Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-08-2006, 17:29
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Wanax
Zoli: azert te tobbet latott es tapasztaltabb jatekos vagy mint en! Ezert megkerdeznem tolled, hogy jelen pillanatban kb hany orszag rendelkezik 1milliard runaval? De akar csak 500 millioval? Szerintem igen keves!
mindig azt mondod hogy nagyban kell gondolkodni, es ez jo is, de most gondolkodj kicsiben is...
suti te lassan a kepzest is betiltatnad :P
Old 02-08-2006, 18:25
Axa
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by Davalon
Pár önellátó gnómot indítani nem tudsz, csak egyet, mert alsó szinten egy ori lehet, és ez így nem szürke hanem piros
Dehogynem! Annyit indítok ammennyit akarok, csak nem mindegy melyik csoportba lesznek Pl az anarchba
Old 02-08-2006, 20:38
wand wand is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Wanax
Zoli: azert te tobbet latott es tapasztaltabb jatekos vagy mint en! Ezert megkerdeznem tolled, hogy jelen pillanatban kb hany orszag rendelkezik 1milliard runaval? De akar csak 500 millioval? Szerintem igen keves!
mindig azt mondod hogy nagyban kell gondolkodni, es ez jo is, de most gondolkodj kicsiben is...

szerintem egyedül én
mondjuk tuti más is össze tudná szedni..
Old 02-08-2006, 20:58
wand wand is offline
Member

no, a piac egyfajta beszabályozását én is támogatom.

felmerült itt közös piac, ami lévén baromi sok cucc lenne a paicon, nagyban nehezítené az áthúzásokat. de az biztos, hogy pl. az 5-ös szinteken a kezdő orikat kinnyírna akár egy betegség is, ha piacon kéne cuccot venni.

felmerült, hogy mindenki lássa milyen áron mennyi cucc van kint. ezt remekül ki tudnák használni a baromi gazdag klánok, mindenki más szívna vele

viszont némi szabályozás csak elkéne.. (ne feledjük most is van szabályozva. 50k felett nem mehet ki semmi és pl a katonák képzési ára alatt sem mehet ki semmi). ezt a két korlátot kéne jobban közlíteni, értelemszerűen nem egyégesen, hanem fajtánkánt.
most is számol a progi átlagárat.. és ugye ami 2x drágábban van kint az elvész. mentsük meg eme szegény orikat a cuccok elvesztésétől és jelentsük ki, hogy az átlagár 2xesenénél drágábban nem lehet kirakni semmit. + nehogy valaki véletlenül 1 aranyért rakosgasson ki cuccot (és persze ezzel bukjon szegény nagyon sokat..) védjük meg eme figyelmetleneket is, azaz az átlagár felénél olcsóbban se lehessen kirakni semmit.

jah van némi hátülütője is: ügyes emberek pár nap-hét alatt nagyon magas árakat kényszeríthetnek a csoportra.
Old 02-08-2006, 21:05
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by wand
jelentsük ki, hogy az átlagár 2xesenénél drágábban nem lehet kirakni semmit.
Vagyis ha pénzt akarok valakinek átvinni, akkor meg kell vennem az összes (mondjuk) fát, és akkor tehetem én ki 50ezerért darabját. Más pedig nem teheti ki reális áron, amennyiért meg is veszik, csak 25ezerért. Nyilván kivár, hogy más tegye ki, és neki már olcsóbb legyen az átlag, mert tudja, hogy ennyiért nem veszik meg. És miközben mindenki kivár, csak a pénzáthúzáshoz szükséges 50k-ért kitett fa van a piacon, és átment a pénz, senki mégcsak bele se szólt.
Old 02-08-2006, 21:14
wand wand is offline
Member

Quote:
jah van némi hátülütője is: ügyes emberek pár nap-hét alatt nagyon magas árakat kényszeríthetnek a csoportra.

Ati, én ezt meg is mondtam...

mondjuk ha az átlagárat nem az aktuálisan kintlévő cucccokból számolja, hanem az előző pár nap komplett átlagárát nézi, akkor hiába veszi fel az összes fát, úgy hogy egy darab se maradjon a piacon, mivel az előző 1 hét átlagára pl 1000 arany volt, max 2000 ért teheti ki..
Old 02-08-2006, 21:18
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Ati, én ezt meg is mondtam...

mondjuk ha az átlagárat nem az aktuálisan kintlévő cucccokból számolja, hanem az előző pár nap komplett átlagárát nézi, akkor hiába veszi fel az összes fát, úgy hogy egy darab se maradjon a piacon, mivel az előző 1 hét átlagára pl 1000 arany volt, max 2000 ért teheti ki..
Ezzel is az a bajom, hogy egy átlag 10 aranyas gabonaárat pár nap alatt fel lehet egyetlen embernek vinni 100-200 arany környékére, és akkor ez még egy egész óvatos manőver. Az általad felvázolt esetben ezt nem lehetne megtenni. Tény, hogy kiszámíthatóbb lenne tőle a piac. De az is tény, hogy nem lehetne rajta akkorákat keresni (és bukni) mint most. Márpedig ez szerintem egy komoly lényege a piacnak most.
Old 02-08-2006, 21:44
wand wand is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Ati
Ezzel is az a bajom, hogy egy átlag 10 aranyas gabonaárat pár nap alatt fel lehet egyetlen embernek vinni 100-200 arany környékére, és akkor ez még egy egész óvatos manőver. Az általad felvázolt esetben ezt nem lehetne megtenni. Tény, hogy kiszámíthatóbb lenne tőle a piac. De az is tény, hogy nem lehetne rajta akkorákat keresni (és bukni) mint most. Márpedig ez szerintem egy komoly lényege a piacnak most.
oks, igaz, a 10 aranyos gabonát (vagy akármit), tényleg érdemes 5ös szinten (lévén máshol minden drágább) felvinni 100-200 aranyra, és tényleg lehet is rajta keresni, akkor hagyjuk meg ezt a lehetőséget, egy olyan megoldással, hogy max az átlagár kétszereséért lehet kirakni de, amenyiben az átlagár 250 arany alatt van akkor 500 aranyig lehessen kirakni (rúnánál érdemes ezt a számot max 50 aranyban, 5ös szint esetén max 300 aranyban meghúzni).

fenetbbi szinteken ahol normális árak vannak, hiába vinné valaki fel pl a fát 1000 aranyról 5000 aranyra lévén az előző 1 hétben 1000 ért lehett venni, ha hirtelen megy fel 5000re, azt úgyse veszi meg a kutyase.

egyetlen kivétel a gabona, lévén az éheztetős oriknak időnként muszály akár horror áron is venni. ezért gabonánál lehetne ngedélyezni a max 3xos árat.
Old 02-08-2006, 22:21
Lepidus
Guest

Longevity: 0%
Talking

ne legyen már patriotizmus..legyen szabad piac..ne védjük a gazdaságot:P..mindenki oldja meg ah tudja..való életben is vannak gazdasági szövetésgek,társulások..
Old 02-09-2006, 08:48
Wanax's Avatar
Wanax Wanax is offline
Member

Exclamation

Quote:
Originally Posted by Lepidus
ne legyen már patriotizmus..legyen szabad piac..ne védjük a gazdaságot:P..mindenki oldja meg ah tudja..való életben is vannak gazdasági szövetésgek,társulások..
Es a valo eletben is komolyan buntetik a gazdasagi szovetsegeket...
Lasd hipermarketek!
Ez nem igazan volt jo pelda, raadasul a jatek igazan messze all a valo elettol! :P

Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules