Főszereplők:
Leonardo DiCaprio (Billy Costigan)
Jack Nicholson (Frank Costello)
Matt Damon (Colin Sullivan)
Martin Sheen (Oliver Queenan)
Vera Farmiga (Madolyn)
Mark Wahlberg (Dignam)
Alec Baldwin (Ellerby)
Massachusetts állam rendőrsége belső aknamunka árán akarja megfosztani teljhatalmától Frank Costellót (Jack Nicholson), a maffiavezért. Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) újoncra esik a választás, hogy beépüljön a Costello vezette maffiába. Miközben Billy azon dolgozik, hogy elnyerje Costello bizalmát, egy másik fiatal rendőr, Colin Sullivan (Matt Damon) is beépül a maffia szervezetébe, amely túlságosan is jól értesült a rendőrség akcióiról. Kiderül, hogy a rendőrök között is van egy tégla, így Billy vagy Colin bármelyik pillanatban lelepleződhet.
A film értékelése: 8,9/10 (563 szavazat)
„A nemzetvédő katona, a nemzettartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiségi, a nemzetmegtartó nő és a nemzet halhatatlanságának záloga, a magyar ifjúság hitvallása: Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!”
„Extra Hungariam non est vita ; si est vita, non est vita.”
The Following 3 Users Say Thank You to Tsobi For This Useful Post:
„A nemzetvédő katona, a nemzettartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiségi, a nemzetmegtartó nő és a nemzet halhatatlanságának záloga, a magyar ifjúság hitvallása: Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!”
„Extra Hungariam non est vita ; si est vita, non est vita.”
Nagyon jó film, nagyon jó színészi játékkal és nagyon jó zenékkel nagyon eltalált nagyon hangulatos kis film Véleményem szerint A Tégla c. film a közelébe nem érhet. Én nagyon ajánlom mindenkinek!
__________________ Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
Ez a rész a Szigorúan piszkos ügyek (2002) cselekményének előzményeit dolgozza fel, amikor a fiatal Yan beépül a Triádba és Ming a rendőrséghez. Mindkettejüknek meg kell küzdenie a társaikkal, hogy befolyásos pozícióba kerülhessenek így szolgálva meggyőződésüket és főnökeiket. De azt nem adják ingyen...
és a magyar vonatkozása is felfedezve ennek a filmnek
"Sötét héja ül a házamon amióta elmentél
Hess el héja, hess a házamról, amíg lehet repdessél
Szállj el a magasba, szállj el a pokolba, hozd el, akit elvettél
Sötét héja, vígy engem oda, ahonnan jön bánatunk
Vigyél engem el az emberhez, kivel összetartozunk"
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
Last edited by Dragi; 06-19-2010 at 13:03..
The Following User Says Thank You to Dragi For This Useful Post:
Yan (Tony Leung) meggyilkolása után Ming (Andy Lau) ellen vizsgálat folyik és ezért lefokozzák. Nem csak karrierje, de magánélete is romokban hever, mert felesége elköltözik és magával viszi kislányukat is. Lelkileg és testileg is összeomlik. Monoton és üres napjai akkor szakadnak véget, amikor felfigyel a rendőrség új sztár nyomozójára, akiben egykori önmagát látja viszont. Ming titokban nyomozni kezd kollégája után, de közben észreveszi, hogy valaki őt is figyeli. Csak későn ébred rá, hogy megfigyeltje és követője őt szorította sarokba ahonnan menekülésre nincs esély.
"-Holnaptól, minden rendbe lesz!"
Hogy ki volt az a szerencsétlen, aki ezt a filmet vígjátéknak sorolta be, nem tudom, de hatalmasat tévedett/hazudott. Alapból se vagyok a legjobb passzban, de az meg pláne képes a padlóra küldeni, ha ilyen hangulatban egy vígjáték helyett egy lehangoló filmet kapok. Na ne értsetek félre, szerény véleményem szerint ez egy iszonyat jó kis alkotás és ha rám hallgattok, megnézitek, de ne várjatok hagyományos értelemben vett poénokat.
Erről csak annyit, hogy aki szerette a "11:14"-t, annak talán ez a film is bejön majd. Ennél pontosabbat nem tudok mondani.