Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Fantasy, szerepjátékok > Online RPG > Az Ezüst hold könnyei
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-28-2006, 17:37
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Nekem teljesen mindegy melyik kabinban kapok szállást, hisz azon a pár órán kívül amit meditációval töltök, én kint vagyok a fedélzeten és élvezem a hajózást. Esténként mindig megtalálható vagyok a fedélzeten.
Hamarosan egész jól összeismerkedsz az éjszakai váltásokkal. Többször is a segítséged kérik, mert éjjel sokkal jobban és messzebb látsz mint bármelyikük. Horgászol és néha beszélgetsz velük, főleg a tengerrel kapcsolatos dolgokról.
A töbiek ebből főleg azt érrzékelik, hogy étkezésnél a szakács mindíg külön tálon hozza a "beszerzőnek" járó, finoman elkészített halételt Gil-nek és nem egyszer olyasmit kaptok amit ő fogott.
És születnek emberek.

Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 11-29-2006 at 09:00..
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 11-29-2006, 09:05
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Az első éjjel:
Éjközép előtt nem sokkal.
Atya: Kissé kényelmetlenül alszol és zavarosak az álmaid. Úgy érzed, mintha valami mágia nyomakodna a világra a közelben, de mikor nehezen kinyitod a szemed, már hiába keresed. Úgy véled csak rossz álom volt és visszaalszol. Reggelig nyugodtt az álmod.
Dhar:Hirtelen felriadsz, valami furcsa előérzet miatt. Ne tudod miért ezért az érzékszerveid "hegyezve" próbálod megállapítani a felébredésed okát. Aztán egy pillanatra mintha megrázkódna a hajó. De inkább a belsődben érzed.
Reply With Quote
Old 11-29-2006, 09:54
Pettyes Pettyes is offline
Member

Longevity: 97%

Egész hajóúton szótlanul utazok addig, amíg a kellemetlen érzések el nem múlnak. Ha már joban vagyok, akkor felmegyek a fedélzetre, hogy a hajóútat is szokjam, az ingadozást, stb. Először csak elnézem, ahogy a matrózok sürögnek-forognak, igyekszem nem útban lenni, később megpróbálok segíteni és örömmel, ha jó néven veszik, bár még elég ügyetlennek tűnök ezen a téren, de ahol az erő kell, ott tán megfelelek.
Este a fura eset után miután nem tapasztalok semmit, visszadölök, de úgysem tudok elaludni, így kimegyek a fedélzetre. Óvatosabban mozgok, hisz sötét van és nem szeretnék leborulni a hajóról. Egyébként is megakartam nézni az esti utazást is, de ez az est picit aggaszt, így megpróbálom magam kicsit kisétálni, hogy majd a későbbiekben hamarabb eltudjak aludni.

Mikor kimész a kabinodból Meríín-nel találkozol aki a folyosón sétálgatva őrködik. Üdvözlitek egymást, de mikor rákérdezel érzett-e valamit azt feleli semmi különöset, csak mintha a szél rázta volna meg kicsit a hajót.
A fedélzeten körbenézve az éjszakai váltás embereivel találkozol. Látva, hogy mennyire bizalmatlanul mozogsz a fedélzeten kicsit mosolyognak rajtad, d nem bántóan.
A kormányállásnál Gil-t látod beszélgetni egy zöld ruhás alakkal és a kormányossal.
A hajó körüli víz enyhén hullámzik, az égen felhőfoszlányok úszkálnak, a csillagok és a vörös hold fényesen világítanak. Ha nem éreznéd magad kissé rosszul még a hajón akkor nagyon tettszene. Így is tetszik, de érzed, hogy a gyomrodban motoszkáló bizonytalanság miatt nem tudod még igazán értékelni.

Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 11-29-2006 at 10:09..
Reply With Quote
Old 11-29-2006, 09:55
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

Egy fecske nem csinál nyarat, ha nem jelentkezik újra az érzés, akkor a feledés homályába vész a rossz álom emléke.
Nem érzed újból. Viszont utánna könnyebben alszol és pihentetően. A délelőtt vége felé ébredsz fel kipihenten és frissen a jó tengeri levegőben.

Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 11-29-2006 at 10:10..
Reply With Quote
Old 11-29-2006, 12:14
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

Az a jó egy hajóban, hogy nincs hely elmenekülni előlem. Irány a fedélzet (a reggeli rutin után), ideje megismerni utitársainkat rendesen. (Nincs menekvés, mindenki sorra fog kerülni, meg ha nem is ma, csak idő kérdése.)
A hajón hamarosan arcról ismersz majd mindenkit. Az emberek alapvetően barátságosak veled, bár nem túl bőbeszédüek. Lassan a nevekel is boldogulsz, bár kissé zavar, hogy gyakran csak kereszt, vagy becenéven szólítják egymást a matrózok és hogy többeknek is azonos a neve.

Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 11-29-2006 at 12:50..
Reply With Quote
Old 11-29-2006, 14:26
Member

Az első nap Feran csak dél után bukkan elő a szobályából és a kapitánnyal beszél vagy egy órán át. Aztán a konyhán élelmet vesz magához és elindul vissza a szobályába, elgondolkozó arccal. A folyosón, Ryel ajtaja előtt őrködő Tömzsipörölynek szól:
-A kabinomban leszek. Gondolkodnom kell. Próbálok előre tervezni hátha sikerül jutnom valamire. Ryel még nem jött ki?
-Csak egyszer. A konyháról hozott magának reggelit aztán visszatért és bezárkózott.
-Rendben. Szóltam neki, hogy erős mágiával védtem le a kabinját. Készülnie kell a szerepére. Szólj a többieknek is, hogy ne zaklassák ha lehet. Én a kabinomban leszek minden esetre, de ne sértődjetek meg, ha nem nyitok egyből ajtót.
Reply With Quote
Old 11-29-2006, 17:47
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Csak vacsora tájékán kerülök elő a kabinomból. Láthatóan jó kedvem van, számszegletében huncut mosoly bujkál, mintha titkot tudnék.
Beérve az étkezőbe kedvesen köszöntöm az ottlévőket (kik vannak ott?). Ha vacsora közben valaki beszélgetést kezdeményez velem, nincs ellenemre a társalgás. Vacsora után ismét visszavonulok.

A társaitok közül senki. Csak a hajó legénységéből vannaok ott páran.

Várok egy keveset, hátha az Atya előkerül.

Én mindig ott leszek a hivatalos étkezéseken. Így most is elő kerülök hamar.

- Kellemes estét Ryel, elég ritkán találkozni veled napközben, remélem nincs valami...ööö...baj?

Mikor Ryel és az atya az étkezőben van, a folyosón látjátok elmenni Ferant, mélyen magába merülten gondolkodva. Kis idő múlva visszatér és bepillant az étkezdébe:
-Jó estét Ryel! Atya! Volnátok szívesek szólni a többieknek, hogy holnap napkelte után két órával legyenek itt? Köszönöm.
Meg sem várja a válaszotokat, ismét magába húzódik és elsétál a folyosón.

Az Atyának:
- Nem, nincs semmi baj, csak el voltam foglalva. Ha nem bánja lenne egy kérdésem önhöz.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/

Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 11-30-2006 at 10:22..
Reply With Quote
Old 11-30-2006, 10:11
Pettyes Pettyes is offline
Member

Még mindig émelygek alkalomadtán ha jól érzem magam, akkor időm nagy részét fent töltöm segédkezéssel, illetve az éjszaka folyamán is felmegyek hébe-hoba szétnézni az éjszakai utazáson, illetve segíteni, ha kell.
Segédkezned nem nagyon kell, hamar rájössz, hogy a cipekedésen kívül máshoz nem nagyon elég a kézügyességed, kivéve a vastagabb köteleket. Az émelygésed miatt általában leszegett fejjel járkálsz, az árbócra felnézni se nagyon mersz. Esténként ha fenntvagy Gil-t többször is látod ahogy horgászik pár tengerésszel együtt. Megpróbálkozol vele te is, de a finom fonál és a bot kezelése nem nagyon megy az épenhagyásukkal.
Viszont abban nagy segítséget nyújtasz, hogy a tüzelőt, nagydarab húsokat segítesz cipelni a hajó raktáraiból a konyhákba. Ezzel még kondiban is artod magad.

Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 11-30-2006 at 10:19..
Reply With Quote
Old 11-30-2006, 10:41
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Ryelhez: - Csak bátran, hátha válaszolni is tudok rá (félmosoly).

Az Atyának:
- Mondja csak, ön mennyit tud a toroni nyelvről, szokásokról, és kasztokról?

Ryelhez: - Nos anyanyelvi szinten írom és beszélem a nyelvet, és behatóan ismerem a Kyr Birodalom és Toron történetét, legendáit, kultúráját, isteneiket, vallásukat, ha pedig rendelkezek a szükséges idővel, a Kyr rúnákat is nagy biztonsággal megfejtem. Egy rövid ideig Sulurban is megfordultam, elég jól felszerelt a könyvtáruk.

Az Atyához:
- Ezt örömmel hallom, nagy hasznát vesszük majd a tudásának - mosolygok rá elégedetten.

- A tudásnak mindig haszna van, főleg ha használni is tudják egyesek. (sokat tudó hümmegés utána)
- Mennyi időt szándékozunk eltőlteni toroni földeken?

Az Atyához:
- A lehető legkevesebbet. De még igen sietve is lehet hogy két napnál tovább fog tartani az út.

Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 11-30-2006 at 12:42..
Reply With Quote
Old 11-30-2006, 13:45
Member

A Ryel és Atya közti megbeszélős mehet nyugodtan tovább, viszont teszünk egy ugrást is.

Másnap délelőtt, az utazás 4. napján (az Ifinből való indulást számítva)

Az étkezőben csoportosultok, a legénység tagjai már reggeliztek és elmentek, a szakácsokat Feran megkéri kicsit távozzanak el.
mikor a helyiségben rajtatok kívül senki sincs (az egyik asztalt ülitek körbe) megszólal:
-Úgy tűnik a toron-on való átjutásnak van két módja. Pontosabban három. A legegyszerűbbnek az tűnik, hogy úgy ahogy vagyunk átvágunk az országon álcázás miegyébb nélkül. Ekkor számolnunk kell, azzal, hogy csak a Concordia "védelmez" minket, vagyis gyakorlatilag végig ellenségesek lesznek velünk és nem kizárt, hogy folyamatos harcban leszünk kénytelene áthaladni.
A második lehetőség, hogy álcát húzunk. Ryel nemes kyr-nek, az Atya tanácsadóna, Íshar és Meríín harcosnak én pedig harcos-tolmácsnak öltözöm. A többieknek sajnos rabszolgát kellene játszani az út alatt. Ez részben simábbá tenné az utunkat. Kevésbbé feltünőek lennénk. Viszont fennáll a veszély, hogy a "rabszolgákat" bárki megtámadhatja ha nem tartják be a szigorú szabályokat. De akár csak "játékból" is.
A harmadik lehetőség, hogy nem lépünk toroni földre. Viszont így a Toron és ediomad közti gyepűn kellene átvágnunk. Nem kellene álca, a toroni hivatalos szervek számára nem létezők lennénk, ugyanakkor mindkét határsávból veszély leselkedne ránk.

Arra kérlek titeket, hogy döntsetek melyik módon haladjunk tovább.
Ha bármi kérdésetek van akkor rajta. Ne habozzatok.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules