosszantanak ilyen álmok - ha akarsz róla beszélni én meghallgatlak - válaszolom Grennek.
Megkérdem az Úrnőéktől, hogy akkor mi is az uticélunk itt. Meddig maradnánk és hasonló infókat kérek, majd ha nincs túl messze a kapu, akkor előre lovagolok. (már átértetek a városkapun)
Az úrnő tömören annyit válaszol a kérdéseidre, hogy nem rád tartozik, amit pedig tudnod kell, időmen megmondják neked.
Ha odaérek a városkapu őreihez, akkor üdvözlöm őket:
- Üdvözletem maguknak. Átutazók lennénk - mutatok a közeledő kis kompániára - és egy kis felvilágosítást szeretnénk kapni az Önök városáról. Szeretnénk megszállni és egy kis útbaigazítást kérnénk, merre érdemes keresgélni egy átlagos, de mégis normális, tiszta fogadót, illetve melyik környéket érdemes elkerülni.
- Érdeklődnék továbbá, hogy milyen az árfekvése a városnak és a közbiztonsága.
Azon információkról is érdklődöm, amit esetleg a nagyúrékat érdekli.

Az egyik városnegyed kapuja előtt álldogáló őrt kérdezed meg, aki útba igazít az Öbölnegyed felé, hogy ott találtok szállást. A közbiztonsággal kapcsolatos kérdésedre kissé furcsán néz rád, aztán közli, hogy nincs miért aggódnod.

Last edited by Chris; 12-11-2006 at 09:36..
Sponsored Links
Old 12-11-2006, 09:51
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Longevity: 99%

Miután Alysium már megkérdezte az őröket, inkább csak szemügyre veszem őket. Nem lépek fel ellenségesen, de láthatóan jobban kihúzom magam és keményen lépdelek a kíséretben, szúrós szemekkel vizslatva a környéket. A fegyvereim megigazgatom és láthatóan minden pillanatban ugrásra kész vagyok.

Alysium-nak:
-Most inkább nem.

Last edited by Chris; 12-11-2006 at 10:51..
Old 12-11-2006, 09:51
Member

Megköszönöm a tájékoztatást az Öröknek. Ha tudom, látásra eltudom dönteni merre van, akkor visszalovagolok a többiekhez, ha nem ezt is megkérdem. Közben elgondolkodom, hogyan is akartam több információt szerezni, ha semmi infót nem kapok arról, hogy miről is érdeklődjek.
Amikor visszérek elmondom, hogy az Öbölnegyed felé irányítottak minket. Ott találunk szállást. Ezután nem szólok semmit csak baktatok melletük.

Az őr megmutatja az irányt, merre kell menned.
Az Öbölnegyed nevéhez híven néz ki. Egy nagy kikötő tartozik hozzá, a partoz közel néhány raktár, beljebb kocsmák és fogadók vegyesen.

Last edited by Chris; 12-11-2006 at 10:52..
Old 12-11-2006, 11:36
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

Alysium-nak:
- Nö cincogjál itten, me a déli ömberek nöm szöretik a kertelést. Mejjedet dülleszd ki, hangod legyen kitörő és erős, mint ögy oroszlán, möglásd rügtön ömberszámba fugnak venni. (balkezemmel meg is lapogatom közben a vállát)
Ja...és lögyél rövid, me megszídűl az ömber a suk beszídtűl csak.
Old 12-11-2006, 11:46
Chaos Chaos is offline
Junior Member

Bocit magam mellett vezetve haladok a többiekkel. Figyelek a környezetemre ez alkalommal nem akarom ,hogy bárki meglepjen minket, mint legutóbb.
Old 12-11-2006, 14:34
Member

Farkashoz:
- Hát majd megfogadom a tanácsodat, de ez inkább az olyan alkatú embereknek a kenyere, akik hasonló erővel rendelkeznek mint Te - nézek rá.
- Nem pedig olyanra, mint én - vonom meg a vállam.

