| 
       |  | 

| 
       |  | 
       | 
	| 
  | Hódító / Queosia forum http://queosia.com
 http://hodito.hu
 |  |  
       | 

| Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport |  

| 

08-23-2006, 23:06

|  
	| 

| Member |  | 

Activity: 0% Longevity: 99%      |  |  

| 
 Sziasztok   
Elég sok fegyverrel volt dolgom életem során, a legkissebbektől a legnagyobbakig. 
Valójában soha nem értettem azokat az embereket akik fegyvert vásárolnak, csak azért, hogy legyen. Mit lehet azon szeretni?  
Túl sokat nem tudok hozzátenni a topichoz, esetleg csak annyit, hogy aki fegyvervásárláson gondolkodik inkább vegyen valamit a kisfiának/kislányának, vigye el a kedvesét vacsorázni vagy hívja meg a haverokat sörözni... szal neeeee, nem jó az semmire. Minél több fegyver kerül legálisan eladásra, annál több lessz a fekete piacon is, ami egyenesen arányos a fegyveres bűncslekmények elkövetésével. Ha nem venne senki fegyvert -> nem lenne kinek eladni -> kevesebbet gyártanának -> a fekete piacon is kevesebb lenne. Bőven elég ami a rendőrséghez és a sereghaz kerül ... talán sok is. |  

| 

09-07-2006, 22:40

|  
	| 

| Administrator |  | 

Activity: 28% Longevity: 100%      |  |  

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by Savaria  Demokráciába élünk, ha akarok, fegyvert tartok! |  OFF: Szerintem erősen kevered a fogalmakat. Demokráciában élünk, igen. Nem anarchiában. A demokráciában nem azt csinálsz, amit akarsz. |  

| 

09-08-2006, 09:29

|  
	| 

|  | Member |  | 

| 
 Talán nem kéne összekeverni Kanadát (v USA-t) és Magyarországot.Teljesen más az emberek mentalitása.

Ha megölik egy hozzátartozódat egyből fegyvert rántasz?
 Attól még nem fog felkelni, max a hátralévő életedet teszed vele tönkre.
 Szemet szemért, fogat fogért, buta reakció.
 Tanulj meg gondolkodni, és a történések mögé látni.
 |  

| 

09-08-2006, 09:46

|  
	| 

|  | Member |  | 

| 
 az a baj, hogy elsőre nekem is tettszene a fegyvertartás szélesebb hozzáférhetővé tétele, ugyanakkor jobban belegondolva marhára nincs értelme. mindig van egy erősebb, vagy egy jobb. Azért, mert attól félsz, hogy kést rántanak rád az utcán és veszel egy fegyvert, még lehet nálad gyorsabb az ürge,vagy neki is lehet fegyvere akár... értelmetlen. sokkal inkább annak örülnék, hogyha nem a rendőr kapna azért a fejére, mert a munkáját végzi, (pl beperelik rendőri erőszakért, amiért lerúgott a földre egy részeget, arra tojva, hogy az a részeg éppen a bárszékkel verekedett egy kocsmában), ha jobb kiképzést kapnának és nem ők lennének a közröhej tárgyai ezek miatt... valahogy akkor joban érezném magamat. (pedig szeretek lőni fegyverrel, de igazából ez is olyan dolog, hogy nincs rá szükségem csak tettszik... és ugyanúgy nem véd meg, mint bármi más fegyver sem az utcán... ) |  

| 

09-08-2006, 17:04

|  
	| 

| Member |  | 

| 
 Savaria, jó példa vagy arra, hogy kis hazánkban miért nem szabad enyhíteni a fegyvertartási szabályokon. 
				__________________Sorry, this account has been suspended
 |  

| 

09-08-2006, 17:15

|  
	| 

| Member |  | 

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by Savaria  csokibácsi,igazadvan.egyszerű motorkerékpárlánccal is tud az ember védekezni. sőt ha kérdezik miért van nálam 1xü a válasz, a motoromra kell.és nem vált ki egyből agresszivítást ha észreveszik. csokibácsi,megnyitottad elöttem a fényes megvilágosulásra vezető utat! |  Nincs mit.  
Mindösszesen 150000 Ft (+ÁFA) lesz ez a remek világmegváltó útmutatás, melynek fontosságát és eredményességét figyelembe véve, ez egy baráti ajándék tőlem. A számlaszámot privátban küldöm.
 |  

| 

09-08-2006, 17:20

|  
	| 

| Member |  | 

| 

Figyelj, amíg Nálad a szemet szemért és az önbíráskodás egyet jelent a demokráciával, addig jegeljük a témát. 
Mondjuk az is igaz, hogy ha mindenki így gondolkozna és cselekedne, elkerülhető lenne a túlnépesedés.
 |  

| 

09-11-2006, 17:19

|  
	| 

|  | Member |  | 

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by Savaria  amúgy minden ellenem szólónak kívánom azt a kellemes élményt amit annó taknyos 18 éves fejemre, a születésnapomon éjjel hazafele tartva át kellett élnem. akkor szívessen meghívnám egy pofa sörre a tagot, és megbeszélnénk a hamar bekövetkezett nézet változását. |  off 
Mindennek megvan az oka. Mikor vmi rossz történik veled, kérdezd meg, h ezt vajon miért kaptam? Lehet, h évekkel később, de az is lehet, h 1-2 óra múlva megkapod rá a választ, vagy magadtól rájössz. 
Kicsit megváltozik a gondolkodásod, és nem leszel ilyen agresszív.

bocs az offért |  

| 

09-11-2006, 23:41

|  
	| 

|  | Member |  | 

| 

Savaria: engem és az akkori barátnőmet meg kiraboltak fél kilenckor az árpád hídi metró megálló közelében, mikor kísértem haza. megoldottam hogy csak az én 3210es csotrogány Nokiámat vitték el, nem az akkus lemezjáttszómat, vagy a pénzemet vagy a haver CDjét vagy a fejhallgatómat, vagy az ő telóját vagy pénzét. ha én ott fegyvert húzok akkor megkéselnek, ha elmenés közben lövök rájuk elfutnak, ha találok lecsuknak, akkor mi a szaláminak tartsak fegyvert? a nyelvem elég éles ahoz, hogy blöfföljek és bejöjjön. ha meg ehez sincs elég lélekjelenléted, hogy hiszed azt hogy lőni fogsz, pláne jól? gyakorlatilag amennyire szeretem a fegyvereket és szeretek lőni, annyira nem látom értelmét annak hogy legyen utcán nálam akár csak egy gázpisztoly... sőt, ne legyen senkinél csak a zsaruknál, meg annál a pár rosszarcnál aki kéz alatt szerezte rabláshoz. bár ne lenne azoknál se. hiába tanulok harcművészetet is, inkább arra tartom jónak hogy el tudjak futni ha egyedül vagyok a trutyiban.... ha barátnőm is ott van akkor meg utcai túlélő technikákat kell alkalmazni nem harcolni, blöffölni, boltba behúzódni, stb. azt akkor kell ha az életed kell nekik nem pedig a cuccod, de ilyen helyzetben se segít a fegyver. önmagában nem ér túrót se.... használni kell, mert arra nem állnak meg ha odatartod. és nem lőhetsz hacsak nem ő is lő, különben nem ismerik el jogos önvédelemnek... akkor megint ugyanott vagyunk.  de ha te ölnél/meghalnál egy rongyos 20.000 forintos telóért akkor neked nem való fegyver.

én személy szerint meg inkább megverődök mint börtönvirág legyek el nem ismert önvédelem miatt.... és csak gyűlölni tudom a helyzetet, hogy ha baj van csak ez az opció, ha elmenekülni nem tudsz.

|  

| 

09-12-2006, 08:51

|  
	| 

|  | Member |  | 

| 
 SavariaA lelkiismereteddel kell elszámolni, nem a rendőrrel.
 Miért nem hámozod ki a lényeget a neked szóló írásokból?
 |  

| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) |  
		|  |  
    | 
	|  Posting Rules |  
	|