szerintem elkéne dönteni, hogy mi az ami elfogadható veszteség és mi az ami nem.
1. az eredeti javaslat marad, méghozzá úgy, hogy a már fentlévők nem nulláról kezdenek akkor max 20 ori szív (eszestben pl Deni és Remedy mostantól nem 225 hanem 445 katonáért fedezhetne fel).
2. Monro javaslata miszerint mindenki nulláról indulna, ez csak a kicsikkel lenne kicseszés, mert a közepes orik és főleg a nagyok bőven fedezhetnek, majd fel ha 1x valki odaér hozzájuk.
3. területarányos felfedezés ami csak a területhez köti a katona mennyiséget, ez full igazságos épp csak az eredeti célját nagyban megnehezíti a felfedezésnek, miszerint a pontlista hiányosságokat kéne tudni átfedezni. ez szerintem a feltörekvő oriknak hátrányos
4. Monro javaslata miszerint a katonaigény a felfedezett tertület arányában nőne, itt ugyanaz a gond mint az 1-2 pontokban.
kihagytam valamit?
ha nem akkor szerintem tök igazságos döntés nincs, ami biztos, hogy a mostani nagyon rossz rendszer.
szal valaki roszabbul fog járni, viszont megszűnhetne végre a mostani tendencia.