Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-25-2006, 07:07
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Puppi View Post
Sziasztok.jahh bennem csak az a kerdes merult fel hogy ezek az otletek miert nem akkor jutottak az eszetekbe amikor nektek is 900k folotti erteken voltak az orijaitok???

Puppi nekem volt már egy párszor toporim és eszembe is jutott eddig is ahogy most is. Akkor sem állt túl sok ember a reformok mellé. És tudod mi lett a toporijaimmal? 2-3 hónap "trónolás" után felléptek az 5.-re anélkül, hogy bárkitől is veszélybe lettek volna. Majd jelentkezzen a fórumon aki rajtam és a klántársaimon kívül léptetett már fel az 5.-re 500K-nál nagyobb országot.

Bár pár napja Süti is tett valami hasonlót. Gratulálok is neki, hogy képes volt rá.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 10-25-2006, 08:11
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by monro View Post
Wand ha egyszer elvetsz egy javaslatot az építőanyag szükségletről és nem is nagyon firtatom tovább, akkor miért hozod előegy másik javaslatnál, mint ami tutira egymást kiegészítve lesz betéve a játékba? Ne zavart kelts hanem javasolj valami mást, vagy egészítsd ki mitudomén.

A te ötleted az a jó, hogy szabályozzuk le a kovácsokat,meg a bankokat meg a tanyákat is lassan??? Jóhogy a barakhelyeket ne szabályozzuk le a nagyorikban. Fikázni mindig könnyebb Urak!

Igen, az az ötlet jó Csak a nagy orikat sújtja, a te ötleteddel, meg nem lehet támadni, csak az a gond, hogy a nagy orik nem is akarnak, aki meg akarna az nem tud, többet ártana, mint használna...
Reply With Quote
Old 10-25-2006, 08:26
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Láma View Post
Igen, az az ötlet jó
Igen a bankok leszabályozásával én is egyetértek.
A kovácsokéval nem, már hozzáteszem lényegi változást nem is hozna a játékba. Másrészről felveti a bányák, könyvtárak, tanyák termelési korlátozásának jogosságát is. Ez alapján viszont a házak is "termelőépületek" tehát azok számát is lehet korlátozni.

Ha eteni kell az egységeidet akkor nem tudsz klántámadni ez az állításod? Nos indokoljátok lécci hátha megértem. Nemcsak neked kell etetned, hanem mindenki másnak is. A támadó van maximális előnyben,mert ő "rákészülhet" az ütésre!

Volt egy kérdés mit teszek ha támadni akarok ha a piacon is eszik a seregem?
Ugyanazt mint ma kéne tennem. Átépülök és támadok. Annyi egységet kell etetnem amennyi a barakokba befér... Arra a 20 körre amíg ez a támadásos dolog lezajlik gondoskodom a gabonáról.
Reply With Quote
Old 10-25-2006, 08:42
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Quote:
Igen a bankok leszabályozásával én is egyetértek.
A kovácsokéval nem, már hozzáteszem lényegi változást nem is hozna a játékba. Másrészről felveti a bányák, könyvtárak, tanyák termelési korlátozásának jogosságát is. Ez alapján viszont a házak is "termelőépületek" tehát azok számát is lehet korlátozni.

Ha eteni kell az egységeidet akkor nem tudsz klántámadni ez az állításod? Nos indokoljátok lécci hátha megértem. Nemcsak neked kell etetned, hanem mindenki másnak is. A támadó van maximális előnyben,mert ő "rákészülhet" az ütésre!

Volt egy kérdés mit teszek ha támadni akarok ha a piacon is eszik a seregem?
Ugyanazt mint ma kéne tennem. Átépülök és támadok. Annyi egységet kell etetnem amennyi a barakokba befér... Arra a 20 körre amíg ez a támadásos dolog lezajlik gondoskodom a gabonáról.

Nem csak az etetésről szólt az ötleted. Te meg akarod sarcolni a piacról hazaérkező egységeket.

Nem voltam még nagyon magas hekin, de azt hallottam, hogy az orikban tárolható max pénz nem elég a seregcserére. Tehát azt nem lehet csnálni, hogy 1 mp alatt lecserélem a sereget nem a sajátomra, tehát gnómnál monjduk 3500 barakkot tudok megtölteni más egységeiből. A maradékot a javaslatod szerint etetni kéne mindig, ha otthon van, ha a piacon.Vagy te úgy képzeled a támadást, hogy előbb lovakat gyűjtessz, aztán támadás előtt felépited a barakkot amibe elférnek? Így kb ott tartanánk mint eddig, sehol. Csak drágább lenne támadni. Ez sztem nem cél.
Reply With Quote
Old 10-25-2006, 08:48
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Nem csak az etetésről szólt az ötleted. Te meg akarod sarcolni a piacról hazaérkező egységeket.
Erre még nem volt konkrét javaslatom. Egyébkiránt ez talán éppen Wand szájából hanzott el korábban, mint ötlet ha jó emlékszem. Mindenesetre amiről szó van az a seregek etetése.
Reply With Quote
Old 10-25-2006, 08:53
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Nem voltam még nagyon magas hekin, de azt hallottam, hogy az orikban tárolható max pénz nem elég a seregcserére. Tehát azt nem lehet csnálni, hogy 1 mp alatt lecserélem a sereget nem a sajátomra, tehát gnómnál monjduk 3500 barakkot tudok megtölteni más egységeiből. A maradékot a javaslatod szerint etetni kéne mindig, ha otthon van, ha a piacon.Vagy te úgy képzeled a támadást, hogy előbb lovakat gyűjtessz, aztán támadás előtt felépited a barakkot amibe elférnek?

Ez igaz nem elég a pénz a seregcserére. És nem értem az összefüggést? Ma sem elég,most sem tudod 1mpalatt lecserélni a seregedet. Ha támadni akarsz vagy megvárod míg hazaérnek a piacról vagy otthon tárolsz annyit, hogy a rendelkezésre álló kp-ből fel tudd tölteni.

De még mindig nem értem mi köze ennek a piaci etetéshez???
Még jobb is lesz a helyzete mindenkinek hiszen ha a piacon eszik akkor otthon is ehet így aztán biztosan elég lesz a pénzed a teljes feltöltésre.
Reply With Quote
Old 10-25-2006, 09:02
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Quote:
Ez igaz nem elég a pénz a seregcserére. És nem értem az összefüggést? Ma sem elég,most sem tudod 1mpalatt lecserélni a seregedet. Ha támadni akarsz vagy megvárod míg hazaérnek a piacról vagy otthon tárolsz annyit, hogy a rendelkezésre álló kp-ből fel tudd tölteni.

De még mindig nem értem mi köze ennek a piaci etetéshez???
Még jobb is lesz a helyzete mindenkinek hiszen ha a piacon eszik akkor otthon is ehet így aztán biztosan elég lesz a pénzed a teljes feltöltésre.
Ha feltesszük, hogy úgy teszem ki a sereget, hogy hozzáférjek majd, akkor annyit fogok kitenni ha bekerül a javaslat, hogy pont kiegészitse azt a sereget, amit a max pénzből tudok venni. Ennyi az összefüggés. Ezzel lehet spórolni 3500 barakkot Ettől baromira jobb lesz a helyzete mindenkinek, főleg annak, aki megengedheti magának, hogy átépitse az oriját ha támadni akar, majd visszabontja a barakkokat, és így nem kell etetnie a sereget, mert nem is fér el.
Reply With Quote
Old 10-25-2006, 09:17
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Ha feltesszük, hogy úgy teszem ki a sereget, hogy hozzáférjek majd, akkor annyit fogok kitenni ha bekerül a javaslat, hogy pont kiegészitse azt a sereget, amit a max pénzből tudok venni. Ennyi az összefüggés. Ezzel lehet spórolni 3500 barakkot Ettől baromira jobb lesz a helyzete mindenkinek, főleg annak, aki megengedheti magának, hogy átépitse az oriját ha támadni akar, majd visszabontja a barakkokat, és így nem kell etetnie a sereget, mert nem is fér el.
Jó akkor bontsa vissza a 3500 barakot
Egyébként rájöttem, hogy van mégis negatív vonzata a javaslatnak most így jobban utánnagondolva... De nem ezzel érvel senki sajnos
Reply With Quote
Old 10-27-2006, 17:57
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Én úgy szabályoznám a nagy orikat, hogy mondjuk a top30%-on lévő ország hektárszámától az első helyezett hektárszámáig hektáronként csökkenteném a termelésüket annyival, hogy az első helyezett például csak feleannyit termeljen.
Ha a top30%-n lévő ország területe 3500 hektár, az első helyezett területe pedig mondjuk 25000 hektár, akkor 21500 hektáron fogyna a termelés. A bank most kamatozik 7500-t. Javaslatom szerint hektáronként a kamat 7500 / 2 / 21500, azaz 0.1744-al csökkenne. Így 4000 hektáron 7413, 5000 hektáron 7238, 10000 hektáron 6366 lenne a kamat.
Ehhez hasonlóan szabályoznám az egyéb termeléseket is.

Ilyen szabályozással a csúcs kivételével mindenki jól járna, hiszen relative többet termel, mint a fölötte lévők, tehát előnyben van velük szemben. Akik viszont pár körön belül vannak, azoknak a változás hektáronkénti kis mértéke miatt a feltételeik azonosak.
Reply With Quote
Old 10-27-2006, 18:53
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by -Fegya- View Post
Én úgy szabályoznám a nagy orikat, hogy mondjuk a top30%-on lévő ország hektárszámától az első helyezett hektárszámáig hektáronként csökkenteném a termelésüket annyival, hogy az első helyezett például csak feleannyit termeljen.
Mindig is tisztelettel figyeltem a kreativitásodat
Nekem ez az elmélet így elsőre kiválónak tűnik, mondjuk a számokat nem néztem, de nem is az az érdekes jelenleg. Ha már mindenképpen termeléscsökkentésben gondolkodunk akkor Fegya elvi ötlete kitűnő.

A számtanhoz talán ...
Nem mindegy mekkora a top30% alja! Lesz idő amikor a top1 és a top30% alja közt teszemazt 500 heki különbség lesz! Így aztán a lefelezés helyett arányosítani kéne a két határország területét és az alapján meghatározni a csökkenést a top30% alja és a top1 között.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules