|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |

10-14-2012, 10:29
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 65%
|
|
:p
sziasztok elsősorban  igyexem majd helyesen irni.
nemrég regeltem a fórumra mert nembirtam ki szó nélkül.
első regem. a hódra 2005-ben volt. Énis úgy kezdtem mint bárki más. gyártottam a védőket és támadókat ezerrel kb 250-300 hekiig (akkor meg 1300-koruli létszam volt asziszem az 5.szint) Lényeg hogy engem is egy profi karolt fel szovijébe és az A-ig megsem áltunk sőt még lefordulni is segitet (koszi LeLopLand) azota szabin van, de ez lényegtelen.
ami a lényeg hogy Kocsmából rohantam néha haza 23:00korul 2sör közt hogy a seregem kikuldjem 5X utni miközben vedtünk is.
nagyon megfogott a játék, de egy haveromat sem tudtam rávenni maradásra a játékba.
És meg anyi hogy szerintem sem kéne a Hóditós számológépet a kezukbe adni, nekem csak a A-csopi végén adták a kezembe, addig Papiron számolgattam énis ahogy más is emlitette. És élveztem a matekozast, okosabb akartam lenni hajtott a vágy hogy jobban kiszámolom a védő bónuszt stb...
kérdés mit lehet tenni?
elhangzot jó pár otlet sztem és épitő kritikak kb 46-ik oldalnál megelégeltem az olvasást úgyhogy csak addig tudok nyilatkozni.
-Osszevonás kulfoldiekkel idegen nyelv? ellenzem, mert MO-ban kell életképesnek maradnia, és ha új (de)generációval nemtudjuk frissiteni akkor osszevonás nem sokat segit hosszú távon.
-a yutube animaciót támogatnám. Tálán olyan stilusban hogy felkeltse a ,,Én megmutatom ,, vágyat.. (kb úgy képzelném el hogy ojan szlogeneket dobnék be hogy: osszetett, nehéz stratégia játek. készuj fel mert nemlesz egyszeru a kezdet sem a vég.. -szal valami ojasmi amit elakarnának erni
-kov otlet, a főmenube kéne Screen shotot csinálni a játékbol, hogy lássák mivel van dolguk és figyelmeztő kiirást hogy, -Úgyis levernek szokd meg 
(pl screen shot legyen 1-2 jol ki epitett 600-800 hekin allo ork, es egy varis)
-végul nem utolsó sorban mi lenne ha egy EPIC -országot dobna be a rendszer a 2-3-4-es szinteken (gondolok it ojanra mint a traviba a natar - csak a travisok kedvéért hasonlitok, hogy tudják hova tenni az otletem) lényegében anyi lenne hogy 4es szint ajjárol amortizálna az orikat véletlen szeruségben 50%-tol 10% ik (azaz enyit amortizalna rajtuk) egesz fel a 4szint tetejére aki leveri az kapna +szemet  igy talán a vén generácio felkelne kicsit. (ehez kéne valami előidézési taktika, pl az egesz szinten 1000ütközésnél jelenne meg vagy hasonló)
nemrég tértem vissza a játékba. nemtudom hogy a 3-4év kihagyásom után mekkora lett a vátozás de igyexem vissza rázodni.
remelem otletet tudtam adni. nem ártani akarok HSZ-emmel csak épiteni 
ha nemteccik valakinek akkor ignorája.
(helyesirasert bocsi igyekeztem)
Dope.
|
The Following User Says Thank You to Dope For This Useful Post:
|
|

10-15-2012, 09:38
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
Nem tudom, hogy volt-e már felvetve, de az új játékosoknak valószínűleg attól megy el a kedve, hogy a játék eleje unalmas. Meglátom a játékot, képzek pár katonát, erre várnom kell 20 órát, hogy valami történjen, de 20 óra alatt el is felejtem a játékot.
Egy olyan megoldást el tudok képzelni, hogy aki új játékos, az először kap egy kis kipróbálási lehetőséget:
Először egy olyan csoportba kerül, ahol csak új játékosok vannak, esetleg 1-2 "mentorral", akár nem teljesen 0-ról induló országgal, 1 perces köridőkkel, és itt megtapasztalhatja, hogy milyen is a játék, és utána (2-3 óra játékidő után) kezdi csak el a "rendes", lassabb játékot.
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
|

