Quote:
Originally Posted by Redback
Az enyém pascalban még 5 perc alatt sem futott le  Lehet ideje lenne elkezdenem tanulni a C-t... Azt mondták Pascalban iszonyatrossz az objektumorientáltság, ezért nem is fogtam hozzá  Amúgy grat a gyors algoritmusodhoz 
|
Szerintem Pascalból C++-ra viszonylag egyszerűen, fájdalommentesen át lehet térni, mert a megszokott függvények egy kis utána olvasás után szinte ugyanúgy megvalósíthatóak. Viszont nekem úgy tűnik, hogy a C++ sokkal nagyobb szabadságot ad a megvalósításban. Ezeknek a lehetőségeknek a megismerése és használata számomra elég bonyolultnak tűnik, de kicsit barátkozva a lehetőségekkel a Pascal-t már nagyon korlátoltnak találtam és le is szoktam róla. A Java-ban viszont azt szeretem, hogy bár a C++-hoz képest nekem kötöttnek tűnik, alapból tele van egy halom hasznos, könnyen kezelhető library-val, így kevés tudással is egyszerű benne olyan függvényeket megvalósítani, amelyekről a Pascal-os korszakomban legfeljebb csak álmodhattam. Emellett a Java programozás rákényszeríti az embert egy, a Pascaltól gyökeresen eltérő szemléletre. A C++ ilyen szempontból számomra egy lépcső volt a Pascal és a Java között. Lehet vele ökörködni pascalos stílusban, és lehet vele tovább lépni a Pascalon. De a Java számomra sokkal egyszerűbb, mint a C++. Szerintem mindenképpen érdemes valamilyen irányban túllépni a Pascalon, és a Delphi rossz irány. Azt is próbáltam. Kecsegtető Pascal után, de a C++ vagy a Java-hoz képest elcseszett dolog.