|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
| Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez |

02-06-2006, 18:06
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
|
Originally Posted by vad
pl dának okáért nemrég vertem be egy oriást 9800 elittje volt 6500 loval bevertem simán erölködés nélkül
|
Ezt nem a fajnak, hanem a ló-elit különbségnek, illetve a kialakított morálodnak köszönheted 
amúgy ha ugyanakkora területen tartottál sereget mint ő,akkor sacc/ 1600 íjad lehetett otthon....és annyin az adott helyzetben átmegy az a 9800 elit, még ha otthon is van a sereged 
tehát akkor ki is az erősebb? 
Last edited by Xeper; 02-06-2006 at 18:11..
|

02-06-2006, 18:48
|
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Az óriás hadis támadóere hogy is van? Van az alap 15% faji bonusz, +30% hadügyteki, ezt össze kell adni, avagy egymással kell szorzoni?
|

02-06-2006, 18:52
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Originally Posted by Sakkmester
Az óriás hadis támadóere hogy is van? Van az alap 15% faji bonusz, +30% hadügyteki, ezt össze kell adni, avagy egymással kell szorzoni?
|
1,15*1,3=1,495-ös szorzó
majdnem gnóm
tudós óriás: 1,15*1,35=1,5525
tudós gnóm: 1,55
a különbség még mindig elenyésző, a több férőhelyet gnómnál most nem nézzük.
Last edited by Csokibácsi; 02-06-2006 at 18:54..
|

02-07-2006, 01:02
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
|
Originally Posted by Xeper
Ezt nem a fajnak, hanem a ló-elit különbségnek, illetve a kialakított morálodnak köszönheted 
amúgy ha ugyanakkora területen tartottál sereget mint ő,akkor sacc/ 1600 íjad lehetett otthon....és annyin az adott helyzetben átmegy az a 9800 elit, még ha otthon is van a sereged 
tehát akkor ki is az erősebb? 
|
Nem mondta hogy teljes sereggel tamadt 
|

02-07-2006, 01:12
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Originally Posted by Fosztó
Nem mondta hogy teljes sereggel tamadt 
|
De hasonló felépítésről volt szó... mert persze én is már láttam 2000 elites gnómot mikor nekem volt 10.000 az óriásomban -mégsem mondom azt hogy gyenge a gnóm...
Tehát az összehasonlíthatóság miatt vettem úgy, hogy ugyanakkora területet szán seregre.
Ha nem számolnánk ezzel, akkor pusztán egy történet lenne, hogy "dejót ütöttem" -de semmi tanulsága nem lenne a sztorinak 

02-07-2006, 16:01
|
|
Guest
|
|
|
|
Quote:
|
Originally Posted by Xeper
amúgy ha ugyanakkora területen tartottál sereget mint ő,akkor sacc/ 1600 íjad lehetett otthon....és annyin az adott helyzetben átmegy az a 9800 elit, még ha otthon is van a sereged tehát akkor ki is az erősebb? 
|
lehet ez csak az én tapaztalatom, de a ló/íj as hadikat általában be lehet verni, mikor kitámad a lovaival, szintén az elit/ló vagy a sima elites hadit is beveri egy másik, ha annak éppen kint van a serege (például hazakíséri a támadó sereget)!
szerintem elsősorban egy hadis nem védekezésre van (hacsak nem elit/íj vagy ilyen csak az én fantáziámban van?:P)
|

02-07-2006, 17:46
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Originally Posted by MiKoR
lehet ez csak az én tapaztalatom, de a ló/íj as hadikat általában be lehet verni, mikor kitámad a lovaival, szintén az elit/ló vagy a sima elites hadit is beveri egy másik, ha annak éppen kint van a serege (például hazakíséri a támadó sereget)!
szerintem elsősorban egy hadis nem védekezésre van (hacsak nem elit/íj vagy ilyen csak az én fantáziámban van?:P)
|
Ez evidens... csupán arra a felvetésre reagáltam hogy a gnóm erősebb az óriásnál azért mert be lehetett verni 6500 lóval 9800 elitet... ennyi... ok, kicsit sarkítottam, hogy leessen az eredeti szerzőnek, hogy nem a faj a döntő ebben a helyzetben
amúgy én is az offenzív hadist pártolom 

02-07-2006, 20:50
|
|
Member
|
|
|
|
Nem egy az egyben kel gondolkozni sztem, mert ebben a játékben szövik vannak és ha egy az egy ellen nyerne is a gnóm, amit erősen kétlek, egy szöviben egész más a szitu. Attól is függ h milyen szövi ellen harcolsz, mert a szieszta nagy bónusz tolik ellen, míg a könyvtkulcs semmit sem ér mondjuk gyilkolás ellen. Én a gnómot azért nem csípem mert nincs tolik ellen bevédve, míg egy óriást kétszer annyira kell ütni h annyit elérj mint egy gnómnál, azért nem mind1. Hadilag meg attól függ az egész h ki van többet gépnél és h ki tud úgy támadni h a másik serege kint van, az a lényeg h több sereggel beüss.
|

02-07-2006, 22:53
|
 |
Member
|
|
Activity: 1%
|
|
szeva
Szerintem nagyábol itt mindenkinek egy kicsit igaza van. mert az igaz hogy 1vs1 ben a gnom hadi leveri az oriás hadit viszont az oriás vari meg jobb mint a gnom varis. Szöviben nézve alap felálást tehát 1 jó toli 1 jó vari esetében ha a hadisok gnomok ök nyertek ha már ork meg gnom vs ork meg oriás már egyenlitettebb a küzdelem viszont. Az igazi az mikor az egyik oriás a másik gnom mert az ellen már nehéz védekzni is és támadni is, és nem kell mindent tartani azért van a szövi  tehát hiába mondja valaki hogy a gnomot könnyü szét lopni igen ha rossz a varis és a tolis a szöviben ugyan ez igaz az oriásra is mert ha bevrik öt, ott van a gnom hadis és már kiséri vissza és legyen a támadó akár ork akár gnom ha befért az oriáshoz nem sokmindene van othon az ork ellen meg ott van a tolis meg a varis a maguk teröletén még azokis be tud segitni. TEHÁT szerintem hogy mi a jó faj és az hogy egy oriást hogy és menyire könnyü kicsinálni az a szövi feláláson mulik igazán (persze azért még van egy pár tényezö de ez a legfontosabb) Az meg hogy 4hadi vagy 4toli vagy 4varis felállás egy hülyeség akár melyiket 1+1+2 felállással szét szedik:P
|

02-07-2006, 23:28
|
|
Guest
|
|
|
|
1+3felállás a nyerő vagy 1+1+2 (de az egy nem tolis..de nem mondom meg mi..)óriás jobb és slussz  ..láttatok már gnóm varikat pusztulni?  .. 
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
Posting Rules
|