Last edited by Chris; 12-11-2006 at 19:23..
Old 12-11-2006, 22:31
Member

Az Öbölnegyedben kinézek egy jó állapotú fogadót és felvetem, hogy ez megfelelő hely lenne. Igyekszem kevésbé támadható helyet nézni, márha ilyen van és nem erődnek hívják. Ha megfelel nekik a hely, amit mondok, akkor bemegyek és a csapostól a szabad szobák száma és ára felöl kérdezősködöm.
Az Ezüst Sirály nevezetű fogadót megfelelőnek találod. A épület nem feltűnő, és jó állapotban van. Kérdésedre azt a választ kapod, hogy van pár szoba, ami a belső udvarra néz, és abból két háromágyas szabad. A többi szabad szoba kétszemélyes és az utca felé néz. Egy szoba, vacsorával és fürdővel fél ezüst fejenként.
Megköszönöm a fogadósnak a tájékoztatást, kifelé menet körbenézek, milyen alakok fordulnak meg itt, mennyire biztonságos, majd kimegyek és tájékoztatom a Nagyúrékat és a többieket. Amennyiben megfelel, akkor becuccolhatunk, ha nem, akkor keresnünk kell másikat. Várok a Nagyúrra, hogy mit mond, megfelel-e.
Sokféle alak mászkál arrafelé, de nem tűnik egy veszélyes környéknek, legalább is nem veszélyesebb mint a többi hasonló hely, ahol jártatok (magyarán nem egy lepukkant környéken van).
A nagyúrnak megfele a hely, egy udvarra néző szobát kér magának és a családjának.
- Rendben - válaszolom a Naygúréknak.
- Bemegyek és intézkedem.
Bemegyek, vissza a fogadóshoz és kikérem a 2 db 3 ágyas, illetve kérek még kettő 2 ágyas szobát mindennel együtt.
- Az egyikbe mennek a Nagyúrék, a másikba 3 ágyasba megy Morel, Stancil és Deneira. A 2 ágyasok közül Gren és Farkas menjen a Nagyúrékhoz legközelebbibe én meg maraok a maradékba, de 1 szobát megspórolhatunk, ha valaki úgyis őrködik, annak nem kell.
- Valami ellenvetés?
Ha nincs, akkor lecuccolok a "távolabbi" 2 ágyas szobába, ha úgy döntenek, hogy kivesszük a másodikat is. Miután lecuccoltam kimegyek, ellátom a lovam, ha esetleg ez nincs az árban, de mindenképpen megnézem, hogy jól érzi-e magát, majd egy kicsit körbejárom fogadót, igyekszem "gyenge" támadható pontokat keresni, akár fegyverrel, akár célzó fegyverrel akarnak esetleg ránk törni. Ha a hallottak lapján, amit tudok a mágiáról az alapon is próbálok esetleges felmérést végezni, de ebben nem vagyok jártas...

Deneira valószínűleg szívesebben lenne egyedül egy szobában, ezt vedd vigyelembe!
A mágiáról meg gőzöd sincs...
A fogadó amúgy rendben van, viszonylag könnyen védhetőek a szobáitok.
(A szobáknak egy bejárata van viszonylag vastag ajtóval, az ablakokon spaletták vannak.)

Last edited by Chris; 12-12-2006 at 07:26..
Old 12-12-2006, 09:07
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

A szobák elfoglalása előtt a lovakat bevezetem az istálóba Stancil-lal. Leszerszámozom a pónim és lecsutakolom kissé, magamban morogva. Stancil-lal felvitetem a cuccokat a szobákba aztán megkérem, hogy segítsen kicsit a lovak körül, ha nincs lovász a fogadóban. Miután el vannak rendezve az állatok felmegyek és alaposan körbenézem a szobákat.
Megkérem az Úrnőn keresztül a Nagyurat, hogy had vizsgálhassam át a szobájukat. Az ablakoknál megkrem az Úrnőt, hogy nézzen ki és mondja meg mit lát (az ő magasságából mely helyek azok ahonnan nyíl-lal lőhetnek célzottan. Pl tető, ablak stb.) Ha több "ideális" hely van akkor spaletták behajt. Az úrnőhöz fordulva:
-Szerintem a spalettákat tartsák behajtva. Csak biztonságosabb úgy. Valami utasítás asszonyom?

Lovász van.
A nagyúr szobájában már behajtva vannak a spaletták mikor beérsz.
Átvizsgálod a szobát de nem találsz semmi különöset.

Last edited by Chris; 12-12-2006 at 09:10..
Old 12-12-2006, 09:40
Chaos Chaos is offline
Junior Member

Alaposan ellenőrzőm a szobákat én is több szem többet lát alapon. És mágiával is ellenőrzőm a nagyúrék szobáját. Utánna bepakolok a saját szobámba.
Egyik szobában sem találsz semmi gyanúsat.
Old 12-12-2006, 10:00
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

Bedobob a cucaimat a nekem kijelölt szobába, majd az ivó részben tespedek és sörözgetés közben leplezetlenül figyelem a vendégeket. (azt keresem ki itten a törzsvendég, főleg a kiszolgálás és szóváltások alapján)
Néhány emberkéről úgy gondolod, hogy törzsvendég lehet. Az egyik sarokasztalnál üldögélnek, épp ebédelnek és csendesen társalognak közben. Ránézésre inkább tünnének egy nagyhangú bajkeverő bandának, de a viselkedésük nem ezt mutatja.
Inkább magányos vendég kellene, így várok és figyelek tovább.
Uzsonna tájékban egy igen letört fitalember téved be.
- A szokásosat! - szól oda a csaposnak, majd lerogy az egyik székre.
A fogadós a fejét csóválja, de végül hagyja, hogy a vendéget kiszolgálják. Kisvártatva egy kupa, egy nagy korsó valami, és egy üveg feltehetően pálinka kerül a férfi elé, aki annak rendje-módja szerint rögvest inni kezd.

Last edited by Chris; 12-12-2006 at 10:07..
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules