|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

10-19-2006, 06:37
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Bocs, de most mi az aktuális javaslatod?
|
Wand javaslata az aktuális.
Nekem nagyon tetszik, hogy a felfedezett föld és az ütéssel szerzett föld arányát vizsgálva állapít meg egy szorzószámot. Persze ötvözve a területhez tartozó minimum darabszámmal.
|

10-19-2006, 08:22
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Wand javaslata az aktuális.
Nekem nagyon tetszik, hogy a felfedezett föld és az ütéssel szerzett föld arányát vizsgálva állapít meg egy szorzószámot. Persze ötvözve a területhez tartozó minimum darabszámmal.
|
Mint már mondtam, az arányszámmal az a baj, hogy 2 ország megbeszélt ütésváltásával mindkét ország arányszáma javul úgy, hogy területük lényegében nem változik.
Általánossá válnának az ilyen ütésváltások.
|

10-19-2006, 10:03
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Mint már mondtam, az arányszámmal az a baj, hogy 2 ország megbeszélt ütésváltásával mindkét ország arányszáma javul úgy, hogy területük lényegében nem változik.
Általánossá válnának az ilyen ütésváltások.
|
Nem egészen... ez csak szabályozás kérdése...
Ha a földvesztéssel elvész a felfedezett terület is akkor igen, de csak szabályozás kérdése, hogy elvesszen e egyáltalán, és ha igen akkor az a következő foglalásnál mondjuk ujra aktiválódjon amíg a tényleges felfedezés mértéke helyreáll. Ez most nem javaslat csak hangosan gondolkodás. De igazad van ezt a problémát tényleg jó ha kiiktatjuk mielött az uj szabályt bevezetjük.
|

10-19-2006, 10:18
|
Administrator
|
|
Activity: 26%
Longevity: 100%
|
|
Az arányos verzióval van egy komoly gondom: eddig ha valahonnan előszedtem (izé, szóval véletlenül a közelbe került a semmiből) egy országot, akit levertem földre, akkor ezzel valamelyest feljebb jutottam, és ennyi. Az arányos verzió szerint egy ilyen után még olcsóbban is fedezhetek fel...
|

10-19-2006, 10:48
|
Junior Member
|
|
|
|
szintenként maximált felfedezés
Lehetne egy másik út is.
Maximálni kellene, hogy egy ori valamely szinten összesen hány ha-t szerezhet felfedezéssel, úgy, mint a felvihető maximális területet. (pl. annak a fele, 1/A-nál meg ki kellene találni pl: 2000)
A top minimum 2% maximum 5%-ában egyáltalán ne lehessen felfedezni.
Ha valakit leütnek az alsó 10%-ba, akkor az idáigi felfedezés mutatója törlödne, ujra kezdödne a felfedezések nyilvántartása.
|

10-19-2006, 11:18
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Az arányos verzióval van egy komoly gondom: eddig ha valahonnan előszedtem (izé, szóval véletlenül a közelbe került a semmiből) egy országot, akit levertem földre, akkor ezzel valamelyest feljebb jutottam, és ennyi. Az arányos verzió szerint egy ilyen után még olcsóbban is fedezhetek fel...
|
ezzel szerintem nem igazán tudsz mit kezdeni, ilyen alapon nagyobb probléma ha valaki úgy jáccik, hogy 1 (mondjuk ork) ori hozza fel a főldet és azt ütögeti egy felfedezni képtelen elf.
esteleg tényleg jó lehet Monró ötlete, picit kidolgozva:
ha egy ori üt, csak akkor kezd el csökkenni a felfedezéshez szükséges katona mennyisége, ha a területének a felfedeztt százaléka ténylegesen eléri az ediig felfedezett területét.
értsd:
10K-s ori össz: felfedezett 3000 hektárt azaz 30%
levernek róla 1000 hekit
állni fog 9K-n csökken az aktuális ori mérethez tartozó felfedeztt területe 2700 ra százaléka ugyanúgy marad 30%.
DE ha üt 1000 hektárt, akkor az 1000 hektár 30%-a hozzáadódhat az aktuális orimérethez tartozó felfedezéséhez, és amíg ez a szám el nem éri a ténylegesen felfedeztt területet csak akkor kezdene csökkenni a százalék.
máris megvan oldava a megbeszélt ütésváltás.
|

10-19-2006, 11:57
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
ezzel szerintem nem igazán tudsz mit kezdeni, ilyen alapon nagyobb probléma ha valaki úgy jáccik, hogy 1 (mondjuk ork) ori hozza fel a főldet és azt ütögeti egy felfedezni képtelen elf.
ha egy ori üt, csak akkor kezd el csökkenni a felfedezéshez szükséges katona mennyisége, ha a területének a felfedeztt százaléka ténylegesen eléri az ediig felfedezett területét.
értsd:
levernek róla 1000 hekit
állni fog 9K-n csökken az aktuális ori mérethez tartozó felfedeztt területe 2700 ra százaléka ugyanúgy marad 30%.
DE ha üt 1000 hektárt, akkor az 1000 hektár 30%-a hozzáadódhat az aktuális orimérethez tartozó felfedezéséhez, és amíg ez a szám el nem éri a ténylegesen felfedeztt területet csak akkor kezdene csökkenni a százalék.
|
Tehát ha levernek egy országot nem megbeszélve, akkor nem elég neki az 1000 heki veszteség, hanem a felfedezett föld aránya is magas marad. Talán mégsem jó ez a megoldás.
|

10-19-2006, 12:00
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Tehát ha levernek egy országot nem megbeszélve, akkor nem elég neki az 1000 heki veszteség, hanem a felfedezett föld aránya is magas marad. Talán mégsem jó ez a megoldás.
|
Ez ugyanaz, mint az "eddig összesen ennyi hektárt fedeztél fel" verziónál.
|

10-20-2006, 13:31
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
értsd:
levernek róla 1000 hekit
|
Ezzel is ugyanaz a bajon, mint az előzővel, hogy követhetetlen, hogy mikor miért mennyi a felfedezés költsége...
|

10-20-2006, 13:33
|
Administrator
|
|
|
|
A fentiektől függetlenül úgylátom, hogy mindenkinek a területarányos verzió a szimpatikusabb. Jól látom?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 154 (0 members and 154 guests)
|
|
Posting Rules
|