|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

10-22-2006, 10:49
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Sajnos nekem sem jut most más eszembe, mint amit korábban javasoltam erre az esetre... Ha lenne egy "gyüjtő" amibe bekerül a "levert föld" felfedezéssel szerzett része és ebből a "gyüjtőből" is lehetne felfedezést indítani akkor nem lenne lehetősége sem az ide-oda veregetéses "okosságnak".
Sztem nem lesz ettől bonyolultabb a játék. Ezentúl a felfedezés menü nem 1 x-elhető sort tartalmazna, hanem 2-őt.
1. "Célzott felfedezés. Ha ezt a jelölőnégyzetet bejelölöd, akkor embereid addig kutakodnak, amíg legalább 50%-ban lelőhelyet nem találnak. Ezt persze meg is kell fizetned, és 1 hektár felfedezése így xxxxx aranyba kerül."
2. "Utad során a felfedezések terén szerzett tapasztalataid 100 hektár terület olcsóbb felfedezésére adnak lehetőséget. Szeretnéd most felhasználni ezt?"
Mondjuk valami ilyesmire gondolok...
|
Ez szerintem emészthető lenne 
|

10-22-2006, 10:57
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Lali
az a-ba fellépő ori hekiszámának x százalékáig fedezhessen fel összesen ( 30-40, 15 mindegy ezt rábíznám a matematikusokra )
ezután minden új ütéssel, klánütéssel megszerzett föld x százalékáig megint fedezhessen. többet ne.
|
Annyi, de annyi deffenzív játékos van, hogy egy ilyen jellegű drasztikus megoldásnagyon felkorbácsolná a kedélyeket sztem.
Ennek ellenére egyébként a magam részéről támogatnám ezt a megoldást is. Sőt lehethogy tényleg hatásosabb lenne, bár itt is felmerülne gondként a megbeszélt ütések problémája és a varis orik vagy termelő törpe orik előrejutásának komoly gátja...
|

10-22-2006, 11:16
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Annyi, de annyi deffenzív játékos van, hogy egy ilyen jellegű drasztikus megoldásnagyon felkorbácsolná a kedélyeket sztem.
Ennek ellenére egyébként a magam részéről támogatnám ezt a megoldást is. Sőt lehethogy tényleg hatásosabb lenne, bár itt is felmerülne gondként a megbeszélt ütések problémája és a varis orik vagy termelő törpe orik előrejutásának komoly gátja...
|
az a-csopit kivéve ez nem probléma a szöviütések miatt, illetve a termelő törpe probléma igazán nem merül fel. az a-ban viszont ha van egy termelő törpe nulla támadási lehetőséggel, ott a klánnak kellene ütnie, vagy a törpe nem megy felfelé, amíg termel. játszania kell, ha haladni akar. az a-ban meg a varis ori problémája nem jelentős szerintem.
abban igazad van , hogy az mf lét nehezebb lenne, betonelfek és full ijjasok nem nyernek a dologgal.
de kellene ?
éppen a deffenzív felfedezős orikat akarjuk aktív játékra bírni.
Last edited by Lali; 10-22-2006 at 11:21..
|

10-22-2006, 12:45
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Lali
az a-csopit kivéve ez nem probléma a szöviütések miatt, illetve a termelő törpe probléma igazán nem merül fel. az a-ban viszont ha van egy termelő törpe nulla támadási lehetőséggel, ott a klánnak kellene ütnie, vagy a törpe nem megy felfelé, amíg termel. játszania kell, ha haladni akar. az a-ban meg a varis ori problémája nem jelentős szerintem.
abban igazad van , hogy az mf lét nehezebb lenne, betonelfek és full ijjasok nem nyernek a dologgal.
de kellene ?
éppen a deffenzív felfedezős orikat akarjuk aktív játékra bírni.
|
Annyira azért ez nem egyszerű... Szövisegítségnél a csatát indító ori a zsákmányból négyszer annyi részt kap, mint azok, akiket bejelölt segítségkérésnek. Ez azt jelenti, hogy két hadiori mellett a háttérori optimális esetben feleannyi földhöz jut, mint a hadiorik, azaz legalább annyit még fedeznie kell, mint amennyit neki ütöttek. Klántámadás esetén a klán minden tagja ugyanannyit kap, így, ha a klán egyetlen tagja sem indít egyéni akciót, akkor annak a termelő orinak egyetlen deka földet nem kell fedeznie, hogy együtt maradhasson a klántársaival! Másrészt... honnan lehet tudni, hogy kinek mennyi földet kell szereznie a továbbjutáshoz? Pl. aki lassúból lép a 2/B-be, az akár 900 hekivel is megteheti, ugyanakkor tuti 1200 heki alatt teszi meg jelenleg. Miközben vannak, akik a B-be 1700 hekin érkeznek... eleve a top10%-ba! Emlékeim szerint a top30% határa valahol 1200 és 1300 heki között volt, mikor legutóbb ott voltam. A lényeg, hogy vannak helyzetek, mikor a fenti aránynak 10% is megteszi, míg vannak orik, akiknek 100% is kevés... Főleg az A-ban! A fenti helyzetvázolásom ellenére is, mert ez nem áll az egyfős klánban lévőkre...
|

10-24-2006, 06:58
|
Member
|
|
|
|
Quote:
1. Ilyenkor sztem ugy kéne működnie, hogy 1 heki 225 kattincs a többi meg a következő lépcső.
2. Az idézet számok nem "has" számok (kivétel az 5000 hekis mérték)
5000 hekinként nő a katonaigény 1000 katonával.
|
Na olvasva megint a hozzászólásokat, felül kell bíráljam önmagam. Nálam a múlt alkalommal ott gurult el a gyógyszer, hogy valaki 1000 hekin már be akarta vezetni a fefedezési nehezítéseket, amivel továbbra sem értek egyet.
Most olvasva a dolgokat, azt kell mondjam, hogy így már rendben a dolog. 5000 hekin vagy alatta/felette pár hekivel már mehet ez a dolog, és támogatom, mert így már látom értelmét. Azt hiszem így már meg tud majd maradni egy elf vagy egy törpe is A-ban, max kicsit nehezebben, és tényleg nem az lesz, hogy 1000 kör alatt pörögnek az emberek, amit én sem bírok. Tehát lesz időnk beleerősödni a cipőbe, és Monro is elégedett lesz, hogy mindenki a megfelelő méretű cipőt hordja 
|

10-24-2006, 08:27
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Mephisto
Na olvasva megint a hozzászólásokat, felül kell bíráljam önmagam. Nálam a múlt alkalommal ott gurult el a gyógyszer, hogy valaki 1000 hekin már be akarta vezetni a fefedezési nehezítéseket, amivel továbbra sem értek egyet.
|
Az alapjavaslat is úgy szól, hogy 2000 hektár felfedezése mindenkinek egységesen annyi marad mint most, csak akkor lép be a nehezítés ha valaki ezen a "szabadkereten" túl van már. Így gyakorlatilag lehetetlen, hogy 2001 hektár alatti oriknál ez a nehezítés létrejöhet.
Gyakorlatban ez a nehezítés leghamarabb 4000 heki környékén léphet be, ha a 2B-ből a top30 aljáról lép fel valaki és az 1A-ban hozzáfedez 2000 hekit gyorsan. Sztem az 1000 hekit valami más topicban olvastad
Ja és picit OFF, de nem hiszem, h miattam vagy az én megelégedésem miatt tárgyaljuk ezt a problémát.
|

10-24-2006, 08:54
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Ja és picit OFF, de nem hiszem, h miattam vagy az én megelégedésem miatt tárgyaljuk ezt a problémát.
|
Szintén OFF. Tudom, hogy nem a te megelégedésed miatt tárgyaljuk ezt, de a cipős hasonlat nálam nagyon bejött 
|

10-24-2006, 15:56
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Az alapjavaslat is úgy szól, hogy 2000 hektár felfedezése mindenkinek egységesen annyi marad mint most, csak akkor lép be a nehezítés ha valaki ezen a "szabadkereten" túl van már. Így gyakorlatilag lehetetlen, hogy 2001 hektár alatti oriknál ez a nehezítés létrejöhet.
Gyakorlatban ez a nehezítés leghamarabb 4000 heki környékén léphet be, ha a 2B-ből a top30 aljáról lép fel valaki és az 1A-ban hozzáfedez 2000 hekit gyorsan. Sztem az 1000 hekit valami más topicban olvastad 
|
Aha, és akkor pl. 2000, és 4000 heki között konzerválod a jelenlegi helyzetet, miközben a jelenleg 5k és 10k között lévő oriknál pedig fenntartod. Amúgy megjegyezném, hogy most szeptember első napjaiban a 2/B top15%-a úgy 1500 hekin volt! Tudom, mert akkor kb. onnan léptem. És valamikor 1200 ha környékén léptem be a top30%-ba.
Az 1000 hekit meg én írtam, és ebben a topicban, de ha valaki venné végre a fáradságot, és utánnaszámolna a javaslatomnak, akkor észrevehetné, hogy helyzettől, és az ország felfedezési gyakorlatától függően ez 1000-től 1400-2.250 hekiig könnyítés lenne, nem nehezítés!
|

10-24-2006, 15:58
|
Administrator
|
|
Activity: 22%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Életfa#2
Az 1000 hekit meg én írtam, és ebben a topicban, de ha valaki venné végre a fáradságot, és utánnaszámolna a javaslatomnak, akkor észrevehetné, hogy helyzettől, és az ország felfedezési gyakorlatától függően ez 1000-től 1400-2.250 hekiig könnyítés lenne, nem nehezítés!
|
Abban, hogy "nem változik semmi", nem látom, hogy mi lenne a könnyítés.
|

10-24-2006, 16:08
|
Member
|
|
|
|
Ati, az én javaslatom szerint 1000 heki felett a felfedezés alap költsége terület/10 fő. Szerintem ez azért messze van a semmi változástól! 
Viszont kezdek arra gondolni, hogy azt a javaslatomat még senki nem olvasta végig... Eddig csak az az 1000 heki került elő belőlle, de még csak azt se tudja senki, hogy honnan... 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 154 (0 members and 154 guests)
|
|
Posting Rules
|