|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

10-03-2006, 09:49
|
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Csokibácsi
Csak egy megjegyzés. Április elseje még messze van.
|
Én legalább írok olyan ötleteket ami nem tér el a hulla személyiségtől ! Mert itt már olyat is írtak ami egyáltalán nem illik a hullához !
Mondjuk annyit is írhattál volna , hogy ne 3* annyi legyen hanem mondjuk + 50% vagy valami hasonló ... Valami építő jellegű kritikákat is írhatnál ...
Arra válaszolj , hogy miért kapja meg a vérszomjat ? Az is egy morális állapot szerintem ... Mivel hogy nem varázsolod a hullánál .
|

10-03-2006, 11:55
|
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Yorgem
Én legalább írok olyan ötleteket ami nem tér el a hulla személyiségtől ! Mert itt már olyat is írtak ami egyáltalán nem illik a hullához !
|
Ha semleges a morálja, akkor nem lehet 100%. Márpedig ugye semleges, mivel nem is örül, nem is szomorú, tökmindegy, mi a csata végeredménye. Agyhalott droidok. Semmiképp sem fix 100%. Ha ezt a gondolatmenetet követem, lehetne mondjuk fix 50%, se több, se kevesebb. Akkor meg inkább a jelenlegi állapot, ahol 75%-hoz húz a morál.
Quote:
Mondjuk annyit is írhattál volna , hogy ne 3* annyi legyen hanem mondjuk + 50% vagy valami hasonló ... Valami építő jellegű kritikákat is írhatnál ...
|
Elég szomorú, ha azt 3x-os férőhelyet komolyan gondoltad, mindenféle utánszámolás nélkül. Ha utánaszámoltál, még rosszabb a helyzet rád nézve.
Ezek után építő jellegű kritika: sóder, tégla, cement.
Quote:
Arra válaszolj , hogy miért kapja meg a vérszomjat ? Az is egy morális állapot szerintem ... Mivel hogy nem varázsolod a hullánál .
|
Hogy egy leheletnyi esélye azért legyen beütni egy másik országot?
A vérszomj nem semleges morális állapot, illetve nem a morál hiánya, pedig eddig ezekről beszéltél.
Van egy olyan érzésem, hogy most mattot adtál magadnak.

10-03-2006, 13:45
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Igaz a hasamra ütöttem és mondtam azt hogy 3* annyian ez igaz ... Én csak egy számot mondtam amit lehet csökkenteni is ... de miért is mondtam ... mert a sugóban az van írva ( amiből megszeretnénk elvileg a hulla fajt ) Hogy tömegesen jönnek . Erre mi van a játékban alig van katonám a játékban, nem sokkal több mint a többi fajnak mert ugye a többi fajnak ott a lakásteki és a faji módosító.
Szerintem a hullánál nem morálnak kéne hívni és akkor nem lenne gond vele ... és pont azért kéne 100-on tartani mert ő rá nem hat semmiféle külső befolyásoló tényező ezért mindig ugyanannyi a teljesítménye Pl kiadják neki a parancsot, hogy csináljon valamit ő addig csinálja 24 órában amíg mást nem adnak neki .
|

10-03-2006, 13:51
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Még egy ötlet ! A katonák is hulljanak a betegségtől kisebb arányban mint az emberek de ők is hulljanak ! Szerintem ez jogos lenne ! Máris jobban meglenne gondolva hogy betámadják-e a hullát ! Csak azt kéne Kiszámolni hogy milyen %-os arányban hulljanak ... Meg ezt a veszteséget is csökkentené a kórház .. Ehhez mit szóltok ???
|

10-03-2006, 20:49
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Szerintem a hullánál nem morálnak kéne hívni és akkor nem lenne gond vele ... és pont azért kéne 100-on tartani mert ő rá nem hat semmiféle külső befolyásoló tényező ezért mindig ugyanannyi a teljesítménye Pl kiadják neki a parancsot, hogy csináljon valamit ő addig csinálja 24 órában amíg mást nem adnak neki .
|
Az alap probléma még mindig az a hullával, hogy kicsi az ütő és védőereje, ami annak tudtában, hogy tolvajokkal és varázslókkal egyáltalán nem tud semmit, igenis komoly hátrány. A legfontosabb feladat azt hiszem az, hogy úgy módosítsuk a hullát, hogy jól üssön, de ne boruljon fel az egyensúly, és ne teremtsünk legyőzhtetlen fajt.
Ha ésszerűen végiggondolod, onnantól, hogy a hulla serege erősebb lesz, jobban, többet tud ütni, máris meg lesz oldva a katmorál kérdése is. Itt nem az a lényeg, hogy gyönyörű meséket találjunk ki, és biológiai szemppontból elemezzük az élőhalottakat, hanem hogy kőkemény számolásokkal hatásossá tegyünk egy gyenge hódítós fajt. Ha ez meg van, akkor jöhet a misztikus mesélgetés, hogy miért olyanok amilyenek.
Ezért én azt mondom, a hullát módosítsuk adott esetben úgy, hogy akár az orkkal is felérjen a hadereje, de mindenképp legyen sebezhetőbb. Annak nincs értelme, hogy apró, rendkívül okos reformokat alkalmazzunk a fajjal szemben, amikkel érdemben nem ér semmit.
Ennek fejében az én javaslatom a következő:
-Minden szinten +50% hadügyi plussz, vagy minden szinten +30% védekezési bónusz és +60% támadó bónusz, a jelenlegi csoportonként növekvő hadügyi bónusz helyett, amely +40%-nál nem megy magasabbra.
-Ha már erősebb a serege, legyen nagyobb létszámú is. Imígyen a barakkok ne 40 egységnek adjanak helyet, hanem 50-nek.
-Hulla országonra nyitott térkapun keresztül ne legyenek elérhetőek a szövetségesei.
Ugyanakkor elvenném a jelenlegi bónuszai közül:
-az ellene irányuló emberrablások a távolság függvényében a szokottnál kevesebb embert visznek el.
-a földrengés csak minimális károkat okoz.
A számok jelenleg még csak puhatolózás szerűek, ezért kérek mindenkit, hogy mielőtt negatív kritikát írna a commentemre, számoljon egyet, és írjon inkább jobb számadatokat, százalékokat.
|

10-03-2006, 21:45
|
|
Senior Member
|
|
|
|
A %-okba nem megyek bele, mert nem szeretek elméletben számolni. Ha előttem a hulla számolok és beverem, az megesik 
Az végülis elfogadható, hogy a barakkok 40 helyett 50 katonának adjanak helyet, de ezt egy 60% támadóbónusszal párosítva már lehet, hogy túlerős lesz, ezt majd Csokibácsi megmagyarázza 
Az viszont semmiképp nem elfogadható, hogy hullára nyitott kapun keresztül a szövetségesei ne legyenek lophatók. Már csak azért sem, mert akkor felmérni is kaput kell nyitni a szövitagokra is, szal plusz készültség mindenkinek. Meg aki hullát vesz szövibe, az vállalja a következményeket ilyen téren is.
Egy jobban támadó erősebb hulla a 0 veszteség miatt még szöviben is szívesebben látott lehet, főleg óriások mellett akiket a tolik annyira nem zavarnak. Szal elképzelhetőnek tartok 3 hulla, egy óriás szöviket, amik ráadásul életképesek is 
Az alaphelyzet szerintem is az amit Beelord mond, hogy gyenge katonailag, azon kell erősíteni, a többi probléma meg megoldódik magától 
|

10-03-2006, 23:50
|
|
Junior Member
|
|
|
|
-az ellene irányuló emberrablások a távolság függvényében a szokottnál kevesebb embert visznek el.
De nem gondolod, hogy ha ezeket elvesszük akkor meghal az Mf hulla ? Mert egyszer beüt valakit és onnantól kezdve mondjuk egy törpe is már csak bosszúból szétrengeti és lelopja emberileg mert ez milyen jó ....
Vagy nem tudja hogy egy szövit ütött és mind a 4-en elkezdik rengetni és lopni ...
|

10-04-2006, 08:05
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
De nem gondolod, hogy ha ezeket elvesszük akkor meghal az Mf hulla ? Mert egyszer beüt valakit és onnantól kezdve mondjuk egy törpe is már csak bosszúból szétrengeti és lelopja emberileg mert ez milyen jó ....
Vagy nem tudja hogy egy szövit ütött és mind a 4-en elkezdik rengetni és lopni ...
|
Azt hiszem ez megint az a vita, hogy 4 ország vs. 1 ország. Ennek eddig se volt értelme, és bár nagyon szép és konkrét példa, most sem ez a mérvadó. Ha hiszed, ha nem, nem lehet olyan országot építeni, ami 4 ország ellen tökéletesen tud mind a 3 kategóriában védekezni. 
|

10-04-2006, 11:44
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Lehet nem lehet tökéletesen olyat építeni,de vannak olyan fajok,amelyekkel lehet afelé törekedni
A hullához csak annyit,hogy azzal egyetértek,hogy a véd és támadóerejét kell növelni, de az nembiztos,hogy jó ötlet,hogy a meglévő előnyeiből elveszünk
|

10-04-2006, 11:48
|
|
Junior Member
|
|
|
|
A térkapus dologhoz meg még annyit, hogy az alapelgondolás nem rossz,szerintem úgy kellene korrigálni,hogy a hullán keresztül a többi szövitagon csak információszerző tolvajkodást lehessen végrehajtani, magyarul hullán lopni ne lehessen,de pl. éplista szerzése lehessen
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
Posting Rules
|