Quote:
Originally Posted by Tsobi
A szoba meglétével kapcsolatban lehettek a figyelmes nézőnek sejtései, hisz a hajó rengeteg olyan megoldásra váró feladatot adott, amit csak hosszas töprengések, gondolkozások, próbálkozások során lehetett megoldani.
Egy korábbi részben, mikor Rush beleült A Szék-be, visszaemlékezett arra, mikor a neje elhagyta. Ott bemutatta, hogy a különösen bonyolult, megoldásra váró matematikai akármicsodákat csak egy olyan, saját magának kialakított szobában tudta átlátni, ahol a falak televoltak egyenletekkel, papírokkal és mindenfélével.
|
Az nem egy titkos szoba volt, amiről addig senki nem tudott. Folyamatosan a jegyzetfüzetével mászkál, abból olvasgat. Én semmilyen utalást nem véltem eddig felfedezni arra, hogy valahol van egy teleírt foiyosója, ahova rendszeresen eltűnik. Sőt, eddig sose tűnt el, csak most, és a történet szerint most is a hajó "új" részébe, és ott csinál egyedül mindent, amit egy egész legénységnek kéne. Szó se volt arról, hogy közben még folyosókat is telepingál.
Ez nekem olyan, mintha egy régi Sherlock Holmes regény úgy lenne megírva, hogy fogod a regényt, az első 90%-át kidobod, mert úgyis csak flesleges sallang, az olvasónak nem kell róla tudnia, elég a vége, amikor elmagyarázza, hogy hogy történt meg a gyilkosság. Még arról se kell tudnod előtte, hogy volt gyilkosság.