Kedves Dave!
Jó dolog a kitám bónusz, csak feleslegesen másoltad be. Ezek szerint Te úgy gondolod, ez ellensúlyozza azt a helyzetet, amit egy ilyen módosítás eredményezne. Azt írod, játszol Te is orkkal, feltételezem, nem csak 2 hétről van szó. Ebből kiindulva láthatod, mire gondoltam én is korábban, csak esetleg nem tetszik a kép. Az már más, nyilván ezért is támogatod a javaslatot, viszont ettől még nem lesz érv ebből a kis részletből. Az a játékos, akire utalsz, valószínűleg megteheti, hogy egy általa kedvelt fajjal legyen, gondolom jó csapata van. Nem értem, ennek mi köze a Tábornok bónuszaihoz. Én is olyan fajjal vagyok, amit megenged/megkíván a szövetségi helyzet, és nem gondolom, hogy ez okot szolgáltatna bármilyen változtatásra. Igaz, én nem a kezdetektől játszom.
Már miért kapna 5x akkora bónuszt? +1 tábornokot ad minden fajnak, ez is megtalálható a Súgóban. Ahogy érzékelem más játékosoktól is, szinte mindenki, aki ezzel próbál érvelni, azon lovagol, hogy ebben az esetben az ork 8 tábornoka több bónuszt ad, mint a gnóm 5 tábornoka.
Mondhatjátok, hogy "de 5x akkora bónusz", csak ettől még ez nem személyiségi, hanem faji kérdés marad.

Ne már, hogy az építész ork 6 kör alatt épít, amíg a többi faj nem. Ugyanaz a kérdés. 6 kör alatt épülnél? Legyél ork+építész.
Ha 8 tábornokot/20% bónuszt akarsz, legyél orkkal, senki nem tiltja meg. Más fajjal akarsz játszani? Számolj azzal, hogy nem kapsz ennyi bónuszt, és pont. Ha törpe vagyok, én se sírok, hogy hulladék varázslóim vannak (na jó néha igen), vagy ha óriással vagyok, bizony ütni kell a magas morálért, mert nem tartok benne kocsmát. Amikor kiválasztom a fajt, akkor a szövetség érdekeit szem előtt tartva, erre mind-mind gondolok. Mivel nekem is megy, úgy gondolom, erre mindenki képes.
Engem az se zavarna, ha 8 tábornok is csak 10% bónuszt kapna, mert a több sereg számomra fontosabb egy ilyen kérdésben, mint a további 10% bónusz. Persze elég valószínű, hogy nem mindenki látja így, mivel különbözünk egymástól. Csak egy matekos játékban ne az érzelmek alapján szabjuk át a világot.
Persze ha sikerül olyan érvekkel alá támasztani a javaslatot, ami meg is állja a helyét, akkor attól a pillanattól kezdve +1 fővel számolhattok. Eddig ilyet nem láttam, még a régi motorosoktól sem.