Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-31-2006, 13:15
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Mike zoostorm
Monro: ha nem szintenkent ertetted az mar mindjart mas.tehat a kis kekeknek, csak annyi plusz ujrazasuk lehetne amennyi szemelyiseguk van...
Igen. Az 5 szinten összesen.
De hagy tegyem hozzá, hogy jelenleg ezeknek az oriknak most is lényegesen több van mint másnak.

Egy 6 személyiségesnek ha nem indult ujra eddig van most 30 ilyen lehetősége! Ezentúl 6 lenne. Mi olyan bődületes hülyeség ezen, hogy élcelődni kell?
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 07-31-2006, 18:21
karesz6 karesz6 is offline
Member

Szerintem nagyon jó ez igy ahogy van. Annak ellenére hogy én még nem éltem ijen lehetőséggel mert nekem nem éri meg elsobni 500 kört. Igaz hogy pénzbe lehet forgatni de kockázatos ha nincs jól bevédve elveszik a piacon, stb. Lehet hogy nem tudok elég jól játszani ha nem tudom azt a pénzt bevédeni de vittek el már töllem sok pénzt ugy hogy éjszaka visszajött a piacról reggelre elvitték. Ha valaki ijen kockázat melett vállalja akkor hagy tehesse meg, de ha mindenképpen korlátozni kéne az ujrázást akkor inkább ugy kéne hogy korlátozni kéne hogy eggy ország teljes pénzbeli értékének (átlag piaci áron eladva minden) hány% át küldheti át valaki a szöviének x idő alatt. Ez alatt azt értem hogy csak akkor ujrázhasson valaki ha az elmult 500 körben nem volt olyan 50 köre ami alatt a saját orijának 80% át átrakta a szöviknek ami azért nem kis összeg tehát a tényleges ujraindulók esetében nem zavarná a karavánt. Viszont ennyi idő alatt simán elég messzire kerül a szövijeitől annyira hogy eggy rakás pénz elvesszen a karavánról utközben. De a rendszer az ennél nagyobb karavánok indítását sem akadályozza meg de mondjuk ha valaki az elmult 500 körben 20-30 kör alatt karavánon elküldte saját értékének 80-90%-át az ne ujrázhasson igy a csalók 1000 kört fognak veszteni és senkivel sem vagyunk igazságtalanok.
Reply With Quote
Old 07-31-2006, 19:41
Deni's Avatar
Deni Deni is offline
Member

Longevity: 97%

Quote:
Originally Posted by karesz6
De a rendszer az ennél nagyobb karavánok indítását sem akadályozza meg de mondjuk ha valaki az elmult 500 körben 20-30 kör alatt karavánon elküldte saját értékének 80-90%-át az ne ujrázhasson igy a csalók 1000 kört fognak veszteni és senkivel sem vagyunk igazságtalanok.
Ezt komolyan gondolod, hogy milliárdokat karavánon küld bárki is? szerintem ezzel nem lenne megoldva a kérdés.. aki pénzt akar leadni az vagy lelopatja magát, vagy átpiacolja vagy akárhogy de nem karavánon csinálja.. persze lehet én állok csak így a karavánokhoz

The Silent Enigma (#186138)
DugóTündér (#580934)
Goth*Angel (#156003)
MalloryKnox (#62)

Reply With Quote
Old 07-31-2006, 20:49
Senki's Avatar
Senki Senki is offline
Member

Longevity: 99%
Talking

ekkora pénz nem megy karavánon. 10-20k gabona, vagy 4-5 milla zsoldhoz, etetéshez max. a többi piaci meló
Reply With Quote
Old 08-01-2006, 09:48
Csocsó's Avatar
Csocsó Csocsó is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Deni
Ezt komolyan gondolod, hogy milliárdokat karavánon küld bárki is? szerintem ezzel nem lenne megoldva a kérdés.. aki pénzt akar leadni az vagy lelopatja magát, vagy átpiacolja vagy akárhogy de nem karavánon csinálja.. persze lehet én állok csak így a karavánokhoz
1-2milliárdot lehet megéri karavánon
2MM-nál 200milla veszik, annyit azért piacon is elvisznek a fogók..
Reply With Quote
Old 08-01-2006, 10:03
Csocsó's Avatar
Csocsó Csocsó is offline
Member

Maradva a fő témánál.

Újrázási lehetőség mindenkinek adott. Ki erre ki arra használja.
Összekuporgatsz az 5. szinten mondjuk 200 millát úgy érzed h kevés a 4. szinthez, elvegetálod az 500 kört, majd szövissel megoldod az újrázási procedúrát oszt 400 millával már könnyebben haladsz.
Aztán h ez vkinek megér vkinek nem... az egyéni kérdés. aki többet kuporgatott össze az persze többel is vág neki a 4. szintnek....

Kül egy kis gazdasági szisztéma: Akinek több pénze van többet is költ
Éljenek a termelő orik
Reply With Quote
Old 08-01-2006, 12:18
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Csocsó
Maradva a fő témánál.

Újrázási lehetőség mindenkinek adott. Ki erre ki arra használja.
Összekuporgatsz az 5. szinten mondjuk 200 millát úgy érzed h kevés a 4. szinthez, elvegetálod az 500 kört, majd szövissel megoldod az újrázási procedúrát oszt 400 millával már könnyebben haladsz.
Aztán h ez vkinek megér vkinek nem... az egyéni kérdés. aki többet kuporgatott össze az persze többel is vág neki a 4. szintnek....

Kül egy kis gazdasági szisztéma: Akinek több pénze van többet is költ
Éljenek a termelő orik

Elmesélek egy történetet ha látsz benne valamit amiről úgy gondolod, hogy nem éppen ideális a játékosok zömének akkor jó. Ha nem látsz semmi ilyesmit akkor is jó, de legalább megpróbáltam

1.
Szóval van egy 4 gnómocska egy szöviben mondjuk az 5W alján 199 hektáron szövik. Mindegyik ugyanazé az érdekcsoporté így a 4 picikének összesen van a 796 hektáron 600 könyvtára mondjuk. Ez a kis szövi már nagyon régen itt van több éve szorgosan írja a helytartó a tekit.

2.
egy másik oriszág ugyanebből a csopiból éppen lépni készül fel a 4l-be. Felszed a piacról mondjuk 100K agyagot és kiteszi 50k aranyért. A fent említett szövetség minden tagja pedig kitesz a piacra 150K tekit mindenből ár alá pár arannyal. Fellépő emberünk minden pénzén vesz tekit a kis szövetségtől akik cserébe vesznek tőle agyagot 50K-ért így rövid piaci manőver után fellépő barátunknak van minden fajta tekiből 600K db és fellép a 4L-be.

3.
a 4L-ben 500 kör elteltével kiteszi a tekercseit ár alatt a piacra és láss csodát egy éppen fellépni készülő ország veszi majd meg akitől hálája jeléül vesz emberünk 50K-ért agyagot vagy valami mást. De itt még csak félmunkájuk van csak meg! Emberünk ujraindul és az ujrateremtett 600K-t fajtánként is kiteszi a piacra a fenti módszertan szerint. Így már a fellépés elött álló cimbora 1,2 millió tekivel a tarsolyban várja a fellépést fajtánként!

4.
Uj emberünk aki a 3G-be tart tarsolyában 1,2 milla tekivel hasonlóképpen jár el majd mint lentebbi kollégája így majd uj barátunk aki a 2B-be tart már 2,4 milla tekit visz majd magával fajtánként

Könnyű belátni, hogy ennek az uj fellépőnek is lesz egy "barátja" majd aki továbbviszi majd az ő által szállított "árut" az 1A-ba csak elötte megduplázza a számát majd Így uj kollégánk felruházva 4,8 millió tekivel és 4,2 milliárddal fellép az 1A-baahol 500 körönként ujrateremti a majd 40 millió tekercset és 4,2 milliárdot.

Nos azt hiszem a fenti példa mégcsak nem is mondható durvának,mert szépen fel lehet turbózni ezeket a számokat útközben az 1A-ig! És ne feledkezzen meg senki arról, hogy a 4L-ben is maradt 600K teki fajtánként ujrázni, a 3G-ben 1,2 milla fajtánként a 2B-ben 2,4 milla fajtánként!

Korántsem az a történet lényege amit az elöttem szóló társunk ecsetelt, hogy valaki ujrázza e vajon a kis 200 millióját vagy sem! És hogy ha így tesz az akkor az ő vállalása miszerint megéri neki az 500 kört! Remélem belátja mindenki, hogy nem a 100-200 millás kis ujraindulók vagyonkái szúrják itt sokunk szemét!
Reply With Quote
Old 08-01-2006, 15:47
Csocsó's Avatar
Csocsó Csocsó is offline
Member

inkább nem idézem be monro üzijét

Ez az egyik véglet amit mondtál, tudom mert tapasztaltam, de ezt bárki megtudja csinálni! /Bár ahogy leírtad ez enyhén jksz, de maradjunk annyiban h a szövi egyik tagja feltud lépni /

De lehet h valaki azt mondja h egyefene kipróbálom a hullát a 3. szinten és hát nem jön be neki.... rengetegszer leverik, pusztítják, elfogy a pénze... stb
Most csak azért mert kiakart próbálni egy másik fajt és nem jöttek neki jól össze a dolgok kerüljön vissza egy szintet?
Sőt az is lehet h nem elösször szedték szét az oriját!

Quote:
Originally Posted by Mike zoostorm
Fegya gondolatat folytatva... mi lenne ha az elos ujrazashoz 500 kor kell, a masodikhoz meg 1000, aztan 1500..
persze lehetne finomitani, 500, 750 , 1000, ... ?
Szerinted mit fog csinálni ha kikell várnia azt az 1000 kört ha mondjuk az 500adikban szétkapják? Megmondom otthagyja orit úgy ahogy van. Majd ha letelt a hátralévő kör visszajön és foglalkozik vele, addig viszont ott lesz egy "halott ori"
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules