|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

11-12-2006, 01:42
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Ati, ha ezt kézzel kellett beállítanod, és nem lehetett képlet segítségével összehozni, akkor vedd úgy, hogy nem szóltam! De az alap felfedezett mennyiség belövésére ez így nem jó... Kis mértékben ugyan, de kitoltál azokkal, akik épp fölé estek valamelyik lépcsőfoknak, ami az igazán nagy orikra már összeadódik. Készítettem egy diagrammot, induló értékek 2.000 (0%), 3.400 (0%), 5.600 (25%), 9.300 (50%), 13.000 (75%) és 18.600 (100%) induló hekire ütéssel (0 felfedezés), vegyeses (félig üt, félig felfedez) és felfedezéssel (kizárólag felfedez) földet szerző orinek 2.000-30.000 hekin mennyi a felfedezés emberigénye. A diagrammból csak akkor látszik valami, ha tényleg nagy méretű az ábra...  Jobb lett volna így meghatározni az induló felfedezettség arányát: ([terület-3.400]/terület) az 1,6-ik hatványon. 3.400 alatt 0.
Na, nem akarom kitörölni, de végre leesett, hogy mi okozta a legnagyobb orik kiugrását a diagrammban: tulajdonképpen a 100%-os felfedezettségét elég nehéz elérni: jól meg lehet közelíteni, de az elérése kicsit problémás! Ezt talán nem kellene...
Na, beszélek össze-vissza, pedig még sokáig fenn kell lennem... 
Last edited by Életfa#2; 11-12-2006 at 05:08..
Reason: Elszúrtam a képletet.
|

11-12-2006, 09:24
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Életfa#2
Na, nem akarom kitörölni, de végre leesett, hogy mi okozta a legnagyobb orik kiugrását a diagrammban: tulajdonképpen a 100%-os felfedezettségét elég nehéz elérni: jól meg lehet közelíteni, de az elérése kicsit problémás! Ezt talán nem kellene...
|
A jelenlegi top NAGYON elhúzott a mezőny többi részétől, ők ne fedezgessenek fel. Természetesen "indulásra" elképzelhető, hogy ők is 100% alá esnek, az addig történő ütések hatására, ez esetben úgy kerülnek feljebb, hogy ütnek. Most felfedezéssel kerültek fel, ezt alátámasztja az első négy ország hektárra azonos területe is.
Tessék sokat ütni a következő napokban, akkor nem ilyen arányszámmal indulnak a most beállított országok.
|

11-12-2006, 09:59
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Aha, sejtettem, hogy valami hasonlót fogsz válaszolni!  Leszállok is szállok a témáról, csak még átküldöm a supportra a diagrammokat. Nekem a második jobban tetszik (valahogy egységesebb :roll: ), de gondolom, te az elsőtől repesni fogsz! 
|

11-12-2006, 17:03
|
 |
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
"Az 1/A csoportban nem mindenki kezd nulla hektár felfedezett területtel."
ömm.. miértis?
The Silent Enigma (#186138)
DugóTündér (#580934)
Goth*Angel (#156003)
MalloryKnox (#62)
|

11-12-2006, 17:08
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Deni
"Az 1/A csoportban nem mindenki kezd nulla hektár felfedezett területtel."
ömm.. miértis?
|
Mert nem cél a topot további felfedezésre sarkallni, és mert egész végig erről volt szó a megbeszélés alatt. 
|

11-12-2006, 17:24
|
 |
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Mert nem cél a topot további felfedezésre sarkallni, és mert egész végig erről volt szó a megbeszélés alatt. 
|
Nem tudom én olyat nem láttam a megbeszélés alatt, hogy az ütéssel feljutott országoknak alanyi jogon járna 50-75-100%-os fedezési arány.
Noh meg így ezen picit gondolkodtam még.
Vegyünk két orit:
"A" 160.000ponton - nem fedezett -> 0% fedezési arány
"B" 710.000ponton - nem fedezett -> 100% fedezési arány
ez eddig tiszta sor, amíg "A" el nem kezdi magát felütni. Feljut ütéssel 710.000pontra.
akkor már a következő a felállás:
"A" 710.000ponton - nem fedezett -> 0%fedezési arány
"B" 710.000ponton - nem fedezett -> 100% fedezési arány
The Silent Enigma (#186138)
DugóTündér (#580934)
Goth*Angel (#156003)
MalloryKnox (#62)
Last edited by Deni; 11-12-2006 at 18:04..
|

11-12-2006, 18:44
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
Nem tudom te melyik topicot olvastad, de ebben nem ezt tárgyaltuk!
Éppen azért lett kitalálva, hogy legyen bizonyos hekinként minimum katonaigény is, hogy ne kelljen 100%-ra felvinni országok felfedezési mutatóját, mert ez diszkrimináció. Bocs de ez a módszer diktatórikus és ráadásul értelmetlen. Azokat bünteted akik már "majdnem" odaérnének.
|

11-12-2006, 19:02
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ezzel semmiképp nem értek egyet. Kicsit le vagyok maradva, de hogy a toposok is ugyanannyit fedezhessenek most fel "olcsón", mint a teszemazt 1000 hektáron fellépő országok, az semmiképp nem lehet cél.
Meg kell húzni egy határt, hogy hol kezdődik a "top", akiknél magasabbra felfedezéssel nemigazán kellene jutni, onnantól felfele mindenki a "legdrágább" kategóriába tartozik, onnan lefele az ettől a hektárszámtól való eltérés fényében csökkenne indulásnak.
A maximum semmiképp nem a top1, de mégcsak nem is a top4, valahol kell keresni egy nagyobb szakadékot, és ott meghúzni a vonalat.
|
Quote:
Originally Posted by monro
Nem tudom te melyik topicot olvastad, de ebben nem ezt tárgyaltuk!
Éppen azért lett kitalálva, hogy legyen bizonyos hekinként minimum katonaigény is, hogy ne kelljen 100%-ra felvinni országok felfedezési mutatóját, mert ez diszkrimináció. Bocs de ez a módszer diktatórikus és ráadásul értelmetlen. Azokat bünteted akik már "majdnem" odaérnének.
|
Anno pont a Te egyik reakciódra írtam, hogy természetesen nem nulláról fog mindenki indulni.
Nem cél, hogy akik most fellépnek, azok már nehezítve juthassanak fel, míg akik most fent vannak, azok a nehezítés ellenére a most fellépőknél sokkal könnyebben haladhassanak. Ezzel továbbra is a top behozhatatlan maradna. Ami önmagában nem is lenne baj, de most ők többnyire felfedezéssel jutottak oda, ahol vannak, ezért értelemszerűen a további felfedezés nekik már nehezebben kell, hogy történjen, mint egy most fellépő, és esetleg odafedező országnak, akik már az első párezer hektárt is nehezebbe szerzik meg, mint a mostani toposok.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 156 (0 members and 156 guests)
|
|
Posting Rules
|