Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Fantasy, szerepjátékok > Online RPG > Hollószárnyak
Register Stats Members List Today's Posts

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-21-2006, 12:22
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Fejet hajtok a Nagyúr és a gyerek előtt külön-külön. Aztán előveszem a kis kardot és markolattal odakínálom a gyermeknek. Aztán némajátékozok egy kicsit és előbb a Nagyúrra mutatok aztán úgy teszek, mintha ő volnék és parancsokat adnék nekem és engedelmeskednék. Utánna a gyerekre és ugyanúgy eljátszom a parancsolás-engedelmesség játékot.
A nagyúr bólogat, de továbbra is a "na jó, de mit akarsz tőlem pontosan" nézéssel méreget téged.
A gyerkőc jókat kacarászik hajtad, majd oda megy kicsit meghuzogatja a szakálladat, megböki az oldaladat, majd mond valamit, amit nem értesz, ekkor a nagyúr rászól, és ő lehajtott fejjel visszaül a helyére.
A gyerkőcre próbálok nem telifoggal vigyorogni. A Nagyúr kérdő pillogására a vállam vonogatom. Igazából én sem tudom mit akarok pontosan.
Odalépek az úrnő mellé és megnézem lázas-e vagy van e esetleg valami változás az állapotában. Aztán ellenőrzöm az ablakokat.
A nagyúrnak megpróbálom elmutogatni, hogy a városi őrök nem akarják, hogy távozzunk egyenlőre, aztán azt, hogy reggelre kiderül hány papot tudunk "elcsábítani" az útra.

Az úrnő állapotában nem látsz változást. Az ablakok úgy vannak, ahogy hagytátok őket, lefedve. Elmutogatod a nagyúrnak a dolgokat, időnként bólogat, de nem vagy benne biztos, hogy mindent megértett abból, amit tudatni szerettél volna.

Last edited by Chris; 11-21-2006 at 12:24..
Sponsored Links
Old 11-21-2006, 12:39
Pettyes Pettyes is offline
Member

Longevity: 97%

Ha éppen nincs szükség rám az őrködéshez, akkor lemegyek, rendelek egy kis kaját magamnak, illetve, ha valakinek kell kaja, aki őrködik vagy a Nagyúréknak, akkor felviszek nekik kaját.
Ezután kimegyek a partra egy kicsit nézelődök, megpróbálom magam ismét szoktatni a tengeri utazáshoz.

Az ételt hamar kihozzák eléd, és te jóízűen elfogyasztod, mivel igen finom. Körülbelül egy órával az után, hogy befejezted az evést a parton sétálva azt érzed, hogy az izmaid remegnek, és szakadni kezd rólad a víz. Nem hirtelen leszel rosszul, hanem fokozatosan jelennek meg a tünetek. Érzed, hogy ha ilyen iramban fokozódik a rosszulléted, nem leszel képes egyedül visszamenni a fogadóba.
Megpróbálok Visszaülni Foltosra, ha még megy és visszalovagolni a fogadóba olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak tudok. Ha még tellik az erőmből, akkor megkeresem Morelt és közlöm, hogy rossz érzésem van és valószínűleg a fogadó étkészletét mérgezték meg, de jó volna, ha megvizsgálna és ha más evett azóta, akkor őket is.
Nem tudsz a lovadra felszállni. A remegő izmaid fokozatosan görcsölni kezdenek, már felegyenesedni sem tudsz. Fájdalmaid vannak.
Kétrétgörnyedve a gyomrodat markolva bevillan, hogy a vajákos emlegetett valami üvegcse ételmérget, ami a gyilkosnál volt félig üresen.
Akkor nem teszek mást, mint nagy fájdalmak között a partra görnyedek és szenvedek. Nem ordibálok, mert nem látom értelmét, hogy bármilyen idegen is odajöjjön, nem bízok az emberekben.

Last edited by Chris; 11-21-2006 at 14:29..
Old 11-21-2006, 12:42
Member

Mikor úgy gondolom azért nagyjából megértette mit akarok mondani meghajolok és kimegyek a szobából. Farkas-nak odaszólok még:
-Maradj a szobában, ha idegen jön ne engedd be, úgy egy órán belül jövök vissza.
Kimegyek és Morel-nek, Deneira-nak meg Stancilnak is szólok. Stancil nem tudom ott volt-e mikor Morel megnézte a mérget, mindenesetre szólok neki, hogy csak abból egyen amit Morel megvizsgált. Ügyeljen a lovakra és senkit ne engedjen hozzájuk nyúlni. Ha bármi baj történik lármázzon ami a torkán kifér.
Miután ezek megvannak irány a kikötő és a hajó amelyik remény szerint elvisz minket.

Az elfet nem találod meg a fogadóban.
Nem látsz a fedélzeten senkit.

Last edited by Chris; 11-21-2006 at 12:46..
Old 11-21-2006, 14:08
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

Grenhez, mikor indulni készül:
-Jú van, maraduk itten, de tö meg mennyi köres valami okos paput, aki beszéli a nagyú nyelvit. Löhet az úúúnő sukat fug aludni, ne üjjünk má itten nímán. Mög nem kíne itten szanaszét szaladni se állandóan, lögközelebb lehet nem íjászt küdenek.

Miután Gren elmegy leülök hátamat az ajtónak vetve. Mikor rámnéz a nagyúúú, akkor magamra bökök, bal kezemmel úgy csinálok, mintha a nap tűzne a szemembe és ép körbenéznék, aztán pedig a földre mutatok és közben bólogatok komoly arccal.

Mivel sose lehet tudni, megpróbálkozom az anya nyelvemen szólni, hátha érti.(bár magam sem hiszek benne)

A mutogatásodból, mintha leszűrne ezt azt, de mikor megszólalsz az anyanyelveden nem ragál, csak értetlenül néz rád.

Last edited by Chris; 11-21-2006 at 14:16..
Old 11-22-2006, 07:25
Deni's Avatar
Deni Deni is offline
Member

*A nap java részét a szobában töltöm, a riadalomra azonban előbújok rejtekemből. Próbálom magam hasznossá tenni, én is megnézem az úrnőt, hogy milyen állapotban van. Majd ha Gren igényli vele tartok, ha nem, akkor maradok a fogadóban. *

The Silent Enigma (#186138)
DugóTündér (#580934)
Goth*Angel (#156003)
MalloryKnox (#62)

Last edited by Chris; 11-22-2006 at 07:54..
Old 11-22-2006, 08:38
Member

Felkiabálok a hajóra:
-Ahoj! Van itt valaki?

Egy matróz billeg fel a fedélzetre:
- Mi kéne? - kiabál le neked.
-A kapitánnyal van tárgyalni valóm az úttal kapcsolatban.
- Jöjjön föl! - int feléd.
Fellépdelek a pallón és körbenézek mikor felérek.
Több árbócos hajó, de hogy milyenfajta, nem tudod, nem igazán értesz a hajókhoz.
A matróz bekísér a kapitányi kabinba, ahol egy leszögezett asztal mögött ül a már ismert férfi. A kabin inkább dolgozó szobára hasonlít, ebből gondolod, hogy nem ez a hálóhelye. Mikor belépsz a szembelévő szék felé int, hogy foglalj helyet.
- Látom más nem vállalta a munkát - mosolyog rád elégedette.
A szék felkínálására csak a fejm rázom meg mosolyogva és inkább az egyik falnak vetem a hátam:
-Legalábbis nem olyan határidővel mint Önök. Viszont akadna némi tisztázni való. De előtte elnézését kérem amiért nem foglalok helyet, de tudja nem a legnyugodtabbak manapság a napjaink.

- Ahogy óhajtja. Mit kellene tisztáznunk?
-A viteldíjat elsősorban. Ha a teljes díjat előre fizetnénk akkor, hogy úgy mondjam, nem lenne megfelelő tárgyalási alapunk az út során és - bár nem feltételezek ijesmit sem magáról sem a legénységéről, - de hallani olyn esetekről, mikor a hajó kifutott az előre mindent kifizető utasokkal, majd befutott a legközelebbi kikötőbe utasok nélkül. Ha érti mire gondolok. Viszont megfelelő díjat ésszerű előre fizetnünk. Ezért úgy vélem 30 arany előleg megfelelő. A többit az út végén. - felemelt kézzel folytom bele a szót, mielőtt felháborodna - Megbízóm hercegsége a kikötőtől félnapi lovaglásra jókora raktárakat és kirendeltséget tart fenn és a kötrnyékbéli bankházakkal is jó kapcsolatot ápol. Gondolom belátja azt, hogy több mint száz arannyal nem egészséges a levegő bárhol mászkál az ember. Ezért a hátralékot egy itteni bankház kapcsolatain át előkészíttetjük a célállomáson, illetve készpénzben a kirendeltség páncéltermében helyezik el.
Vagyis mi adunk 30 aranyat előre és további 90-et a kikötés után. A papokkal folyik a tárgyalás és valószínüleg hamarosan felkészülnek az útra.
Megfelel ez így?

- Negyedét akarja kifizetni előre? Ugyan! Bankházak vannak itt is. Mondjon jobb ajánlatot vagy ússzon át a túlpartra!
Látom rendesen alkudni kell a fazonnal.
-Hmm.. az itteni bankházzal ugyanaz a probléma. Hogy biztosítjuk, hogy a túlparton legyünk valóban, mikor ön itt felveszi a pénzt? - Látszólag nem nagyon értettem meg mire célzott az itteni bankházakkal kapcsolatosan. - Ha jól értesültem akkor abból önnek is származik haszna, ha mostanában kel át a tengeren. Hisz ijenkor a kereskedelem szinte szünetel. Vagyis az árujáért lényegesen több pénzt kapna, mint a kereskedelmi időszakban. Ez külön haszon magának. 50 arany most és 70 a túlparton?

- Azt senki nem tudja garantálni, hogy a tul parton lesznek, én ezt nem azért mondom, mert a tengerbe fogom hajítattni magukat vagy hasonló, hanem azért mert ilyenkor majdnemhogy öngyilkosság tengerre szállni. Mit gondol a legénység a két szép szememért tart velem? Nekik is többet kell fizetnem, és előre. A hasznomról meg annyit, hogy örülök, ha élve átjutok a tengeren. Egy szó mint száz, 50 arany kevés.
-Mihez képest kevés 50 arany? Azt mondta úgy 30 nap múlva úgyis kifutnának. Akkor már jobban benne leszünk a viharos időben. Ráadásul elesne a plussz bevételtől is. 60?
- Látom a tengerhez, és a hajózási időszakokhoz nem sokat konyít. A bevételeim miatt meg ne aggódjon. 70 arany most, 50 a túlparton, és keresnek még 5 utast. Ez az utolsó ajánlatom, ha nem tetszik keressenek mást vagy ússzanak, mit bánom én.
-Hmm.. rendben. Megpróbálunk még öt utast keríteni. A hajózáshoz valóban nem értek. - rávigyorgok - de azért próbálkozásnak nem volt rossz nem?
- Próbálkozni lehet, de nem árt ennél tájékozottabbnak lennie, ahhoz, hogy érjen valamit. Szóljon, ha megvan a többi utas, nekik is ugyan az az ár áll, mint maguknak, és ha kérdik, nem alkudom, és a pénzt előre kérem. Két nappal azután tudunk indulni, hogy megvan a létszám. Most ha megbocsájt dolgom van...
-Rendben, köszönöm. - Bicdcentek felé aztán kimegyek és le a hajóról.
Visszafelé a mólón lassan sétállok és nézelődök, hátha látok olyasvalakiket akik utazni vágyóknak tünnek.

Olyanokat nem látsz, de eszedbe villan, hogy a kikötőmester egyszer már felajánlotta a segítségét ilyen ügyben.

Last edited by Chris; 11-22-2006 at 08:43..
Old 11-22-2006, 08:58
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Alysium: a földön vergődve, a fájdalomtól ködös aggyal, a tudatod peremén észleled, hogy a lovad oda megy hozzád, finoman megböktös az orrával, majd mikor látja, hogy nem tudsz vele foglalkozni, elindul a parton. Annyira szenvedsz, hogy szinte örülnél, ha vége lenne, mégha az a haláloddal jár is. Nem tudod ájulás nélkül meddig bírod még a kínokat.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/

Last edited by Chris; 11-22-2006 at 09:15..
Old 11-22-2006, 09:41
Deni's Avatar
Deni Deni is offline
Member

*Aki a kicsiny csapatból a fogadóban tartózkodik, azzal a következőket közlöm*
-Beszéltem a nagyúrral. Utasítása szerint a továbbiakban az ételt mindig máshonnan és egyszerre nagyobb mennyiségben kell beszerezni, elkerülvén az esetleges mérgezés lehetőségét is. Pár napig még itt maradunk, amíg az úrnő egészsége helyre nem áll, vagy legalábbis jelentős javulást nem tapasztalunk nála. Valamint úgy gondolja a nagyúr, hogy az utazás árából mindenféleképpen le kell alkudnunk valahogy.
*majd ha Gren és a jelenleg távollevő társak is visszatérnek azoknak is elmondom ugyanezt, majd akinél van az érme, attól elkérem, hogy megvizsgáljam, hátha kiderítek valamit belőle*
-Farkas, ha szükség lenne rám a szobámban leszek, ott megtalálsz
*majd az érmével együtt visszavonulok és tüzetesebben megnézem, miben tud segíteni nekünk*

Az Alisiummal ezt már nem tudod közölni, mert már addigra elment a fogadóból, Gren még nem távozott mikor ezt elmondod, így ő tud róla.

//eredetkutatásra van időm, most hogy pöppet tovább fogunk itt tartózkodni, szóval megvizsgálnám mit? //

az érmét amit találtak az emberkénél, aki oly nagy vidáman nyilazgatott a tetőn.. ha jól követtem az eseményeket, akkor van ilyen, nem ?
Van, Morelnél.
*Amikor elmondom a nagyúrral történt beszélgetés lényegét a többieknek, akkor Morellel is egyeztetek*
- Ha jól tudom Nálad van az érme, amit az íjasnál volt. Szeretném elkérni egy kis időre, hátha ki tudnék deríteni belőle valamit, hogy ki is volt ez a szerzet, vagy mi célt szolgált nála ez a kis fémkorong..

The Silent Enigma (#186138)
DugóTündér (#580934)
Goth*Angel (#156003)
MalloryKnox (#62)

Last edited by Chris; 11-22-2006 at 10:53..
Old 11-22-2006, 10:09
Member

Nézelődve elbaktatok a kikötőmester házához és bekopogok.
- Fáradjon bentebb - szól ki az ismerős hang.
-Jó napot - üdvözlöm a fickót mikor belépek. - tudna ismét segíteni nekünk?
- Mondja csak miről lenne szó? Hallgatom.
-Sikerült megállapodnunk annak a hajónak a kapitányával, - mutatom, mondom neki melyik - de kellene még vagy öt utas az induláshoz. Nem tud véletlenül utazni szándékozókról? - elmondom az útdíjad 10 a /fő + 5/állat előre - Vagy hol tudnék még érdeklődni ez ügyben?
- az utazni vágyók leginkább ide tévednek be, mit ahogy maguk is. Ha lesz 5 utas, akinek megfelelnek a feltételek, értesítem, természetesen megfelelő ellentételezés fejében. Megfelel így?
-Mit tart megfelelő ellentételezésnek? - kérdem, mosolyogva, persze belül nem vagyok vidám. Ebben a városban túl üzletiesek lettek az emberek. - Akár tőlük is beszedhetné egyből. Elvégre maga segít nekik útrakellni.
- Nem kérek sokat 25 réz megteszi. Valamiből nekem is élnem kell...
Elmosolyodok ismét, ezuttal őszintén:
-Rendben. Ha sikerül egy napon belül keríteni utasokat akkor megtoldom egy ezüsttel. Ha utánna akkor 50 rézzel.
Megmondom neki, hogy hol érhet el és hogy a hajón is jelentse be az utasokat. Aztán elbúcsuzás és kifelé.

Last edited by Chris; 11-22-2006 at 12:45..
Old 11-22-2006, 11:55
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

Deneirához:
- Mikó böszéltél a nagyúúal?...Mund mög neki, hugy mustantúl mindig itt lösz ögy űr.

Farkashoz:
-Az imént beszéltem vele, amikor megnéztem, hogy hogy van az úrnő. Persze megmondom neki.

Deneirához:
- Mikó az imént? (gyanakvóan néz rád) Na mund csak mög neki mustan, hadd lám hugyan böszélsz a Nagyúúal.

Last edited by Chris; 11-22-2006 at 12:45..
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules