|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

07-08-2013, 08:55
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 78%
|
|
Külön csoport esetén a jelenlegiekben kevesebben játszanának, míg egységes szabireformmal többen, mint ahogy 1/A-ban is.
|
The Following User Says Thank You to Sequator For This Useful Post:
|
|

07-11-2013, 15:02
|
Administrator
|
|
Activity: 28%
Longevity: 100%
|
|
Úgy látom, hogy mindenki elmondott mindent, amit ezzel a témával kapcsolatban el lehetett mondani. A legutolsó összesítő alapján fogom meghozni a döntést, hogy legyen-e változás, és ha igen, akkor melyik verzió legyen. Köszönöm mindenkinek a javaslatokat és észrevételeket a megbeszélés közben.
|

07-19-2013, 18:28
|
 |
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Sziasztok,
Bocsi, hogy keson szolok hozza ehhez a temahoz, de nem voltam es csak most kezdtem vissza olvasni a forumot.
En ezt a bevezetest megint egy ujabb kenyelmi dolognak nezem, ne haragudjatok, de az utobbi idoben szerintem mar tul sok kenyelmi dolog lett a jatekba beteve. Miert is kelunk fel ejjel? Lehet nehany ember nem hiszi el, de en sokkal tobbet kellek a piac miatt mint tamadni vagy vedekezni, sot az utobbi idoben kizarolag telorol ment minden harc, mert pont mindig akkor volt valami amikor csak telorol tudtam lenni.
A kerdesem ehhez kapcsolodik, plusz van mas kerdesem is, de eloszor en az 1 es 2ot tamogatnam, menyjenek kulon akik este 10tol reggel 6ig aludni szeretnenek. Na persze ha lenne annyi orszag hogy kulon tudnanak lenni a tobbitol.
Ha pedig megvalosulna az 5. ahhoz viszon lenne egy ket szavam. Mondjuk valaki este 10tol reggel 6ig nem tamadhato, (peldanak olyan mindegy az idoszak) legyen az varazslat, faj, szabi vagy 'szunya' ez is mindegy hogy kerul be az extra most, de...
1. Minden nap ugyan abban az idoben muszaly ezt megvalositani? Vagy valtoztathato naponta? Mert ha beteszitek akkor szerintem valami gatlas is kellene ellentetbe es lehet nem pont az, hogy 1 orat meg ne tudjon tamadni vagy 12 oraig nem tud vissza menni megint. Mert akkor csak kivarja az idot es kesz, hanem hogy ha eltette valaki magat szunyalni akkor mar ne is tudjon arra a 8 orara semmi kepp vissza jonni.
2. Mi van a piaccal olyankor amig valaki ilyen allapotba helyezi az orijat? Mi van ha nekem kint van a piacon 100 milla gabona, 15 milla ko es 5 milla lovam es pont az alatt az ido alatt jon meg a piacrol amikor en bejelolnem naponta a szunya idot? A piac is megvarja a reggel 6ot? Mert ugye a piacot nem en szabom meg hogy mikor jojjenek vissza es ez naponta eltolodik es mivel alltalaban mindenki ugyan abban az idoben alszik kivetel a tobb muszakosnak...
3. Mivel en csak ugy latnam ertelmet ennek a szabi/alvas konnyitesnek ha ossze lennenk vegyulve, hogy ha en elteszem aludni akkor arra az idore semmikepp nem johet az ori vissza. De akkor ugye, mi van Aba ha a 10 orszagbol 3 'alszik' es jon egy szovitamadas. Azok az orszagok reszt vesznek benne? Vagy azok az orik mint szabin levo orik le lesznek nyomva a bennt levo seregek %ra? Mert igy mar akkor ertelmet latnam.
Mivel ez megint egy kenyelmi plusz, a lenyeg aki aludni akar az aludjon es semmi kepp sem tud a jatekba reszt venni ameddig le nem tellik az ideje. Mert semmifele kepp nem latom, hogy lehetne engedelyezve hogy en elteszem magam 8 orara de 4 ora mulva vissza tudok lepni mert gaz van. Kicsit megkelljen fontolni azt hogy mikor is teszem el az orit aludni. Ne mar barki barmikor csak elteszi barmiert. Szabira is csak akkor megyunk ha nincs mas kiut. En meg a korhazbol is beneztem az orimra es szabadsag alatt is, az Aba tenyleg szinte sosincs az orim szabin. De megtudom szamolni a kezemen hanyszor kelek haboru miatt es, hogy van mikor 3x is kelek egy ejjel a piac miatt...ugyhogy nemigen latom ertelmet ha vegyulve lennenek az ilyenek a tobbivel mint en, akik beleteszik az extra idot a jatekba.
Meg en abban a hiszembe voltam, hogy azok szamara van a lassu csoport akik nem ernek ra, es a gyors akik egesz nap bennt ulnek, most miert nem jo ennyi ev utan ugy ahogy van? Vagy miert nem a lassu csoportot szerkesztitek at ez miatt?
|
The Following User Says Thank You to Ghosti For This Useful Post:
|
|

07-19-2013, 23:43
|
 |
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ghosti
Sziasztok,
Bocsi, hogy keson szolok hozza ehhez a temahoz, de nem voltam es csak most kezdtem vissza olvasni a forumot.
En ezt a bevezetest megint egy ujabb kenyelmi dolognak nezem, ne haragudjatok, de az utobbi idoben szerintem mar tul sok kenyelmi dolog lett a jatekba beteve. Miert is kelunk fel ejjel? Lehet nehany ember nem hiszi el, de en sokkal tobbet kellek a piac miatt mint tamadni vagy vedekezni, sot az utobbi idoben kizarolag telorol ment minden harc, mert pont mindig akkor volt valami amikor csak telorol tudtam lenni.
A kerdesem ehhez kapcsolodik, plusz van mas kerdesem is, de eloszor en az 1 es 2ot tamogatnam, menyjenek kulon akik este 10tol reggel 6ig aludni szeretnenek. Na persze ha lenne annyi orszag hogy kulon tudnanak lenni a tobbitol.
Ha pedig megvalosulna az 5. ahhoz viszon lenne egy ket szavam. Mondjuk valaki este 10tol reggel 6ig nem tamadhato, (peldanak olyan mindegy az idoszak) legyen az varazslat, faj, szabi vagy 'szunya' ez is mindegy hogy kerul be az extra most, de...
1. Minden nap ugyan abban az idoben muszaly ezt megvalositani? Vagy valtoztathato naponta? Mert ha beteszitek akkor szerintem valami gatlas is kellene ellentetbe es lehet nem pont az, hogy 1 orat meg ne tudjon tamadni vagy 12 oraig nem tud vissza menni megint. Mert akkor csak kivarja az idot es kesz, hanem hogy ha eltette valaki magat szunyalni akkor mar ne is tudjon arra a 8 orara semmi kepp vissza jonni.
2. Mi van a piaccal olyankor amig valaki ilyen allapotba helyezi az orijat? Mi van ha nekem kint van a piacon 100 milla gabona, 15 milla ko es 5 milla lovam es pont az alatt az ido alatt jon meg a piacrol amikor en bejelolnem naponta a szunya idot? A piac is megvarja a reggel 6ot? Mert ugye a piacot nem en szabom meg hogy mikor jojjenek vissza es ez naponta eltolodik es mivel alltalaban mindenki ugyan abban az idoben alszik kivetel a tobb muszakosnak...
3. Mivel en csak ugy latnam ertelmet ennek a szabi/alvas konnyitesnek ha ossze lennenk vegyulve, hogy ha en elteszem aludni akkor arra az idore semmikepp nem johet az ori vissza. De akkor ugye, mi van Aba ha a 10 orszagbol 3 'alszik' es jon egy szovitamadas. Azok az orszagok reszt vesznek benne? Vagy azok az orik mint szabin levo orik le lesznek nyomva a bennt levo seregek %ra? Mert igy mar akkor ertelmet latnam.
Mivel ez megint egy kenyelmi plusz, a lenyeg aki aludni akar az aludjon es semmi kepp sem tud a jatekba reszt venni ameddig le nem tellik az ideje. Mert semmifele kepp nem latom, hogy lehetne engedelyezve hogy en elteszem magam 8 orara de 4 ora mulva vissza tudok lepni mert gaz van. Kicsit megkelljen fontolni azt hogy mikor is teszem el az orit aludni. Ne mar barki barmikor csak elteszi barmiert. Szabira is csak akkor megyunk ha nincs mas kiut. En meg a korhazbol is beneztem az orimra es szabadsag alatt is, az Aba tenyleg szinte sosincs az orim szabin. De megtudom szamolni a kezemen hanyszor kelek haboru miatt es, hogy van mikor 3x is kelek egy ejjel a piac miatt...ugyhogy nemigen latom ertelmet ha vegyulve lennenek az ilyenek a tobbivel mint en, akik beleteszik az extra idot a jatekba.
Meg en abban a hiszembe voltam, hogy azok szamara van a lassu csoport akik nem ernek ra, es a gyors akik egesz nap bennt ulnek, most miert nem jo ennyi ev utan ugy ahogy van? Vagy miert nem a lassu csoportot szerkesztitek at ez miatt?
|
a lassú csoport mindig tökéletes volt a kevés idővel rendelkezőknek. már írtam, hogy 8 óra távollét alatt is maximum 2 körváltás történik. ezért nem látom értelmét a külön csoportnak.

07-20-2013, 18:23
|
 |
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Quote:
Originally Posted by csabi
a lassú csoport mindig tökéletes volt a kevés idővel rendelkezőknek. már írtam, hogy 8 óra távollét alatt is maximum 2 körváltás történik. ezért nem látom értelmét a külön csoportnak.
|
Szerintem most nem arrol van szo, hogy valaki jatszana de keves ideje van ra, hanem en ugy ertelmezem ezt, hogy amikor valaki nem er ra mert mondjuk alszik, meloba nincs internet eleres stb...olyankor legyen beteve valami a jatekba, hogy senki ne tudjon semmit ellened tenni. Epp ezert irtam, hogy ez megint csak egy kenyelmi modositas lenne. Nekem ez ugy jon le hogy amikor nem erek ra akkor engem hagyjon mindenki beken majd ha bennt ulok piszkahattok mert akkor teljessegeben tudok erre reagalni. Kicsit erdekesen jonl le egy haborus jatekban.
Szerintem nem megoldas csak egyszeruen leallitani az egeszet este 10tol reggel 6ig, mert ma mar az interneten egy jateknak nemzetkozinek kell hogy legyen, mivel a vilag barmelyik reszerol elerheto.
A kerdes az hogy mi legyen. Legyenek kulon, amit en jonak latok felteve ha lenne egy egesz csoport az ilyen jatokosokbol. Legyen faj, varazslat vagy szemelyiseg beteve amit ezek az orszagok erre tudnanak hasznalni?
Szerintem felesleges a normalban megjobban megbonyolitani a jatek menetet, es en ezt most ugy irom ide, hogy tobbszor megesett mar hogy szivtam en is mert nem tudtam net ele kerulni stb...De 2 jatekos kozul egynek veszteni kell mindenkepp, hogy miert az mas kerdes. Aki a normalban van az vallalja a felelosseget, hogy beuthetik barmikor, ez mindig is igy volt es szerintem ezen nem kellene valtoztatni. Nekem 10 eve ugyis jo volt, hogy rogton odaert a sereg, sot anno fel ora eleg volt estenkent az egesz jatekra, utottem 2ot, elkuldtem a kepzest, epitkeztem es kesz mentem nezni a filmet, hacsaknem forumozni nem ultem be. Elmentem aludni, reggel melo, suli, 24 orat ra sem neztem, beutottek amig nem voltam? igen tobbszor is, de amikor en voltam bennt en voltam a kiraly. Nekem ugyis jo volt, azota valtoztatva lett a haboru, most orakig tart es ezzel meghosszabbult hogy mennyi idot kell raforditani. A jatek nem kotelezo, aki jatszani akar el kell fogadja ugy ahogy van.
Azt hogy teged ejjel utnek vagy nappal kinek melyik jobb. Aztan ennyi ev utan ugyis tudjuk mar egymasrol ki melyik idoszakba van tobbet, hidd el az ejjeli jatokosokat meg akkor utik amikor azok aludnanak, de egyiket sem latod itt panaszkodni ez miatt. Mi lenne a vege, ha valami ilyesmi belekerulne a normalba? Elobb utobb megtudjuk mindenkirol mikor van es mikor nincs, aztan ahhoz igazitjuk a sajat dolgunkat. Erre persze az a valasz jon, jo de akkor legalabb vagyok. Egy ido utan mar ez sem lessz eleg, akkor mi lessz? Jo, hogy azt nem keritek, hogy elore be kelljen majd jelenteni a tamadonak mikor fog jonni. De arra is lenne egy sokkal egyszerubb megoldas, meghozza a forditottja, bejelolod hany oratol hany oraig vagy bennt es akkor mehet minden, de akkor nincs kiut. Furcsan hangzik, igaz? De ha elindulunk ezen az uton elobb utobb ide fogunk jutni 
|

08-04-2013, 10:03
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by csabi
|
Az alap probléma lényege pont az, hogy rövid pörgős játékot lehessen játszani. De egy ember, vagy CSALÁDFŐ életében igenis van olyan időszak, amikor a hódító egyáltalán nem fér bele. ez nem biztos, hogy 72 óra, lehet, hogy összesen 8-10-12 óráról van szó.
akkor a mostani rendszer miatt menjen el 72 óra szabadságra?
pont hogy nem szeretne 72 órát szabizni, szeretne játszani aktívan, de nem úgy, hogy közben az élet más fontos dolgairól le kell mondania. nekem belefér napi 18-20 óra aktív játék. de legyen 4-5 olyan óra, amikor nem kell kelni, támadni, védekezni, etetni, itatni, varázsolni, stb... hanem ki tudom magam pihenni a következő 20 órára....
ha nincs változás az sem különösebben baj, 10 éve így játszom, kibírom még pár évig... aztán végleg vége.
pont ez lenne a lényeg, hogy az ilyen játékosok, ne kényszerüljenek feladásra. Ha arányaiban kevesebbet játszanak az is több, mintha nem játszik egyáltalán
|
The Following User Says Thank You to Dave For This Useful Post:
|
|

07-22-2013, 08:17
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
|
Előzőleg erről már volt szó. Az egyik pont arról szól, hogy mindig ugyanakkor áll le a csoport, egy másik pont arról szól, hogy az adott csoportban bármikor elmehetsz, egy másik arról, hogy a most meglévő csoportokban mehetsz el bármikor szabira stb. Kérlek, hogy olvasd el az eddigi üzeneteket és különösen az összefoglalót.
Quote:
|
A piacon eladott áruk ellenértéke rendesen visszajön az országodba. Külön csoport esetén ha nincs körváltás, akkor az esetlegesen el nem adott áruk csak az első körváltás után jönnek vissza, ahogy most; ha pedig telnek a körök, akkor is ugyanúgy, ahogy most. Ez külön módosítást nem igényel.
Quote:
|
Külön csoport esetén ez A-ra nem vonatkozik, ott összefolyik már minden csoport. Faj/személyiség esetén az ország rendesen játékban van, csak speciális módosítókkal, tehát nem jelent változást. Szabi esetén az ország szintén az eddig megszokott rendszer szerint működik, ott sem jelent változást.
|

07-26-2013, 10:54
|
Administrator
|
|
|
|
Átgondoltam a felmerült lehetőségeket. A nappali/éjszakai fajok ötlete továbbra is szimpatikus, ezért ezt a jövőre nézve nem vetném el teljesen -- most mégis úgy gondolom, hogy a felmerült helyzetre a legjobb megoldást a rövidített szabadság lehetősége jelentené.
Következő lépésként összeírom, hogy ez milyen módosításokat igényel. Három fő szempont szerint kell módosítani: ebben az esetben ne 12 órás akciómentesség legyen; a varázslatok ne járjanak le (pontosabban ne mind); ne lehessen örökké szabadságon maradni. Ez utóbbi miatt a fagyasztást is át kell kicsit gondolni annak érdekében, hogy ha valaki mégis huzamosabban szabadságon szeretne lenni akármilyen családi vagy egyéb okból, akkor ezt megtehesse.
|
The Following 2 Users Say Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

07-26-2013, 11:59
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Nekem ebben az nem tetszik, hogy nem hagyhatok ki pl 4 évet anélkül, hogy ne szétverve kapjam vissza az országaimat.
A 12 órás akciómentesség rövidítése sem túl jó, nem lehet megbüntetni a szabira menekülős típusokat.
Bevallom, így ennek a módosításnak személy szerint több hátrányát látom, mint előnyét.
|
|

07-26-2013, 12:14
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Milyen előnyök és hátrányok vannak még, amiket kihagytam?
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Bevallom, így ennek a módosításnak személy szerint több hátrányát látom, mint előnyét.
|
Napra pontosan egy hónappal ezelőtt kértem, hogy írjátok le, hogy milyen előnyöket és hátrányokat hagytam ki a összesítésből.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|