|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

02-07-2006, 13:01
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Wanax
Ati: szabalyos, ha egy haboruzo klannak, szovetsegnek piacon keresztul penzt utalok fentrol?
Mondjuk peldakent: 5. szinten 600 heki a felviheto maximum fold es en 1100 hekin termelgetek, kamatozgatok es rendelkezem annyi penzzel hogy fel tudok vasarolni egy egy nyersanyag fajtat teljesen akar! Es a haboruzo szovetsegekbol 1 vagy tobb orszag irrealisan magas aron kirak piacra arut es en megveszem... hogy ne legyen felre ertes! Ki tesz 10000 tabla agyagot 10000 arany aron, amikor ez a nyersanyag ara soha nem haladja meg az 1000 arany arat se!!!
azt mar nem is emlitem, hogy esetleg az elado fel pont 10k agyagot vasarol, a vevo pont 10k agyagot vesz meg ha esetleg van felette hasonlo cellal ki tett aru... arrol meg nem is merek emlitest tenni, hogy amikor el er a felvasarlas soran egy ertekhez akkor vasarol 1 darabot es nehany perc mulva vasarol 9999-t!
Nekem nem tiszta ez az ossze fugges...
Quote:
csak azt szeretnem meg kerdezni, hogy szerinted miert kezdtek felvasarolni a kovet???
Orulnek neki ha meg is indokolnad, hogy miert rossz szerinted!
Hogy pénzt csináljanak? Mert egy háborúhoz 3 dolog kell: pénz, pénz, pénz?
topban levo orszag elkolt hatalmas mennyisegu penzt irrealis aru nyersanyagra, mert a haboruhoz 3 dolog kell: penz, penz, penz
kicsit bonyolult modja a penz szerzesnek, nem?
|
Süti, én értem, hogy mit mondassz, sőt mondhatni teljesen egyértelmű. Azonban ehhez, ileltve ennek a pontos figyeléséhez, elég komoly program szükségeltetne, az erőforrás igényről nem is beszélve. )Gondolj bele, az összes csoprot összes orijának állandó figyelése, piac szempontjából.  )
Azaz a programnak figyelnie kellene ki mennyiért vásárol, ki mennyiért rak ki árut és ki veszi azt meg. Erőssen kétlem, hogy erre lenne kapacitás. Beszéld rá a moderátorokat, hogy figyeljék minden szint piacát non-stop. Majd ha furcsaságot észelnek, azaz eltűnik pld az agyag, akkor szóljanak Atinak, mondjuk 05h-kor, hogy ébresztő, meg kellene nézni, ki vette meg és kiét. Persze ha vki sokszor veszi meg valakiét és csak azét, akkor ott már lehet kitiltani vagy vmi hasonló. Ámbár 1-2 alkalom itt sem lenne hatékony, mert jópárszor volt, hogy a volt, TOP1 klán, pusztán testvéri szeretetből, felvásárolta a piacon lévő összes anyagot (kő, fa, fém, fegyver, rúna, agyag, gabona), azaz 0-ta a piacot. Márpedig egy ilyen esetben, sok blokkoló tétel is felvásárlásra kerül, tehát akkor egy ilyenért ki lenne tiltva mindíg a felvásárló. Azonban, egy ilyen esemény, nagyon sokszor csak az árak szinten tartása miatt kell, és semmi köze az utaláshoz.
|

02-07-2006, 13:01
|
 |
Member
|
|
|
|
Rendben... nevezzuk neven a dolgokat!
Jogos, hogy vagy termelek vagy elore haladok! De hogy venned ha te epp a felhaladas kozben egy esetleges haboruzgatass kozepette az ellenfeledet tamogatjak piacon keresztul??? Van idod kirakosgatni fogokat??? Egy felmert szovetsegben, Klanban osszesen jelentektelen penz van de megis sokkal tobbet kolt hirtelen ugy hogy gondoskodol arrol hogy a te arud legyen a piacon, hogy ha esetleg az ellen vasarolni akar akkor hozzad follyon be a penz, de ennek ellenere a penze megmarad es felvasaroljak VELETLENUL az ijaszokat addig az ertekig ahol mar az ellen sajatja van es megmarad a penze, sot megsokszorozodik!
ILLETVE: Senki nem reagalt a konkret esemenyre amikor 2/B-ben es 5. szinten vannak kimagyarazhatatlan esemenyek!
Nevetsegesnek tartom azt is hogy egy ijasz/Lo 20k atlagaron van kint es borzalmas mennyiseg is van a piacon belole!!!! De ezek mellett nagy mennyisegu tamado es vedo cserel gazdat 2x magasabb aron mint a lovas vagy ijasz lenne!   

02-07-2006, 13:04
|
 |
Member
|
|
|
|
Sőt..:-D
Majdnem elfelejtettem, hogy lehet katonában, védőben, támadóban, tekercsekben is utalni. Tehát az összes piac, összes áruját és összes országát állandóan kellene figyelni. Sztem ezt bízzuk Atira, meglátjuk meddíg bírja 
|

02-07-2006, 13:05
|
Administrator
|
|
Activity: 21%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
|
Ez tényleg elég olcsó, dehát vedd meg, később eladod drágán... Gondolom sokan teszik is, rengeteg pénzt keresve ezzel. És örülnek neki.
|

02-07-2006, 13:06
|
Administrator
|
|
Activity: 21%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Északföld
Majdnem elfelejtettem, hogy lehet katonában, védőben, támadóban, tekercsekben is utalni. Tehát az összes piac, összes áruját és összes országát állandóan kellene figyelni. Sztem ezt bízzuk Atira, meglátjuk meddíg bírja 
|
<offtopic>
Te most úgyis ráérsz, nem? :P
</offtopic>
|

02-07-2006, 13:08
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Északföld
Süti, én értem, hogy mit mondassz, sőt mondhatni teljesen egyértelmű. Azonban ehhez, ileltve ennek a pontos figyeléséhez, elég komoly program szükségeltetne, az erőforrás igényről nem is beszélve. )Gondolj bele, az összes csoprot összes orijának állandó figyelése, piac szempontjából.  )
Azaz a programnak figyelnie kellene ki mennyiért vásárol, ki mennyiért rak ki árut és ki veszi azt meg. Erőssen kétlem, hogy erre lenne kapacitás. Beszéld rá a moderátorokat, hogy figyeljék minden szint piacát non-stop. Majd ha furcsaságot észelnek, azaz eltűnik pld az agyag, akkor szóljanak Atinak, mondjuk 05h-kor, hogy ébresztő, meg kellene nézni, ki vette meg és kiét. Persze ha vki sokszor veszi meg valakiét és csak azét, akkor ott már lehet kitiltani vagy vmi hasonló. Ámbár 1-2 alkalom itt sem lenne hatékony, mert jópárszor volt, hogy a volt, TOP1 klán, pusztán testvéri szeretetből, felvásárolta a piacon lévő összes anyagot (kő, fa, fém, fegyver, rúna, agyag, gabona), azaz 0-ta a piacot. Márpedig egy ilyen esetben, sok blokkoló tétel is felvásárlásra kerül, tehát akkor egy ilyenért ki lenne tiltva mindíg a felvásárló. Azonban, egy ilyen esemény, nagyon sokszor csak az árak szinten tartása miatt kell, és semmi köze az utaláshoz.
|
Zoli: azt irtad hogy erted mit akartam ezzel a temaval... akkor gondolom azt is megerted hogy nem ragaszkodom az osszes csoport figyelesehez, hanem csak az erintett csoportok ami szam szerint ketto! Azt is irtam hogy nem 1 gyanus piaci manover utan lenne bunti... Az anarchba pakolas se tobb orszag iranyitasa okkal 1 gyanus esemeny utan tortenik!
Az hogy mennyi eroforrast igenyel azt nem tudhatom... ha valoban ennyire megvalositathatatlan akoor mi a fenenek beszelunk rola, es Ati mert nem zarja le a temat, azzal az indokkal hogy kivitelezhetetlen????

02-07-2006, 13:10
|
 |
Member
|
|
|
|
[quote=Wanax]Rendben... nevezzuk neven a dolgokat!
Jogos, hogy vagy termelek vagy elore haladok! De hogy venned ha te epp a felhaladas kozben egy esetleges haboruzgatass kozepette az ellenfeledet tamogatjak piacon keresztul??? Van idod kirakosgatni fogokat??? Egy felmert szovetsegben, Klanban osszesen jelentektelen penz van de megis sokkal tobbet kolt hirtelen ugy hogy gondoskodol arrol hogy a te arud legyen a piacon, hogy ha esetleg az ellen vasarolni akar akkor hozzad follyon be a penz, de ennek ellenere a penze megmarad es felvasaroljak VELETLENUL az ijaszokat addig az ertekig ahol mar az ellen sajatja van es megmarad a penze, sot megsokszorozodik!
ILLETVE: Senki nem reagalt a konkret esemenyre amikor 2/B-ben es 5. szinten vannak kimagyarazhatatlan esemenyek!
Nevetsegesnek tartom azt is hogy egy ijasz/Lo 20k atlagaron van kint es borzalmas mennyiseg is van a piacon belole!!!! De ezek mellett nagy mennyisegu tamado es vedo cserel gazdat 2x magasabb aron mint a lovas vagy ijasz lenne!
Ez így van, ezt bele kell kalkulálni a taktikába.  Mivel egy országban akárki (kivéve Ati), akármit is csinál, csak és kizárólag annyi haderő fér el, amennyi barakkja van. Tehát, ha te vkit megtámadsz és úgy számolsz, hogy a barakkjait tele veszi íjjásszal és úgy is be tudod ütni, akkor soha nem fogsz koppanni. Emellett ha van pénzed, akkor Őt simán ki is tekizheted, de csak akkor ha Ő úgy támad vissza, hogy nem úgy számol, hogy te tekizni fogsz 
Egyrészt, ezért is ment ki a divatból annó az 1A-ban a gömbizés, és tanultunk meg épületlista alapján fajt, morált kitalálni. Szükség esetén pontszámból kitalálni mindezt, mivel a gömb, teljesen félre tud informálni, tehát ne használd, főleg ne az 1/a-ban. 
|

02-07-2006, 13:12
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ez tényleg elég olcsó, dehát vedd meg, később eladod drágán... Gondolom sokan teszik is, rengeteg pénzt keresve ezzel. És örülnek neki.
|
Adott szinten ahol ez zajlik a tamadokkal es vedokkel valo kereskedes ott nem mindenki engedheti meg maganak hogy ijasztol gyengebb vedot kepezget piacolas szandekaval a tamadokrol meg nem is beszelek!

02-07-2006, 13:14
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ha van pénzem (mert szereztem piacon, több hónap alatt), akkor nem támadhatok meg olyan országokat, akiknek nincs?
Mint mondtam, eddig nem olvastam olyan javaslatot, aminek ne lett volna iszonyúan negatív hatása a normálisan játszókra. Nyilván ilyen irányba tehát nem érdemes menni. Más irányban bármikor felbukkanhat egy jó ötlet.
|
ha a 2,5xeres él, akkor közel naponta tudod duplázni pénzed, amig a piacuralónak van erre pénze. xerintem ez eléggé nagyarányú pénzkereset pl. 1 hónap alatt... itt ugy látom félig átestünk oda, hogy a nem tiszta azért kap életjogosultságot, hogy a piacon soxoros haszonra tudjon szert tenni az élelmes. ha nem tudja beérni a mezei dupla pénzzel, jó. kiváncsi leszek milyen 5let merül még fel...
|

02-07-2006, 13:15
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Zoli: azt irtad hogy erted mit akartam ezzel a temaval... akkor gondolom azt is megerted hogy nem ragaszkodom az osszes csoport figyelesehez, hanem csak az erintett csoportok ami szam szerint ketto! Azt is irtam hogy nem 1 gyanus piaci manover utan lenne bunti... Az anarchba pakolas se tobb orszag iranyitasa okkal 1 gyanus esemeny utan tortenik!
Az hogy mennyi eroforrast igenyel azt nem tudhatom... ha valoban ennyire megvalositathatatlan akoor mi a fenenek beszelunk rola, es Ati mert nem zarja le a temat, azzal az indokkal hogy kivitelezhetetlen????
|
Hát ha két csoportról lnne szó, az valóban nem olyan sok. Jelenleg ez 1260 országot érintene, eprsze eből legalább 500 szabin van, vagy SZK. Tehát szerintem max 760 ország figyelését kellene megoldani. Lehet ez még kivitelezhető is lenne, ezt majd Ati eldönti, no meg azt is, hogy mikor mit kell figyelni és mennyiért. Mert mi van akkor, ha én kirakok 1 milliárd rúnát 8 aranyért, akkor az ilreális vagy sem, utalni akarok vagy sem. u.ez mehet bármivel is, majd az emberek átszoknak a nagy mennyiségekre, a nagy árak helyett. Fegyvernél, meg ha 3000 aranyért teszem ki, akkor csak 1.3M kell az utaláshoz.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|