|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Szerinted? (ötletek a nyitó írásban)
|
1. ötlet
|

|
14 |
16.47% |
2. ötlet
|

|
8 |
9.41% |
3. ötlet
|

|
27 |
31.76% |
4. ötlet
|

|
3 |
3.53% |
5. ötlet
|

|
4 |
4.71% |
Más ötlet (írd le)
|

|
13 |
15.29% |
Maradjon így, ahogy most van
|

|
16 |
18.82% |

05-20-2010, 07:31
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 88%
|
|
Quote:
Originally Posted by Serg
Sziasztok!
A megoldás egyszerű:csak az 1A ból lehet fordulni és mindjárt nem lesz ott egy halom ország ami csak a 2B ből való fordulás miatt van odabetonozva.
|
az igazat megvallva, a b-ből való fordulás a legfőbb oka, hogy Aban nő a top.. amíg az meglesz egyetértünk, hogy a top tolódik felfelé.. mert a játékosok jórésze nem akar Abol fordulni.. így 2-300 ori akar bebetonozódni 150 helyre 
lehet nem eltörölni kéne hanem csak a bből való fordulást nehezíteni kéne.. pl Aban 2-3-4000 heki-t kéne ütnöd ahhoz, hogy b-ből forgathasd az orid, így a betonozott elfek elvesztenék az okot, amiért a top30ban csücsülnek és lefordulnának.. fedezve ugyanúgy szerezhetnél + személyiséget, de nem igaz h valaki fel fedez 2 év alatt és utána bből forgat az megérdemli a + személyiséget minden alsó orijára..
véleményem szerint, ha valaki inaktív ne akarjon bből forogni.. aki aktív több orival, azokkal meg ne szúrjunk ki..

05-20-2010, 08:25
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Köszi Jack, hogy szerinted az én ötletem a legjobb.  Szerintem is az.
Minden ilyen kiesős-százalékos-akármilyenes számítással az a baj, amit előttem már többen leírtak:
oké, hogy levisszük a top30at top50-re. és? Egy idő után megtelik a top50 azokkal a betonklánokkal, akik B-ből akarnak fordulgatni, és A-ban csak és kizárólag azért van orijuk, hogy meglegyen a top A-ban, és b-ből lehessen 5. szintre lépni...
utána jön a vigyük le top60-ra... Aztán top70-re... Ott meg körülbelül úgy néz ki, hogy ha B-ből fellépek 2400-zal, akkor belelépek az A topjába.  nemár...
Azzal, hogy Xezer topkör letöltése után ne számolódjanak bele az országok, azzal is leírták mi a baj, ugyanez. Lassan de biztosan lezuhanna a top30% alja.
Továbbra is azt látom megoldásnak, hogy hektárszám (nem pontérték!) alapján húzunk meg határokat. Azt lehet finomítani, a jelenlegi A csoporthoz igazítani, stb...
Jelenleg (szerintem) reális lenne, ha a top30% pörögne 4000 hektártól. a 2 szemeseknek pöröghetne 7000 hektártól, a 3 szemeseknek 12000-től. és így tovább.
Továbbra is tartom, hogy ez a betonklánok problémáját is orvosolná hoszú távon, hiszen 4000 hektárra el lehet menni (talán még nekem is sikerülne, pedig überrossz játékos vagyok!  ), tehát nem kéne betonnal védenem a hekimet, lehetne ütögetni picit bátrabban.
Továbbá nem emelkedne a top, hiszen nem kéne minden héten fedezni +100 hekit, hogy top30-ban maradjak... Mert ez a baj. A betonklánok is egyre nagyobb pontértéken vannak, mert nem akarnak kiesni a top-ból, ha új országok érkeznek oda meg. Így szépen lassan, de biztosan, emelkedik a top30 alja napról napra. Fix hektárszámból való számítás esetén ez azonnal megszűnne, hiszen 4001 hektárral topban vagyok akkor is, ha 10 ország van ott, meg akkor is, ha 5000...
|

05-20-2010, 08:47
|
Member
|
|
Longevity: 84%
|
|
Azért nem igaz az egész levezetés, mert a javaslat egyik lényege, hogy külön más legyen a top határa annak, aki B-ből akar forogni és annak aki A-ból.
Aki B-ből akar, annak a jelenlegi rendszerben kell teljesítenie a követelményeket, aki A-ból, annak kell valamilyen módon egy kicsit könnyebbé tenni, pl. topkörös orik nem számolásával vagy top30 helyett top40-el.
Ha ezek után is ugyanúgy megy fel a top30, az nem baj, mert aki A-ból akar forogni az tud, mert őt ez nem érinti, azok számára akik B-ből ez baj, de maguknak okozzák a betonelfjükkel, előbb utóbb rájönnek hogy érdemesebb A-ból forogni.
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
|

05-20-2010, 09:01
|
Senior Member
|
|
|
|
egyáltalán nem érdemes a-ból forogni, mert a b-ből könnyebb. 4 csoportot kell csak végigcsinálni, ráadásul könnyebb csoportokat.
az pedig, hogy választani lehessen A-ba való fellépés esetén, hogy rövid meg hosszú ideig akarok ott lenni, az azért problámás, mert mivan, ha én azt mondom, hogy b-ből akarok fordulni, aztán fél év múlva rájövök, hogy mégse?
|

05-20-2010, 09:06
|
Senior Member
|
|
|
|
Azt hogy határozod meg, hogy én A-ból vagy B-ből akarok-e majd fordulni? bepipálom, amikor felépek A-ba?
És ha hazudok? És bepipálom, hogy A-ból akarok fordulni, és könnyen letöltöm a TOP-omat A-ban, aztán lefordulok B-ből?
Erre is lehet hektárszámos határt húzni.
De ehhez a B-s követelményt is módosítani kell. Pl B-ben úgy nézhetne ez ki, hogy amikor kéri az A-s ori követelményét, ott egy ilyet találsz:
"X ezer kör eltöltése 1/A csoportban 8000 hektár felett."
Viszont az 1/A-s országodban a lefordulási követelményednél ezt látod:
"X ezer kör eltöltése 1/A csoportban 4000 hektár felett."
(Illetve hát ha 2 szemes vagy, akkor 7000, ha 3 szemes, akkor 12000.. stb...)
Last edited by [HTPA]GeeForce; 05-20-2010 at 09:08..
|

05-20-2010, 09:06
|
Member
|
|
Longevity: 84%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
egyáltalán nem érdemes a-ból forogni, mert a b-ből könnyebb. 4 csoportot kell csak végigcsinálni, ráadásul könnyebb csoportokat.
|
Épp emiatt gondolom úgy, hogy már annyi is megoldaná a problémát, hogy aki 1/A-ból forog, annak elég a top40%-t teljesítenie (Vagy a 2k topkörösök nélküli top30%-t), aki B-ből akar, annak top30-t kell.
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
az pedig, hogy választani lehessen A-ba való fellépés esetén, hogy rövid meg hosszú ideig akarok ott lenni, az azért problámás, mert mivan, ha én azt mondom, hogy b-ből akarok fordulni, aztán fél év múlva rájövök, hogy mégse?
|
Ez a probléma megoldható lenne, de fölösleges, vannak ennél jobb javaslatok is.
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
|

