|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
| Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport |

01-20-2013, 18:33
|
|
Administrator
|
|
Activity: 28%
Longevity: 100%
|
|
Azon gondolkoztam különben, hogy például űrutazni kevesen szoktunk, az űrkutatás mégis rengeteg fejlesztést hozott a mindennapjainkba. A sportolók képességeinek kitolását miért nem lehet legálisan, hasonló jó dolgokra használni, amiből mindenki profitálhatna?
|

01-20-2013, 18:38
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 72%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Azon gondolkoztam különben, hogy például űrutazni kevesen szoktunk, az űrkutatás mégis rengeteg fejlesztést hozott a mindennapjainkba. A sportolók képességeinek kitolását miért nem lehet legálisan, hasonló jó dolgokra használni, amiből mindenki profitálhatna?
|
Mert a profi sport arról szól, hogy az én versenyzőm jobb mindenkinél, ezért az én szponzoraimat többet mutatja a TV, újság, bármely média. Amikor jön az új dopping, akkor a"régit" legalizálják, vagy továbbfejlesztik orvosi, v. egyéb célokra. Pusztán pénz kérdése. Szerintem.
|

01-20-2013, 18:43
|
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Bukta
Mert a profi sport arról szól, hogy az én versenyzőm jobb mindenkinél, ezért az én szponzoraimat többet mutatja a TV, újság, bármely média. Amikor jön az új dopping, akkor a"régit" legalizálják, vagy továbbfejlesztik orvosi, v. egyéb célokra. Pusztán pénz kérdése. Szerintem.
|
Szerintem sokkal többet érne egy olyan szponzor, hogy nem "az én versenyzőm a legjobb", hanem "az én versenyzőm bebizonyította, hogy mindenki 10%-kal gyorsabban tud futni, ha X...", vagy "20%-kal erősebben tud rúgni", vagy "15%-kal jobban koncentrál és több gólt rúg, ami koncentrációt akár a munkahelyen vagy az iskolában is fel lehet használni", ...
Tudom, hogy álmodozó vagyok... 
|

01-20-2013, 18:47
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Szerintem sokkal többet érne egy olyan szponzor, hogy nem "az én versenyzőm a legjobb", hanem "az én versenyzőm bebizonyította, hogy mindenki 10%-kal gyorsabban tud futni, ha X...", vagy "20%-kal erősebben tud rúgni", vagy "15%-kal jobban koncentrál és több gólt rúg, ami koncentrációt akár a munkahelyen vagy az iskolában is fel lehet használni", ...
Tudom, hogy álmodozó vagyok... 
|
De mihez viszonyítod a százalékot? 1 ember nem statisztika nem jelentene semmit.
|

01-20-2013, 18:47
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
Egy részét hasznosítják is, de a doppingolás egy része nagyon egészségkárosító, másrészről egy profi sportoló szervezete azért az átlag emberével köszönőviszonyban sincs.
Marinéni vagy Józsibácsi számára sok haszna nem is volna.
Viszont a technikai vívmányokat te is használod. Most egy hobbi futó sem olyan cipőben fut már mint pl 40 éve.
Neked is lélegző ruhád van ha túrázni mész.
|

01-20-2013, 19:08
|
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Goldy
Viszont a technikai vívmányokat te is használod. Most egy hobbi futó sem olyan cipőben fut már mint pl 40 éve.
Neked is lélegző ruhád van ha túrázni mész.
|
Ezek nem "doppingszerek".
De ahogyan az asztma elleni szer doppingszernek minősül, úgy akár megfordítva ki is fejleszthetnének valami tüdőtágító szert, ami mégjobb az asztmára is.
|

01-20-2013, 21:10
|
 |
Member
|
|
Activity: 1%
Longevity: 92%
|
|
Ahogy említették, a doppingszerek általában nem a legegészségesebb dolgok, nem az az elsődleges, hogy egészségesebben legyen az ember, hanem jobban teljesítsen, mégha x év múlva meg is sínyli. Pl. testépítőknél egy átlagos ember, ha elkezd gyúrni és nem "koxol" 180 centivel 85-90 kilónál megáll a fejlődésben. Aztán hozzányúl a danához meg kitudja még mihez. Aztán mikor abbahagyja a szereket, összeesik mint a fürdőkádban a hab. De én is támogatnám azt, hogy doppingoljon mindenki, aki akar, ha többet ér az élete, ám legyen, megérdemli az olimpiai címet, ha erre áldozza fel az életét szó szerint.
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|

01-21-2013, 01:05
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ezek nem "doppingszerek".
De ahogyan az asztma elleni szer doppingszernek minősül, úgy akár megfordítva ki is fejleszthetnének valami tüdőtágító szert, ami mégjobb az asztmára is.
|
Ott van pl az EPO - normochrom normocyter anaemia kezelésére használják - és természetesen egyike a legismertebb doppingszereknek (erythropoietin)
|

01-21-2013, 05:43
|
 |
Member
|
|
Activity: 1%
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by Andrew
normochrom normocyter anaemia kezelésére használják (erythropoietin)
|
Minek a kezelésére?
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|

01-21-2013, 10:03
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 5%
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
Minek a kezelésére?
|
a vér oxigénszállító képessége csökken
asszem vmi ilyesmit jelent
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
Posting Rules
|