Sajnálom Remy, logikus, támogatható ötlet, de mivel Ati nem választja külön anarchtól, ezért én mégsem támogatom. Sőt, nagyon is ellenzem, megmagyarázom miért:
Itt szeretnék beleszólni Kubbi, és Ati párbeszédébe:
Anarchban sokkal inkább fordulhat elő az, hogy normális országban nincs elég lakos. (Effektíve kevesebb ház van, mint amennyi kéne bele. Nekem is vannak ilyen országaim.)
Ugye, mondjátok, hogy ha el merek menni szabira, fogyjon el a lakosság az országból...
Remek, csakhogy Atinak igaza volt, amikor azt mondta: "Mitől lenne hiba, hogy ha a szabi azért van, hogy ne változzon az ország, akkor ténylegesen nem a használhatatlanságig romlik?"
Szeretném megjegyezni, hogy ha az el nem férő KATONÁK elmennek, attól az országod nem változik meg.
Viszont attól igenis megváltozhat, ha elmennek az el nem férő lakosok!
Mert ha a lakosok elmennek, akkor ugye nem lesz ki működtesse az épületeket (főleg a barakkokat, templomokat, kocsmákat), tehát elmegy minden katonád, varázslód, és tolvajod... (Mert ugye eddig úgy tudtad működtetni ezeket az épületeket, hogy loptál embert, vagy elfokoztál, vagy játszottál az intéződdel, hogy mikor melyik épületfajta van alul, stb...)
Határozottan kijelentem: Amennyiben az el nem férő lakosok szabadság alatt el fognak menni, az összes ilyen (főleg ugye anarchista) ország totálisan HASZNÁLHATATLANNÁ válik, és brutális mértékben tönkremegy!!
Elmegyek szabadságra egy jól működő országgal, és mire visszajövök, 0 katonám, 0 tolvajom, 0 varázslóm van, és még éhezni is fogok, mert vagy a raktárakból fogy le 0-ra a kaja (mivel nem működteti a raktárakat senki), vagy a tanyák állnak le...
Ismétlem: Az ország totálisan tönkremegy, és igenis nagyon nagy mértékben megváltozik szabadság alatt, márpedig a szabadságnak az a lényege, hogy NE változzon meg az ország!!
Sorry Kubbi, de ez van. Nagyon is igaza van Atinak... Remélem, ilyen módosítás soha nem fog bekövetkezni a Hódítóban. Megrökönyödnék, ha bekerülne, mivel ez súlyosan csorbítja a taktikai lehetőségeket (kevésházas vagy éppen házfree országok, például), és sok játékos számára igenis nagyon negatív következményekkel járna.
|