05-20-2010, 09:07
|
Administrator
|
|
Activity: 23%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by none
az igazat megvallva, a b-ből való fordulás a legfőbb oka, hogy Aban nő a top..
|
Továbbra is csak hangos gondolkozás:
Én a B-ből való fordulást nem piszkálnám. Az maradjon, ahogy most is van.
Az Abból való alap fordulást se piszkálnám. Az is maradjon, ahogy most van.
Az eddigiek alapján én pluszba tennék be egy könnyített fordulást, ami hamarabb teljesíthető, de nem ad plusz személyiséget, csak egy "felet": kétszer kell könnyített fordulással körbefordulni, hogy megszerezhesd.
Így megmarad az értéke is, hiszen a feltételek nem sokat változnak (kicsit könnyebb lesz, hiszen néhányan a kritikus zónából inkább körbemennek mégegyszer), aki pedig nem csak felfedezgetős játékot akar játszani, az tud pörgősebben forogni.
Mint az első mondtban említettem, ez csak hangos gondolkozás, annak fényében, hogy azt nem szeretném, hogy mostantól negyedolyan könnyű legyen személyiséget szerezni, mint eddig volt, hiszen onnantól kezdve totálisan értelmetlenné válik minden.
|
The Following 2 Users Say Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

05-20-2010, 09:15
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Javaslatom: Aki több, mint 2000 köre van bent 1/A-ban a top30-ban, az kerüljön ki a topszámításból, azaz a nélkülük vett országokra kelljen teljesítenie a top30-t annak az országnak, aki 1/A-ból szeretne lefordulni.
|
Az alap a 406ezres érték.
Ha a több mint 2000 topkörrel rendelkezőket nem számoljuk, akkor a top30% határa 296ezer pontra csökken.
1000 körrel csak 289ezer.
3000 körrel 303ezer.
4000 körrel 309ezer.
5000 körrel 314ezer.
8000 körrel 327ezer.
10000 körrel 336ezer.
Körök alatt most topköröket számoltam.
|

05-20-2010, 09:18
|
Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Szerintem egyáltalán nem egyszerű feladat egy friss klánnal pl 6000 hekire kerülni.
Az meg, hogy könnyen forduljon fél számért az A álló vizét egyáltalán nem kavarná fel.
Attól még aki már bebetonozta magát folytatja amit elkezdet, és inkább megy a teljes értékű kék számért.
|
The Following User Says Thank You to djibron For This Useful Post:
|
|

05-20-2010, 09:28
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by djibron
Az meg, hogy könnyen forduljon fél számért az A álló vizét egyáltalán nem kavarná fel.
Attól még aki már bebetonozta magát folytatja amit elkezdet, és inkább megy a teljes értékű kék számért.
|
Tegye, nagyon helyes, hogy nem adja fel. Nem is az a cél, hogy most hirtelen mindenki rögtön eltűnjön az általatok "elf-mocsárnak" nevezett részről.
Az a cél, hogy aki reménytelennek látja a fordulást, az kapjon egy másfajta esélyt, egy sokkal könnyebb lehetőséget a plusz személyiség megszerzésére.
Persze a fő kérdés még mindig az, hogy ezt akarjuk-e egyáltalán.
Ennek azért olyan következményei is vannak, amik túlmutatnak azon, hogy a türelmetlen, még felfedezni sem akaró országok plusz személyiségeket kapnak: egyre több, könnyen szerzett többszemélyiségű ország lesz az alsóbb régiókban. Eddig a többszemélyiségű országok keményen megdolgoztak a plusz személyiségért, nem voltak olyan sokan, így nem zavarták a kezdők tevékenységeit. Ha nagyon-nagyon könnyen jutnak az emberek plusz személyiséghez, akkor a kezdők kikerülhetetlenül szembesülnek azzal, hogy náluk sokkal erősebb országok vannak körülöttük.
Ezt mindenképp vétózom, ilyen helyzet kialakulását nem engedem.
A "könnyített" fordulást tehát ennek fényében kell belőni, az A-ban teljesítendő feltétel tehát továbbra sem szabad, hogy letudható legyen pár hét alatt.
És persze ez is mind csak hangos gondolkozás, a fentiek fényében még arról se vagyok meggyőzve, hogy ténylegesen szükség van a fordulás könnyítésére.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|