Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Receptek
Register Stats Members List Today's Posts

Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :)

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-28-2006, 19:20
Milán™
Guest

Activity: 0%
Longevity: 0%

És most ittvan az én nagyon bonyolult receptem.Jól figyeljetek mer télleg nehéz.vágunk eg yszelet kenyeret belerakjuk a pirítósba 2percig kivesszük és megesszükTöbb évbe telt elsajátítanom az elkészítését
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 05-02-2006, 21:32
Arwen's Avatar
Arwen Arwen is offline
Member

Longevity: 99%

Én szeretem a húsmentes kajákat, főleg a piritóst.

Hétvégén főztem finom spagettit, amire tejfölt tettem meg sajtot és medve sajt kockákat. Kicsit még melegítettem mikróban, és az olyan, de olyan finom lett.
Reply With Quote
Old 05-07-2006, 19:57
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Arwen
Én szeretem a húsmentes kajákat, főleg a piritóst.

Hétvégén főztem finom spagettit, amire tejfölt tettem meg sajtot és medve sajt kockákat. Kicsit még melegítettem mikróban, és az olyan, de olyan finom lett.
na ezt a mikroban melegitest maskor nyugodtan ki is hagyhatod...

legalabbis nekem a sajt mindig gumi lett a mikroban....
Old 05-15-2006, 19:27
DearCody's Avatar
DearCody DearCody is offline
Member

Longevity: 98%
Thumbs up

Hi!
Én nem vok egy mesterszakács, de van egy jó kis kaja, amit szerintem bográcsba a legjobb csinálni. Nagyon egyszerű és nagyon finom!
1. csinálni kell egy sima pörköltalapot, ízlés szerinti fűszerezéssel (szerintem kicsit paprikásan jó)
2. ezt egészen addig kell főzni amíg majdnem kész nem lesz
3. ezután belemegy a bab, meg csemegekukorica
4. ennek már csak 10-15 perc kell, egészen addig amíg a bab majdnem szét nem fő
5. jóízűe elfogyasztjuk, szerintem még köret sem kell

Tipp: A bab és a kukorica levét félig öntsük le, mert másképp elveszi a fűszerek ízét és akkor már késő utánafűszerezni.

Jó étvágyat!
Reply With Quote
Old 05-15-2006, 20:25
Remedy Remedy is offline
Senior Member

[quote=DearCody]Hi!
Én nem vok egy mesterszakács, de van egy jó kis kaja, amit szerintem bográcsba a legjobb csinálni. Nagyon egyszerű és nagyon finom!
1. csinálni kell egy sima pörköltalapot, ízlés szerinti fűszerezéssel (szerintem kicsit paprikásan jó)

hö? szerintem a porkoltalap az disznozsir, hagyma soval, es fincsi pirospaprika... mi ezen az izles szerint?
Old 05-16-2006, 19:05
DearCody's Avatar
DearCody DearCody is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Remedy
hö? szerintem a porkoltalap az disznozsir, hagyma soval, es fincsi pirospaprika... mi ezen az izles szerint?
Jól van na! Az ízlés szerinti fűszerezést a pörköltalap elkészülte után gondoltam. Só, paprika, bors...stb arányára.
Reply With Quote
Old 06-29-2006, 02:12
Arrakis Arrakis is offline
Member

Default Mézes - citromos thai csirke

- fél deci víz
- citromhéj
- citromlé
- reszelt gyömbér
- 3 evőkanál méz
- étkezési keményítő
- csirkehusi
- rizsa
- paradicsom, metélőhagyma, petrezselyemlevél

1. csinálsz egy rizsát, vmi jobb riszből, hogy ne ragadjon, s ne vágja tönkre az ízélményt

2. egy vokba bele a vizet, reszelt citromhéjat, 3 evőkanál mézet, 2 evőkanál citromlevet, reszelt gyömbért, s közepes lángon kicsit forraljuk, kevergetjük, szirupos kinézete lesz. Eztán megdöntjük a vokot, s mértékkel keményítőt (kb fél kvskanálnyi) szórunk arra a részre ahol nincs szirup, majd óvatosan összekeverjük a kettőt, mert ha nem így teszel ótvar göröngyökké összeáll a keményítő, s nem lesz guszta!:P Márcsak az előzőleg megpirított csirkét kell belehembergetni a szirupba, s lassú tűzön pár percig hagyni, kevergetni.

3. A csirkés szósszal nyakonönteni a rizst, mellé ízlés szerint metélőhagyma, paradicsomdísz, petrezselyemzöld, vagy citromkarika jól mutat.

Jó étvágyat!

