|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |

08-21-2006, 11:34
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
...a nehezen felfedezett földet a többség mindenképpen meg akarja tartani, tehát igen erős védelmet épít ki, ami ellen nehéz csatázni.
Ha a napi képzésből több földet lehetne felfedezni, akkor
-csökkenne egy vesztes csata jelentősége, hiszen elég könnyű lenne pótolni a veszteséget
-a szövik nem hadis tagjai könnyebben együtt tudnának maradni a hadis tagokkal, mert nem kéne olyan irdatlanul sok katona a hadissal történő lépéstartáshoz.
-a szövik hadis tagjai többször támadhatnának földre, hisz a nem hadis tagok könnyebben tudnának melléjük zárkózni.
...
Szóval nem tartom lehetetlennek, hogy ha a napi képzésből többet lehetne felfedezni, akkor több lenne a csata a földért a magasabb szinteken.
Még valamit. Ha a napi képzésből jóval több földet lehetne felfedezni, akkor is úgy kéne a paramétereket belőni, hogy jóval drágább legyen a felfedezés, mint a háborúval szerzett föld.
|
Ott a pont.
Annyit modositanek, hogy szerintem a felfedezesnek hasonlo koltsegunek kene lennie, mint a csatanak. A fentebbi okok miatt ez is a tobb csatat segitene elo, nem a kevesebbet.
Szerintem. 
|

08-21-2006, 11:47
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by [Qpe_]
Ott a pont.
Annyit modositanek, hogy szerintem a felfedezesnek hasonlo koltsegunek kene lennie, mint a csatanak. A fentebbi okok miatt ez is a tobb csatat segitene elo, nem a kevesebbet.
Szerintem. 
|
Ha ugyanakkora vagy hasonló költséggel rendelkeznének, miért küldeném ki a seregem 4 körre? Azért, hogy közbe bárki beüthessen? Biztonságosabb ha bent maradok és megvárom a felfedezést!
Ui: Azt azért hozzáteszem ennyire azért nem rombolnám a játék élményem, ezt csak ugy általánoságban írtam!
|

08-21-2006, 11:56
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Colony
Ha ugyanakkora vagy hasonló költséggel rendelkeznének, miért küldeném ki a seregem 4 körre? Azért, hogy közbe bárki beüthessen? Biztonságosabb ha bent maradok és megvárom a felfedezést!
Ui: Azt azért hozzáteszem ennyire azért nem rombolnám a játék élményem, ezt csak ugy általánoságban írtam!
|
En abbol indulok ki, hogy aki nem akar harcolni, az nem harcolt eddig se, nem fog ezutan sem. Ha kenyszeriteni akarod oket, akkor majd jol nemfognak jatszani, es kisebb letszamuak lesznek a csoportok, valamint egysikubb lesz a jatekstilus-repertoar. De aki a vesztesegek miatt nem erolteti a harcot, az konnyebben megkockaztatja, ha azt latja, hogy konnyen tudja potolni. Tobben kifejtettuk tobbfelekepp megfogalmazva, hogy a jatekosok nagyresze majres, ezert vedekezik inkabb. Ha nincs mitol majrezni, fognak tamadni. Ha nem igy lenne, nem ezzel a jatekkal jatszananak, hanem tevet nevelgetnenek.  Ha nem ilyen alaphozzaallasbol indulunk ki, akkor az egesz fejleszteses erolkodes ugyis ertelmetlen. Gondold vegig. 
|

08-21-2006, 12:24
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Az a baj, hogy egy 100 heki veszteség elég sokrétű sorcsapás...
Oda a föld, ergo vagy foglalni vagy fedezni kell
Oda az épület, újra kell őket húzni, ami nem kevés pénz, főleg ha magasak a nyersi árak.
IDő, idő, idő veszteség...
Ehhez képest, ha 10x emelik is a felfedezés árát még mindig jobban megéri, max több bevételi forrást kell összehozni, vagy kicsit többen várni míg befolyik a lé...(esetleg még többet kell harcáolcsni és tartalékolni lentebbi szinteken  )
Hmmm, nehéz úgy. Már a 3. szinten is alig alig van csata, de a 2. szinten még nem volt benne részem, pedig 700 köre már ott vagyok. Igen én sem kezdeményeztem támadást, de Mf-ként nem is biztos, hogy jól járnék vele...
Lehet azért van, hogy feljutva az A-ba legyen elég harc utáni sóvárgás... 
|

08-21-2006, 12:34
|
Member
|
|
|
|
Quote:
En abbol indulok ki, hogy aki nem akar harcolni, az nem harcolt eddig se, nem fog ezutan sem. Ha kenyszeriteni akarod oket, akkor majd jol nemfognak jatszani, es kisebb letszamuak lesznek a csoportok, valamint egysikubb lesz a jatekstilus-repertoar. De aki a vesztesegek miatt nem erolteti a harcot, az konnyebben megkockaztatja, ha azt latja, hogy konnyen tudja potolni. Tobben kifejtettuk tobbfelekepp megfogalmazva, hogy a jatekosok nagyresze majres, ezert vedekezik inkabb. Ha nincs mitol majrezni, fognak tamadni. Ha nem igy lenne, nem ezzel a jatekkal jatszananak, hanem tevet nevelgetnenek.  Ha nem ilyen alaphozzaallasbol indulunk ki, akkor az egesz fejleszteses erolkodes ugyis ertelmetlen. Gondold vegig. 
|
A jelenlegi védekező szellemű játékosok, szerintem akkor is azok maradnának!
Ezzel csak a számukat növelnénk.
Én értem mi a Ti szempotok és támogatnám is, ha igy történne!!!
Én szkeptikus vagyok, a "kötelező" 1/A csak azt szülte, hogy a 200 játékos mellé jött +300 íjász torony ország! És csak azért van most 500 játékos, mert lasabban tudnak fordulni!
Jelenlegi rendszer szerint pont a támadás van előtérben mert egy földszerzés hektár száma (1000 hektártól) 4-5 napi képzésből van meg. Ez miért ne lenne megfelelő motiváció a földszerzésre? Aki most félti az országa nagyságát az ugyan ugy fogja továbbra is, csak könyítenénk a helyzetén!
Ez már nem szorosan ide tartozik:
Igen is itt sokan tevét nevelgetnek!
Saját magadnak kell keresned bajt, különben semmi se fog történi. Tolvaj országgal csak kapod az üres fenyegetéseket. Az esetek 5-10%-ban történik mikor tetlegességre fajul a dolog. Kifejezetten örömömre szolgált mikor bekaptam egy-két mészárt (najó néha volt az több is  ) és 1-2 napos folyamatos akcióban résztvenni.
|

08-21-2006, 18:29
|
Member
|
|
|
|
Huhu... azért a témától jól elkalandoztatok 
Nah gondolkodtam egy kicsit és arra jutottam, hogy a válasz talán abban rejlik, hogy a "fiatal" alsó szintes új orik perspektivabbak és nagyravágyóbbak mint a sokat látott felső csopis "veterán" orik.
Gondoljatok csak bele... regel valaki egy orit, új játékos + minden. Kizárt, hogy ne hajtaná a vágy és a kíváncsiság a felsőbb régiók felé, miközben más sem motoszkál a fejükben mint " -Vajon milyen lehet egy szintel feljebb?".
Azonban ahogy kígyózik felfelé mind több és több információkhoz jut pl az A-csopival kapcsolatban. Lassan a lelkesedés, álandó támadási vágy stb csökken és maga a játék visszafogottabbá, megfontoltabbá válik.
Erre élő példa, hogy egy hadis az alsó szinten akár többször (4-5*) is kiküldi a sereget szétosztva a nap 24órájára (nem arra célzok, hogy kiküld 5sereget 1-1tábival ugyanabban a körben egy üres orira), míg az A-ban már a heti 2-3 sikeres akció sem elhanyagolható aktivitás.
Van itt mégegy igen fontos tényező! Amíg az alsóbb szinteken sok tapasztalatlan zöldfülű hadór és hadhölgy irányítgatja birodalmát több kevesebb sikerrel, a felsőbb régiókban már inkább tapasztalt és "rősebb" játékostársak vannak, akikkel szemben kicsit jobban meg kell fontolni egy támadást. Nah és itt jön az, hogy a sok gondolkodásból jön a hezitálás, majd bevillan a dolog miszerint "Mi van, ha kiszúrja, hogy jövök és rámjönnek ők is x-szer? Több lessz a kár mint a haszon, akár hetek/hónapok munkája is odalehet... nah jó inkább fedezek és nem kell a sereg miatt védelem nélkül hagyni az orit "
Mindamellett a fedezés/földfoglalás pénzfüggő. Ha valakinek milliárdok vannak az orijában, előszeretettel támad, ugyanis ha megszívja sokkal előbb talpra áll, mint egy szegény ori. A pénz boldogít + bátorít!  -főleg a hódítóban 
Nah dióhéjjban ennyit tőlem 
|

08-21-2006, 19:05
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Cece
..."Mi van, ha kiszúrja, hogy jövök és rámjönnek ők is x-szer? Több lessz a kár mint a haszon, akár hetek/hónapok munkája is odalehet... nah jó inkább fedezek és nem kell a sereg miatt védelem nélkül hagyni az orit "
Mindamellett a fedezés/földfoglalás pénzfüggő. Ha valakinek milliárdok vannak az orijában, előszeretettel támad, ugyanis ha megszívja sokkal előbb talpra áll, mint egy szegény ori.
|
Pontosan errol van szo. Ezert kene szerintem megoldani, hogy egy megszivott kezdemenyezes ne pusztitsa el hetek-honapok munkajat. Ennek egyik modja az olcsobb felfedezes, olcsobb epitkezes. Milyen mas modszerrel oldhato meg meg ez a problema?
|

08-21-2006, 20:14
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Pontosan errol van szo. Ezert kene szerintem megoldani, hogy egy megszivott kezdemenyezes ne pusztitsa el hetek-honapok munkajat. Ennek egyik modja az olcsobb felfedezes, olcsobb epitkezes. Milyen mas modszerrel oldhato meg meg ez a problema?
|
Az olcsóbb fedezés alatt feltételezem, hogy a kevesebb katona szükségességét érted a fedezéséhez. Nos ez szerintem nagyon nem lenne szerencsés, ugyanis félő, hogy elszaporodnának a betoníjjas orik, akik ezzel a huzással tetemes előnyhöz jutnának a hadis orikkal szemben.
Egy fedezgetős elfet így is nehéz beütni + ha ügyes, akkor azért szépen tud haladni fedezgetéssel. Képzeld mi lenne, ha még olcsóbbá tennék a fedezést?! Fedezgetéssel végigszáguldana a szinteken.
|

08-21-2006, 19:46
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Cece
Huhu... azért a témától jól elkalandoztatok 
Nah gondolkodtam egy kicsit és arra jutottam, hogy a válasz talán abban rejlik, hogy a "fiatal" alsó szintes új orik perspektivabbak és nagyravágyóbbak mint a sokat látott felső csopis "veterán" orik.
Gondoljatok csak bele... regel valaki egy orit, új játékos + minden. Kizárt, hogy ne hajtaná a vágy és a kíváncsiság a felsőbb régiók felé, miközben más sem motoszkál a fejükben mint " -Vajon milyen lehet egy szintel feljebb?".
Azonban ahogy kígyózik felfelé mind több és több információkhoz jut pl az A-csopival kapcsolatban. Lassan a lelkesedés, álandó támadási vágy stb csökken és maga a játék visszafogottabbá, megfontoltabbá válik.
Erre élő példa, hogy egy hadis az alsó szinten akár többször (4-5*) is kiküldi a sereget szétosztva a nap 24órájára (nem arra célzok, hogy kiküld 5sereget 1-1tábival ugyanabban a körben egy üres orira), míg az A-ban már a heti 2-3 sikeres akció sem elhanyagolható aktivitás.
Van itt mégegy igen fontos tényező! Amíg az alsóbb szinteken sok tapasztalatlan zöldfülű hadór és hadhölgy irányítgatja birodalmát több kevesebb sikerrel, a felsőbb régiókban már inkább tapasztalt és "rősebb" játékostársak vannak, akikkel szemben kicsit jobban meg kell fontolni egy támadást. Nah és itt jön az, hogy a sok gondolkodásból jön a hezitálás, majd bevillan a dolog miszerint "Mi van, ha kiszúrja, hogy jövök és rámjönnek ők is x-szer? Több lessz a kár mint a haszon, akár hetek/hónapok munkája is odalehet... nah jó inkább fedezek és nem kell a sereg miatt védelem nélkül hagyni az orit "
Mindamellett a fedezés/földfoglalás pénzfüggő. Ha valakinek milliárdok vannak az orijában, előszeretettel támad, ugyanis ha megszívja sokkal előbb talpra áll, mint egy szegény ori. A pénz boldogít + bátorít!  -főleg a hódítóban 
Nah dióhéjjban ennyit tőlem 
|
Van itt a dolognak egy olyan oldala is, hogy kinek mennyi ideje van. Én elég sokat vagyok, de nem tudok aktívan hadakozni egyszerre 4 orival, 4 különböző szinten. És a dolgok jellegéből adódóan, 4.-5. szinteken sokkal hamarabb alakulnak ki balhék, fentebb kifejezetten nem keresem, bár kitérni se nagyon szoktam előle...
|

08-21-2006, 20:19
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Van itt a dolognak egy olyan oldala is, hogy kinek mennyi ideje van. Én elég sokat vagyok, de nem tudok aktívan hadakozni egyszerre 4 orival, 4 különböző szinten. És a dolgok jellegéből adódóan, 4.-5. szinteken sokkal hamarabb alakulnak ki balhék, fentebb kifejezetten nem keresem, bár kitérni se nagyon szoktam előle...
|
Az online időt szándékosan nem akartam belekeverni, ugyanis mindenki a lehetőségeihez mérten dönthet miszerint gyors, normál vagy lassú csoportot választ.
Itt megjegyezném, hogy én csak a normálban játszom és nem tudom, hogy eme jelenség amirő a topic szól mindhárom csoportban jelen van-e, csupán feltevés. De miért ne lehetne így?!
Bár a fene tudja ... 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|