Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Segítség
Register Stats Members List Today's Posts

Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek.

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-23-2011, 21:42
Pool's Avatar
Pool Pool is offline
Senior Member

Activity: 1%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Nem, nem lenne. Nem, nem lehetne.

Pumi: nekem 8, de ha mar otleteles, lehetne ertelmesen is. Felolem akar ki is vehetnenk a jatekbol.
Ki ne vegyék, jól jön párbajon.
Sponsored Links
Old 10-24-2011, 00:38
Artista's Avatar
Artista Artista is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 78%

Quote:
Originally Posted by Pool View Post
Ki ne vegyék, jól jön párbajon.
leírták már, raktár pontosan ugyanannyiba kerül, ha meg tényleg sok pont kell, akkor a ház+lakos ad legtöbbet, ezért mellébeszélés, mert ha nem lenne, akkor pontnövelésre más is ugyanazt adja, vagy még többet is. (úgy csinálsz, mint valami kezdő, aki ezt nem tudja... véded a semmi funkciót...mellébeszélsz)

Egyébként az érdekes, hogy a tárasaság itt darabban gondolkodik, úgy tényleg lényegtelen lenne, alapvető dolog, hogy terület%ban kellene megadni a szükségességét bármilyen funkcióra... (nem úgy mint a banknál, nem úgy mint a mágiatávolságvédelemnél, nem úgy mint a tolvajlás távolságvédelemnél...stb ezek miatt soha nem lehet ballanszolni a játékot, se faj szinten, se a három kaszt, katonaság, mágia, alvilág szinten...durván szét van nyomva, egy faj teljesen másképp viselkedik nagy pontszámon, mint kicsin, az akciók szintén)
Old 10-24-2011, 05:34
Takanohana Takanohana is offline
Member

Longevity: 86%

Quote:
Originally Posted by Pool View Post
minek 10-20?
tartok 2-3
minek fenntartani?
amikor menni akarok piacra, felülre rakom...

de a véleményen fenntartom
10-20-at nem én írtam, hanem Remy.

direkt írtam, hogy ha HT kezeli a piacot, akkor kellene fentre tenni intézőben.
Old 10-24-2011, 06:12
Takanohana Takanohana is offline
Member

Longevity: 86%
Smile

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Nem, nem lenne. Nem, nem lehetne.
Szerintem meg de, lenne. De, lehetne.

Megfelelően érveltem?
Old 10-24-2011, 08:16
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 23%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Artista View Post
alapvető dolog, hogy terület%ban kellene megadni a szükségességét bármilyen funkcióra...
Elszaporodnának a 100% piacos országok, ha ezzel bármilyen előnyre lehetne szert tenni.
Old 10-24-2011, 08:22
Artista's Avatar
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Elszaporodnának a 100% piacos országok, ha ezzel bármilyen előnyre lehetne szert tenni.
nemértem miért...

pl lenne egy alap piacbelépőszám, plussz a %-os piac (pl 1% piac +1 belépő), és lenne egy maximális mennyiség ami felett nem számítan a további terület% piac... a korlátmennyiség leszabályozza, az egészet, hogy ne legyenek 100%-os piacországok.

ezért nem tartom jogosnak ezt az ellenérvet.

Last edited by Artista; 10-24-2011 at 09:06.. Reason: helyesírás
Old 10-24-2011, 08:57
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Artista View Post
nemértem miért...

pl lenne egy alap piacbelépószám, plussz a %-os piac (pl 1% piac +1 belépő), és lenne egy maximális mennyiség ami felett nem számítan a további terület% piac... a korlátmennyiség leszabályozza, az egészet, hogy ne legyenek 100%-os piacországok.

ezért nem tartom jogosnak ezt az ellenérvet.
100% piac = 101 piacbelépő naponta. Ha 30-ban lekorlátozod, akkor lesz neki 30. Azért napi 30 piacbelépővel szépen lehet az egész klánnak vagyont felhalmozni -- jogtalanul. És ehhez összesen 1 darab piacot kellett építenie. Azt hiszem itt lenne a vége a piac rendes működésének.
Old 10-24-2011, 09:20
Artista's Avatar
Junior Member

Quote:
100% piac = 101 piacbelépő naponta. Ha 30-ban lekorlátozod, akkor lesz neki 30. Azért napi 30 piacbelépővel szépen lehet az egész klánnak vagyont felhalmozni -- jogtalanul. És ehhez összesen 1 darab piacot kellett építenie. Azt hiszem itt lenne a vége a piac rendes működésének.
ennyire nem lehet érteni amit írtam?
akkor konkrétan leírok egy lehetőséget.

- alappiacbelépő mindenkinek 1db

- vip +2db piacralépés

- piacépület területből elfoglalat %-os aránya adna +1db piacbelépőt, de maximum 5db-ot.(tehát 5% piac +5db piacbelépő) (ahogy az őrtorony is működik...ott is maximált a hatás)

- kufár +1db

tehát ha valaki rááll összejön MAX 9db piacbelépője ... hol van ebben a lehetetlenség? (lehet a konkrét értékeken finomítani, pl alappiac 3db, mint most, és a piacépület piac meg kisebb értéken maximálva)

Csak a szabályon múlik, hogy örűltség vagy müködő dolog lesz belőle. (ezért marhaság egy kidolgozatlan ötletre egyből rávágni, hogy "marhaság")

Last edited by Artista; 10-24-2011 at 13:43.. Reason: helyesírás, elírás...áhhh
Old 10-24-2011, 09:27
Ati Ati is offline
Administrator

Mi a konkrét komoly probléma a piac, mint játékbeli funkció működésével? Mi az, ami miatt mindenképp módosítani akarja, aki akarja? Én nem tudok ezzel kapcsolatos problémáról, szerintem pont úgy működik, ahogy működnie kell, gyönyörű egyensúlyt tud teremteni a csoporton belül. Én nem látok okot arra, hogy ezt elrontsuk. Aki ehhez hozzá akar nyúlni, az milyen okot lát erre?
Old 10-24-2011, 10:23
Artista's Avatar
Junior Member

Quote:
Mi a konkrét komoly probléma a piac, mint játékbeli funkció működésével?
alapvetően raktárnak van használva, ingyenraktárnak.
érdekes lenne olyan statisztika amiben az eladott áru (sajátvétel kivonva) és a nem eladott áruk arányát lehetne látni...a kisebb szinteken még talán normálisabb, de fent már látszana, hogy nagyrészt raktárnak van használva... (pedig a súgóban az van hogy "a piac nem raktár"...dehogynem...)

mondjuk ez a téma javaslata nem javítana ezen se pro se kontra, ez csak értelmet adna a piacépületnek... habár kicsit növelné a piackészlet elúszásának esélyét az, hogy piacbelépő függhet a piacépülettől (mindig írod milyen jó dolog a piackészlet elúsztatás , szóval itt van egy javaslat ami növelné az esélyét)

van a piacfunkcióra is egy téma, ott is csak mellébeszéléses lehurrogás van. (hiszen sokan kifejezetten raktárként szeretnék a piacot használni)
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules