Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban
Register Stats Members List Today's Posts

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-24-2010, 22:45
vityu vityu is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 90%

Quote:
Originally Posted by Ricsi MUD View Post
Régebben megérte lelopni egy orkot vagy törpöt még akkor is, ha bosszút áll.
És most? Kösz 2 misi értékű tekiért, inkább alszom tovább...
Régebben pont emiatt nehezebben játszható fajok voltak a törpék, orkok hisz mindig figyelni kellett a tekire és boldog-boldogtalan rájuk járt megszedni magukat. Most már játszhatnak nyugodtan, nincs aki feleslegesen lelopná őket és nem is lesz, mert lassan, de biztosan kihalnak a tolik...
Nekem ebből az jön le, hogy mennyire könnyű nekik a játékuk, és nem kell fogyelni. Aki nem figyel, azt le lehet lopni. Ahogy figyeltem, általában 3G-ben a legdrágább a nyers, azok közül a csoportok közül, ahol meg szoktam fordulni. Itt van elég törpe. Bemész, és lelopod. Szépen jön az. Ha tisztes távolból csinálod, akkor nem is lesz büntetés.
Sőt, most volt egy szövi-mf harcom, és mire sikerült "rávennem" a szövetség tolvaját, hogy ne lopja a tekercseimet, már ellopott legalább 50milla értékűt. Többe volt nekem, mint neki.

Quote:
Originally Posted by Takanohana View Post
aki hadis országot akar, bőven van miből választani. ork, hulla egyértelműen hadis faj. gnóm mindenes, de mégiscsak hadisnak a legalkalmasabb. óriás, elf, törpe: bónuszuk van haderőre. hat a nyolcból.
Hogy több tekercse lehet? Attól még nem erősebb mint egy gnóm, és a tekercs csak egy lehetőség, hogy erősebb lehet, mivel le lehet lopni egy figyelmetlen törpét seregcsapódás előtt. Vagy túl sok tolvajt tart, hogy ezt elkerülje? Akkor már nem is olyan erős hadi, nem?

Vagy az elf? Igazán a hadi tekercsek bónusza nem elég neki, mert kevés ember fér el a barakkjaiban. Egyedül a védelemre van bónusza, ami inkább azt teheti lehetővé, hogy valaki tolvajnak használja...

Quote:
milyen igazad van! rossz szemszögből néztem eddig a dolgokat. azt gondoltam, színesítené a játékot, ha a hat hadi fajjal szemben nem csak két toli és egy vari faj lenne a választási lehetőség, de belátom, tévedtem. túl sok a nem hadi faj. a hódítóban hódítani kell, ki a nem hadi fajokkal! legyen nyolc tiszta hadi faj!
Mi kell neked más?
A hadisok jók, mert magadhoz igazíthatod. Ha gép előtt vagy mindig, akkor hadizhatsz orkkal, törpével. Ha kevesebbet, akkor ott a gnóm, óriás...
Ha tolvaj akarsz lenni: gép előtt vagy, akkor merész feles. Ha kevesebbet vagy a gép előtt: gnóm, elf. Sőt, a gnómból hadi tolvajt is csinálhatsz..
Nem értem, hogy mivel kell ide nagyobb változatosság...
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 03-25-2010, 00:06
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%

off:
ÉN pl örülnék, ha az elf megint jó lenne tolizni... Ha már így feltetted a kérdést Ati.
on:
Reply With Quote
Old 03-25-2010, 00:11
-Ricsi-'s Avatar
-Ricsi- -Ricsi- is offline
Member

Longevity: 82%

Quote:
Originally Posted by vityu View Post
Nekem ebből az jön le, hogy mennyire könnyű nekik a játékuk, és nem kell fogyelni. Aki nem figyel, azt le lehet lopni. Ahogy figyeltem, általában 3G-ben a legdrágább a nyers, azok közül a csoportok közül, ahol meg szoktam fordulni. Itt van elég törpe.
Akkor nagyon rosszul jött le barátom...
-Én nem arra céloztam, hogy könnyű, hanem arra, hogy jóval könnyebb, mint korábban. (ha nem így van cáfolj meg)
-És azt se írtam, hogy nem kell figyelni, csak annyit, hogy kevesebb figyelemmel is megelégszik és nem kell a tekivel játszogatni. (és alapból is... melyik faj nem igényel figyelmet? )
-Azt is írtam, hogy ha csak törpét tudsz lopni nyersiért, akkor kifizetődőbb, ha egyenesen törpével vagy.

Végülis ha nem csak olvasod, hanem át is gondolod, értelmezed, amit mások írnak, akkor elkerülheted, hogy felesleges hsz-eket gyárts és nem az fog lejönni, hogy bele akarsz kötni az élő fába is.
Sajnálom, hogy beálltál a sorba...
Reply With Quote
Old 03-25-2010, 04:59
vityu vityu is offline
Senior Member

Quote:
Akkor nagyon rosszul jött le barátom...
-Én nem arra céloztam, hogy könnyű, hanem arra, hogy jóval könnyebb, mint korábban. (ha nem így van cáfolj meg)
-És azt se írtam, hogy nem kell figyelni, csak annyit, hogy kevesebb figyelemmel is megelégszik és nem kell a tekivel játszogatni. (és alapból is... melyik faj nem igényel figyelmet? )
-Azt is írtam, hogy ha csak törpét tudsz lopni nyersiért, akkor kifizetődőbb, ha egyenesen törpével vagy.

Végülis ha nem csak olvasod, hanem át is gondolod, értelmezed, amit mások írnak, akkor elkerülheted, hogy felesleges hsz-eket gyárts és nem az fog lejönni, hogy bele akarsz kötni az élő fába is.
Sajnálom, hogy beálltál a sorba...
Nem álltam be semmilyen sorba. 1 a lényeg, ha valaki tolvaj akar lenni, MEGTEHETI. Lehet, hogy a végletes esetben kisebb nyereségű tolvajt választanám, minthogy unatkozzak egy termelő törpével.
És mivel unalmas, és mostanában kevesebb a tolvaj, bőven nagyobb nyugalomban van a törpe. Akkor le lehet lopni nyersre, és tekercsre is a tk végén, mert közel sem 100%, hogy egyáltalán néz magán nyitottat...

Lehet, hogy a tolvaj életképtelen B-ben, és már G-ben is talán, de hadisabbá téve nem. És miért nem jó a hadi tolvaj? Ugyanúgy átlopod vele azokat, akiket eddig, mert nekik is kevesebb a tolvajuk, csak nagyobbat védhetsz vele...

És még valami: azt, hogy a tolvajok "kihalnak" nem a fejlesztések okozták, hanem mi magunk. Nem védik a javakat többet, mint régebben. Csak mások a módszerek.
Reply With Quote
Old 03-25-2010, 05:10
vityu vityu is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by vityu View Post
1 a lényeg, ha valaki tolvaj akar lenni, MEGTEHETI.
Sőt, nézzük kicsit meg máshonnan. Hadi-tolvaj. Ne lássuk most benne a támadgató országot. Lássuk benne a 20%körüli kocsmás országot.
Akkor a többi nem barakkba megy, hanem váltva toronyba is. A környék csökkenő tolvajszáma nagyobb védelmet ad, biztonságosabban lehet lopni.
Ez most kár?

Van hadi-tolvajotok? Nekem nem régen volt egy. Nem loptam vele. Miért nem? Mert volt annyi pénzem, hogy ne akarjak nagyon többet. Kaját loptam, minimális nyerset, és éplistáztam. És asszem mindezt 18% kocsmával, hogy közben földelni is tudtam... Nem tudom, hogy mi az, ami ennél több, és kell...
Nem lehet lopni? Nem mi tehetünk róla. Ha neked megírnák, hogy:

Hali!
Tegyük könnyebbé a tolvajok életét, és bontsuk a bankokat, a tekercstartalékot felejtsük el berakni, ne rakjuk fel a könyvtárkulcsot...

Te mit szólnál? Simán így cselekednél?
Reply With Quote
Old 03-25-2010, 05:33
Takanohana Takanohana is offline
Member

Longevity: 86%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
A tolvaj fele mentünk el ma este, maradjunk is annál. Ha tolvaj országot szeretnél, akkor lehetsz csak tolvaj, lehetsz tolvaj-varázsló és lehetsz tolvaj-hadi. Mi MÁS szeretnél lenni, ami nem lehetsz, mert a Hódító nem ad rá lehetőséget? Kérlek, hogy konkrétan írd le, ne az legyen, hogy nincs olyan, de tök jól nézne ki, ha lenne 23 tolvaj faj.
utoljára ebben a témában, bizony isten.

NEM szeretnék újabb toli fajt. jó ez így, ahogy van. egyébként is, ez nem az a topic, "általános beszélgetések a hódítóról", ennek keretében leírtam a véleményemet, ami egyébként tény: jóval több a hadis faj a játékban, mint a tolis, vagy pláne a varis. nincs benne javaslat, nincs benne kritika, ha olyan jön rám, megkeresem a megfelelő fórumot hozzá.

hogy akkor egyáltalán miért írtam le a nyilvánvalót? mert beszélgetni szerettem volna róla, megtudni, másnak mi a véleménye erről. megtudtam: ostobaság (a tény!!!), olvassam a súgót, és egyébként is minek írok, mikor megvannak a megmondóemberek, és csak nekik lehet igazuk.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Takanohana For This Useful Post:
Old 03-25-2010, 06:13
Dus Dus is offline
Member

Longevity: 93%

Takanohana: Nem mi nem értjük szerintem, hanem Te.

