|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Filmek, sorozatok, TV Filmek és sorozatok minden mennyiségben |

10-14-2010, 11:51
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
[quote=Ati;267222]
Quote:
Energiamegfordulás: akár rá is foghatják később Rush-ra. A mostani epizód alapján nekem az jött át, hogy az idegenek okozták, hiszen pont előtte mutatták őket a konzoloknál.
Rush lebukása: megint egy olyan momentum, amit bármikor felhasználhatnak egy olyan szituban, amit meg kellene magyarázni. Nem fogják, egyszerűen előveszik Rush-t, azzal, hogy "ő már rég tudja". Ahogy ezt számlatanszor csinálták már, amikor valamit meg kellett volna oldani. Számomra itt az okozza a feszültséget, hogy simán átvehetné a hajó irányítását, és végre vezető szerepbe kerülhetne, de valamiért nem teszi. Mi lehet ez a valami, ami miatt nem teszi? Régen ez volt a célja.
|
a hajó irányitása nála van, és nem azért volt az a célja hogy ő vezesse az expediciót,mert annyira vezér akar lenni,hanem egyszerüen csak mindent megakart tudni a destiny-ről és a küldetéséről. jópárszor kiderült már,hogy a legénység többi tagja számára csak pórnép, aki hátráltatja... így viszont a háttérből úgy tudja irányitani a destinyt,hogy neki jó legyen és ne is az ő döntései legyenek. ugye ne felejtsük el,hogy mivel nem katona így nem igazán fogadná el a katonai személyzet sem.
Quote:
Kik ezek az idegenek: ez is jó kérdés lehet. Az elsődleges magyarázat szerint kutatók, akiket az "ősök" hátrahagytak, hogy a hajón való hosszútávú élet lehetőségét vizsgálják. Ez vagy nem így van, vagy nagyon rossz a grafikai megjelenítésük. A hajó kezelőfelületéhez nem illenek ezek a karomszerű ujjak, ráadásul sem a lény mozgása, sem a fekvőhelyük nem volt emberszerű, ami ellentmond a hajó emberi léptékű kialakításának.
|
Hát ez sztem nem így lesz, de ha igen, akkor is vedd figyelembe hogy a hajót elsődlegesen az ősők tervezték, maguknak, nem idegeneknek. ha az ősők is hagyták hátra akkor is maximum ideiglenes megoldásnak szánhatták
Quote:
Young: rá azt mondom, hogy el van találva a karakter. Kivéve az előző részt. A fulladás az egyik legrosszabb halálforma a tudomány mai állása szerint. Ennek ellenére, amikor egy szenvedő, hamarosan elvérző társa azt kéri, hogy ölje meg, akkor mit csinál vele? Nem lelövi, hanem hosszasan megfolytja.
"Kékek": ebből egyelőre nem tudom mit akarnak kihozni. Most azt a szálat viszik erősen, hogy a kékek fogságában lévők sokkal gyorsabban gyógyulnak. Lehet, hogy ez is fel lesz használva egyszer, mint "dehát 50-szer fejbelőttem Rush-t, hogyhogy még él?!" magyarázat. Ha igen, az egy elég kivételes magyarázat lesz, emrt eddig semmit nem készítettek így elő, csak hasraütésszerűen mondtak valamit, hogy az úgy van. Úgyhogy talán nem ez a célja. 
A "székesember" már jelent meg az előző (?) részben Rush "fejében", mint a hajó számítógépébe rekedt, és Rushnak kivetített "kép". (Vagy az nem ő volt? Az egyik a volt felesége, a másik pedig szerintem ez a fickó.) Ha nem akarják ezt különösebben kifejteni, akkor ott a magyarázat máris: a számítógépben ragadt és időnként megjeleník, hogy segítse Rush-t. Itt se különösebben fejtegették ennek az okát, vagy hogy ezen hogy lehetne segíteni, ahogy a többi kulcsfontosságú kérdést sem forszírozzák, amit minden épeszű ember megragadna. A feleségének a jelenléte az egyértelmű: amikor Rush a székben volt, a feleségének az emléke segítette hozzá a kulcs megszerzéséhez. Mint emlékkép, megmaradt. A másik fickó viszont... valahogy teljesen egyértelműnek vette Rush, hogy ő is ott van, nem kell ezt magyarázni. A szokásos "ott van és kész" megoldás, ami végigsöpör a sorozaton.
|
Igen ő jelent meg, de ez megint nem 100% hogy a számitógép kivetitése. sőt sztem tuti nem. legalábbis ha igen az hatalmas baki lenne. Ugye Atlantis egy sokkalta újabb és fejlettebb hajó, mégis csak a tanitó szobában használtak virtuális kivetítést, és ott sem ilyen minőségben. Én amondója vagyok,hogy vagy felemelkedett a tudás birtokában mielött esetlegesen meghal (ugye a lucianok szerint is meglehet az ehez szükséges tudás a hajón, fél mondat volt erről amikor a tudós csaj beszélgetett Wray-el...) a másik verzió szerintem hogy rush képzeletének kivetülései,egyszerü halucinációk. Ugye amióta beült a székbe újra átélte a felesége elvesztését és újra magányosabbnak érezte magát mint valaha, ez szépen látható volt a karaktere változásán is.
|
|
Posting Rules
|