Olcsó, s ha nem történik malőr isteni íze van
Reply With Quote
Old 10-21-2006, 16:29
Cece Cece is offline
Member

Thumbs up Csevap Cece módra :D

Hozzávalók 2kg-hoz (természetesen több/kevesebb húsból is el lehet készíteni; lényeg az arányok):
1kg sertéshús
1kg marhahús
30gramm só
8gramm bors
20gramm szódabikarbóna
2dl étolaj

Fontos: a húst darálthús formájában is meg lehet vásárolni, de az közel sem lessz olyan. A csevaphúshoz 2darálás szükséges 1normál, majd egy kicsit apróbb lyukú rostával. Ha valaki ilyen darálásra rá tudja venni a hentest az az igazi

A massza:
A húst izekre vágjuk (könnyen darálható forma) Ez után ledaráljuk 2x a fent említett módszerrel(ha valakinek nincs apróbb lyukú rostéja inkább darálja le 3x).
Befűszerezzük a sóval a borsal és megkeverjük, hogy a füszerek jól szétkeveredjenek.Ez után rászórjuk a szódabikarbónát és jóóóóól bedagasztjuk (kevergetjük kenyértésztát dagasztó módszerrel mig az egész össze nem áll) Jól odanyokodjuk a masszát az edényhez kiszorítva a levegőt, majd étolajos kézzel a tetejét elsímítjuk. Ezt követően az egészet 24órára hidegtre tesszük (nem fagyasztjuk!)A 24óra eltelte után formázható.

Formázás:
A lényeg, hogy valamilyen úton-módon kb 8cm hosszú és 2cm átmérőjű szabályos rudacskákat kell készíteni.
Lehet kézzel, lehet rostélykolbász töltő szerkezettel ... valójával bármivel am alkalmas erre.
Praktikus olajos kézzel formázni, hogy ne tapadjon a kezünkhöz, illetve a tárolás miatt is.

Tárolás:
Hosszabb ideig kizárólag fagyasztva tárolható.
A legpraktikusabb a következő képpen tárolni:
Műanyag tálcát vékonyan megolajozunk és sorban egymás mellé helyezzük a csevapokat (ha olajos a kezünk, a csevapok kevésbé fognak a fagyáskor egymáshoz tapadni). Ha 1sor megvan, vágunk fóliát (ha nincs kiváló a hagyományos mélyhűtős műanyag zacskó is), amit az 1sor tetejére helyezünk. Csakúgy mint a tálcát vékonyan megolajozzuk és mehet a következő sor...
Saját tapasztalat: nem praktikus 3-4 sortól többet egymás tetejére pakolni, mert lelapulhat az egész. Fagyasztás után az olajos csel miatt minden nehézség nélkül ki tudunk venni annyi csevapot amennyi szükséges.

Sütés:
Ehhez azt hiszem nem kell különösebb kommnetár. Addig sütjük, amig a csevap két vége be nem sül. Lehet olajban és roston is.

utóirat:
Kertben rácsos rostélyon faszénen sütve rostélykolbásszal és szalonnával varijálva isteni táplálék Körítésnek vagdalt hagyma, vegyes saláta, esetleg sültburgonya a legjobb.
Praktikus vagdalt hagymát zárt edénybe helyzni,és a csavapokat a hagymára helyzni. Így a vagdalt hagymánk is különleges ízt, a csevapunk pedig külöleges zamatot kap( ez minden szinte minden rostonsültre vonatkozik).
Piknikszerű hódtalikra kiváló
Az érdeklődéstől függően tudok még szolgálni pár tradicionális szereb nemzeti étellel
Jó étvágyat

Last edited by Cece; 10-21-2006 at 16:55..
Reply With Quote
Old 11-04-2006, 11:55
Member

Default Pulyka Gordon (francia kaja)

Nagyon egyszerű, s finom

Tulajdonképpen egy töltött hús, mennyiségeket nem is írnék, a lényeg:

Végy egy szép pulykamelet, tegyél a közepébe gombát, csíkozott sonkát, reszeltsajtot, setleg kis petrezselyemzöldjét, ízlés szerint.Utánna hajdsd rá az egyik felét, majd a másikat úgy, hogy egy kis gombóc legyen amit remélhetőleg tapaszt na hús, s a belső részek nem potyognak belőle.
Utánna dupla panír rá (liszt, toji, zsemlemorzsa, toji, zsemlemorzsa), főleg ha sajtos, mert ha kifolyik, hááát...
Szal kb 180 - 200 fokos olajban 15 - 20 percig mártóztatni, s aranysárgán tálalni, pomessel, vagy bármi krumpliverzióval dekoratív

Jótvágyat!
Reply With Quote
Old 11-04-2006, 12:04
Member

Default Brassói egyszerűen, Árpisan:)

Sertéshús, comb, vagy aki nem sajnálja szűzpecsenye

Zsírleszívás, felcsíkozás)

Krumpli hámoz, kockáz, főz, utánna olajban süt.

Husi kicsit párolósan, letakarva olivaolajjal, 1 deci vízzel.
Párolgatás után lehet kicsit felcsapni a lángot, vagy áramot hogy elpárologjon a nedvesség nagyrésze, utánna hozzáönteni a krumplit.

Finom, mert a krumpli a főzéstől puha, a párolt nagyobb húscsíkok egybenmaradnak, a kicsik szétesnek, s mindent beborítanak, így nem vadászod, mint az originál brassóiban, hanem mindenhova jut. Meg ráadásul nem is tocsog a zsírban mint az originál, s egyszerűbb.

Jótvágyat!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules