|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Szerinted? (ötletek a nyitó írásban)
|
1. ötlet
|

|
14 |
16.47% |
2. ötlet
|

|
8 |
9.41% |
3. ötlet
|

|
27 |
31.76% |
4. ötlet
|

|
3 |
3.53% |
5. ötlet
|

|
4 |
4.71% |
Más ötlet (írd le)
|

|
13 |
15.29% |
Maradjon így, ahogy most van
|

|
16 |
18.82% |

05-20-2010, 10:03
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 91%
|
|
Azt nem értem, mirét kell majd módosítani később, hogy nehezebb legyen?
Épp az a lényeg, hogy ne legyen nehezebb!
Az új A-s játékosoknak most is esélytelen bármit is elérniük tulajdonképpen.
A nagy klánokat esélytelen utolérni.
A kis klánok meg betömörülnek a top30-ba, ezzel feljebb emelve az alját.
Annyi a feladat, hogy megállapítunk egy olyan hektárszámot, amit igenis kihívás(!) elérni, kihívás most is, és a jövőben is az lesz.
Ha max 2400 hekivel tudok A-ba menni, akkor például 6000 hektárra kihívás felmenni. Jövőre is az lesz... Nem hiszem, hogy emelni kéne rajta jövőre.
Viszont teljesíthető! És kiszámítható! Nem esek abba a csapdába, hogy elindulok 5. szinten, és kiderítem, hogy A-ban 6000 hekire kell felmennem, hogy fordulni tudjak. Kiszámolom, hogy ez X hónap, ennyi meg annyi vagyont kell összeszedjek, stb...
Majd mire odaérek A-ba, kiderül, hogy 8000 heki kell, és 10x annyi pénz.....
Majd elérem kínkeservesen a 8000 hektárt, mire kiderül, hogy 8300 kell.
Jó, felmegyek 8300-ra.
Elkezd pörögni a top! Végre! Egyik nap felébredek, és azt látom, hogy elbuktam egy rakás top kört, mert éjjel feljebb ment a top30 alja, és én kiestem belőle...
VÁÁÁ...
Gyorsan fedezek, vagy valami. Felnt vagyok 8600 hekin! Megint pörög felfelé a top-om... zsír!
Aztán eléri a top alja a 8600-at... megyek feljebb...
Ez egy öngerjesztő, ROSSZ folyamat! Meg kell állítani!
|
The Following User Says Thank You to [HTPA]GeeForce For This Useful Post:
|
|

05-20-2010, 10:10
|
Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Lenne, ha onnan akar teljesértékűen fordulni, hiszen akkor a mostani top30% változatlanul maradna.
|
Ezzel csak az a bajom aki a-ból akarna fordulni az most is megtehetné.
De a cél a b-ből való fordulás a mostani top-os oriknak.
Ezért nő a top mert mindig lesz olyan aki b-ből szeretne forogni, csak ahoz kell előbb egy a-s ori.
|

05-20-2010, 10:24
|
Administrator
|
|
Activity: 17%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by djibron
Ezzel csak az a bajom aki a-ból akarna fordulni az most is megtehetné.
De a cél a b-ből való fordulás a mostani top-os oriknak.
Ezért nő a top mert mindig lesz olyan aki b-ből szeretne forogni, csak ahoz kell előbb egy a-s ori.
|
Ezért mondtam, hogy ha hozzányúlunk, akkor ezt is mindenképp egyensúlyba kell hozni.
|

05-20-2010, 10:32
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ezért mondtam, hogy ha hozzányúlunk, akkor ezt is mindenképp egyensúlyba kell hozni.
|
De miért kellene azokat megpiszkálni akik elértek x hektárt.
Döntsenek ők mit szeretnének. Mert ha csak forogni akkor lehet lehordulnak mert elérhetővé válik nekik a forgás. Akik meg a legnagyobbak akarnak lenni csinálhatják azt is.
Nem azért kellene nekik nap mint nap fedezni, és minél nagyobb orinak lenni, hogy forogni tudjon.
|

05-20-2010, 10:33
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Nekem egy olyan elfogadhato lenne, hogy aki ketszer akar fordulni egy szemert, a top 50% is eleg legyen. (Persze csak A-bol, egy ilyen 50%os topkoros orszag ne legyen eleg B-bol fordulashoz)
(Ha egyaltalan tenyleg konnyiteni kell, es el akarjuk venni a kek szamok erteket, amik az uj szemelyisegekkel igen jelentosen megnottek, es gyengitik a kezdoket)
A fix hektart azert nem tartom jonak, mert azt folyamatosan emelni kellene, es kiszamithatatlan lenne.
|
|

05-20-2010, 10:34
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
Egyensúlyba lehet.
A-s oriban a top követelmény X ezer hektár. ha afölött van, lefordulhat A-ból.
Ha B-s orival akar forudlni, akkor azt csa kakkor teheti meg, ha az A-s orija nem X ezer heki fölött van, hanem X+Y ezer fölött. Különben B-ben nem teljesíti a fordulás követelményeit. A-ban viszont igen, ha akar, lefordulhat onnan, vagy válazthatja azt, hogy feljebb megy A-ban, és fordul B-ből...
Ez nem növelné a top alját azoknak, akik A-ból akarnak fordulni... Mert azok X ezer heki fölött lefordulhatnak onnan. Akkor is, ha százmillió ország van X+Y hektár fölött.
|

05-20-2010, 10:36
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Nekem egy olyan elfogadhato lenne, hogy aki ketszer akar fordulni egy szemert, a top 50% is eleg legyen. (Persze csak A-bol, egy ilyen 50%os topkoros orszag ne legyen eleg B-bol fordulashoz)
(Ha egyaltalan tenyleg konnyiteni kell, es el akarjuk venni a kek szamok erteket, amik az uj szemelyisegekkel igen jelentosen megnottek, es gyengitik a kezdoket)
A fix hektart azert nem tartom jonak, mert azt folyamatosan emelni kellene, es kiszamithatatlan lenne.
|
A %-os érték a kiszámíthatatlan.....
Tök mindegy, hogy top30, vagy top50, vagy top10, vagy top80....
Ha oda tömörülnek be a játékosok, akkor feljebb megy a hektárkövetelmény.
Persze, kiszámítható, hiszen 100 országból a top50%, az 50 ország. pofonegyszerű.
a probléma az, hogy a top50-hez egyik pillanatban 4000 hektár kell, a következőben 6000....... és ez folyamatosan változik.
|

05-20-2010, 10:37
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
Egyensúlyba lehet.
A-s oriban a top követelmény X ezer hektár. ha afölött van, lefordulhat A-ból.
Ha B-s orival akar forudlni, akkor azt csa kakkor teheti meg, ha az A-s orija nem X ezer heki fölött van, hanem X+Y ezer fölött. Különben B-ben nem teljesíti a fordulás követelményeit. A-ban viszont igen, ha akar, lefordulhat onnan, vagy válazthatja azt, hogy feljebb megy A-ban, és fordul B-ből...
Ez nem növelné a top alját azoknak, akik A-ból akarnak fordulni... Mert azok X ezer heki fölött lefordulhatnak onnan. Akkor is, ha százmillió ország van X+Y hektár fölött.
|
Nekem ez is tetszik.  
|
The Following User Says Thank You to djibron For This Useful Post:
|
|

05-20-2010, 10:38
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
A %-os érték a kiszámíthatatlan.....
Tök mindegy, hogy top30, vagy top50, vagy top10, vagy top80....
Ha oda tömörülnek be a játékosok, akkor feljebb megy a hektárkövetelmény.
Persze, kiszámítható, hiszen 100 országból a top50%, az 50 ország. pofonegyszerű.
a probléma az, hogy a top50-hez egyik pillanatban 4000 hektár kell, a következőben 6000....... és ez folyamatosan változik.
|
Ez nem problema. Es nem fognak tomorulni, hiszen lefordulnak. 

05-20-2010, 10:46
|
Administrator
|
|
Activity: 17%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Nekem egy olyan elfogadhato lenne, hogy aki ketszer akar fordulni egy szemert, a top 50% is eleg legyen.
|
Miért pont 50%? Ezzel megint nem érünk el semmit, mert később ismét módosítani kell, és nem 50, hanem 55%, majd 60%, a ténylegesen játék miatt ottlévő, és a fordulás miatt ottlévő országok arányának változásával.
Ami jogos, az tényleg az, hogy talán egykicsit túl könnyű most a B-ből fordulni, ha egyszer A-ba "betettél" egy országot a topba. Ennek valóban nincs sok értelme így, nem arra van használva, ami az eredeti célja volt. Az eredeti cél az volt, hogy az A-ban AKTÍVAN játszó országok tudjanak a B-ből fordulni.
Ha könnyebb lesz A-ból fordulni, akkor mindenképp hozzá kell nyúlni a B-s forduláshoz. Bár lehet, hogy akkor is, ha az A-t nem piszkáljuk.
|
The Following 2 Users Say Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|