Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Szabadidő, Sport
Register Stats Members List Today's Posts

Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport

View Poll Results: Ki nyeri a 2010-es labdarúgó VB-t?
Anglia 1 3.70%
Brazília 4 14.81%
Argentína 4 14.81%
Olaszország 3 11.11%
Németország 3 11.11%
Spanyolország 8 29.63%
Hollandia 4 14.81%
Franciaország 0 0%
Egyéb európai ország 0 0%
Egyéb nem európai ország 0 0%
Voters: 27. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-17-2010, 23:31
Blacky Blacky is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by tdomo View Post
Svájc focija kellemes meglepetés volt? Meglepetésnek meglepetés, de amit csináltak, az se nem játék, se nem foci.
Nem akarlak megsérteni meg a lelkes éljenzöidet sem de kb akkor annyit értesz a focihoz mint LÓ a hátúszáshoz....vagy a másik lehetöség az hogy nem láttad az INTER - BARCELONA meccset amit meg erösen kétlem..na szóval neked és az éljenzöidnek...Amit SVÁJC bemutatott az egy CÉLFOCI volt ami a spanyolok ellen talált ki egy olyan edzölegenda aki két különbözö csapattal is BL-t nyert neve Ottmar Hitzfeld..Az hogy hellyel közzel a játékosainak sikerült megoldani a feladatot azt úgy nevezik jobb helyeken hogy taktikai fegyelem..Ugyanis a SPANYOL válogatottat csak ilyen játékkal lehetett megszorítani ha ne adj isten láttad, hogy hogyan is nyerték meg az EB-t..Azt még így is csak egy apró hajszál kelett ahhoz, hogy az amúgy kitünöen játszó Spanyolok NE egyenlítsenek ki gondolok Xabi Alonso kapufájára....Kb ennyit szerettem volna a felvilágosításodra elmondani és remélem a többi mérközést nyitott szemmel és megfelelö szakértelemmel is fogod nézni..

köszönöm Szíves türelmedet
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Blacky For This Useful Post:
Sponsored Links
Old 06-18-2010, 02:21
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Blacky View Post
Nem akarlak megsérteni meg a lelkes éljenzöidet sem de kb akkor annyit értesz a focihoz mint LÓ a hátúszáshoz....vagy a másik lehetöség az hogy nem láttad az INTER - BARCELONA meccset amit meg erösen kétlem..na szóval neked és az éljenzöidnek...Amit SVÁJC bemutatott az egy CÉLFOCI volt ami a spanyolok ellen talált ki egy olyan edzölegenda aki két különbözö csapattal is BL-t nyert neve Ottmar Hitzfeld..Az hogy hellyel közzel a játékosainak sikerült megoldani a feladatot azt úgy nevezik jobb helyeken hogy taktikai fegyelem..Ugyanis a SPANYOL válogatottat csak ilyen játékkal lehetett megszorítani ha ne adj isten láttad, hogy hogyan is nyerték meg az EB-t..Azt még így is csak egy apró hajszál kelett ahhoz, hogy az amúgy kitünöen játszó Spanyolok NE egyenlítsenek ki gondolok Xabi Alonso kapufájára....Kb ennyit szerettem volna a felvilágosításodra elmondani és remélem a többi mérközést nyitott szemmel és megfelelö szakértelemmel is fogod nézni..

Ezzel teljesen egyetértek. igazából amit tdomo mondott csak felével értettem egyett játéknak nem volt játék, viszont foci az volt, legalábbis az utobbi évek ezt a taktikát igazolják csapat szinten is... a németek is ezt csinálják, csak egy szinttel magasabban, már évek óta.

De, nekem mindig is a "délebbi" játékstilus, a latinosabb jött be, ami néha néha már mondhatni grundfoci. és itt nem a látványos megoldásokra,cselekre értem. hanem amit pl ma mutatott mexikó vagy argentina: 2-3ember között is tartom a labdát zsebkendőnyi területen és tovább tudom adni. pont ez tetszik ezekben a latin-amerikai csapatokban, hogy az alapfelállás mellett teljesen spontán próbálnak játszani. emellett ezért szeretem európában még a spanyol,holland,portugál vagy az olasz csapatot. mindegyikben ott van az,hogy igazán csak akkor jók, ha a vérük hajtja őket és nem egy stabil megkoreografált meccset játszanak az edző előirásai szerint. nem véletlenül jellemző rájuk,hogy csak a hirtelen halál alatt játszanak igazán jól. én pl ezért sem irtam le még az olaszokat sem ezen a vb-n

Reply With Quote
Old 06-18-2010, 09:17
Blacky Blacky is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
Ezzel teljesen egyetértek. igazából amit tdomo mondott csak felével értettem egyett játéknak nem volt játék, viszont foci az volt, legalábbis az utobbi évek ezt a taktikát igazolják csapat szinten is... a németek is ezt csinálják, csak egy szinttel magasabban, már évek óta.

