Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban
Register Stats Members List Today's Posts

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 02-18-2011, 16:25
Tsobi's Avatar
Tsobi Tsobi is offline
Senior Member

Activity: 16%
Longevity: 94%

Én a probléma egyik fő forrását a külső fórumban ill. a kézikönyvben látom, meg is magyarázom: a régi játékosoknak ez egy egyszerű játék, hisz a súgót tudják kívülről, látják az összefüggéseket és pókeres hasonlattal élve annyi leosztást láttak már, hogy mindenre megvan a kész forgatókönyvük, reakciójuk.

Ezzel szemben jön mondjuk egy olyan példás játékos, aki rögtön a súgót kezdi bújni, mellette a kézikönyvet teszi magáévá és még a külső fórum Segítség részét is olvassa. Iszonyatos betűmennyiség ez, elképesztő karakterhalmaz. Aki nem példás kocka, az nem fog hozzákezdeni sőt, összeroppan a súlya alatt.

Tegyük fel, hogy meg is tanul mindent, egy hét után annyit tud, mint egy régi játékos. Elindul és elver mindenkit az ötös csoportban, a régieket is. Ekkor jön a kérdés, mi a kihívás ebben a játékban? Szerintem ez egy rettentő nagy gond. Személyszerint soha nem támogattam az ilyen gyorstalpalókat, pontosan azért, mert emlékszem nekem milyen élményt okozott anno a játék felfedezése, az új dolgok tanulása, ezeket pedig nem élheti át egy olyan játékos, aki egy hete kezdett és már mindent tud. Én többek közt emiatt szerettem bele anno a Hódítóba, más talán ezért nem.

A másik dolog, amiről Pali (RRRrrr) beszélt: a szabálytalanságok. Valószínűleg én misztifikálok túl dolgokat, de nekem nagyon fontos a becsületesség a játékok belül is. Mikor úgy szabálytalankodnak velem szemben, hogy azt nem tudom megtorolni és nem bizonyítható, holott rettentő egyértelmű a helyzet, az engem időnként fórumos melodrámára sarkall. Nem egyszer voltam már annak a határán, hogy abbahagyom emiatt az egészet, de a társaság mindig visszavonzott (viszont ennek sem lehet olyan ereje, hogy a végtelenségig tűrjem). A legfőbb gond itt a játékosok szemléletével van, de nagyon nem elhanyagolható a vezetőség link hozzáállása sem.

Megint másik dolog, amit Pool tanár úr említett: a demotiváltság. Bár nekem (még) nincs 6-7-8 személyiségem, mégis úgy érzem, hogy ez csak idő kérdése. A szinteken gyerekjáték végigmenni és nem azért, mert annyira profik vagyunk (de, azért is ). Azért, mert már mindent tudunk a játékról, azokkal pedig, akik a legnagyobb ellenfeleink lehetnének mind békét kötöttünk régi ismeretségek miatt. A-ban is elértem már mindent, amit akartam. Stabilan top30%-ban vagyok egy heki fedezése nélkül. Persze, törhetnék topkláni babérokra, de ahhoz nincs kedvem.

Ezeket hogyan lehetne orvosolni? Mindig is mondtam, a régiek ki vannak éhezve az újításokra. Legyen az egy + személyiség vagy egy kényelmi módosítás, mindnek örülünk - a varázs viszont mindig csak max egy hétig tart. Azt hiszem ezt Ati is belátta már és azért kezdett el nagyobb horderejű módosításokon is gondolkodni, szóval reménykedem, csak idő kérdése.

A nemzetvédő katona, a nemzettartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiségi, a nemzetmegtartó nő és a nemzet halhatatlanságának záloga, a magyar ifjúság hitvallása:
Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!

„Extra Hungariam non est vita ; si est vita, non est vita.”

Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to Tsobi For This Useful Post:
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules