A 4-es, tolvajos kérdés tárgytalan, legalábbis az 5/-ekben átlagosnak számító tolimennyiségek mellett. Végül bepróbálkoztam a korábban kinézett célpontál, és a sima "összeszorzokmindentmindennelamirőltudok" számítás utáni eredmények beigazolódtak - nem buktam le (igaz, volt még biztonsági tartalék 50%-os készültség mellett is). Szerintem a gond korábban az alacsony létszám miatt lehetett: pár hétig tekercseltem, és ha jól emlékszem, egyetlen kocsmám volt az esetkor. A 60 vs 0 tolvajos lebukás ültetett belém kétely(ely-ely)eket, de úgy néz ki, nagyobb számoknál rendben van a dolog.
Az országok termelésének megszűnésére vonatkozóan úgy láttam multigömbözés után: tényleg megáll egy idő után a dolog. A maga nemében ez nem is rossz mondjuk a gazdaságra nézve: ahány aktív ország maradt odalenn, kb. ingyenélés lenne bárkinek aki veszi a fáradságot térkapuzni/sereget küldeni. Holnap azért mindenesetre körülnézek, hátha találok ide vonatkozó infót valahol.
A körtávolságot meg bár nem igazán látom át, technikailag mégsem fog annyit nyomni a latba: elsősorban maradok a tolvajoknál, sereg csak ritkán megy majd - így ez legfeljebb érdekességként foglalkoztat.
...Az egyetlen, ami még mindig igazából sötét folt számomra, az a mágiával kapcsolatos számítások. A "miket szorzunk mikkel, mit hová adunk hozzá és zárójelezünk össze mással" részről való felvilágosítás jelentené a fő segítséget, de a korábbiakhoz is természetesen hálásan várom a meglátásokat, tanácsokat, infókat.
|