Te azzal kezdted, hogy az alsó csoportokban dől inkább hadi felé a játék (ami nem igaz), mert ott több a hadis faj, mint a többi. Ez nagyon nem igaz. A lentebbi csoportokban, főleg 5. szinten rengeteg toli ország is van. Vari kevésbé van, max nagyon lent, mert életképtelen. De nem azért, mert nincs varis faj. Hanem mert egyszerűen gyenge. És nem azért van sok hadis ország, mert sok a hadis faj. Azért van sok hadis ország, mert a föld az érték, amit el kell venni és meg kell tartani. És hadis országgal sokkal könnyebb haladni lent, mint mással. Ezért van hadis ori, nem azért mert rossz a fajok aránya...

Akkor lenne igazad, hogyha a játékosok véletlenszerűen választanának fajt, és utána néznék meg hogy mit tud, és aszerint épülnének. Ezért írta Ati azt, amit írt. De ez nincs így. Először a játékstílust kell kiválasztani, és utána a hozzá tartozó fajt megkeresni és választani.
Reply With Quote
Old 03-25-2010, 06:14
Gabro Gabro is offline
Member

Quote:
utoljára ebben a témában, bizony isten.

NEM szeretnék újabb toli fajt. jó ez így, ahogy van. egyébként is, ez nem az a topic, "általános beszélgetések a hódítóról", ennek keretében leírtam a véleményemet, ami egyébként tény: jóval több a hadis faj a játékban, mint a tolis, vagy pláne a varis. nincs benne javaslat, nincs benne kritika, ha olyan jön rám, megkeresem a megfelelő fórumot hozzá.

hogy akkor egyáltalán miért írtam le a nyilvánvalót? mert beszélgetni szerettem volna róla, megtudni, másnak mi a véleménye erről. megtudtam: ostobaság (a tény!!!), olvassam a súgót, és egyébként is minek írok, mikor megvannak a megmondóemberek, és csak nekik lehet igazuk.
ne kapd fel a vizet mindenen, de szerintem se látod eléggé a felsőbb csoportok országfelépítéseit. Képzeld a szövinkben voltam már hadi-toli orkkal is, és ezt már több szövinél is láttam. Igaz nem a lopás volt a fő cél, de a szövefelmérés meg pár éplista elég volt, és a végére ennek is lett haszna

Beszélgethetsz bármiről, de akkor ne úgy tedd, hogy: Akkor most beszélgessünk!
Legyen javaslatod, elképzelésed, érveid, védd meg, indokold, győzz meg másokat. Mind azért vagyunk itt, mert szeretjük a játékot.
Reply With Quote
Old 03-25-2010, 06:24
-Ricsi-'s Avatar
-Ricsi- -Ricsi- is offline
Member

Vityu!

Quote:
1 a lényeg, ha valaki tolvaj akar lenni, MEGTEHETI.
-ha óriás tolvaj akarok lenni, megtehetem
-ha "varázsló" zombi akarok lenni, megtehetem
-ha varázsló ember, megtehetem
-ha toli-hadi félelf... azt is megtehetem

Quote:
És mivel unalmas, és mostanában kevesebb a tolvaj, bőven nagyobb nyugalomban van a törpe.
Erről beszéltem eddig...

Quote:
És miért nem jó a hadi tolvaj?
De nagyon is jó tud lenni, csak azt gnómnak hívják, nem embernek vagy félelfnek.
Félelf az toli, nem haditoli. Legalábbis nálam. Az más kérdés, hogy szöviben, azért adhat pár lovat, de egy feles szöviben régen a pénz forrást jelentette és annak a védelmét.

Quote:
És még valami: azt, hogy a tolvajok "kihalnak" nem a fejlesztések okozták, hanem mi magunk.
Én inkább a cuccok elértéktelenődésének tudom be. Piac, gazdaság, mint korábban kifejtettem.
Reply With Quote
Old 03-25-2010, 06:28
Hex's Avatar
Hex Hex is offline
Member

Longevity: 86%

Quote:
Én inkább a cuccok elértéktelenődésének tudom be. Piac, gazdaság, mint korábban kifejtettem.
Mivel Ati egyáltalán nem szól bele a piacba, ezért nem a hódító a felelős, hanem mi játékosok, mivel mi alakítjuk a piacot.

Szóval ettől még nem a hódító a rossz, hanem változtak a stratégiák és mi magunk alakítjuk az árakat.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules