|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |

12-04-2010, 13:45
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 85%
|
|
Quote:
Originally Posted by J.Ati
A tegnapi eseményeket leírnám röviden 
Az egyik éjszakai távolnézéskor a következőt láttuk.
2010-12-02 02:18:07 xxxx(#0000) távolbalátása:
Feléd tartó seregek:
Nem észlelünk felénk tartó seregeket.
Szövetségeseid felé tartó seregek:
* YYY (#1111) serege tart JJJ felé, kb 37 kör múlva érkezik.
Egy nappal később is készült róla gömb, és ott látszott, hogy már teljesen üres az orija.
|
én pontosan tudom mi történt!
valaki feltörte az országot, és kiküldte a seregeket, szövihelppel együtt! aztán lebontotta 0-ra, és a saját seregei dezertáltak, de a szövis help tovább haladt. ennyi.
Próbálkoztunk Atinál segítséget kérni, de a válasz az (olvashattátok belsőn is), hogy általában nem feltörik, hanem valaki olyan volt, akinek elmondtad a jelszavad, vagy pedig valahogy megtudta a jelszavad (tőled, vagy attól akiben megbíztál, és megadtad neki). Valamint, hogy ezt és ezt kell tenni annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg... (ha érdekel valakit be tudom másolni összesen 2194 karakter, 48 sor arról, mire kell figyelni, mit kell tenni, hogy csak Te tudj belépni az oridba)
Ebben persze igaza van. DE most még is megtörtént, és még is illetéktelen volt benn az országban és szétszedte az egészet. Ilyenkor nem lehetne egyszerűen fogni és visszaállítani? nem ütötték be utána, senkivel nem konfrontálódott, szóval nem lett volna az, hogy a földet úgy kéne visszaadni, hogy közben valaki már elvett belőle... Illetve oka nem volt megcsinálni, mivel minden rendben volt, nem voltunk háborúban semmi. Viszont ha most leújrázza, akkor elveszt sok-sok B-s kört a forduláshoz. Szóval gratulálok annak, aki ilyenben leli örömét!
Illetve Ati kb úgy viselkedett, mintha a szomszédban kigyulladt ház tüzét nézné, és miközben sok férfi vizes vödrökért szaladgál, Ő azt ecseteli az ott lévőknek, hogy nem kellett volna ágyban dohányozni, vagy a gyertyát égve hagyni, esetleg a tűzhelyen a gázt, mert ez okozza a ház leégéseket leggyakrabban. Miközben lehetősége van rá, hogy nem tudom én hány klikkelésből "eloltsa" a tüzet, illetve meg tudott volna győződni, hogy nem törtek be, vitték el a tévét, és a kár enyhítése okán a tulaj gyújtotta fel saját házát, hogy aztán a biztosító kifizesse a tv árát is.
Ati: nem akarlak megsérteni, meg "beszólni", pusztán a történetet meséltem el az én (mi) szemszögem(ünk)ből.
Last edited by Dew; 12-04-2010 at 13:48..
|
The Following 3 Users Say Thank You to Dew For This Useful Post:
|
|

12-04-2010, 14:09
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dew
Ati: nem akarlak megsérteni, meg "beszólni", pusztán a történetet meséltem el az én (mi) szemszögem(ünk)ből.
|
Regisztrációs szabályok 4. pontja: "A játékba való belépéshez ezen az oldalon választhatsz egy felhasználói nevet és egy jelszót. Csak ezen adatok birtokában fogsz tudni a Hódítóba belépni. Ezen adatok titokbantartása a te feladatod és felelősséged. A regisztrációs szabályok elfogadásával kijelented, hogy teljeskörű felelősséget vállalsz minden olyan személy tettéért a játékon belül, aki a felhasználói adataiddal belép a játékba. A felelelősség másra semmilyen módon át nem hárítható, akkor sem, ha ezek az adatok bármilyen módon illetéktelen kezekbe kerülnek."
|

12-04-2010, 14:16
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Hihetetlenül cinikus tudsz lenni Ati...
BimmBimm (#233333)
Éplista számító
|

12-04-2010, 14:20
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by BimmBimm
Hihetetlenül cinikus tudsz lenni Ati...
|
Bármilyen sajnálatos is, sajnos ettől nem lehet ilyen esetben elrétni. Ha ilyenkor bármi egyebet tennénk, akkor holnap jönne KisPistike, aki elszúrt egy támadást, hogy azt nem is ő indította, adjuk vissza a seregét. Aztán KisPistike2, hogy megtámadták, de valaki átírta a jelszavát, pedig ha ő be tud lépni, akkor biztosan védi, adjuk vissza a földjét is.
Ezért az ilyen "más belépett hozzám, csináljatok valamit" esetekkel nem lehet érdemben foglalkozni. Hogy ezzel mindenki tisztában legyen, és senki ne utólag lepődjön meg rajta, hogy ilyenkor nem segítünk, ezért már a regisztrációkor felhívjuk erre a figyelmet.
|

12-04-2010, 14:26
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dew
Illetve Ati kb úgy viselkedett, mintha a szomszédban kigyulladt ház tüzét nézné, és miközben sok férfi vizes vödrökért szaladgál, Ő azt ecseteli az ott lévőknek, hogy nem kellett volna ágyban dohányozni, vagy a gyertyát égve hagyni, esetleg a tűzhelyen a gázt, mert ez okozza a ház leégéseket leggyakrabban. Miközben lehetősége van rá, hogy nem tudom én hány klikkelésből "eloltsa" a tüzet, illetve meg tudott volna győződni, hogy nem törtek be, vitték el a tévét, és a kár enyhítése okán a tulaj gyújtotta fel saját házát, hogy aztán a biztosító kifizesse a tv árát is.
|
Azért az a visszaállítás az nem 20 másodperc, és három klikkelés. Miért hiszi mindenki azt, hogy hűdeegyszerű megcsinálni mindent??  Nem mondom, hogy nagyon megerőltető, de azért túlzásokba sem kell esni.
Én sem nyúlkálnék bele kézzel egy automatikusan teljesen jól működő adatbázisba, hogyha nem muszáj. Pláne ekkorába...
|

12-04-2010, 14:30
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Azért az a visszaállítás az nem 20 másodperc, és három klikkelés. Miért hiszi mindenki azt, hogy hűdeegyszerű megcsinálni mindent??
|
Tényleg egyszerű, csakhát valljuk be, egy ember felelőtlensége miatt nem biztos, hogy az összes Hódítós vállalja, hogy a komplett napi cselekvését bukja, és oké, legyen visszaállítva minden az előző napra. Ma. Aztán holnap is, amikor KisPistike eljátssza ugyanezt. Aztán holnapután is, amikor KisPistike2 is eljátssza. Aztán a következő nap is, amikor KisPistike3 is eljátssza. Ha véletlen lenne egy nap, amikor senki nem akarja az összes játékos teljes napi tevékenységét kukázni, akkor utólag jelentkezik valaki, hogy de, ő akarja, csak elfelejtett tegnap szólni.
Marha vicces lenne, hogy senki nem harcolhatna, nem képezhetnél, nem építhetnél stb, csak azért, mert valaki biztos lesz, aki saját felelőtlensége miatt kiadta a jelszavát. Aztán olyan valaki is lesz, aki ugyan nem, de elrontott valamit, éshát neten vagyunk, azt hazudja, hogy feltörték, úgyse lehet ellenőrizni, kénytelenek vagyunk elhinni.
|

12-04-2010, 14:32
|
 |
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Tényleg egyszerű, csakhát valljuk be, egy ember felelőtlensége miatt nem biztos, hogy az összes Hódítós vállalja, hogy a komplett napi cselekvését bukja, és oké, legyen visszaállítva minden az előző napra. Ma. Aztán holnap is, amikor KisPistike eljátssza ugyanezt. Aztán holnapután is, amikor KisPistike2 is eljátssza. Aztán a következő nap is, amikor KisPistike3 is eljátssza. Ha véletlen lenne egy nap, amikor senki nem akarja az összes játékos teljes napi tevékenységét kukázni, akkor utólag jelentkezik valaki, hogy de, ő akarja, csak elfelejtett tegnap szólni.
Marha vicces lenne, hogy senki nem harcolhatna, nem képezhetnél, nem építhetnél stb, csak azért, mert valaki biztos lesz, aki saját felelőtlensége miatt kiadta a jelszavát. Aztán olyan valaki is lesz, aki ugyan nem, de elrontott valamit, éshát neten vagyunk, azt hazudja, hogy feltörték, úgyse lehet ellenőrizni, kénytelenek vagyunk elhinni.
|
Szerintem ők úgy értették, hogy egyetlen egy országot visszaállítani, nem az egész rendszert 
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|
The Following User Says Thank You to Redback For This Useful Post:
|
|

12-04-2010, 14:41
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Bármilyen sajnálatos is, sajnos ettől nem lehet ilyen esetben elrétni. Ha ilyenkor bármi egyebet tennénk, akkor holnap jönne KisPistike, aki elszúrt egy támadást, hogy azt nem is ő indította, adjuk vissza a seregét. Aztán KisPistike2, hogy megtámadták, de valaki átírta a jelszavát, pedig ha ő be tud lépni, akkor biztosan védi, adjuk vissza a földjét is.
Ezért az ilyen "más belépett hozzám, csináljatok valamit" esetekkel nem lehet érdemben foglalkozni. Hogy ezzel mindenki tisztában legyen, és senki ne utólag lepődjön meg rajta, hogy ilyenkor nem segítünk, ezért már a regisztrációkor felhívjuk erre a figyelmet.
|
Te most arról beszélsz, hogy felgyulladt a teritő a konyhában... de nálunk a ház égett le! Nem egy támadás nem sikerült, hanem az összes egység dezertált, és nincs épület az országában, a mi seregünk meg 66 körig kolbászol...
azért ilyen szélsőséges esetekben (nincs semmi akció, 38 körre küldte ki a sereget, és 0-ra bontott, mindent eladakozott, még a rúnát is piacra dobta) akkor azért tehetnétek valamit! Elég egyértelmű, hogy nem sajátkezüleg történt a dolog, nem valamilyen közelgő sereg elől ment le, szerintem az ország a szabi követelményeinek is megfelelt volna...
ha valaki belépne hozzám, és A-ban lebontaná 0-ra az országomat, én biztos abba is hagynám a játékot. és valamelyest nyugodtabban feküdnék le, ha tudnám, hogy ilyen esetben segítetek! Csodálkozom szegény srácon, hogy ilyen jól viseli... pénzt, időt nem kímélve húzza az épületeket...
Nem azt mondom, hogy boldog-boldogtalannak vissza kell állítani az oriját. De lehetne szabni olyan feltételeket, hogy az ilyen esetek beleférjenek...
Quote:
Originally Posted by Dus
Azért az a visszaállítás az nem 20 másodperc, és három klikkelés. Miért hiszi mindenki azt, hogy hűdeegyszerű megcsinálni mindent??  Nem mondom, hogy nagyon megerőltető, de azért túlzásokba sem kell esni.
Én sem nyúlkálnék bele kézzel egy automatikusan teljesen jól működő adatbázisba, hogyha nem muszáj. Pláne ekkorába...
|
persze, kicsit túloztam. kellett már nekem is nyúlkálnom, izzadtam is, hogy ne csesszek el semmit, de 20-30 percnél nem tart többe, légy akármilyen körültekintő...
|

12-04-2010, 14:43
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
Szerintem ők úgy értették, hogy egyetlen egy országot visszaállítani, nem az egész rendszert 
|
Egy országot? Melyiket? Véletlenszerűen egytől vegyük el a jóhiszemű támadással szerzett földjét? Esetleg a piacra kitett árukat is vonjuk vissza, úgyhogy Te sem támadhattál volna, mert pont abból a lovasból vettél, úgyhogy a Te foglalásodat is tegyük semmissé ezzel. A Te élpontodnak pedig adjuk vissza a földjét, hiszen nem foglalhattad volna el azzal a lovassal. Sőt a kilencvenedik ember támadását is vonjuk vissza, mert olyan varázslókkal mérte fel az elenfelét, amiket a piacon vett, és nem vehetett volna onnan, ígyhát a gömb se sikerült volna, és akkor támadni se ment volna. A lopott javakat se tehette volna piacra, úgyhogy a százhetvenkettedik ország barakképítését is állítsuk le, mert nem építhetett volna abból a kőből, amit az tetta piacta, aki abból a tolvajból vett, amit......... Viszont ha ő nem épít barakkot, akkor hopsz, bement volna ellene a támadás, úgyhogy vegyünk el tőle X földet is...
|

12-04-2010, 14:43
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dew
Te most arról beszélsz, hogy felgyulladt a teritő a konyhában... de nálunk a ház égett le! Nem egy támadás nem sikerült, hanem az összes egység dezertált, és nincs épület az országában, a mi seregünk meg 66 körig kolbászol...
Csodálkozom szegény srácon, hogy ilyen jól viseli... pénzt, időt nem kímélve húzza az épületeket...
|
és ha tök csóró lenne, akkor meg lenne lőve, mert nincs rá keret, hogy újra normálisnak mondható legyen az éplistája...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|