|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

11-30-2006, 11:31
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
Segítek lepakolni, meg ahol kell, jól láthatóan feltünően boldok vagyok még fütyürészek is valami egyszerűbb dallamot.
|

11-30-2006, 12:00
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
A partra lépve megkérdem az Úrnőt merre tovább.
- Ha sokat időzni itt, akkor kelleni szállás.
Last edited by Chris; 11-30-2006 at 12:10..
|

11-30-2006, 12:18
|
Member
|
|
|
|
Mivel valószínüleg Deneira és Stancil még nem heverte ki teljesen a tengeribetegséget, így Farkas-sal vagy egyedül nekiállok felderíteni a városkát fogadót keresve.
|

11-30-2006, 12:29
|
Member
|
|
|
|
Az első helybélitől megkérdem:
-Elnézését kérem! Először járunk erre, meg tudá mondani mely uralkodó a sziget birtokosa, illetve hol találunk szállást többedmagunknak?
Egy fiatalembert sikerül megállítanod.
- A sziget Sinemoshoz tartozik - közli veled, kissé olyan hangsúllyal, mintha számonkérne és csodálkozna egyszerre, hogy ezt nem tudod.
- Abban az utcában - mondja, közben egy a kikötőből elvezető utca frelé int - találnak néhány fogadót.
Last edited by Chris; 11-30-2006 at 12:54..
|

11-30-2006, 12:31
|
Member
|
|
|
|
Grenhez:
- Egyikünknek maradni köll, me itten lödarálják üket, ha ide is elír a gonuszok köze, füleg ha együtt utaztak völünk. Vidd magaddal az elfet, annak jú a szöme.
Last edited by Chris; 11-30-2006 at 12:54..
|

11-30-2006, 13:16
|
Member
|
|
|
|
Farkas-nak:
-Inkább maradjon ő is itt akkor. A lovak még nyugtalanok.
A helybélihez:
-Nem jártam még erre, nem ismerem az itteni viszonyokat, de köszönöm.
Megkeresem a fogadót és utánnakérdezek lenne-e megfelelő férőhelyük számunkra és a lovaknak. Árat meg egyebet is. Az első három napra egyben utánna, mivel bizonytalan az indulás naponta fizetnénk.
Egy tucat fogadót találsz, a nagyon lepukkanttól egészen a fényűzőig. Egy jobb, de nem feltűnő helyet választasz a Sellő nevűt. A fogadós igencsak megörül az érkezésednek, és biztosít róla, hogy kitűnő ellátásban lesz részetek, és hely is van, és persze hogy jó lesz naponta fizetni. Az ivó rész kong az ürességtől, így arra tippelsz, hogy rajtatok kívül aligha lesz vendég itt.
Aztán vissza a többiekhez és tájékoztatást tartok.
Last edited by Chris; 11-30-2006 at 13:58..
|

12-01-2006, 08:24
|
 |
Member
|
|
|
|
*Többiekkel együtt én is elhagyom a hajót, miután összeszedtem minden holmimat. Míg Gren körülnéz a környéken én is maradok a nagyúrral és az úrnővel. Nem nagyon tudok mit kezdeni a történtekkel. Kicsit csalódott vagyok, olyan tipikus sok hűhő semmiért érzés lesz úrrá rajtam. *
The Silent Enigma (#186138)
DugóTündér (#580934)
Goth*Angel (#156003)
MalloryKnox (#62)
|

12-01-2006, 10:16
|
Junior Member
|
|
|
|
A többiekkel együtt hagyom el én is a hajót. Bocit kivezetem és a ládámat is lecippelem. Amikor Gren visszajön felpakolok Boci hátára és amikor elindulunk a fogadóba velük tartok.

12-01-2006, 11:15
|
 |
Member
|
|
|
|
Grenhez (a nő fordítja)
- Akkor menni az a fogadó egyenlőre. Aztán körbenéz, kapni e esetleg itt batár, ha megyünk tovább nem hajó. Szoba olyan kell, ami nem néz város felé és lenni spaletta.
Kissé értetlenül nézek a Nagyúrra, aztán az Úrnőt megkérem, hogy fordítson:
-Szigeten vagyunk. Innen batárral aztán sehova nem jutunk térkapu nélkül.
- Félre érteni, kapitány, érteni úgy, félsziget és van innen tovább... de mivel nincs, szigeten nem bóklász, nem kell batár. De nézni körbe hátha van lenni másik hajó, menni esetleg tovább hamarabb.
Fejet hajtok a nagyúr előtt:
-Értettem.
Eztán segítek beköltözni a fogadóba. A külön kívánságokat elmondom a fogadósnak és elláttatom-ellátom a lovakat. A holminkra mindig figyeltetek valakivel, főleg az élelemre.
Akár külön szábában lehet mindenki, annyi a hely, valamint minden ablakon spaletta van, és van néhány olyan szoba, ami a belső udvarra néz, közli a fogadós.
És születnek emberek.
Last edited by Chris; 12-02-2006 at 12:03..
|

12-03-2006, 15:57
|
Member
|
|
|
|
A fogadóban kiválasztok egy szobát a megadottak közül, lecuccolok, majd lemegyek az istállóba. Elmondom Grennek, hogy kimegyek, egy kicsit szétnézek a környéken, megnézem azokat is, akik velünk utaznak, egy kicsit felderítem a terepet. Körül-belül 2-3 órát foglalkozom ezzel, majd, ha van valami érdekesség, akkor azt visszatérve a fogadóba megosztom a többiekkel.
A többi utas mihelyst leszáll a hajóról elindul a fogadós utca felé, hárman együtt maradnak, ketten láthatóan nem tartoznak közéjük, ők külön közlekednek.
Nincs nagy nyűzgés a városban. Itt másabbak a házak, mint Tiadlanban, főleg fából készültek, és nem olyan könnyedek. A város szélén a távolban egy toronyra, és körülötte több épületre leszel figyelmes.
Kicsit jobban megfigyelem az utasokat, de igyekszem nem feltűnő lenni. Ha semmi különöset nem látok rajtuk, sem a hármason, sem a kettesen, akkor megnézem magamnak azt a tornyot az épületekkel miért is olyan különlegesek. Elsősorban arra gondolok, hogy valami irányító torony lehet hajók számára, így a távolból, esetleg valami templom, vagy valami varázsló rezidenciája vagy ...
A hármasnál egyértelmúen látszik, hogy a magas szőke férfi a "főnök" a másik kettő a amolyan testőr szerű kísérője lehet. A másik két emberke is teljesen átlagos utazónak tűnik.
Körülbelül egy órát kell a toronyig gyalogolnod. Közelebb érve úgy veszed észre, hogy ez egy egész épület együttes, egy nagyobb torony van, féltucat kisebb, és azok kürül különböző kisebb-nagyobb épületek helyezkednek el. A gazdasádi épületek körül van némi mozgás, egyébként nem nagy a sürgés-forgás. Nem nagyon tudod megállapítani mi is lehet ez a hely.
Elnézem az épületet egy kis ideig, de aztán nem teszek nagy figylemet a kidolgozottságára. A törpe biztos itt nézelődne még egy ideig. Megkérdezek egy járókelőt:
- Bocsásson meg, hogy megzavarom, új vagyok erre. Megtudná mondani mi ez az épület? - kérdem tőle.
- Már magával a küllemével is nagy figyelmet kelt itt az utazóknak - mondom.
Egy munkást tudsz megkérdezni, aki épp valami zsákokat cipel:
- Hát itten taníják a mindenféle magiszterek a tanítványokat. Hallania kellett vóna róla, asszogyák híres, bár én nem értek ezekhez a dógokhoz. Mennem kell, munka van... - mondja, azzal cipekedik tovább.
- Értem! Köszönöm a segítségét - válaszolom és visszalovagolok a fogadóba és elmondom azt, amit megtudtam a többieknek.
Last edited by Chris; 12-03-2006 at 16:21..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|