De, nekem mindig is a "délebbi" játékstilus, a latinosabb jött be, ami néha néha már mondhatni grundfoci. és itt nem a látványos megoldásokra,cselekre értem. hanem amit pl ma mutatott mexikó vagy argentina: 2-3ember között is tartom a labdát zsebkendőnyi területen és tovább tudom adni. pont ez tetszik ezekben a latin-amerikai csapatokban, hogy az alapfelállás mellett teljesen spontán próbálnak játszani. emellett ezért szeretem európában még a spanyol,holland,portugál vagy az olasz csapatot. mindegyikben ott van az,hogy igazán csak akkor jók, ha a vérük hajtja őket és nem egy stabil megkoreografált meccset játszanak az edző előirásai szerint. nem véletlenül jellemző rájuk,hogy csak a hirtelen halál alatt játszanak igazán jól. én pl ezért sem irtam le még az olaszokat sem ezen a vb-n
Igazad van 100 % -ig

Nekem csak mindig annyi bajom van az olyan beírásokkal , hogy "ez nem is foci" és ezt már nagyon sok helyen láttam már , hogy sokan azt hiszik hogy a foci arról szól , hogy húú gyerünk hajrá löjünk 3-4-5 gólt mert attól szép a játék , csak azt felejtik el sokan , hogy pont az álatalad is említed olasz , Spanyol, és Dél-Amerikai focit pont ezzel a " területszükítéses nem hagyjuk Öket improvízálni hanem rákényszerítjük a poziciófocira " tipusú taktikával lehet megszorongatni..Élö Példa volt erre az INTER-BARCA vagy most a SVÁJC-SPANYOL meccs..De Pl ott volt a mexico-Francia meccs tegnap este ahol meg van egy szétesett Francia csapat - egy saját országában is közutálatnak örvendö szöv.kapitánnyal - plusz a kijutásuk körülményei miatt is egy enyhe unszimpátia veszi körül Öket, de zseniális játékosokkal../ Malouda, Ribery, például / , ahol Például nagyon Jól lehetett látni, hogy a mexikói foci ebben az adott 90 percben mennyivel jobban érvényesült a sematikus semmitmondó Francia tötymörgés melett....

Ezért is írtam azt hogy pl SVÁJC győzelmében nagyon nagyon benne volt egy Ottmar Hitzfeld nevü edzölegenda aki egyszer elhitette a játékosaikkal , hogy ha megfelelően dolgoznak akkor megvan az eredmény / meglehet az eredmény / plusz rávilágított arra is , hogy nincs verhetetlen csapat.....

Biztos emlékszel az 1982-es Vb-re ahol a Brazil csapatban olyan játékosok rugták a bört mint - EDER, ZICO , SOCRATES, FALCAO, OSCAR, JUNIOR ,SRGINHO - minden épszeszü szurkoló és szakember szerint az 1982-es VB egyetlen gyöztese lehetett volna..Aztán Jött Paolo Rossi és az Olasz védekezés és annyi a VB álmoknak....

ITT a 2010-es VB-n az elsö körben azért a védekezés is dominált de ott ahol van egy jó szöv. kapitány meg a keret is elég erös mind mentálisan mind fizikálisan és a taktikai repertoárjuk is eléág tág ott azok a csapatok az elsö körben is alkottak már maradandót...Pl a Németek akik szakítottak a hagyományos Német rakkolós focival és elöjöttek egy kicsit más egy kicsit kreatívabb jobb focival...

Én is kiváncsi vagyok az általad említett csapatok vajon hogyan fognak szerepelni, mert egy VB a legjobb 8 között csak úgy az igazi ha ott vannak a

BRAZILOK, OLASZOK, ANGOLOK, SPANYOLOK, NÉMETEK, ARGENTÍNOK meg a maradék két helyre jöhet bárki...

Maradok tisztelettel
Reply With Quote
Old 06-18-2010, 09:47
Tsobi's Avatar
Tsobi Tsobi is offline
Senior Member

Activity: 6%

Blacky, nem értem miért kellene mindenkinek "mély szakértelemmel" nézni a meccseket. Egy góléhes focirajongó szemével igenis csalódás volt az első pár meccs..

