|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |

06-03-2011, 18:58
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Magasabb verziószám több javított hiba és GYORSABB böngészö..Mérhet bárki bármit ez így van és így is lesz..egyébként a Mozilla már régóta a 4.0.1-es verziót ajánlja épp a 3-as verzékben tapasztalt hatalmas memóriaéhség miatt amit a 4-esben javítottak, de ha ez sem elég akkor ott a stabil 5.0b2 verze amiben még több javítás és optimalizálás található
azt ugye a 4-es verzétöl felfele már kihasználhatod a videogyorsítási képességet meg a HTML5-öt is / igaz nem mindenhol / ..
Arról, hogy a különböző teszteken melyik a gyorsabb böngészö szerintem kár is még vitakezdeményt is nyitnom, mert most már olyan nyüasznyi a különbség , mert attól függ, hogy ki mivel teszteli a cuccosát vagy mire optimalizálja azt ott gyorsabb....
Én azt ajánlanám, hogy Mindenképp cseréld le a 3-as elavult verzét legalább 4-esre vagy ha elég bátor vagy hozzá akkor az 5 ösre mert nem bánod meg az tuti..Július elején meg jön a végleges 5-ös és ha tetszik ha nem váltanod kell mert a 3-asokat szép lassan kivonják a forgalomból...
|

06-03-2011, 19:01
|
Administrator
|
|
Activity: 8%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Blacky
Július elején meg jön a végleges 5-ös
|
Erre kíváncsi leszek.
|

06-03-2011, 19:11
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Erre kíváncsi leszek.
|
A Firefox 5 április 12-én éri el a funkcionálisan már működő aurora állapotot, május 17-étől pedig már a nyilvánosan is elérhető béta változat próbálgatható. A Mozilla szerint felhagynak azzal az óvatos móódszerrel, hogy béta verziók sokaságát zúdítják a bátor próbálkozók nyakába, a májusi betekintő után egy hónappal már a végleges böngésző érkezik. Innentől kezdve pedig egy rendszeres, 18 hetes verzióváltási ciklusra állnak át, ennek köszönhető a Firefox 6 augusztus közepére tervezett megjelenése is.
Hogy elérjék ezt a sebességet, a Mozilla fejlesztői változtatnak az új technológiák beépítésének eddigi gyakorlatán és szintén megújítják a patchelés folyamatát. Alverzióként csak a kritikus sérülékenységek javítását adják majd ki, minden más újdonságot csak a következő teljes verzióba építenek be, így elkerülve az elaprózódást. Az elemzők első hulláma örömmel fogadta az új metódust, a "nagyközönség" reakciója persze még nem mérhető.
Ezek a tervek majd kiderül sikerül-e tartaniuk....
|

06-03-2011, 19:12
|
Administrator
|
|
Activity: 8%
Longevity: 100%
|
|
No ezt viszont utálom. Meg se jelent az 5-ös, de máris a 6-os megjelenéséről van szó, hogy az majd milyen tök jó lesz?
|

06-03-2011, 19:17
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
No ezt viszont utálom. Meg se jelent az 5-ös, de máris a 6-os megjelenéséről van szó, hogy az majd milyen tök jó lesz?
|
FTP Mozilla
Én nem szoktam várni hanem innen töltöm le öket ha szeretsz kisérletezni a verziókkal akkor hajrá..Itt ki lehet próbálni frissiben melegében a változatokat..
Azt nagyon úgy néz ki hogy nemsokára jön a stabil 5-ös mert már a beta 4 nél tartanak ami eddig tényleg nem volt rájuk jellemző
|

06-03-2011, 20:15
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Magasabb verziószám több javított hiba és GYORSABB böngészö..Mérhet bárki bármit ez így van és így is lesz..
|
Vagy éppen több új dolog, ami még több bugot eredményez, és még inkább lassítja. Jelentem, nálam nem egyszer volt olyan, hogy érezhető (!) változás volt egy frissítés után. Persze, 1 héten belül általában jött a javított verziója, ami már jó volt. (És ez nem csak Firefox, más böngészőnél is volt ám ilyen.)
Quote:
egyébként a Mozilla már régóta a 4.0.1-es verziót ajánlja épp a 3-as verzékben tapasztalt hatalmas memóriaéhség miatt amit a 4-esben javítottak,
|
Ez nem igaz. Nekem a négyes több memóriát eszik vagy 40 megával, 1 nyitott tab esetén, és itt a fórumon is elég körbenézni: többeknél előjöttek a memóriagondok. Nem tudom, honnan veszed ezeket, de én hiszem, ha látom: és azt látom, hogy nem így van. Nekem nem feltételezéseim vannak, meg tesztjeim, hanem tapasztalataim, amiket valahogy sokkal megbízhatóbbnak érzek, mint bármi mást.
(Hozzátenném, nekem a hármas verzióval sem voltak különösebb memóriagondjaim, és a négyessel sem - bár az utóbbi produkált 700 megát is, amit a hármassal soha nem sikerült előhoznom, de ez csak egyszer fordult eddig elő.)
Quote:
azt ugye a 4-es verzétöl felfele már kihasználhatod a videogyorsítási képességet meg a HTML5-öt is / igaz nem mindenhol / ..
|
Csak épp alig van 1-2 oldal, aminél ki tudod használni a HTML 5-öt. Amíg pedig nincsenek, addig meg nem lesz mérvadó tényező.
Quote:
Arról, hogy a különböző teszteken melyik a gyorsabb böngészö szerintem kár is még vitakezdeményt is nyitnom, mert most már olyan nyüasznyi a különbség , mert attól függ, hogy ki mivel teszteli a cuccosát vagy mire optimalizálja azt ott gyorsabb....
|
Ebben egyetértünk. Lásd az IE9 tesztjét, amit aztán meg is buktattak pont emiatt.
Quote:
Én azt ajánlanám, hogy Mindenképp cseréld le a 3-as elavult verzét legalább 4-esre vagy ha elég bátor vagy hozzá akkor az 5 ösre mert nem bánod meg az tuti..Július elején meg jön a végleges 5-ös és ha tetszik ha nem váltanod kell mert a 3-asokat szép lassan kivonják a forgalomból...
|
Hármas elavult?? Pff. Amíg a magyar netezők 10%-a IE 6 és 7-es verziót használnak, addig ne beszéljünk itt az FF3-as verziójának elavultságáról. 
Nem mellesleg, ezt az "elavult" böngészőt is a magyar internetezők 23%-a használja. Egy százalékkal lemaradva a négyes verziótól. Bár tény, hogy szépen lassan állnak át a felhasználók a négyesre (amit spec. én is támogatok, de elég erősnek érzem mondjuk a 3.6-ot elavultnak nevezni).
Amúgy pedig, a Mozilla tervezgetéséről is lehet sok mindent állítani, de azt nem, hogy tartják a saját ütemtervüket. Én nagyon örülni fogok, hogyha kiadják majd az ötös verziót teljes HTML 5 támogatással, meg minden kacattal, de nem látok rá reális esélyt, hogy időre kiadják. Bár tény, jó lenne. Le az IE-vel. 
|

06-03-2011, 23:22
|
 |
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Magasabb verziószám több javított hiba és GYORSABB böngészö..Mérhet bárki bármit ez így van és így is lesz..egyébként a Mozilla már régóta a 4.0.1-es verziót ajánlja épp a 3-as verzékben tapasztalt hatalmas memóriaéhség miatt amit a 4-esben javítottak, de ha ez sem elég akkor ott a stabil 5.0b2 verze amiben még több javítás és optimalizálás található
|
Érettségin nincs kedvem beszélni a videógyorsításról, és a HTML5 mindenféle szabányáról  4.0.1-et használtam, de most visszaraktam a 3.6ot az érettségi miatt 
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|

06-04-2011, 08:19
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
)
Ez nem igaz. Nekem a négyes több memóriát eszik vagy 40 megával, 1 nyitott tab esetén, és itt a fórumon is elég körbenézni: többeknél előjöttek a memóriagondok. Nem tudom, honnan veszed ezeket, de én hiszem, ha látom: és azt látom, hogy nem így van. Nekem nem feltételezéseim vannak, meg tesztjeim, hanem tapasztalataim, amiket valahogy sokkal megbízhatóbbnak érzek, mint bármi mást.
|
Nem beszédet KÉPEKET KÉREK , mert a Hódító forumán azt tapasztaltam hogy az emberek igen gyorsan változtatják a véleményüket attól függ épp melyik "őstag" ad neki fel vagy lefele ujjacskát...
Szóval SZŰZ telepítés KIEGEK NÉLKÜL 5 TAB nyitva és a feladatkezelö képek memóriafogyasztásról akár 10 perc használat után
Kiváncsian várom az eredményt..
|

06-04-2011, 09:27
|
Member
|
|
|
|
http://kep.ivpicture.hu/541683.N.jpg
5.0 b2 5 tab
http://kep.ivpicture.hu/541677.N.jpg
3.6.17 5 tab
http://kep.ivpicture.hu/541734.N.jpg
4.04.1
Mindhárom böngésző 5 tabbal volt nyitva last pass addonn fennt mert kellet a játékok jelszavaihoz.
AMD ATHLON 2 4000+ 2gb 667 MHZ DDR2 ram egy ATI RADEON HD 4350 videokarival..
ahol lehetett ott a videogyorsítás be votl pipálva FF4 és 5-ös verze...
Mindhárom böngészőnél a memofogyasztást az 5 tab kb 15 percnyi nyitva tartása után mértem le....
Szóval kérném a TE képeidet is arról a 40 mega többfogyasztásról ha lehet....
köszi szépen..
Last edited by Blacky; 06-04-2011 at 10:52..
|

06-04-2011, 11:00
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Hármas elavult?? Pff. Amíg a magyar netezők 10%-a IE 6 és 7-es verziót használnak, addig ne beszéljünk itt az FF3-as verziójának elavultságáról. 
Nem mellesleg, ezt az "elavult" böngészőt is a magyar internetezők 23%-a használja. Egy százalékkal lemaradva a négyes verziótól. Bár tény, hogy szépen lassan állnak át a felhasználók a négyesre (amit spec. én is támogatok, de elég erősnek érzem mondjuk a 3.6-ot elavultnak nevezni).
|
Sajnos elavult , mert minek is lehet nevezni azt a böngészőt amit a saját kiadója sem fog augusztustól támogatni ????
Amúgy igazad van le az IE-vel
DE azért ne felejtsük el hogy a 9-est igen jól koppintották a többiektől...
Viszont meg az hogy hány százaléka a netezöknek milyen böngészöt használ TE is tudod hogy nagyon nagyon szubjektív dolog..Ugyanis az userek nagyon nagy része nem foglalkozik sem a böngészöje frissítésével, naprakészen tartásával, mint ahogy azzal sem foglalkoznak, hogy pl a vírusírtójuk jelez, hogy apafej káros oldalon vagy menj innen..annak ellenére odamegy mert kíváncsi....
Az előző kis tesztemhez még annyit hogy leeht más oldalakon is nézni a memófogyasztás és ott lehet / SŐT BIZTOS / más értékeket fogunk kapni...
nagyon nagyon sok összetevö befolyásolja aZ FF indulását és memófogyasztását de a legnagyobb "bünösök" a nem megfelelően megirt FF ADDONOK.....
A Problémák nagyobb részéért az addonok a felelősek...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
|
|
Posting Rules
|