Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Áháá!
Most nézem: Xeper és Ati 1/A-ban eltöltött körökről beszéltek, én pedig az 1/A topjában eltöltött körökről.
Javaslatom: Aki több, mint 2000 köre van bent 1/A-ban a top30-ban, az kerüljön ki a topszámításból, azaz a nélkülük vett országokra kelljen teljesítenie a top30-t annak az országnak, aki 1/A-ból szeretne lefordulni.
Aki B-ből szeretne forogni, annak pedig a mostani követelményeknek kell megfelelnie.
Ezzel szerintem valamelyest lejjebb csúszna azok számára a tophoz szükséges hektár, akik le szeretnének fordulni, és csak az teheti meg, hogy A-ban tart orit és lent forog, aki tényleg szeretne A-ban is játszani, és ezért van szüksége a B-ből való forgásra.
Ha pedig ezek után is lenne egy réteg akiknek egyre feljebb kúszik a top30, mert fedezgetnek és lent akarnak forogni, azok problémájával nem kell foglalkozni, mert maguknak generálják, megtehetnék, hogy játszanak A-ban és teljesítik a könnyebb követelményeket. Ha B-ben sikerül megcsinálniuk a szintet, akkor A-ban is mennie kell.
|
Hozzátenném, hogy szerintem teljesen mindegy, hogy topkörökről, vagy sima körökről beszélünk, hiszen az A többségében betonozandó országokból áll, (szerintem ez a jövőben sem fog nagyon változni) erősen 'öregedő' állományú, a topkörök így futótűzként fognak felkúszni, ezáltal idő kérdése, és majdhogynem mindenkinek meglesznek a topkörei, akik sokáig maradnak a csoportban. Tehát kb azonos eredményre jutunk, ha kicsit magasabbra emeljük az 'eltöltött köridő' szűrőt. A játék alapvető megközelítéséhez viszont tényleg a topkörök passzolnak jobban.
A futótűz effektus miatt egyébként érdemes egy minimum hektárt, vagy valamilyen határt meghatározni, mert különben idővel eljuthat a csoport az 'eltöltök 1000 kört a csoportban akárhogyan, aztán fordulok' helyzetbe.
Esetleg azzal is elejét lehetne venni a dolognak, illetve még talán ésszerűbb határt is határozna meg, hogy a Padlócsempe javaslata szerinti topkörök alapján Xezer kör után nem számítana az ország, ha a tényleges pontlistán benne van az adott top%-ban. Tehát egy szűrt lista alapján topkörrel rendelkező ország ne kerülhessen kiszűrésre.
Így maximum a csoport 30%-a kerülhetne szűrésre a követelmény ellenőrzésekor, de kellően magas topkör limitet meghatározva nem ésszerűtlenül csökkentené a határt ez sem.
Ati: topkörök alapján való szűréssel pl 6000 topkörös országok esetén egy top30% mekkora hekire kerülne?