|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :) |

06-20-2011, 17:35
|
 |
Senior Member
|
|
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,361
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Töltött Cukkini
*
2 nagyobb cukkini
*
½ kg darált hús
*
1 zacskós rizs
*
1 tojás
*
5 dkg reszelt sajt
*
só, őrölt bors
Elkészítés:
1. A zacskós rizst megfőzzük. A megfőtt rizst elkeverjük a darált hússal, tojással, sózzuk és borsozzuk.
2. A cukkinit megmossuk, kettévágjuk, szivacsos magházát kanállal kikaparjuk. Nagyon enyhén a cukkini belsejét is sózzuk és borsozzuk. A tölteléket a magok helyére töltjük, megformázzuk.
3. Olajozott tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá. Lefedve 200 fokon kb. 45 percig sütjük. Utána a fedőt levesszük, reszelt sajttal megszórjuk és még 15 percig pirítjuk.
Padlizsánkrém
Hozzávalók 4 személyre: 2 hosszúkás, vékony padlizsán (45-50 dkg), 1 nagy fej vöröshagyma, fél dl olaj, 3 gerezd fokhagyma, citromlé, só és törött fekete bors ízlés szerint.
Elkészítés:
a padlizsánt megmosom, héjastul karikákra vágom, és mindkét oldalát megsózva, 20 percig hagyom állni, addigra keserű levét kiengedi. Közben a hagymát megtisztítom és kockákra vágom. A padlizsán levét leszűröm, és szűrőben le is öblítem. Ha lecsöpögött, ugyancsak felkockázom.
a felhevített olajon sárgára fonnyasztom a vöröshagymát, majd hozzáadom a padlizsánt. Megsózom, megborsozom. Fedő alatt, gyakori keverés közben puhára párolom. Turmixgép poharába teszem, kevés citromlevet ráöntök, beleszórom a zúzott fokhagymát, és pépesre töröm. Ha már teljesen kihűlt, megkóstolom, és ha szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítem. Zárható üvegbe teszem, és hűtőszekrényben tartom. Sokáig eláll. Pirított kenyérszeletekre kenve előételnek vagy vacsorára való.
__________________
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|
The Following 3 Users Say Thank You to Dragi For This Useful Post:
|
|

06-20-2011, 17:36
|
 |
Senior Member
|
|
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,361
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Halpástétom
Hozzávalók:
* 1 doboz konzerv szardínia (olajos)
* 1 hagyma (kb. 4 cm átmérőjű)
* 125 g vaj
* 1,5 teáskanál mustár
* 3 kisebb savanyú uborka
* 3 szelet marinált pirospaprika
* 1 főtt tojás
* só
* bors
Elkészítés:
Az uborkát, a paprikát, a hagymát és a főtt tojást apró kockákra vágjuk, a halat villával összetörjük, majd mindent egy mélyebb tálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt egy lapos tányérra borítjuk, és paprikával, újhagymával, koktélparadicsommal díszítjük. Felszeletelt óriáskiflivel vagy bagettel szervírozzuk.
__________________
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|
The Following User Says Thank You to Dragi For This Useful Post:
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is Off
|
|
|
All times are GMT +1. The time now is 12:34.
 |
|
|
|
|
|
|