A nemzetvédő katona, a nemzettartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiségi, a nemzetmegtartó nő és a nemzet halhatatlanságának záloga, a magyar ifjúság hitvallása:
Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!

„Extra Hungariam non est vita ; si est vita, non est vita.”

Reply With Quote
Old 06-18-2010, 09:58
Kubbi Kubbi is offline
Member

Longevity: 96%

Quote:

Én látványos focit akarok látni, és szeretném ha a bátrabb csapatok jutnának tovább. Az ilyen Görögország, Svájc, félék nyugodtan kieshetnek felőlem. Sőt remélem kipottyannak. (...Inter szintén) Én örülök hogy Te annyira értesz a focihoz, és szereted látni a 90perc semmittevést, és hogy ez még le is köt, ahhoz gratulálok.
Én passzokat akarok látni, kreatív megmozdulásokat, cseleket, nem 90perc birkózást.
Old 06-18-2010, 10:22
tdomo's Avatar
tdomo tdomo is offline
Member

Quote:

Láttam az Inter-Barca meccset is, az is kb. ennyire volt színvonalas játékélmény szempontjából. Nem is szerettem meg Mourinhot egy pillanatra sem. Igazad van, nem értek a focihoz, csak egy műkedvelő vagyok. És ez itt a kulcsszó: KEDVELŐ, de ebben nem látok semmi szépet vagy kedvelnivalót, hiába edzőlegenda és nagy taktikai fegyelem. Sajnálom, de az én szememben egy meccset végigbekkelő csapat nem érdemli meg a győzelmet. Ez nyílván nem zárja ki, hogy aki ilyen jól ért hozzá találjon benne valami lelkesítőt.
Maradonának igaza volt, a gólt nem megérdemelni kell, hanem belőni...

köszönöm a Szíves felvilágosítást, egy élmény volt

Kis kiegészítés az Interhez: Mourinhot, hiába vezeti győzelemre a Realt, ha ilyen játékképet produkál, két-három év után elküldik Spanyolországból. És ez nem az én véleményem, hanem a spanyol kollégáimé.

csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)

Last edited by tdomo; 06-18-2010 at 10:26..
Reply With Quote
Old 06-18-2010, 12:00
Kutyuleee's Avatar
Member

Quote:
Láttam az Inter-Barca meccset is, az is kb. ennyire volt színvonalas játékélmény szempontjából. Nem is szerettem meg Mourinhot egy pillanatra sem. Igazad van, nem értek a focihoz, csak egy műkedvelő vagyok. És ez itt a kulcsszó: KEDVELŐ, de ebben nem látok semmi szépet vagy kedvelnivalót, hiába edzőlegenda és nagy taktikai fegyelem. Sajnálom, de az én szememben egy meccset végigbekkelő csapat nem érdemli meg a győzelmet. Ez nyílván nem zárja ki, hogy aki ilyen jól ért hozzá találjon benne valami lelkesítőt.
Maradonának igaza volt, a gólt nem megérdemelni kell, hanem belőni...

köszönöm a Szíves felvilágosítást, egy élmény volt

Kis kiegészítés az Interhez: Mourinhot, hiába vezeti győzelemre a Realt, ha ilyen játékképet produkál, két-három év után elküldik Spanyolországból. És ez nem az én véleményem, hanem a spanyol kollégáimé.
Hát az inter barca meccsel tényleg nem tudom mi volt a bajotok. az sztem amellett hogy nem volt egy gólzáporos meccs, igenis látványos volt. nekem nagyon bejött azon a meccsen, hogy ott aztán minden támadást kiprobáltak a katalánok. szélen felvezetve középre adni, keresztbe játszás, középen rövid passzokkal cselezni, felivelgetni. tényleg megmutatta a barca a támadás színe javát. gyönyörü cselek és betörések voltak, amig küzdöttek...

Amúgy meg sztem nem kéne szidni Mourinhot, én se szeretem a muksót, de ettől sztem jelenleg a világ 2-3.legjobb edzője Sir Alex és talán Capello után.
Azért neki az inter a 2.csapat amivel Bl-t nyer és a chelsea-vel is döntőig jutott, ahol csak 11-esekkel kaptak ki...
És sztem a real madrid kispadján nagyon is jó lesz. Ő talán az egyetlen olyan edző, akinek van akkora tisztelete és tekintélye a játékosok elött, hogy a nagy sztároknak is letudja törni a szarvát és összjátékra sarkalni őket,hogy tényleg világválogatottként játszanak, nem pedig úgy mint most, hogy sok sztár egy mezben, de gyakran nem mint csapat.

Maradonának meg tényleg igaza van.

Reply With Quote
Old 06-18-2010, 12:35
tdomo's Avatar
tdomo tdomo is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
Hát az inter barca meccsel tényleg nem tudom mi volt a bajotok. az sztem amellett hogy nem volt egy gólzáporos meccs, igenis látványos volt. nekem nagyon bejött azon a meccsen, hogy ott aztán minden támadást kiprobáltak a katalánok. szélen felvezetve középre adni, keresztbe játszás, középen rövid passzokkal cselezni, felivelgetni. tényleg megmutatta a barca a támadás színe javát. gyönyörü cselek és betörések voltak, amig küzdöttek...

Amúgy meg sztem nem kéne szidni Mourinhot, én se szeretem a muksót, de ettől sztem jelenleg a világ 2-3.legjobb edzője Sir Alex és talán Capello után.
Azért neki az inter a 2.csapat amivel Bl-t nyer és a chelsea-vel is döntőig jutott, ahol csak 11-esekkel kaptak ki...
És sztem a real madrid kispadján nagyon is jó lesz. Ő talán az egyetlen olyan edző, akinek van akkora tisztelete és tekintélye a játékosok elött, hogy a nagy sztároknak is letudja törni a szarvát és összjátékra sarkalni őket,hogy tényleg világválogatottként játszanak, nem pedig úgy mint most, hogy sok sztár egy mezben, de gyakran nem mint csapat.

Maradonának meg tényleg igaza van.
Nem is a Barcával volt ott a baj! Mourinhot pedig nem szidtam, mert tényleg jó edző, nem ezzel az egy meccsel nyerte meg az Inter a Bl-t meg a bajnokságot. Csak ahogy írtam ez a minden áron megfojtjuk a másik játékát nekem annyira nem jön be, bár tagadhatatlan, hogy hatásos.
*Közben már itt a munkahelyen is erről megy a vita *

csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
Reply With Quote
Old 06-18-2010, 13:22
Blacky Blacky is offline
Member

Quote:
Nem is a Barcával volt ott a baj! Mourinhot pedig nem szidtam, mert tényleg jó edző, nem ezzel az egy meccsel nyerte meg az Inter a Bl-t meg a bajnokságot. Csak ahogy írtam ez a minden áron megfojtjuk a másik játékát nekem annyira nem jön be, bár tagadhatatlan, hogy hatásos.
*Közben már itt a munkahelyen is erről megy a vita *

Ismerös a szitu Julius 12-ig Mindenképp még a csapból is a vuvzela meg a foci lesz a terítéken..

mindjárt jönnek a Kedvencek / NÉMETORSZÁG / és nagyon nagyon remélem folytatják azt a focit amit az elsö meccsen mutattak..na jó nem kell 4 gól elég ha 2-0 -ra nyerünk csak nyerjünk...
mondjuk azt is nagyon remélem mire a Francia csapat hazaér a repülövel Domenech már repül is mint a gyözelmi zászló...Egy ennyire béna szöv. kapitányt még nem hordott a hátán a föld....Ebböl a Francia csapatból sokkal jobb eredményt ki lehetne hozni egy normálisabb szöv kapitánnyal..
Reply With Quote
Old 06-18-2010, 15:59
Kutyuleee's Avatar
Member

Quote:

Ismerös a szitu Julius 12-ig Mindenképp még a csapból is a vuvzela meg a foci lesz a terítéken..

mindjárt jönnek a Kedvencek / NÉMETORSZÁG / és nagyon nagyon remélem folytatják azt a focit amit az elsö meccsen mutattak..na jó nem kell 4 gól elég ha 2-0 -ra nyerünk csak nyerjünk...
mondjuk azt is nagyon remélem mire a Francia csapat hazaér a repülövel Domenech már repül is mint a gyözelmi zászló...Egy ennyire béna szöv. kapitányt még nem hordott a hátán a föld....Ebböl a Francia csapatból sokkal jobb eredményt ki lehetne hozni egy normálisabb szöv kapitánnyal..
én legalább 10 ilyen béna szövetségi kapitányt tudok mondani neked, és nem is túl messze földön munkálkodtak

Hát a németek meg csúnyán besültek, mostmár csak az argentinok,hollandok és a brazilok 100%-osak a nagyok közül.

Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules