|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |

10-28-2006, 17:08
|
Member
|
|
Activity: 1%
Longevity: 99%
|
|
Szerintem a össztermelő terület lekorlátozása meg is oldaná a problámát
|

10-29-2006, 07:45
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Serg
Szerintem a össztermelő terület lekorlátozása meg is oldaná a problámát
|
És ezt milyen módszerrel szeretnénk megoldani? Elsőre nem tudok ellenkezni ez ellen sem ha jól ki van találva egy szisztéma rá 
Fajtákba lennének sorolva az épületek? (termelő-nemtermelő?) Mik tartoznának a termelőépületekhez? 2 fajta épületbesorolás lenne vagy több is?
Más...
A kirakott seregek és az ebből adódó kajatöbblet az én "picikém" ahogy Wand éleslátóan észrevette. Nos mit szólnátok ahhoz, ha a tanyák max.termelése annyi lehetne amennyi az éppen aktuális fogyasztás duplája az országban? Így gyakorlatilag, ha benntartod a sereget akkor lehet "nagyobb túltermelést" elérni. Ha kirakod az egységeidet a piacra akkor az aktuális fogyasztásod megcsappan így a túltermelésed is, mivel az éppen az aktuális fogyasztásodhoz van kötve.
|

10-29-2006, 07:50
|
Senior Member
|
|
|
|
Nekem a kajatermelés lekorlátozása eleve nem tetszik.
|

10-29-2006, 07:56
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Felőlem lehet 30% termelő a tanyákkal együtt is
Mi a baj a 30%-kal? Ne egy ország termelje meg egy egész klánnak a vagyont, akkor semmi baj nincsn 30% termelő területtel. Klánszinten szerintem nem rossz -és még mondhatsz jobbat is 
Amúgy a 'nem is rosszul' és az 'extrém jól' között van egy kis különbség...
|
Egyetértek 30%-nál magasabb arány már szintén extrém termeléseket hozhat. Sőt már a 30% is  Ez mondjuk bányánként 5% és 10% kovácsműhely, valahol máshol pedig 30% tanya.
Ez 20K hekin egyetlen orival :
4000 bánya cc. 125.000 db / körönként --> 3.000.000 / nap
és
2000 kovácsműhely 18.000 db / körönként --> 432.000 / nap
De legalább mást nem termel
Kiváncsi lennék egy olyan statisztikára, hogy az 1A-ban naponta mennyi építés történik és ennek mennyi az anyagigénye ? 
|

10-29-2006, 08:01
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Nekem a kajatermelés lekorlátozása eleve nem tetszik.
|
Nem vagyunk egyformák. Nekem meg a piacon dekkoló seregek miatt képződő csak a 250K fölötti orikban pénzre váltható túltermelés nem tetszik. Egyenlőtlen erőviszonyokat teremt a pontlista minden szakaszában. Ha van 250K-nál nagyobb szövid akkor lehetsz tanyafree egyébként meg beledöglesz a kajaárakba.
|

10-29-2006, 08:20
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Nekem Monro ötlete pillanatnyilag tetszik, hogy a kicsik némi %-os pluszt kapjanak, és a nagyok termelése ne változzon. Persze kiszámolva lehet, hogy ez is ugyanazt jelenti, mint a nagyok termelésének lekorlátozása, csak mint ügyes politikus, jól tálalja 
|
Attól függ honnan nézed. Ha a kisorik oldaláról akkor közelsem ugyanaz. Így gyakorlatilag "adsz" nekik. A másik esetben a kisorik oldaláról nézve nem történik semmi, csak azt fogja látni, hogy nem 6 millió kő van a piacon ugyanazon az áron, hanem "csak" 4,5 millió.
Játéktechnikai szemszögből az eredmény talán ugyanaz. Most akkor döntsd el melyiket szeretnéd ha kisorid lenne és melyiket ha nagyorid lenne? 
Nahát?  Mindkét esetben ugyanugy döntöttél?  Akkor jó politikus vagyok 
|

10-29-2006, 09:05
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Nem vagyunk egyformák. Nekem meg a piacon dekkoló seregek miatt képződő csak a 250K fölötti orikban pénzre váltható túltermelés nem tetszik. Egyenlőtlen erőviszonyokat teremt a pontlista minden szakaszában. Ha van 250K-nál nagyobb szövid akkor lehetsz tanyafree egyébként meg beledöglesz a kajaárakba.
|
Még emlékszem, mert nem volt olyan rettető régen, hogy kisorik voltunk mind 250k alatt. És akkor is megoldottuk, hogy a klán nagyobb része tanyafree legyen. Olykor rá kellett segíteni a termelésre, de ez csak szervezés kérdése.
Egyébként meg 30% elég szép terület, nem lesz katasztrófa az sem, ha tanyából se lehetne több. Viszont akkor a bankos orik kedvéért a körönkénti hozam maradhatna a mostani állásban nem?
|

10-29-2006, 11:58
|
Member
|
|
|
|
A tanyát én azért nem vettem bele a bányás 30%-ba, mert ezzel megintcsak a kisorikat sújtanánk, akiknek van még tanyájuk, mivel szükségük van rá -így kb 10%-ot eleve tartanak.... viszont az a bentlévő sereg x-szeresét ellátó kajamax az tetszik  Akinek van otthon serege, az igencsak sok tanyát tarthat termelésre, ha x=3, akinek meg nincs otthon serege, az eleve előnyben van több szempontból, de nem termelhetne szinte piacra, így kb kiegyensúlyozódhatnak az orik.
A bank viszont még így is extrém sokat hoz.

10-30-2006, 08:56
|
Member
|
|
|
|
Hali
Megint szajkozom azt amit mar korabban de en akkor is igy latom.
A bányák kovácsok korlátozása teljesen felsleges.Mivel a piac sjat magat jol tudja szabalyozni.Minél több termelő megy fel és rakja ki a piacra a klán által fel nem használt felesleget annál alacsonyabbra mennek az árak.Meg kell nézni most hol van a nyersi ára és hol volt korábban .
Ha mondjuk fegyvertermelők elmennek szabira felmegy az ár különben meg esik.
Ebbe belenyulni tök felesleges.Megoldja ez magát is.
A bank az más.Mert ott piaci korlát nincs.Ez tisztan hozza a lóvét.Azt kell korlátozni.Én anno irtam hogy a banki bevételek a bank számának növekedésével csökkenjenek.
|

10-30-2006, 13:34
|
Senior Member
|
|
|
|
Valami hasonlóra célozgattam én is, csak nem tudtam ilyen szépen összeszedni 
Mer itt most az a kérdés, hogy pénzt akarunk adni a kisoriknak, hogy legyen miből megvenni a drága árut, vagy olcsó árut, amihez kevesebb pénz is elég?
Bank az más kérdés, az tényleg tisztán termel pénzt, piaci szabályok nélkül
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|