|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |

12-04-2006, 15:34
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Croissant
Tolisként kezdtem (és folytattam is meglehetősen sokáig) a Hódítós pályafutásomat, így alapból ellenzem a tolizás megnehezítését. Különösen annak fényében, h az utóbbi időben a változtatások jórésze egyre inkább a hadis oriknak kedvez, mint azt több topicban is olvashattam.
Több panaszosnak érezhető beírásból is kiderült, h nemigen vannak / eltűntek a tolis orik a felsőbb szinteken. Akkor pedig miért kell nehezíteni az ő játékukat?
|
Nem nehezedne, hanem a játékélményt rontó elemek kerülnének csak ki 

12-04-2006, 16:41
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Volt régebben egy hasonló téma felvetve, de eltűnt a süllyesztőben, remélem az érdeklődés hiánya miatt. Akkor a tekercslopásról indult a téma, és talán szét is lett offolva olykor, de ezt egy több 100 hsz-re nyúló topicnál asszem nem könnyű elkerülni.
Na szóval, a javaslatom lényege az lenne, hogy a toliakciókat is osszuk fel infószerző és támadó akciókra, mint a varázslóknál van. És ha támadó akciókat hajt végre, akkor a körtávolság függvényében emelkedjen a készültségfogyása. Csak nem jó ez így, hogy a tolis 6 körről lophat simán, 200 hekin akár 10-12 körről is, de felfedni pl nem lehet, mert 3 varizás elviszi a készülit koppra.
Nyah várom a hozzászólásokat, és ha lehet ne hagyjuk behalni megint a témát 
|
Synk, ez a problémát régen sokszor feszegettük, az volt a válasz, hogy építsd át az orit 
mostanában én is többször láttam ilyeneket, pl. a B-ben gyújtogatták egy szövimet alulról 5k pontkülönbségről, úgy oldottuk meg, hogy felmentünk 10k pontkülönbségre 
mindenesetre a felvetés jogos, ha messziről sok készülibe kerül varizni, akkor a tolizás is legyen több készüli, a hadis így sem tehet ellene semmit, nem bonthat le több száz épületet
|

12-04-2006, 17:24
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by NorB
Synk, ez a problémát régen sokszor feszegettük, az volt a válasz, hogy építsd át az orit 
mostanában én is többször láttam ilyeneket, pl. a B-ben gyújtogatták egy szövimet alulról 5k pontkülönbségről, úgy oldottuk meg, hogy felmentünk 10k pontkülönbségre 
mindenesetre a felvetés jogos, ha messziről sok készülibe kerül varizni, akkor a tolizás is legyen több készüli, a hadis így sem tehet ellene semmit, nem bonthat le több száz épületet
|
Ez a lényge, hogy a tolis igazságtalan előnyben van a nagy ellenség, a varissal szemben. A tolis gond nélkül lophat 6 körről ha befér, a varis meg 3 felfedésbe lefárad fullon. Hadissal szemben meg végképp igazságtalan előnyben van, hiszen az aztán tuti nem tehet ellene semmit 5-6 körre.
|

12-05-2006, 00:23
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Nem nehezedne, hanem a játékélményt rontó elemek kerülnének csak ki 
|
Kinek a játékélményét rontó elemek kerülnének ki?

12-05-2006, 07:29
|
 |
Member
|
|
|
|
Hát én erősen ellenzem, Mert igy is egyre kevesebben játszanak tolit és nem csak felsőbb szinteken. Elég nehéz igy is. Sokat voltam toli de én is bele fáradtam, Most inkább hadit játszok, Óriás vagyok sokat nem árt a toli, de ha találok 1-et akkor azt jó mélyre küldöm biztos ami biztos. De szerintem a Gnom se igazán sokat kinlódik vele. Mert 10k pont különbséget nem nehéz össze hozni. (ja és azért nem is kell annyi,mert ugye már 7-8k különbségnél is elenyésző ami bajt tud csinálni) Az orknak se lehet túl nagy problémája mert az is elég mélyre tudja küldeni.
JA hogy ki milyen szövifelálásba játszik, mert valakinek nincs tolija meg rendes varija se csak egy hadi varia azért ne a tolit gyengítsük 
|

12-05-2006, 07:52
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Ez a probléma főleg kis hekin jelentkezik 5szinten pl, ott nagy távolságok vannak kis pontértékre... sokaknak ezzel nem mondtam újat. Ezt úgy lehetne megoldani, hogy a vari és toli akciók hasonló, ha nem is ugyan olyan módon lennének számolva.
Ez most föleg pontérték vs távolság számítás probléma ami sok mindentől függ többek közt a csoportlétszámtól is, ez hód egyik eléggé fődarabja, szerintem nem egykönnyen lehetne változtatni rajta 
|

12-05-2006, 09:16
|
Junior Member
|
|
|
|
Én is hozzászólnék, némi tapasztalatból.
Sokat voltam tolis és szerettem is. Valóban sokat gyengítettek a tolisokon az elmúlt időben, pontosabban a többieken erősítettek ő meg maradt a régi. Ettől függetlenül támogatom az efféle szigorítást. 2-4 körig maradjon a régi, 5-től mind a készüli (+1% körönként) mind a lopható mennyiség is csökkenjen (-10% körönként).
Vannak egyéb elvetemült ötleteim is  A tolik ha már tudnak katonákat és varikat ölni, akkor ha támadás éri őket akkor védekezzenek is. Legyen a védőértékük 2.
Másik, nem komoly csak hogy a hadisoknak is kedvezzek egy kicsit  A rádnyitott térkapunk keresztül tudjanak a katonák is közlekedni, de csak annyian amennyi tolvajjal (esetleg egy 1.5 szorzó) kerül kapcsolatba. (pl: ha a varis nyit kaput, akkor az ő és a tolvaj tolvajainak összege).
|

12-05-2006, 10:41
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by porika
Én is hozzászólnék, némi tapasztalatból.
Sokat voltam tolis és szerettem is. Valóban sokat gyengítettek a tolisokon az elmúlt időben, pontosabban a többieken erősítettek ő meg maradt a régi. Ettől függetlenül támogatom az efféle szigorítást. 2-4 körig maradjon a régi, 5-től mind a készüli (+1% körönként) mind a lopható mennyiség is csökkenjen (-10% körönként).
|
Valami ilyesmiről volt szó, csak valahogy elsikkadt a téma 
Mondjuk szerintem nem kellene duplán büntetni, ha több készültség megy le, akkor kevesebbszer lophat a tolis, tehát kevesebb lesz eleve a zsákmány (így pl 8 körről lopva felel annyiszor mehet)

12-05-2006, 10:43
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Croissant
Kinek a játékélményét rontó elemek kerülnének ki?
|
A hadisok és a varisok nagyon nehezen reagálnak egy sokkörös tolisra -ha egyáltalán megy nekik. Tehát a tolisokon kívül mindenkinél sérül a kő-papír-olló elv, amit alapvetőnek tartok ebben a játékban.

12-05-2006, 11:56
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
A hadisok és a varisok nagyon nehezen reagálnak egy sokkörös tolisra -ha egyáltalán megy nekik. Tehát a tolisokon kívül mindenkinél sérül a kő-papír-olló elv, amit alapvetőnek tartok ebben a játékban.
|
Akkor szted nem sérül a kő-papír-olló, ha a tolisok gyengülnek?
Sztem kb. éppen most vannak a tolisok / nemtolisok egyensúlyban...
|
|
Posting Rules
|