11-13-2012, 00:31
|
Member
|
|
Longevity: 88%
|
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Nem tudom, hogy volt-e már felvetve, de az új játékosoknak valószínűleg attól megy el a kedve, hogy a játék eleje unalmas. Meglátom a játékot, képzek pár katonát, erre várnom kell 20 órát, hogy valami történjen, de 20 óra alatt el is felejtem a játékot.
Egy olyan megoldást el tudok képzelni, hogy aki új játékos, az először kap egy kis kipróbálási lehetőséget:
Először egy olyan csoportba kerül, ahol csak új játékosok vannak, esetleg 1-2 "mentorral", akár nem teljesen 0-ról induló országgal, 1 perces köridőkkel, és itt megtapasztalhatja, hogy milyen is a játék, és utána (2-3 óra játékidő után) kezdi csak el a "rendes", lassabb játékot.
|
Nekem ez több dolog miatt sem tetszik..
pl túlságosan leterhelhetné a szervert és valószínűleg legalább az esetek felében feleslegesen.. plusz ki se tudná használni egy új játékos..
Ezen felül szerintem, ha arra a 2-3 órára meg is tetszeni egy-két plusz embernek, ők a 2 óra lejárta után hagynák abba.. Nem hiszem, hogy jó ötlet "megtéveszteni" az új játékosokat..
Plusz a régebben felvetett ötlet, hogy kis "feladatokat" kapjon a játék elején a játékos, amik bevezetik a játékba, szerintem nem lenne rossz dolog..
A másik fele meg a valamilyen szintű grafika lenne..
Bár ezek nem nagyon akarnak bekerülni.. 

11-13-2012, 05:28
|
Junior Member
|
|
Longevity: 66%
|
|
Quote:
Originally Posted by none
Nekem ez több dolog miatt sem tetszik..
pl túlságosan leterhelhetné a szervert és valószínűleg legalább az esetek felében feleslegesen.. plusz ki se tudná használni egy új játékos..
Ezen felül szerintem, ha arra a 2-3 órára meg is tetszeni egy-két plusz embernek, ők a 2 óra lejárta után hagynák abba.. Nem hiszem, hogy jó ötlet "megtéveszteni" az új játékosokat..
Plusz a régebben felvetett ötlet, hogy kis "feladatokat" kapjon a játék elején a játékos, amik bevezetik a játékba, szerintem nem lenne rossz dolog..
A másik fele meg a valamilyen szintű grafika lenne..
Bár ezek nem nagyon akarnak bekerülni.. 
|
Azért az se véletlen szerintem, hogy a ma "divatos" online stratégiák jelentős része olyan felépítésű, hogy a játék legelején 1-2, vagy 5-10 percenként lehet építkezni, meg elpepecselgetni az országgal. Ez nem hiszem h megtévesztés, viszont a frissen regelt játékos is némi sikerélményhez, illetve ahhoz az érzéshez jut, hogy történik valami  Ennek azért biztos jelentős megtartó hatása van.
Azt nem tudom, hogy lehetne valami ilyesmit a hódítóhoz adaptálni, de esetleg védelem alatt valamifajta gyorsított játék(és persze a küldetések) ilyen irányba hatna. Pl indulhatna 100 hektáron a játék és a küldivonal "főcélja" a 200 heki elérése lenne, úgy h bizonyos épek menet közben lennének elérhetők.
|

11-13-2012, 07:29
|
Member
|
|
Longevity: 71%
|
|
Ha már tutorial, meg a többi.
200 heki környékére be lehetne rakni pár császár-orit, persze a végletekig legyengítve. Könnyen lehessen tőle lopni, infózni, ártózni, ütni, de persze nagy vagyon ne legyen nála.
Őket nyugodtan farmolhatnák a kezdő játékosok, anélkül, hogy lenulláznák cserébe. Illetve a jobb játékosok sem a kezdőket püfölnék a morál fenntartásáért.
Ráadásul így lehetne olyan feladatokat adni, hogy lopj X nyersanyagot, Y tekercset, stb. Csinálj kristálygömböt, majd bizonyosodj meg róla, hogy minden területe be van építve, és támadd meg. Persze, mint anno a császár, ezek is visszatámadnának, csak mondjuk negyed/feled akkora sereggel, mint a támadó fél.
Esetleg kaphatna minden nap 3 hódítós kérdést(zynga pókeren láttam ilyet) 1-2 hétig, és ha jól válaszol akkor bizonyos jutalmat kap. Ez lehetne arany, egység, teki, stb. Nem sokat, csupán annyit, hogy egy kezdő azért örüljön neki. Ezzel legalább hatékonyabban lehetne arra motiválni a kezdőket, hogy súgót/kézikönyvet olvassanak.
|
The Following 2 Users Say Thank You to RastArtist For This Useful Post:
|
|

11-14-2012, 07:50
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Az új játékosok nagyobb arányban hagyják abba a játékot a sikertelenség miatt. kijön védelem alól egy kezdő, és rögtön elkezdi lopkodni 4-5 ha nem több régebbi játékos, aki esetleg most fordult le.. egyszerűen nem tud fejlődni hetekig. Én is hagynám a fenébe, ha hetekig nem lenne sikerem egy játékban.
Nem kéne vegyíteni az új játékosokat a régebbiekkel. E-mail cím alapján való csoportelhelyezés. Ha olyan címről jött a regisztráció, ami eddig még nem volt a hódító rendszerében regisztrálva, akkor felteszi a kérdést, hogy kezdő csoportban szeretnél-e játszani, vagy haladóban.
Persze ezt is meg lehet kerülni, ha a tapasztalt játékos csinál egy új fiókot és arról regel, de itt az arányokról van szó. Így azért nagyobb arányban lenne sikere egy teljesen kezdőnek. Nem pedig 5 sereg forogna az országában, és 8 ember lopná napi rendszerességgel.
|

11-14-2012, 09:53
|
Member
|
|
Longevity: 88%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dave
Az új játékosok nagyobb arányban hagyják abba a játékot a sikertelenség miatt. kijön védelem alól egy kezdő, és rögtön elkezdi lopkodni 4-5 ha nem több régebbi játékos, aki esetleg most fordult le.. egyszerűen nem tud fejlődni hetekig. Én is hagynám a fenébe, ha hetekig nem lenne sikerem egy játékban.
Nem kéne vegyíteni az új játékosokat a régebbiekkel. E-mail cím alapján való csoportelhelyezés. Ha olyan címről jött a regisztráció, ami eddig még nem volt a hódító rendszerében regisztrálva, akkor felteszi a kérdést, hogy kezdő csoportban szeretnél-e játszani, vagy haladóban.
Persze ezt is meg lehet kerülni, ha a tapasztalt játékos csinál egy új fiókot és arról regel, de itt az arányokról van szó. Így azért nagyobb arányban lenne sikere egy teljesen kezdőnek. Nem pedig 5 sereg forogna az országában, és 8 ember lopná napi rendszerességgel.
|
Mégis mit lopsz egy kezdőtől? ez szerintem így butaság.. egy kezdőnek nincs tekije, kpje, max nyersije van az meg 5.en kb semmit nem ér..
Minek kéne külön csoport? A kezdők a jó játékosoktól tudnak megtanulni játszani, plusz sokkal unalmasabb is lenne, (pl piacukon se lenne kb semmi)..
Szerintem nem is ezért hagyják abba a játékosok.. én amit látok, hogy az új regelt orik legalább fele védelem alól kijőve már nem játszik..
|
|
Posting Rules
|