|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

02-08-2006, 13:38
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Közös piac télleg nem jó, mert szerintem közepesebb érték lenne, de eccerűen a nagy országok kikészitenék a kicsiket.
Észak más is mondta azt, hogy egy áron legyne kint minden a piacon??
Szerintem a készlet-halmozás csökkentésében van a piaci kérdés megoldása is  hisz kevesebb készlettel kevesebbet tudnának manipulálni. Amúgy is megvan határozva mennyit tartalékolhatsz akkor azon felül már minek átutalni túl sok macera arányában kevesebb pénzért.
Szerintem a piacot sme ölné meg hiszen, inkább a angy áru mozgatások szokták megölni. amik ráadásul csak pár országot érintenek.
Az biztos, hogy egy dinamikusabb játékot tenne lehetövé bár lehet akkor túl soakt kéne foglalkozni az országoknaka pézn kereséssel. És akkor már az lenne a baj.

02-08-2006, 13:48
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Axa
A szöviddel semmi nem lenne, mert nem ő utalta a pénzt.
A kláncsatás orival se lenne semmi, mert felhasználta a rengeteg felvásárolt nyersanyagot.
A piaci üzérrel se lenne semmi, mert nem egy helyre utalta a milliárdjait a felvásárláskor.
egyedül azt az embert akartuk kiszűrni, akik csak pénz átjátszására használták a piacot.
És most tudjátok mit? indítok pár önellátó gnómot és elkezdek tekercset íratni velük, mert legalább már tudjuk, hogy ez csak szürke...
|
Pár önellátó gnómot indítani nem tudsz, csak egyet, mert alsó szinten egy ori lehet, és ez így nem szürke hanem piros 
|

02-08-2006, 14:01
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Half
Közös piac télleg nem jó, mert szerintem közepesebb érték lenne, de eccerűen a nagy országok kikészitenék a kicsiket.
Észak más is mondta azt, hogy egy áron legyne kint minden a piacon??
Szerintem a készlet-halmozás csökkentésében van a piaci kérdés megoldása is  hisz kevesebb készlettel kevesebbet tudnának manipulálni. Amúgy is megvan határozva mennyit tartalékolhatsz akkor azon felül már minek átutalni túl sok macera arányában kevesebb pénzért.
Szerintem a piacot sme ölné meg hiszen, inkább a angy áru mozgatások szokták megölni. amik ráadásul csak pár országot érintenek.
Az biztos, hogy egy dinamikusabb játékot tenne lehetövé bár lehet akkor túl soakt kéne foglalkozni az országoknaka pézn kereséssel. És akkor már az lenne a baj.
|
Nem, ezt én javasoltam, és sztem eléggé megakadályozna mindent a piacon 
Hol van meghatározva, hogy mennyit tartalékolhatok? Tekiből sztem elég simán megy sok is. anyagot és bármi mást meg a piacon tartok, hol van a határ? 
|

02-08-2006, 14:03
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Északföld
Nem, ezt én javasoltam, és sztem eléggé megakadályozna mindent a piacon 
Hol van meghatározva, hogy mennyit tartalékolhatok? Tekiből sztem elég simán megy sok is. anyagot és bármi mást meg a piacon tartok, hol van a határ? 
|
Láttod jópont Észak. És ha elolvasod az írásom lényege, hogy bekéne vezetni korlátozásokat és ráadásul ezekkel értelmet lehetne adni épületeknek mint a piac, vagy könyvtár. Mármint hogy akönyvtár ne arra szolgáljon hogy eccer felhuzzol 200 hekin 130-t irsz egymmilla tekit gyorsban azt fordulsz egyet.
Tehát épp ezeket a korlátozásokat szeretném beevzetni.

02-08-2006, 14:10
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Half
Láttod jópont Észak. És ha elolvasod az írásom lényege, hogy bekéne vezetni korlátozásokat és ráadásul ezekkel értelmet lehetne adni épületeknek mint a piac, vagy könyvtár. Mármint hogy akönyvtár ne arra szolgáljon hogy eccer felhuzzol 200 hekin 130-t irsz egymmilla tekit gyorsban azt fordulsz egyet.
Tehát épp ezeket a korlátozásokat szeretném beevzetni.
|
Igen ezeknek van reális esélye. De hogy hol a határ és kinek mi a határ, az már egy érdekes kérdés. Tekinél ez egyszerű, de mi a helyzet anyagnál és katonai egységeknél?
A katonai egység még rendben van, lehessen annyi haderőd amennyi elfér minden egységből külön-külön. Az anyagnál már nehezebb a dolog, mert mennyid lehetne? A raktár kapacitás ezt nem befolyásolhatja, az más a fajoknál, és mások az igények is. Ráadásul az ország területével sem lehet összefüggésben, mert akkor az nagyon, a nagy orik felé hajlítaná el a dolgot. Erre ötletem sincs 
|

02-08-2006, 14:18
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Igen ezeknek van reális esélye. De hogy hol a határ és kinek mi a határ, az már egy érdekes kérdés. Tekinél ez egyszerû, de mi a helyzet anyagnál és katonai egységeknél?
A katonai egység még rendben van, lehessen annyi haderõd amennyi elfér minden egységbõl külön-külön. Az anyagnál már nehezebb a dolog, mert mennyid lehetne? A raktár kapacitás ezt nem befolyásolhatja, az más a fajoknál, és mások az igények is. Ráadásul az ország területével sem lehet összefüggésben, mert akkor az nagyon, a nagy orik felé hajlítaná el a dolgot. Erre ötletem sincs 
|
Hát itt kéne be hozni talán a paic értelmét.
Egy jól kitalált Föld-piacszázalékban tartása arányal szerintem kilehetne egy jó korlátot alakitani.
Ami visszafogná az elhuzokat. De mégis ellehessen huzni.
Ami engedné pl. nektek hogy Aban magasan maradjatok de mivel hátráynabn vagytok mégsem mondhatnák, hogy e miatt meg amilyet nem tudnak utol érni.
Fölösleges lenne a végtelenségig képezni írni gyüjteni. De azért szükség lenne rá.
(alsóbb szinteken a törpék is elönyösebb helyzetbe jutnának szvsz)
Szóval mondjuk egy 1% piac 250,000 tartalékot engedne meg minden hektára. Tehát 200 hekin ez 50millát jelenten
20,000 hekin 5milliárdot.
Ez igy még nem hagzik túl jól. De ezekegy értékhez tartanának. Tehát monjuk 20% piac esetén lehessen tartani
500milliót. És 20.000 hekin lehessen 20%piac esetén 50milliárdod a piacon Tehát a heki növekedésével is csökkene
és azért ahhoz az 50mrd hoz a piacon kéne 4000piac épület. Ez még nema vég kifejlett, de azért elég jó irány vonal.
És nem hsizem, hogy apiaci helyzete megváltoztatná csak az ihgen angy árumozgásokat.
Előre bocsi ah ennek a készlethalmozáshoz kellett volan mennie, de a két téma egybe fonodott erősen.

02-08-2006, 15:05
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Ati!
Az az ötlet kinek árt, hogy ne csak az aktuális tételeket lehessen látni a piacon, hanem a kint várakozó többi tételt is? Mármint az átutalókon kívül? Így bárki láthatná hogy mutyizás készül és alátehet...
Last edited by Axa; 02-08-2006 at 15:13..
|

02-08-2006, 15:08
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Sry, ez off!
OFF
Bocs az offért, de hogy lehet ezen a fórumon privát üzit küldeni?
Északtól szerettem volna valamit kérdezni
OFF OFF
|

02-08-2006, 15:39
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Közös piac teljesen kizárt.
2 felső szint logolása? Az előbb arról volt szó, hogy 5. szinten védelem alatt levő ország...
|
Ati: ha mar emlitetted az en kerdesemre adott valaszban az 5. szintet akkor esetleg nem adnal az eddig felmerult osszes kerdesre javaslatra valaszt?
Ugy tunik a vissza kerdezessel kibujsz a valaszadas alol!
Valoban szo volt az 5. szintrol, de az egy masik neked cimzett kerdesben volt... es persze azt is irtuk, hogy ha nem megy a teljes piacot felugyelo problema megoldas akkor viszonylag keves energiat emesztene fel ha csak 1, vagy 2 felso szintet nezzuk! A jelentos utalosok ugy is ott zajlanak!

02-08-2006, 15:48
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
No, nem tekiben kell utalni, ahnem mindíg olyanban amire a legkisebb a kereslet, már ha alacsony árban gondolkodol. Azaz fogom kirakok 1 milliárd rúnát 4 aranyért. Restartos ismerős megveszi, nálam a 4 milliárd. Majd Ő meg kirakja 5 aranyért, és amennyit elvisznek belőle az jó, mikro visszaér neki a paicról, kirakja 1 aranyért. Én figyelem, mikor kiér, lecsapok rá. Ezzel simán kerestem eleve 3 milliárdot. Ehhez még restart ori sem kell ,csak gyűjteni picit, a rúnát
Tekercs is mehet, kirakom 1 aranynal oclsóbban mint kint van, hát gazdagondi senki sem fog rajta, ha más veszi is meg 
|
Zoli: azert te tobbet latott es tapasztaltabb jatekos vagy mint en! Ezert megkerdeznem tolled, hogy jelen pillanatban kb hany orszag rendelkezik 1milliard runaval? De akar csak 500 millioval? Szerintem igen keves!
mindig azt mondod hogy nagyban kell gondolkodni, es ez jo is, de most gondolkodj kicsiben is... 
|
|
Posting Rules
|