Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-18-2006, 12:20
Mephisto Mephisto is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Itt tartunk, kinek melyik a szimpatikus, a többi miért nem?
Hali mindenkinek!
Rég jártam erre, de figyeltem végig De most szólnom kell megint. Teljesen rendben van, hogy a felfedezést nehezíteni akarjuk, de a módja ennek nem mindegy. Miről is beszélek?
Jelenleg az 1/A-ban háromféle klán van. Dús gazdag, csóró vagy szintfenttartó, és a kezdő klán, akit mindenki üt.
Mi is zajlik most itt a jobb játékosok esetében. Fellép X teli pénzzel, csinál egy 1 fős klánt, és végigveri a többi egyfőset, akik életükben most vannak először itt, az 1/Aban. Majd beáll egy nagyobb klánba. A másik lehetőség, hogy fellép X belép egy gazdagabb klánba, és tanyanélkül orkként végigveri a szintet.
Tehát helyzetelőnyben vannak azok a klánok, akik már évek óta fent vannak, és van tartalékuk dögivel. Ez az előny jogos, hiszen aki már évek óta itt van, ennyi előnyt megérdemel.
De kérdem én mi lesz azzal, aki egyedül van, vagy nem annyira jó játékos, mert nem tud napi 24 órát lógni ez elött a játék elött, vagy nem is a játék miatt játszik, hanem inkább a barátok és a közösség miatt. Idáig szépen elfedezgetett, most ezt is bekeményítünk neki?
Tudom erre Atilla jön, hogy ez nem tamagocsi, hogy aki nem üt, ne is egyék, meg hasonló De azért ez kicsit sarkított.
3000 hekitől nehezítünk. Most a top30% 3400 heki körül van, és folyamtosan megy fel ez a szint. Egy éve még csak 2000 heki volt.
Hogy fog oda felérni egy olyan ori, aki az 1/A-ba se az előző szint csúcsáról, hanem valahonnan lejebbről lépet? Felfedezéssel kb 1 milliárd csak a top 30%ba bekerülni. Ez azért nem mindenkinél van meg.
A javaslatom annyi, hogy ez a nehezítés valahol a top 10-20% legyen meghúzva, s onnan kezdjen nehezedni a dolog. Így megmarad az esély, hogy idővel mindenki végezni tud az 1/A-val. Mert ugye aki pénztelen, nem az fog elugrani 250 vagy jóval több hekikkel, mert ugye ez a nehezítés dolog ez miatt indult. Nem a top 30-40% vagy lejebbi tagok fedeznek nagy területeket. Örül ha napi 10-20 hekit fel tud fedezni és tudja védeni magát.
Tehát az egész mondanivalómnak az lenne a lényeg, hogy legyen esélye mindenkinek fordulnia az A-ból, és ne akadjanak el ott páran, ne hagyják abba a játékot az miatt, hogy képtelenek feljutni. Aztán, hogyha megszerzi a kis kettesét, és azt meg akarja tartani, és ezért ütnie kell, az egy másik dolog.
Bocs, ha túlzottan szájbarágós lenne, bocs azért is, ha túlzottan védem a kezdőket, hisen ők csak arra valók, hogy leverjük őket... Szóval ezzel a nehezítéssel szerintem nem 1000 hekin, meg 3000 hekin kellene foglalkozni, hanem feljebb.
Nos ennyi, remélem érthető, amit pötyögtem
Bye
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 10-18-2006, 12:29
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Mephisto View Post
Most a top30% 3400 heki körül van, és folyamtosan megy fel ez a szint.
Miért? Mert a topban felfedező-verseny folyik.
Old 10-18-2006, 12:45
Member

Quote:
Miért? Mert a topban felfedező-verseny folyik.
Akkor miért tartunk elfet? Miért tartunk felfedezés opciót? Pörgetni akarjuk ezt a játékot? Vagy ellehetetleníteni azt aki mondjuk defenzíven játszik?
De most aki idáig felfedezett, azt ezzel akarod átállítani egy huszárvágással?
S a 3000 hekis orik akik napi több száz hekiket fedeznek fel? Nem hinném... akinek több pénze van nem ezzel a móddal viszi feljebb az oriját.
Itt arról van szó, hogy a topban ezzel a módszerrel könnyedén el lehet kerülni ha gond van, méghozzá biztonságosabb távolságba... Innen fúj a szél, s nem onnan, hogy a top30% alján pár ember felfedez vagy sem.
Mondom, aki kis kettessel vagy nagyobb számmal fedezget A-ban, annak mehet a nehezítés, de aki először van ott azzal az orijával, azt ne nyírjuk már ki. Amúgy még élénkem emlkszem arra, hogy az egyik legismertebb játékos a sok kis számával fedezgetett az A-ban...
Amúgy ez a felfedezés dolog megint nem a topot érinti, mert simán kihöhögik a pénzt arra a 200-300 hekire ha ég az orijuk és elhúznak majd feljebb, hanem a kisebb orik fogják enni a kefét.
De most komolyan, hogy látod Ati annak a helyzetét, aki elindul 5. szinten hullával, fellép 4re, ott valamire átáll, a top aljáról fellép 3 szintre, ott végig szenvedi magát, valahogy kiköhögi a 2. szintet, és fellép az A-ba. Nincs pénze, tanyamentesen nem tud ütni (máshogy nagyon nem lehet). Mit csinál? Felfedez de most majd azt is lehetetlenné tesszük? Vagy ő már nem is játékos csak arra jó, hogy leverjék? Hm?
Reply With Quote
Old 10-18-2006, 12:59
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Térjünk vissza a témához, a felfedezés nehezítését már eldöntöttük, a mikéntje a kérdés.
Old 10-18-2006, 13:03
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
3000 hekitől nehezítünk. Most a top30% 3400 heki körül van, és folyamtosan megy fel ez a szint. Egy éve még csak 2000 heki volt.
Hogy fog oda felérni egy olyan ori, aki az 1/A-ba se az előző szint csúcsáról, hanem valahonnan lejebbről lépet?
Bye
Ezt hol olvastad?
2000 felfedezett heki UTÁN van a nehezítés javasolva!
Ha úgy vesszük ez minimálisan is 4200 heki körül kell hogy legyen,akkor is ha nem 2400 -ról lépsz fel a B-ből és minden egyes hekidet felfedezéssel szerzed!!

Nos asszem ez még jó ideig benne lesz a top30%-ban. Arról nem is beszélve, hogy az 1A a játék utolsó állomása... Nehezedik a követelmény? Huha akkor már lehethogy a gyengébb játékosok esetleg nem is tudnak megfelelni? ÉS AKKOR MI VAN? Így is elég híg a mezőny, még a kék számosok tekintetében is! Nem is baj ha egy picit nehezedik a továbblépés.
Reply With Quote
Old 10-18-2006, 13:08
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
De most komolyan, hogy látod Ati annak a helyzetét, aki elindul 5. szinten hullával, fellép 4re, ott valamire átáll, a top aljáról fellép 3 szintre, ott végig szenvedi magát, valahogy kiköhögi a 2. szintet, és fellép az A-ba. Nincs pénze, tanyamentesen nem tud ütni (máshogy nagyon nem lehet). Mit csinál? Felfedez de most majd azt is lehetetlenné tesszük? Vagy ő már nem is játékos csak arra jó, hogy leverjék? Hm?
Elmondjam mit kéne tennie?
Várni amíg beleerősödik a méretébe... Gyüjteni tartalékot és utánna továbbmenni feljebb. Igazad van ez sokszor nem 1000 körös menet! De ez nem is baj! Jó lenne ha mindenki leszokna végre a mókuskerék effektusról és az 1000 körönkénti lépéskényszerről!
Reply With Quote
Old 10-18-2006, 13:14
Szecsa
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Miért lép fel egy ilyen A-ban es kezdene el ott is magasabbra menni?B-ben először gyüjtögessen, hogy tudjon párat ütni A alján. Ha pedig nem érett meg az A-ra, akkor ne menjen oda.
Reply With Quote
Old 10-18-2006, 13:16
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Szecsa View Post
Miért lép fel egy ilyen A-ban es kezdene el ott is magasabbra menni?B-ben először gyüjtögessen, hogy tudjon párat ütni A alján. Ha pedig nem érett meg az A-ra, akkor ne menjen oda.
NEm tudom,hogy csináltad de amit beidéztél azok nem az én soraim
Upsz már javítottad?
Reply With Quote
Old 10-18-2006, 13:33
wand wand is offline
Member

Quote:
.
Itt arról van szó, hogy a topban ezzel a módszerrel könnyedén el lehet kerülni ha gond van, méghozzá biztonságosabb távolságba... Innen fúj a szél, s nem onnan, hogy a top30% alján pár ember felfedez vagy sem.
Mondom, aki kis kettessel vagy nagyobb számmal fedezget A-ban, annak mehet a nehezítés, de aki először van ott azzal az orijával, azt ne nyírjuk már ki.

Felfedez de most majd azt is lehetetlenné tesszük? Vagy ő már nem is játékos csak arra jó, hogy leverjék? Hm?

gondolkozzunk már egy picit!

a nehezítés alapvetően 5000 hektártól jön be. és ha odáig valaki végig fel is fedezett annak sem az történik, hogy kész vége, nem fedezhet tovább, és ezzel ki van nyírva! Igaz onnantól nem 225 katonáért fedezhet, hanem többért, de napi 8-10 hektárját saját erőből bárki felfedezheti továbbra is.

nem hiszem, hogy a top30 alja a következő években meghaladná az 5000 hektárt., de ha igen és eléri az 6000-ret akkor max kell még majd +2 hónap azoknak akik csak felfedezve akarjálk elérni
Reply With Quote
Old 10-18-2006, 14:27
Member

Quote:
Térjünk vissza a témához, a felfedezés nehezítését már eldöntöttük, a mikéntje a kérdés.
Oks, mivel nem egy csónakban evezünk elmondom az én szavazatom.
5000 heki körül jöhet a nehezítés, de ne 1000 hekin (hogy hol olvastam, azt nem tudom, de valaki a lentebbi szintenre is mesélte ezt a nehezítés dolgot, lehet én olvastam el? Akkor bocs, de megkeresem és beidézem ide, ha megtalálom.)

"Miért lép fel egy ilyen A-ban es kezdene el ott is magasabbra menni?B-ben először gyüjtögessen, hogy tudjon párat ütni A alján. Ha pedig nem érett meg az A-ra, akkor ne menjen oda."
Ezt meg Te se gondolod komolyan... de ha igen, kitehetjük a hódító főoldalára, hogy gyenge játékosok kerüljétek ezt a játékot, bénákat nem szívesen látunk. Bocs de ezt a játékot túlnyomó többségében átlag játékosok játszák...

"Elmondjam mit kéne tennie?
Várni amíg beleerősödik a méretébe... Gyüjteni tartalékot és utánna továbbmenni feljebb."
Tartalékolni lejebb? A-ban? tarts egy pár bányát, vagy fölös épületet, megnézheted a tartalékod mire fog elmenni...

Szóval továbbra is azt mondom, hogy kellene egy határt húzni, ahol ez a kérdéses nehezítés belép és ezt nagyon meg kell gondolni, hogy hol húzzuk meg, mert ez a döntés most elég komoly döntés lesz.
Felhigultak a kis kék számosok? Na igen, itt már lehet lejebb vinni a felfedezés nehezítését. Egy kis ötös ori pl, már nyugodtan mehet 1500-2000 hekitől nehzített felfedezésen (még B-ben is), de könyörgöm, ne Pistikét cumiztassuk A-ba, aki felépett oda, s nem tudja mi vár rá ott, hisz jó esetben csak a súgót látta... Nagyon nehéz elképzelni amit mondok? Mert Pistike megeszi ott a kefét rendesen, és neki aztán mondhatjuk, hogy erősödj bele fiam a cipődbe, képtelen lesz rá...
Tudom, erre azt mondod, hogy miért nem tanult meg játszani, én meg azt, hogy az 1/A egy másik játék, mint a többi szint, hisz a többi szinten bár ütötték őt, de mégis felért valahogy. De kicsit rosszul érzem magam, hogy olyanokról döntünk, amikbe mi/ti nem látunk bele (gyengébb játékos lelkivilágára gondolok), hogy számunkra ez nem probléma, akinek meg probléma az nem is tudja, hogy mi lesz a baja...
Szóval legyen nehezítés, de feljebb, illetve a kék számosoknak hamarabb kapcsoljon be ez a nehezítés. Ennyi.

Ja és mielött oltanának páran, ez az én véleményem és mivel totál egyedül vagyok vele és senkit se érdekel, hisz a döntést a többség hozza, elég ha csak átlapoztok az irományom felett...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 152 (0 members and 152 guests)

Posting Rules