|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |

07-27-2006, 10:15
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Az én verziómban a tudós-tábornok óriás még mindig sokkal gyengébb mint jelenleg a tudós-tábornok ork. Ezt próbáld megérteni, hogy a tábornok személyiség kihasználhatóságán próbálok segíteni? Szted jó, hogy csak 1 faj tudja kihasználni?(
|
Hát, azért a férőhelyét és a tolik elleni védelmét is figyelembe véve, az óriás nem gyengébb mint az ork, ezt te is tudod...  Lehet, hogy nem támad annyira jól mint az ork, de így is a második legjobb a támadója a tudós óriásnak és emellett a második legjobb a védekezésben is...
Amúgy értem én, hogy mit szeretnél, csak így ebben a formában ez nem jó, ezért is beszélgetünk róla, hátha valakinek eszébe jut valami értelmesebb ötlet!
Quote:
Milyen 2%-os tolikról beszélsz? A tolvaj személyiség annyival változna, hogy többet tud LOPNI a mostanihoz képest! Gyilkolni gyujtani nem fog jobban! Komolyan nem értem néha miért nem gondolod át mielött lereagálod 
|
Én speciel a tolvajok felfedése nevű variról beszéltem ami most 3% készülibe kerül alapban, ami a vari személyiség általad javasolt módosításával együtt 2% lenne és regennel megtámogatva símán lent lehet tartani egy tolis készülijét vele amellett is, hogy közben más ártókat is nyomsz neki...
A tolis személyiségben pedig a teki lopás erősödése lenne gáz, mivel így is secperc alatt óriási károkat lehet okozni a teki lopással, így meg még többet lehetne, hisz a nagyobb regeneráció és a nagyobb zsákmány együtt hatványozottan növelné a hatást...
És születnek emberek.
|

07-28-2006, 08:16
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Üdv Urak és Hölgyek!
Nem tudom csak nekem tűnik e úgy, hogy jelenleg a személyiségek választásakor nincs megfelelő egyenlőség a személyiségek nyujtotta előnyök között... Nos azért, hogy a személyiségválasztás valóban fejtörést okozzon és játékstílusunkhoz megfelelő személyiséget tudjunk választani úgy érzem javítani kellene több személyiséget is, hogy komoly alternatívái legyenek egymásnak.
Jelenleg a leginkább hasznos személyiség fajokra való tekintet nélkül a tudós ebben azt hiszem mindenki egyetért. Az aki 1 személyiséges orival játszik és nem akar hátrányba kerülni mindjárt az elején célszerű ha ezt választja.
Sztem ha picit módosítunk néhány személyiségen akkor ez az állapot megváltozna és érdekesebb játékok alakulnának ki.
Javaslataim:
tábornok: jelenleg ez a személyiség szinte kizárólag az orkok számára nyújt megfelelő késztetést a választására, vagy azoknak akik már sokadik személyiségük miatt már mindegy mit választanak.
A tábornok előnyeit azzal az aprósággal egészíteném ki, hogy minden fajnál a +1 tábornok annyi támadóbónuszt adjon,mint az összes alaptábornoka együtt.
Ha így lenne akkor már más is hasznosan tudná kihasználni az előnyeit.
lássuk:
gnóm:
4 tábornok 6% bónusz +1 tábi még 6% összesen 12%
ember, törpe, elf, félelf, élőhalott, óriás:
5 tábornok 7% bónusz +1 tábi még 7% összesen 14%
ork:
7 tábornok 10% bónusz +1 tábi még 10% összesen 20%
Varázsló:
Jelenleg ez a személyiség alig nyujt némi előnyt fajtól függetlenül sajnos 
Legyen a varázsló kiegészítése, hogy 1% helyett 2%-al nő a regenerálódása körönként alapesetben és a személyiség miatt 1%-al kevésbé is fáradjon. Ezzel egy komoly alternatívát adunk a tudós személyiséggel szemben azoknak akik varázslóorientált játékot szeretik.
Tolvaj:
Ez a személyiség majdnem jónak mondható, de még mindig kevésnek találom ha összehasonlítom a tudóssal. Éppen ezért az 1%-al nagyobb regenerálódás mellé kiegészíteném, hogy a tolvajai 20%-al nagyobb zsákmányt szereznek. Ártó tolvajakciókra a 20% többlet nem lenne érvényes csak a lopásokra.
Gazdálkodó:
Ezt a személyiséget annyival módosítanám, hogy 15%-ra növelném és a kiterjeszteném a kovácsműhelyekre a termelésbónuszát.
Harcos:
A 10% katonai eredménybónuszát 15%-ra növelném.
Túlélő:
A 30%-al kisebb emberek elleni sikerességet kiegészíteném a házainak a felgyujtására is amiben ugyancsak emberek laknak, valamint az éhezés miatti elvándorlás mértékét is csökkenteném nála 30%-al.
A kereskedő és vándor személyiségekhez nem nyulnék hozzá azok jelenleg is viszonylag jól kihasználhatónak tűnnek.
|
3 személyiségget emelnék ki a többit jónak tartom:
Kereskedő: ez már említve is lett, nem írom le még1x; lényeg hogy növelni kellene a kamatot
Tolvaj: +1% regenerálódás maradjon (nem kell 2), de +10%-al több lehessen a tolitudománytekije.
Varázsló: +1% regenerálódás maradjon (nem kell 2), de +10%-al több lehessen a varitudománytekije.
Négy: üss, ha muszáj!
Öt: tartsd a várat!
Hat: védd a társad!
Hét: tiéd a hit!
Nyolc: a zászlót vidd!
Egészséges Fejbőr : Skinhead nyolcparancsolat
|

07-28-2006, 08:33
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Arwyl szelleme
Kereskedő: ez már említve is lett, nem írom le még1x; lényeg hogy növelni kellene a kamatot
Tolvaj: +1% regenerálódás maradjon (nem kell 2), de +10%-al több lehessen a tolitudománytekije.
Varázsló: +1% regenerálódás maradjon (nem kell 2), de +10%-al több lehessen a varitudománytekije.
|
most is lehet tobb neki... csak nem szamit...  biztos az erte kapott bonuszt gondoltad! 

07-28-2006, 08:45
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Akkor már ebből majdnem odáig is eljuthatnánk hogy a harcos a toli és a vari személyiségek a hozzá tartozó tekire kaphassanak +10% bónuszt
A kereskedő személyiség szerintem eleget hoz, lehet nem annyit mint a teki de mivel automatikusan működik és készpénzt pumpőál a játékba nem biztos hogy növelni kéne (most magam ellen beszéltem  )
A tábornoikos ötlet kicsit tényleg húzós, mondjuk lehetne duplázás helyett másfélszeres is, ezzel ugyan kicsit gyengítve az orkot...
És hamár táp akkor a vándor személyiségnél kiegészíteném hogy ne hulljon annyi serege út közben 
|

07-28-2006, 10:53
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
|
Arwyl másnak is írtam már a toli személyiségnek nem adtam +1%-ot a javaslatban csak több zsákmányt.
A varázslónál adtam de ki is fejtem miért!
A varázslatok LÉNYEGESEN TÖBB készülit emésztenek fel a toliakcióknál és magadra is fel kell tenni ugyanannyi készüliből a varikat, míg a tolvajoknál kizárólag akcióznod kell másra egyazon készültségesés mellett és regenerálódni. Nos emiatt a korántsem apró eltérés miatt gondoltam, hogy a varázsló személyiség adjon 2% bónusz reget, a tolvaj pedig maradjon 1% és több zsákmány.
Lehethogy én írtam félreérthetően de nem az első vagy aki nem azt olvassa amit le szerettem volna írni 
|

07-28-2006, 10:57
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
és mi lenne hogy ha nem 10%-al többre lehetne írni a tekit, hanem ezt megkapná bónuszba, mert egy gnóm toli pl 50% tekijéhez már így is kel 10650 teki, és ha 60% ot akarna fejleszteni, az már kb (a mostan tekirendszreből következtetve) 14650 teki, és ha mindemellett még tudós is akkor az már kb 16650 teki lenne, ami miatt magas hekin már nagyon sok könyvtárak kellene tartania hogy ne csökkenjen a %

07-28-2006, 11:03
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by solven
és mi lenne hogy ha nem 10%-al többre lehetne írni a tekit, hanem ezt megkapná bónuszba, mert egy gnóm toli pl 50% tekijéhez már így is kel 10650 teki, és ha 60% ot akarna fejleszteni, az már kb (a mostan tekirendszreből következtetve) 14650 teki, és ha mindemellett még tudós is akkor az már kb 16650 teki lenne, ami miatt magas hekin már nagyon sok könyvtárak kellene tartania hogy ne csökkenjen a %
|
Anno nyitottam egy topicot ebben a témában.
Az akkori véleményemhez ragaszkodva szerintem elég lenne 5% és nem mint tekercsbonusz hanem egyébb bonuszként mint a fajik. Úgy mégis csak átmenet az 5% és a 10% tekercs bonusz között!
Ui.: Megjegyzem a topic az elvetett javaslatokba került 
|

07-28-2006, 11:06
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Colony
Anno nyitottam egy topicot ebben a témában.
Az akkori véleményemhez ragaszkodva szerintem elég lenne 5% és nem mint tekercsbonusz hanem egyébb bonuszként mint a fajik. Úgy mégis csak átmenet az 5% és a 10% tekercs bonusz között!
|
az 5% azért nem jó, mert akkor inkább választja a tudóst, ami mindenhez ad 5%ot, csak tekit kell írni

07-28-2006, 11:16
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by solven
az 5% azért nem jó, mert akkor inkább választja a tudóst, ami mindenhez ad 5%ot, csak tekit kell írni
|
Ha bármi is változna valaha a fent felsorolt ötletekből még mindig inkább választom a túdóst első személyiségnek. Mint már többen is megjegyeztük, hogy azt is figyelembe kell venni az ötleteknél, ezek az "überalles" személyiség elképzelések nagy elönyt adnak a kék számosoknak.
|

07-28-2006, 11:15
|
 |
Member
|
|
|
|
Azoknak akik tartanak a több személyiséges orik túlerejétől egy kis gondolatmenet ahogy én látom:
Nos sztem 3 olyan személyiség van ami ugymond összevonva erősíti az országot. A többi nem vonható össze vagy nem erősíti fel az orit.
Ezek a személyiségek
Hadiorinál:
tudós+tábornok+gazdálkodó (a gazdálkodó csak akkor ha nem tanyafree oriról beszélünk)
Varis orinál:
tudós+varázsló+gazdálkodó
Tolisoknál:
tudós+tolvaj+gazdálkodó
Nos ezek a személyiségek nyujtanak az országnak konkrét "erőfölényt" amik egymást is erősítik. Ha bármelyik személyiséget "hozzádobjuk" a fenti 3-hoz az már nem erősít az országon, mert nem keletkezik + helye, nem lesz nagyobb az ütőereje nem fog tudni jobban vagy többet ártózni vagy lopni.
Így a véleményem az, hogy a jelenlegi állapothoz képest valóban erősödne a többszemélyiséges ország, de korántsem olyan mértékben mint amitől páran tartanak. A 3. személyiség után az előnyük stagnálna. Nem sok különbség lenne egy 7 személyiséges orival való küzdelem és egy 3 személyiségessel való küzdelem között.
Mindenesetre az a véleményem, hogy a mostani személyiségek gyengék és ez rosszabb, mintha változtatunk picit és a 3 (vagy több) személyiséges orik előnyhöz jutnak. Továbbra is fenntartom, hogy MELLÉKHATÁSKÉNT elkezdenének a csoportok TOP orijai lefordulni, hogy a több személyiséges orikkal szemben ne legyenek túlzott hátrányba. És ez mindenképp a játék javára szolgálna.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|