|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

11-14-2006, 08:28
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Napszálltával lecsendesedik a tábor. A két batárt egymásra derékszögben összetoljátok és a hátsó rúdjához lettek kötve a lovak.
Tömzsipöröly a batár tetején kuksol, Íshar megeggyezik Dhar-ral, hogy körbe-körbe járjanak ellentétes oldalon egy irányba.
A batárok üléseit lehajtják és az egyikbe az atyát tessékelik be aludni.
A sátrak négyszöggé egészítik a tábort, középen Ryel sátrával. A három törpe vacsorát főz egy kis tűznél, majd az egyik batár ládájából kis felsőfüles cserépedényeket vesznek elő amiknek teteje vastag vászonnal van lekötve, a füleken jó lábnyi szíjak vannak átfűzve. Érezhetően olajszagot árasztanak. Féltucatot meg egy parázstartót feladnak Tömzsipörölynek.
Lassan elcsendesedik a tábor, csak a lovak horkantása hallatszik néha amint az eléjük rakott szénát eszegetik, meg az egyik sátorból a törpe íjász horkolása.
Feran a tűz parazsa mellett ücsörög és egy kis gallyal piszkálgatja, időnként percekig megmaradó ábrákat írva a levegőbe a gally izzó végével.
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 11-14-2006 at 08:30..
|

11-14-2006, 09:44
|
Member
|
|
|
|
Gil a tábor szélére húzódva, köpenyébe burkolózik és az elfek álmát alussza. Meríín és a többiek akik nem őrködnek alszanak. Feran a tűzz parazsával játszik.
Az égen a csillagokat felhők fátyolozzák, így látni váltakozó messze lehet. Enyhe keleti szellő fujdogál és a tenger halk hullámverése hallatszik tompán.
Éjközép előtt Tömzsipöröly halkan szisszent egyet és Dhar majdnem belegyalogol a batár melletti sötétben megálló Ísharba. Íshar kimeresztett kézzel állítja meg Dhar-t és csendre inti.
|

11-14-2006, 11:31
|
Member
|
|
|
|
Feran láthatóan nem vesz észre semmit, továbbra is a parázs mellett van, Gil-t rossz előérzet ébreszti.
|

11-14-2006, 13:45
|
Member
|
|
|
|
Íshar megérinti Dhar homlokát és a sötétben a tenger felé mutat.
-Felkelek és a táborból két lépéssel kintebb lépek, hogy jobban lássam a környéket és bizonyosságot szerezzek a gyanúmról.
Feran tovább ül a halvány parazsak mellett és láthatóan nagyon koncentrál valamire.
Mikor felkelsz a szemed sarkából észreveszed, hogy Tömzsipöröly némán megpördül a batár tetején és feléd pillant. Kezében már-már rád emelkedik a nyílpuska. Mikor észrevesz elengedi baljával a nyílpuskáját és feléd emeli a kezét, némán mozgó ajkakkal mond valamit.
Előtted a legvegőben kicsiny alakok jelennek meg furcsán, mint egy gyermek elnagyolt festményén. A tábort látod felülről durva pálcikarajzként, az út szalagját és a tengerpart vonalát a furcsán kék vízzel. Meghökkensz kissé a lebegő térkép láttán aztán észreveszed ahogy féltucatnyi pálcikaember a kezükben fogpiszkálónyi fegyverekkel jelenik meg az ábrán és lassan araszolnak a tengerparton a tábor felé.
-Felé intek, hogy értettem, aztán a szántóföld felé mutatok és kilépek a táborból.
Dhar:: Íshar mutogatni kezd és hamarosan megérted, hogy valamit észrevettek Tömzsipörölyel a tengerparton. Íshar kiterpesztett ujjakkal tartja feléd a jobb kezét majd gyorsan összecsukja és feléd tartja a hüvelykujját is. Aztán mindenfélét mutogat.
Mikor látja, hogy nem teljesen érted, halkan a füledbe súgja:
-Hat ember, fegyverekkel. Jönnek a karaván felől. Még van óra negyede és érnek ide.
Last edited by aúú; 11-14-2006 at 13:54..
|

11-14-2006, 14:03
|
 |
Member
|
|
|
|
Dhar-ék hoz lépek és suttogva mondom:
Nem 6-an vannak. A szárazföld felől 4 íjász, 6 közelharcos és 3 mágiahasználó közeledik. Azok akiket már ezelőtt is észleltünk. Még nem tudják, hogy észrevettük őket, így mivel valószínű meg akarnak minket támadni a lovainkért és egyéb felszereléseinkért, ezért akár meg is lephetnénk őket.
Íshar halk suttogásából izgatottság süt feléd:
-A tengerpart mellett hatan jönnek. Nem tudjuk még mijük van, takarja őket a part.
Nos az a 6, az 3 íjász, 2 közelharcos és 1 varázshasználó.
Azt hiszem felkészülök a nagyobb csoport fogadására. Szerintem szóljatok a többieknek.
Azzal néhány szót mormolok, majd beolvadok az éjszakába.
És születnek emberek.
Last edited by aúú; 11-14-2006 at 14:30..
|

11-14-2006, 14:20
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
- Rendben megértettem barátaim - szólok Íshar és Tömzsipöröly felé halkan.
- Mi a terv?
- Gondolom a szárazföldiek a veszélyesebbek! Megkerülő taktikával az íjászok és a varázshasználók semlegesíthetők egy kis szerencsével, hisz ők haladnak hátul, utána jöhetnek a közelharcosok!
Tömzsipöröly lead neked két olajszagú korsót:
-Ha már eléred őket majd hajítással akkor vágdd közéjük, de előbb pattincs a tetejükre ebből. Egy vékony, melegfalú agyagcsövet ad le amiből füst szivárog. Belepillantasz és eleven parázs izik benne.
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 11-14-2006 at 14:25..
|

11-14-2006, 14:43
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
- Úgy lesz! - válaszolom Tömzsipörölynek és elindulok az eszközökkel, hogy megkerüljem a földi csapatot.
-Várj! - szól halkan utánnad Tömzsipöröly. - előbb a partfelölieket. Az a kissebb csapat. Gyorsabban végzünk velük. Ha a nagyobbal szöszölünk ezek is ideérnek.
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 11-14-2006 at 14:51..
|

11-14-2006, 14:49
|
Member
|
|
|
|
Gil kilép a táborból ismét és az egyik batár mellett egy olyan árnyék emelkedik ki amely erősen hasonlít rá.
Íshar melett Meríín bukkan fel a homályból:
-Baj?
Íshar keze villámgyorsan mozog.
Meríín bólint aztán a tábor túlfelére mutat.
-Én megy másik oldal. Gil van íj ott - mutat az útra a táboron kívül. - Ti végez hamar és tart fel többi.
Feran halk léptekkel közeledik felétek.
-Meríín-el megyek át. Ha baj van a segítőm segít nektek.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|