Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Stratégia & Tippek
Register Stats Members List Today's Posts

Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-16-2006, 23:19
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Cece View Post
Húdenehéz eset vagy :d
Mihez képest vitatom? Az orkhoz képest igen az elfhez képest nem... tiszta sor.
Mellesleg nem Északot Babszemjankóztam le, hanem Babszemjankó indította a topicot...nah de ez már nagyon off
Szal összegzem. A gnóm nem jó tolinak + varinak; az ork jobb hadi mint a gnóm. Röviden tömören ennyi lenne
Nah ebből a témából egyenlőre elég

Azon kívül, hogy tekit nem tud lopni, miért nem jó tolinak? Szerintem magas hekin messze a legjobb. Azért ha kiszámolod az 50% lakás és tolitekit, és megspékeled tisztánlátással, hát tolis legyen aki átmegy rajta...
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 10-17-2006, 06:57
Szecsa
Guest

Longevity: 0%

Kérdés, hogy mire tartod a tolist? Ezt kell szerintem tisztazni.
Ha en tolvajossal jatszanek, akkor azert tartanam, hogy minel tobb tekercset halmozzon fel lopasokkal, es lopja a masik tolisokat 1-1 szetmeszarlas utan.
Erre pedig a gnom nem jo!
De ez az en velemenyem.
Reply With Quote
Old 10-17-2006, 08:54
Cece Cece is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Szecsa View Post
Kérdés, hogy mire tartod a tolist? Ezt kell szerintem tisztazni.
Ha en tolvajossal jatszanek, akkor azert tartanam, hogy minel tobb tekercset halmozzon fel lopasokkal, es lopja a masik tolisokat 1-1 szetmeszarlas utan.
Erre pedig a gnom nem jo!
De ez az en velemenyem.
Nah ezt támogatom!

Egy szövi tolisnak nevezi azt akinek a legtöbb tolija van. Nos ha van 3óriás + 1 gnóm akkor azért nem kérdés ki a toli. Imitt amot épületfelmérés, szövifelmérés + hasonlókra elmegy, de valódi tolinak mikor képtelen tekercset lopni.... áhh továbbra sem tartom jónak.
Reply With Quote
Old 10-17-2006, 13:30
Harcosok's Avatar
Harcosok Harcosok is offline
Member

Longevity: 97%

Quote:
Én mindig is annak a híve voltam, hogy valaki tudja mit csinál és abban igyekezzen a legjobb lenni. Az efféle kombinációkat én erősen nem támogatom. Egy efféle ori inkább hátráltat egy szövit mint segít.
no nem rossszból mondom, csupán megálapítás
Na akkor ezek szerint te a klaszikus szövi hive vagy (2hadi 1 vari 1toli)
Mivel mondjuk egy 3 hadi 1 varis szöviben már kell egy gnom aki 10-15% kocsmát tart(és kis hekin erre még nincs szükség azaz itt is van már egy pici alakulás:P)
Meg modnjuk egy varisnak minek annyi vari 200hekire mondjuk?(ott élezik ki legjobban a varisokat)
Többet érsz ott 8k varival és melette még egy kis elit...(+természetesen ij)
Meg egy éheztetös varis ori most csináljon világméretű variszámot?:P
Reply With Quote
Old 10-17-2006, 13:45
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Quote:
Nah ezt támogatom!

Egy szövi tolisnak nevezi azt akinek a legtöbb tolija van. Nos ha van 3óriás + 1 gnóm akkor azért nem kérdés ki a toli. Imitt amot épületfelmérés, szövifelmérés + hasonlókra elmegy, de valódi tolinak mikor képtelen tekercset lopni.... áhh továbbra sem tartom jónak.
Az a helyzet, hogy 5-ben még lehet tekercset milliószám felhalmozni tolissal. Még 4-ben is. 3-ban és 2-ben viszont tuti szart nem érsz klasszikus tolis orikkal. Akitől lehetne és mernél is lopni, azoknak nem nagyon van, mert a kopással sem tudják tartani a lépést, nemhogy a lopások után visszavegyék az elvesztett cuccot. Az erősebb szövik, akiknek van tekijük, meg minden jóval el vannak látva, olyan hirtelen belezik ki a klasszikus tolist, hogy csuklani sincs időd...
B-ben 1 darab félelfet láttam, és embert se sokat. Gyanítom az elfek meglehetős hányada szintén nem annyira tolis, mint inkább hadis. 12% gnóm kocsmával legalábbis nem egyet loptam le... És a gnómok toliznak, és messze hatékonyabban mint bármi más. 5-ben elsődleges a tekilopás, de fentebb 4-9k-s nyersiárak mellett azt gazdaságosabb.
Érdekességnek: A betonvédelmes varisom B-ben kétszer támadott, nagy rábeszélés árán, mindkétszer tolisokat vert be: egy félelfet és egy embert. A félelf azóta elfnek újrázott.
Reply With Quote
Old 10-17-2006, 15:22
Cece Cece is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Harcosok View Post
Na akkor ezek szerint te a klaszikus szövi hive vagy (2hadi 1 vari 1toli)
Mivel mondjuk egy 3 hadi 1 varis szöviben már kell egy gnom aki 10-15% kocsmát tart(és kis hekin erre még nincs szükség azaz itt is van már egy pici alakulás:P)
Meg modnjuk egy varisnak minek annyi vari 200hekire mondjuk?(ott élezik ki legjobban a varisokat)
Többet érsz ott 8k varival és melette még egy kis elit...(+természetesen ij)
Meg egy éheztetös varis ori most csináljon világméretű variszámot?:P
15% kocsmával te hova sorolnád a gnómot abban a 3 hadi 1 varis szöviben? A haidsokhoz, vagy talán ő lenne a vari?
Reply With Quote
Old 10-17-2006, 15:27
Harcosok's Avatar
Member

Quote:
15% kocsmával te hova sorolnád a gnómot abban a 3 hadi 1 varis szöviben? A haidsokhoz, vagy talán ő lenne a vari?
Írtam 10-15%
DE amugy hadinak természetesen:PSporoljon annyit az etetésen,hogy jó legyen hadisnak is mellette:P
Reply With Quote
Old 10-17-2006, 15:43
Cece Cece is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Az a helyzet, hogy 5-ben még lehet tekercset milliószám felhalmozni tolissal. Még 4-ben is. 3-ban és 2-ben viszont tuti szart nem érsz klasszikus tolis orikkal. Akitől lehetne és mernél is lopni, azoknak nem nagyon van, mert a kopással sem tudják tartani a lépést, nemhogy a lopások után visszavegyék az elvesztett cuccot. Az erősebb szövik, akiknek van tekijük, meg minden jóval el vannak látva, olyan hirtelen belezik ki a klasszikus tolist, hogy csuklani sincs időd...
B-ben 1 darab félelfet láttam, és embert se sokat. Gyanítom az elfek meglehetős hányada szintén nem annyira tolis, mint inkább hadis. 12% gnóm kocsmával legalábbis nem egyet loptam le... És a gnómok toliznak, és messze hatékonyabban mint bármi más. 5-ben elsődleges a tekilopás, de fentebb 4-9k-s nyersiárak mellett azt gazdaságosabb.
Érdekességnek: A betonvédelmes varisom B-ben kétszer támadott, nagy rábeszélés árán, mindkétszer tolisokat vert be: egy félelfet és egy embert. A félelf azóta elfnek újrázott.
Mindez szép amit leírtál, de ezek a dolgok annyira pillanatfügőek. Minden azon múlik, hogy egy adott időszakban milyen összetételű egy csoport. A nyersiárak amiket említesz percenként változnak és mondanom sem kell mitől függenek.
Vajon miért van az, hogy az A-ban szinte minden ori ami tolinak nevezhető elf!?
Azt mondod a gnóm toli hatékonyabb mint bármi más? Egy valamire való óriás vari percek alatt gajjra vágja a tolijait, ha meg annyi varit tart, hogy nem tud vele mit kezdeni akkor a hadisok nyesik szét... szal ez szélmalomharc.
Amúgy + azt kezdem észrevenni, hogy sokkal populárisabb az elf tolinak, mint a félelf + az ember (ami tulajdonképpen csak tolisnak jó)
Ami a klasszikus B-s tolikat illeti... hát azok ott már szinte életképtelenek, mivel a magas szintnek köszönheően az óriás + a gnóm hadisok jóval nagyobb haderőt képesek felhalmozni mint, egy tolis védelmet; főleg ha meg akarja tartani a tolis jellegzetességét.

Lassan fenekestül felfordul a hód. Olyan fajokat választanak olyan funkciókra amik csak részben képesek ellátni a feladatukat. Elf + gnóm toli ... egyik 50% ot lop , a másik nem képes tekit lopni de mást se sokáig, ha van ellenséges vari a közelben... gnómot varinak, miközben párat varázsol és már nincs is készije ( mellékesen jegyzem meg, hogy tolvajok hiányában nem sokáig varázsolgat)
Nah nem tudom... én ammondó vagyok, hogy mindenkinek meg van a maga véleménye illetve szive szerint választja milyen taktikával játszik. Sokaknak bejön a gnóm, a törpe, a hulla stb... én például ezekkel a fajokkal soha nem játszanák.
Reply With Quote
Old 10-17-2006, 15:46
Cece Cece is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Harcosok View Post
Írtam 10-15%
DE amugy hadinak természetesen:PSporoljon annyit az etetésen,hogy jó legyen hadisnak is mellette:P
Nah neee... nem úgy megy az azért. Azt hiszem nem lenne nehéz megszámolni mennyi tf ori van az A csopin kívül. Mellesleg mint olyannal foglalkozni kell nem keveset.
Ha meg már úgy áll a helyzet, hogy ütünk vágunk tanyafreezünk, akkor aligaha hiszem hogy lenne a szöviben egy gnóm haditoli
Reply With Quote
Old 10-17-2006, 15:56
Harcosok's Avatar
Member

Quote:
Nah neee... nem úgy megy az azért. Azt hiszem nem lenne nehéz megszámolni mennyi tf ori van az A csopin kívül. Mellesleg mint olyannal foglalkozni kell nem keveset.
Ha meg már úgy áll a helyzet, hogy ütünk vágunk tanyafreezünk, akkor aligaha hiszem hogy lenne a szöviben egy gnóm haditoli
Ha tart 15% kocsmát akkor 4-5% sporolás kell össz a tanyán és már elmegy egy közepes hadisnakMeg elég oda 10% is De szerintem nem is lenne olyan könnyü megszámolni:PVan azért ott pár cska körbe kell nézni:PKisebb hekin 200-400heki között teljesen 0tanyás is rengeteg van fentebb már pár %-kal tartanak csak kevesebb tanyát
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules