Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Receptek
Register Stats Members List Today's Posts

Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-12-2006, 19:49
Ditke Ditke is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vác
Posts: 913
Activity: 0%
Longevity: 98%
Default

Diótorta tejszínkrémmel

Hozzávalók:
5 tojás, 18 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, 10 dkg darált dió, 3 dkg kakaó, 1 kk. vanília, csipetnyi fahéj, 5 dkg vaj, 1 cs. vanília pudingpor, 5 dl tej, 4 ek. kristálycukor, 12 dkg főzőcsokoládé, 1 nagy stampedli rum, 5 dl tejszín, 4 lap zselatin, csokireszelék a díszítéshez.

Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, vaníliával forró vízfürdő fölött sűrű krémmé verjük, majd levesszük a tűzről, és addig verjük tovább, míg ki nem hűl. A vajat felolvasztjuk, és a szitált liszttel, kakaóval, darált dióval, fahéjjal együtt a tojáskrémbe keverjük, majd kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, 190 fokon 40 percig sütjük, a formában hagyjuk kihűlni, és majd ketté vágjuk. A krémhez a csokoládét apróra vágjuk. A tejből, cukorból, pudingporból az előírásnak megfelelően elkészítjük a pudingot, felolvasztjuk benne a csokoládét, állandó keverés mellett kihűtjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, a tejszínt kemény habbá verjük. Az egyik tortalapot vissza tesszük a formába. A zselatint kinyomkodjuk, a felmelegített rumba feloldjuk, majd a tejszínhabbal együtt a pudingba keverjük. A krém negyed részét a tortalapra kenjük, rátesszük a másik lapot, rákenjük a maradék krémet mindet, egy kicsit félreteszünk az oldalára is. 2 órára hűtőbe tesszük dermedni, kivesszük a formából, az oldalát is megkenjük a krémmel, majd az egészet megszórjuk reszelt csokoládéval.
__________________
...ne gyere utánam, én is eltévedtem....
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10-12-2006, 20:41
Ditke Ditke is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vác
Posts: 913
Activity: 0%
Longevity: 98%
Default

Hartyáni krémes

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 dkg kakaó, 1 dl tej, fél liter tej, 2 dkg liszt, 2 vanília, 20 dkg vaj, fél dl rum, 2 dl tejszín, 2 nagy csomag babapiskóta, tortacsoki.

Elkészítése:
A lisztet a vajjal elmorzsolom, majd hozzágyúrom a porcukrot, sütőport, kakaóport, tojást, és tejet. Sütőlemezen 2 lapot sütök belőle. A tejet a két ek. liszttel sűrűre főzöm, hozzáadom a vaníliát, majd kihűtöm. Hozzákeverem az előzőleg habosra kavart vaja. Az egyik kakaós lapra rákenem a krém felét, és egymás mellé rakom a babapiskótákat. Meglocsolom rummal, majd a krém másik felét is rákenem, majd erre a másik kakaós lapot teszem. Hűvös helyen néhány órán át állni hagyom, majd felszeletelem, a tetejére tejszínhabrózsákat teszek.


Ez nagyon-nagyon finom...
__________________
...ne gyere utánam, én is eltévedtem....
Reply With Quote
  #3  
Old 10-12-2006, 21:01
Cece Cece is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Vajdaság
Posts: 855
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Nos... mivel holnap el kell utaznom némi terepmunkára és csak vasárnap vagyok várható ebédre, ezért a nagyi már meg is kapta a feladatot Köszönöm szépen a sok finomságot
Reply With Quote
  #4  
Old 02-05-2008, 00:47
cipu's Avatar
cipu cipu is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 68
Activity: 0%
Longevity: 90%
Default

Almás kenyér

50 dkg almát megreszelünk és összekeverünk 30 dkg kristálycukorral, majd legalább 4 óra hosszat állni hagyjuk.
5 dkg mazsolát is beleteszünk.
Ezután hozzáadunk 2 egész tojást, 30 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és 5 dkg durvára vágott diót.
Vajazott, lisztezett őzgerinc formában, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
__________________
“Mindannyian különböző utakat választunk az életünkben. De bárhová is megyünk, mindenhová viszünk magunkkal egy kis darabot mindenkiből.”

"Aki rossz azt a lelkiismerete kínozza, aki jó azt az embertársai."
Reply With Quote
  #5  
Old 07-01-2009, 19:04
Goldy's Avatar
Goldy Goldy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,166
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Valakinek nincs egy jó sárgabarackos süti receptje?
Reply With Quote
  #6  
Old 07-01-2009, 19:08
Ati Ati is offline
Administrator
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 25,256
Activity: 28%
Longevity: 100%
Default

Quote:
Originally Posted by Goldy View Post
Valakinek nincs egy jó sárgabarackos süti receptje?
Tedd a sárgabarackot a süti tetejére, és hidegen tálald.

__________________
Hódító * Queosia
Reply With Quote
  #7  
Old 07-01-2009, 19:12
Ildee Ildee is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Szeged & Budapöst
Posts: 1,140
Activity: 0%
Longevity: 84%
Default

Quote:
Originally Posted by Goldy View Post
Valakinek nincs egy jó sárgabarackos süti receptje?
Nekem van egy nagyon egyszerű sütis receptem, és abba akármilyen gyümi mehet
__________________

---Ainhoa--- (#662939) [5/U]
Szitakötő (#494949) [4/L]
---Aphrodité--- (#645869) [4/N]
Boszorkány (#645731) [3/I]
Reply With Quote
  #8  
Old 07-01-2009, 21:41
tdomo's Avatar
tdomo tdomo is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Bécs
Posts: 999
Activity: 0%
Longevity: 96%
Default

Quote:
Originally Posted by Goldy View Post
Valakinek nincs egy jó sárgabarackos süti receptje?
Süss egy vékony piskótalapot, ha nincs rá érkezésed, akkor vegyél egyet. Kend meg sárgabarack lekvárral és tekerd össze, utána vágd fel kb. fél centi vékony szeletekre, lényegében egy piskótatekercsről van szó. Túróból csinálj sűrű túrókrémet és keverd össze sárgabarack darabokkal. Fogj egy félgömb alakú tálat és tegyél bele nejlonfóliát, hogy rásimuljon a belsejére. Rakd ki a belsejét a piskótatekercsekkel szorosan, majd öntsd bele a túrókrémet. A tetejére megint rakj egy réteg piskótatekercset, hogy elfedje a túrókrémet. Hagyd állni a hűtőben, majd fejjel lefelé borítsd egy tányérra, a fólia segít kiszedni. Ha elég ideig hagyod a hűtőben, akkor szépen összeáll és lehet vágni, mint egy tortát.
Egyszerű elkészíteni, de mégis nagyon finom.
__________________
Pain is temporary, Glory is forever.

csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
Reply With Quote
  #9  
Old 07-01-2009, 21:49
Zsáni's Avatar
Zsáni Zsáni is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,389
Activity: 0%
Longevity: 95%
Default

de egy sima túrótortát is meg lehet tölteni bármilyen gyümölccsel
vagy ha nem akarsz ennyire romlandót ebben a nagy melegben, akkor meggyes pite, csak kicseréled barackra a meggyet
az pedig egyszerű piskóta
__________________
Az élet szar
De szarból is lehet várat építeni
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 13:45.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Design partly based on Hódító's design by Grafinet Team Kft.

Contents and games copyright (c) 1999-2020 - Queosia, Hódító

Partnerek: Játékok, civ.hu