|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
| Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :) |

10-12-2006, 19:49
|
|
Member
|
|
Join Date: Apr 2006
Location: Vác
Posts: 913
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Diótorta tejszínkrémmel
Hozzávalók:
5 tojás, 18 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, 10 dkg darált dió, 3 dkg kakaó, 1 kk. vanília, csipetnyi fahéj, 5 dkg vaj, 1 cs. vanília pudingpor, 5 dl tej, 4 ek. kristálycukor, 12 dkg főzőcsokoládé, 1 nagy stampedli rum, 5 dl tejszín, 4 lap zselatin, csokireszelék a díszítéshez.
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, vaníliával forró vízfürdő fölött sűrű krémmé verjük, majd levesszük a tűzről, és addig verjük tovább, míg ki nem hűl. A vajat felolvasztjuk, és a szitált liszttel, kakaóval, darált dióval, fahéjjal együtt a tojáskrémbe keverjük, majd kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, 190 fokon 40 percig sütjük, a formában hagyjuk kihűlni, és majd ketté vágjuk. A krémhez a csokoládét apróra vágjuk. A tejből, cukorból, pudingporból az előírásnak megfelelően elkészítjük a pudingot, felolvasztjuk benne a csokoládét, állandó keverés mellett kihűtjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, a tejszínt kemény habbá verjük. Az egyik tortalapot vissza tesszük a formába. A zselatint kinyomkodjuk, a felmelegített rumba feloldjuk, majd a tejszínhabbal együtt a pudingba keverjük. A krém negyed részét a tortalapra kenjük, rátesszük a másik lapot, rákenjük a maradék krémet mindet, egy kicsit félreteszünk az oldalára is. 2 órára hűtőbe tesszük dermedni, kivesszük a formából, az oldalát is megkenjük a krémmel, majd az egészet megszórjuk reszelt csokoládéval.
__________________
...ne gyere utánam, én is eltévedtem....
|

10-12-2006, 20:41
|
|
Member
|
|
Join Date: Apr 2006
Location: Vác
Posts: 913
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Hartyáni krémes
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 dkg kakaó, 1 dl tej, fél liter tej, 2 dkg liszt, 2 vanília, 20 dkg vaj, fél dl rum, 2 dl tejszín, 2 nagy csomag babapiskóta, tortacsoki.
Elkészítése:
A lisztet a vajjal elmorzsolom, majd hozzágyúrom a porcukrot, sütőport, kakaóport, tojást, és tejet. Sütőlemezen 2 lapot sütök belőle. A tejet a két ek. liszttel sűrűre főzöm, hozzáadom a vaníliát, majd kihűtöm. Hozzákeverem az előzőleg habosra kavart vaja. Az egyik kakaós lapra rákenem a krém felét, és egymás mellé rakom a babapiskótákat. Meglocsolom rummal, majd a krém másik felét is rákenem, majd erre a másik kakaós lapot teszem. Hűvös helyen néhány órán át állni hagyom, majd felszeletelem, a tetejére tejszínhabrózsákat teszek.
Ez nagyon-nagyon finom... 
__________________
...ne gyere utánam, én is eltévedtem....
|

10-12-2006, 21:01
|
|
Member
|
|
Join Date: Feb 2006
Location: Vajdaság
Posts: 855
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Nos... mivel holnap el kell utaznom némi terepmunkára és csak vasárnap vagyok várható ebédre, ezért a nagyi már meg is kapta a feladatot  Köszönöm szépen a sok finomságot 
|

02-05-2008, 00:47
|
 |
Junior Member
|
|
Join Date: Jan 2008
Posts: 68
Activity: 0%
Longevity: 90%
|
|
Almás kenyér
50 dkg almát megreszelünk és összekeverünk 30 dkg kristálycukorral, majd legalább 4 óra hosszat állni hagyjuk.
5 dkg mazsolát is beleteszünk.
Ezután hozzáadunk 2 egész tojást, 30 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és 5 dkg durvára vágott diót.
Vajazott, lisztezett őzgerinc formában, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. 
__________________
“Mindannyian különböző utakat választunk az életünkben. De bárhová is megyünk, mindenhová viszünk magunkkal egy kis darabot mindenkiből.”
"Aki rossz azt a lelkiismerete kínozza, aki jó azt az embertársai."
|

07-01-2009, 19:04
|
 |
Member
|
|
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,166
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Valakinek nincs egy jó sárgabarackos süti receptje?
|

07-01-2009, 19:08
|
|
Administrator
|
|
Join Date: Jan 2006
Posts: 25,256
Activity: 28%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Goldy
Valakinek nincs egy jó sárgabarackos süti receptje?
|
Tedd a sárgabarackot a süti tetejére, és hidegen tálald.

|

07-01-2009, 19:12
|
|
Member
|
|
Join Date: Jan 2009
Location: Szeged & Budapöst
Posts: 1,140
Activity: 0%
Longevity: 84%
|
|
Quote:
Originally Posted by Goldy
Valakinek nincs egy jó sárgabarackos süti receptje?
|
Nekem van egy nagyon egyszerű sütis receptem, és abba akármilyen gyümi mehet 
__________________
---Ainhoa--- (#662939) [5/U]
Szitakötő  (#494949) [4/L]
---Aphrodité--- (#645869) [4/N]
Boszorkány (#645731) [3/I]
|

07-01-2009, 21:41
|
 |
Member
|
|
Join Date: Nov 2006
Location: Bécs
Posts: 999
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Goldy
Valakinek nincs egy jó sárgabarackos süti receptje?
|
Süss egy vékony piskótalapot, ha nincs rá érkezésed, akkor vegyél egyet. Kend meg sárgabarack lekvárral és tekerd össze, utána vágd fel kb. fél centi vékony szeletekre, lényegében egy piskótatekercsről van szó. Túróból csinálj sűrű túrókrémet és keverd össze sárgabarack darabokkal. Fogj egy félgömb alakú tálat és tegyél bele nejlonfóliát, hogy rásimuljon a belsejére. Rakd ki a belsejét a piskótatekercsekkel szorosan, majd öntsd bele a túrókrémet. A tetejére megint rakj egy réteg piskótatekercset, hogy elfedje a túrókrémet. Hagyd állni a hűtőben, majd fejjel lefelé borítsd egy tányérra, a fólia segít kiszedni. Ha elég ideig hagyod a hűtőben, akkor szépen összeáll és lehet vágni, mint egy tortát.
Egyszerű elkészíteni, de mégis nagyon finom.
__________________
Pain is temporary, Glory is forever.
csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
|

07-01-2009, 21:49
|
 |
Member
|
|
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,389
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
de egy sima túrótortát is meg lehet tölteni bármilyen gyümölccsel 
vagy ha nem akarsz ennyire romlandót ebben a nagy melegben, akkor meggyes pite, csak kicseréled barackra a meggyet 
az pedig egyszerű piskóta 
__________________
Az élet szar 
De szarból is lehet várat építeni
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
Posting Rules
|
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is Off
|
|
|
All times are GMT +1. The time now is 13:45.
 |
|
|
|
|
|
|