|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |

05-14-2011, 16:29
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ha pluginek kellenek hozzá, akkor az azt jelenti, hogy nem tudja. Nem fog senki emiatt plugineket pakolgatni, abban egész biztos vagyok. Marad a Chrome.
|
a Chrome is ugyanúgy használ pugineket mint az FF és már a Googlénál is rájöttek arra , hogy a pluginek fontosak a böngészö számára mert ezáltal sokkal több olyan tudásra tehet szert a böngészöd amit alapból kifelejtettek vagy kihagytak a készítök...
Egy példa ugye alapból nem tudsz a chrome-mal webpage screenshotot készíteni
de egy ügyes plugin segítségével ami ezt tudja...
Weboldal Screenshot készítő
Gyors és egyszerűen használható kiegészítés egy egész weboldal kifényképezéséhez.Bármilyen hosszú oldal elmenthető egy képfájlba. A kiegészítő segítségével bármely weboldal PNG képét elmentheted. Csak egy kattintás. Az ablakot átméretezheted, mielőtt csinálod a képet. A Te biztonságod nagyon fontos, így ez egy helyi kiegészítés. Ez azt jelenti, hogy a kiegészítés nem küld SEMMIT a szerver felé. Internetkapcsolat nélkül képes működni.
442 573 felhasználó töltötte le ...Ennyit arról, hogy nem fog senki sem plugineket telepíteni....
Azt hiszem aki nem telepítget plugineket az egy kicsit merev hozzáállásról tesz tanubizonyságot....
Bármilyen böngészőt is használ az emberfia pluginekre szüksége lehet mindenkinek, mert egyik böngészö sem olyan tökéletes, hogy ne lehessen kiegészítökkel javítani rajtuk... 
|

05-14-2011, 16:35
|
Administrator
|
|
Activity: 28%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Blacky
Azt hiszem aki nem telepítget plugineket az egy kicsit merev hozzáállásról tesz tanubizonyságot....
Bármilyen böngészőt is használ az emberfia pluginekre szüksége lehet mindenkinek, mert egyik böngészö sem olyan tökéletes, hogy ne lehessen kiegészítökkel javítani rajtuk... 
|
Én szívesen használnék plugineket, akár többszázat is, ha attól a 6-tól, amit használok, nem zabálna fel mindent a firefox.  Most is van, amit használnék, de kénytelen vagyok kompromisszumot kötni, és a legtöbbet nem használni, hogy a firefox mellett mást is tudjak használni a gépen.
Ne érts félre, jó dolog a plugin, de ha egyszer valamit lehetne alapból is kezelni, mert egy adott webszabvány része, akkor ahhoz miért plugin kell?
|

06-06-2011, 15:03
|
Administrator
|
|
|
|
Egy újabb lépéssel közelebb kerültem ahhoz, hogy a Chrome legyen a fő böngészőm. Windows összeomlás után a Firefox elfelejtette az összes mentett adatomat... Tudom, ott a Sync, amit már ez is tud, de nem állítottam még be... Katasztrófa nem történt, mert pár napja húztam át az összes könyvjelzőt és jelszót Chrome-ba, úgyhogy ott megvan minden. Kicsit olyan puritán lett az egész ffox, minden egyéni beállításom és extension eltűnt. Brrrrr.
|

06-06-2011, 17:47
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Egy újabb lépéssel közelebb kerültem ahhoz, hogy a Chrome legyen a fő böngészőm. Windows összeomlás után a Firefox elfelejtette az összes mentett adatomat... Tudom, ott a Sync, amit már ez is tud, de nem állítottam még be... Katasztrófa nem történt, mert pár napja húztam át az összes könyvjelzőt és jelszót Chrome-ba, úgyhogy ott megvan minden. Kicsit olyan puritán lett az egész ffox, minden egyéni beállításom és extension eltűnt. Brrrrr.
|
Érdekes. Nekem múltkor hirtelen áramszünet után még az oldalakat is behozta, amik éppen nyitva voltak előtte.
|
The Following User Says Thank You to Dus For This Useful Post:
|
|

06-06-2011, 17:49
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Érdekes. Nekem múltkor hirtelen áramszünet után még az oldalakat is behozta, amik éppen nyitva voltak előtte.
|
Nekem is azt szokta, de most közölte, hogy örül, hogy végre elkezdem én is használni a 4-es firefoxot... Itt kezdett gyanús lenni a dolog... 
|

06-06-2011, 18:07
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
Jó lenne tudni milyen mélységű volt az összeomlásod a Winfosnál ugyanis a Róka az ÖSSZES cuccait itt tárolja :
c:\Users\itt az a név amit használsz\AppData\Roaming\Mozilla\
De gondolom ezt TE is tudod...Nos ÉN úgy szoktam csinálni, hogy amikor mondjuk van egy friss WIN telepítésem és a FF-et is topra raktam akkor ezt a cuccost elmentem "jobb idökre"  Biztos ami biztos alapon, azt ha beüt az istennyila akkro simán visszamásolom azt már ott a "megszokott" FF..tudom ez kis pluszmunkát jelent de mégsem annyit mintha újra kéne telepíteni mindenedet...Szerintem az FF SYNC még sajna nem olyan kiforrott mint a Google ezen funkciója...sajna...
|

06-06-2011, 18:11
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Jó lenne tudni milyen mélységű volt az összeomlásod a Winfosnál ugyanis a Róka az ÖSSZES cuccait itt tárolja :
c:\Users\itt az a név amit használsz\AppData\Roaming\Mozilla\
De gondolom ezt TE is tudod...Nos ÉN úgy szoktam csinálni, hogy amikor mondjuk van egy friss WIN telepítésem és a FF-et is topra raktam akkor ezt a cuccost elmentem "jobb idökre"  Biztos ami biztos alapon, azt ha beüt az istennyila akkro simán visszamásolom azt már ott a "megszokott" FF..tudom ez kis pluszmunkát jelent de mégsem annyit mintha újra kéne telepíteni mindenedet...Szerintem az FF SYNC még sajna nem olyan kiforrott mint a Google ezen funkciója...sajna...
|
Van valahol egy mentésem, de ez most annyira lehangolt.........  Az egésznek a kinézete teljesen megváltozott (alap kinézet lett, amit én már nagyon testreszabtam eddig). Másik gépről is át tudnám hozni a legtöbb jelszót és könyvjelzőt, de ez most valahogy egy olyan löketet adott, hogy jelen pillanatban is Chrome alól fórumozok, pedig az eddig még Ffox volt. Egyelőre egy ablak maradt Ffox-ban... Lehet arra jó, hogy egy 5-ös firefoxot most már aztán mindenféle következmény nélkül kipróbálhassak......... 
|

06-06-2011, 18:25
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Én szívesen használnék plugineket, akár többszázat is, ha attól a 6-tól, amit használok, nem zabálna fel mindent a firefox. 
|
Nem akarok a világ minden kincséért sem vitát generálni inkább berakok egy képet amit most csináltam de otthon ha van egy kis szabadidö TE is kipróbálhatod
http://kep.ivpicture.hu/542796.N.jpg
Csak annyi a dolog, hogy összaadod az SRWARE.iron cuccokat és az FF -eket..most nem csináltam végig de plugin nélkül mindkettö kb 30 perc használat után a különbség olyan 80-100 mega a Iron javára..FF 240-250 megát fogyaszt míg az IRON 150-180 mega ..DE ha lesz idöm akkor mindkét böngészöre elérhetö ugyanazon pluginekkel és 5 nyitott tabbal is megismétlem a tesztet..DE lehet csak hétvégén lesz belöle valami..
Szal szerintem az FF fogyasztása sem olyan vészes/ mondjuk mihez képest..  /
|

06-06-2011, 18:29
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Szal szerintem az FF fogyasztása sem olyan vészes/ mondjuk mihez képest..  /
|
(Most, hogy már csak egy darab oldal van benne nyitva, már csak 120 megát eszik nálam.  )
|

06-06-2011, 18:30
|
Administrator
|
|
|
|
Mi az az Iron különben?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|