|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
03-08-2010, 13:41
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 80%
|
|
Quote:
Originally Posted by vityu
Gondolkodtam én is azon, hogy egy kinntartásban meg lehet az a buktató, hogy bizony az az ár, amivel kiraktuk elcsúszhat a piacon lévő átlagár felé annyi idő alatt. Ha lehetne árat változtatni, az jó lenne, de mondjuk csak a kint lévő ár 10-20%-áig.
Számokban tekercs 1000 - frissíteni lehetne 8-900 - 1100-1200
katona 12000 - frissíteni lehetne 9600-10800 - 13200-14400
Ezzel nem lehet úsztatni senki cuccát, nem lesz könnyebb az utalás sem... Tehát szerintem egy ilyen beleférhetne.... Nem látok jelenleg hátulütőjét, ami miatt ezt ne lehetne kivitelezni. A súgóban is meg lehet egy példával egyszerűen fogalmazni...
|
erre én is gondoltam, de igazából felesleges, mivel ha teljesen egyező körülményeket teremtünk a meghosszabbított cuccnak (olyan lenne, mintha kézzel raktuk volna ki), akkor mindegy mekkora árat tudok változtatni, mert kézzel kirakhatom az aktuális piaci ár akár 10%-áért is. A lényeg azon van, hogy ugyanúgy viselkedjen, vagy maximum 1kv esik ki amíg hazafelé jönne, és hazaérkezne, de ez szerintem elhanyagolható különbség
|
03-08-2010, 13:44
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dynosaur
erre én is gondoltam, de igazából felesleges, mivel ha teljesen egyező körülményeket teremtünk a meghosszabbított cuccnak (olyan lenne, mintha kézzel raktuk volna ki), akkor mindegy mekkora árat tudok változtatni, mert kézzel kirakhatom az aktuális piaci ár akár 10%-áért is. A lényeg azon van, hogy ugyanúgy viselkedjen, vagy maximum 1kv esik ki amíg hazafelé jönne, és hazaérkezne, de ez szerintem elhanyagolható különbség
|
NEM mindegy. Azonkivul, hogy nagyon megkonnyiti az utalasokat, pl latod, hogy jonne haza a piacrol, elrabolnak a rablok, hopp, lejjebb viszem az arat, es maris milyen jo vagyok. Ilyen szinten nem kellene tudni belenyulkalni a piacba, szerintem.
Vagy epp szuksegem lenne surgosen a sajat kovemre (lovamra, barmire), de vki alapakolt 2 millat...
Sebaj, alamodositom es jo esetben felora mulva mar el is erheto az enyem...
Ez igy nem jo.
03-08-2010, 13:47
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Nos, szerintem meg ha art akarsz valtoztatni, megvarod, mig hazajon.
Az arvaltoztatas vagy sok kiskapura adna lehetoseget, vagy agyon kellene szabalyozni. Egyiknek sem latom semmi ertelmet...
|
milyen kiskapura adna lehetőséget, ha ténleg ugyanúgy viselkedne, mintha kézzel raktuk volna ki?
meghosszabbítom a visszajövetel előtt 3 órával, változtatok az áron.
Letelik a 3 óra, hazafele tart. Az ezt követő kv-t után úgy viselkedik, mintha kiraktam volna kézzel, szóval 30-180p múlva ér ki az új áron.
(most végiggondolva még az az előbb említett 1kv sem tűnne el... )
|
03-08-2010, 13:51
|
Member
|
|
|
|
Quote:
NEM mindegy. Azonkivul, hogy nagyon megkonnyiti az utalasokat, pl latod, hogy jonne haza a piacrol, elrabolnak a rablok, hopp, lejjebb viszem az arat, es maris milyen jo vagyok. Ilyen szinten nem kellene tudni belenyulkalni a piacba, szerintem.
Vagy epp szuksegem lenne surgosen a sajat kovemre (lovamra, barmire), de vki alapakolt 2 millat...
Sebaj, alamodositom es jo esetben felora mulva mar el is erheto az enyem...
Ez igy nem jo.
|
Szerintem félreértessz valamit... csak akkor módosul az ár, ha már hazaért volna amúgy is a cucc. Szóval ha épp pacira van szükségem, akkor megvárom míg hazaér...
|
03-08-2010, 13:56
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Szerintem félreértessz valamit... csak akkor módosul az ár, ha már hazaért volna amúgy is a cucc. Szóval ha épp pacira van szükségem, akkor megvárom míg hazaér...
|
Ez meg mar az agyonszabalyozas kategoria. Gondolom akkor vhogy ugy tervezed, hogy ugye egyszercsak kikerul a piacrol (itt eldol elraboljak-e kov kvkor a rablok, vagy nem), majd anelkul, hogy hazajonne, ujra kimegy a piacra modositott aron kv utan, es fel-3 ora alatt ujra kier?).
De hogy a sajat szavaiddal eljek: "szoval ha epp arat akarok modositani, megvarom mig hazaer".
03-08-2010, 14:10
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Ez meg mar az agyonszabalyozas kategoria. Gondolom akkor vhogy ugy tervezed, hogy ugye egyszercsak kikerul a piacrol (itt eldol elraboljak-e kov kvkor a rablok, vagy nem), majd anelkul, hogy hazajonne, ujra kimegy a piacra modositott aron kv utan, es fel-3 ora alatt ujra kier?).
|
ez agyonszabályozás? akkor a piac jelenleg agyon van szabályozva, mert így működik... Csak azt szeretném elérni, hogy az ármódosítás ugyanúgy viselkedjen, mintha kézzel csináltuk volna. Azzal a kivétellel, hogy ezt a gép csinálja, és nem rabolhatják el.
Amúgy meg mit számít, hogy "agyon" van-e szabályozva? Ez a felhasználónak nem tűnik fel, amikor beír egy számot, és ráklikkel a gombra. (de szerintem nincs agyonszabályozva)
Quote:
De hogy a sajat szavaiddal eljek: "szoval ha epp arat akarok modositani, megvarom mig hazaer".
|
akkor ennek a szemnek most ténleg az a lényege, hogy kirakom a tekim az ár felett, mert a tartalékom ne amortizálódjon, és utána kinn tartom még +48 órán át? Mert ezt eladásra használni így szinte lehetetlen!
|
03-09-2010, 07:31
|
Member
|
|
Longevity: 81%
|
|
Quote:
akkor ennek a szemnek most ténleg az a lényege, hogy kirakom a tekim az ár felett, mert a tartalékom ne amortizálódjon, és utána kinn tartom még +48 órán át? Mert ezt eladásra használni így szinte lehetetlen!
|
rátapintottál, tényleg ez a lényege. De ez miért baj?
ha el akarod adni, akkor az jó eséllyel 24 kör alatt sikerül, ha meg nem megy hazaengeded és átárazod. ennyi
|
03-09-2010, 09:30
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Gabro
rátapintottál, tényleg ez a lényege. De ez miért baj?
ha el akarod adni, akkor az jó eséllyel 24 kör alatt sikerül, ha meg nem megy hazaengeded és átárazod. ennyi
|
mert Ati rengeteget zengi mindenfele, hogy "a piac nem raktár"! És ha már kufár a neve, nem pedig raktáros, akkor lehessen vele eladni is. Ennek meg az a szükséglete, hogy tudjam követni az ármozgást.
Amúgy meg nem értem, hogy miért tiltakoztok ennyire. Nem ad okot csalásra, (még egyszer mondom) ugyanúgy viselkedne, mintha kézzel raktad volna ki. Akkor meg mi a gond??
Azt hadd kérdezzem meg Atitól, hogy technikailag megoldható lenne? (még ha picit talán bonyolult is... )
|
03-09-2010, 09:47
|
Member
|
|
Longevity: 81%
|
|
Quote:
mert Ati rengeteget zengi mindenfele, hogy "a piac nem raktár"! És ha már kufár a neve, nem pedig raktáros, akkor lehessen vele eladni is. Ennek meg az a szükséglete, hogy tudjam követni az ármozgást.
Amúgy meg nem értem, hogy miért tiltakoztok ennyire. Nem ad okot csalásra, (még egyszer mondom) ugyanúgy viselkedne, mintha kézzel raktad volna ki. Akkor meg mi a gond??
Azt hadd kérdezzem meg Atitól, hogy technikailag megoldható lenne? (még ha picit talán bonyolult is... )
|
Mert okot ad a manipulációra.
Nem mindegy hogy 3 óra múlva tudsz valamit kitenni és utána pár kör amíg kiér, vagy azonnal lehúzod az árát....
Hidd el alapjaiban rengethetné meg a játékot; nem gondoltad át igazán.
Remynek véletlenül igaza van
|
03-09-2010, 10:01
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Gabro
Mert okot ad a manipulációra.
Nem mindegy hogy 3 óra múlva tudsz valamit kitenni és utána pár kör amíg kiér, vagy azonnal lehúzod az árát....
Hidd el alapjaiban rengethetné meg a játékot; nem gondoltad át igazán.
Remynek véletlenül igaza van
|
jáájj... ennyire értetlenül fogalmazok?
gyorsan összefoglalom mire gondoltam:
Kirakok valamit 1000 arany áron. Letelik 21 óra, megjelenik a meghosszabítás gomb, meg mellette egy doboz, ahova az új árat írhatom. Beírom, hogy 800 ráklikkelek a gombra. Ekkor az áru 1000 aranyért van még mindig kinn! Letelt a 3 óra, elvileg hazafelé tartana, de nem ezt teszi, hanem megvárja a kv-t és utána a program automatikusan visszarakja 800 arany áron, és ugyanúgy 30-180p múlva megjelenik piacon. (ezt értem azon, hogy teljesen úgy viselkedik, mintha kézzel raktuk volna ki).
Vagy ha a körváltásos rész nem megoldható, akkor lehetne így:
Kirakok valamit 1000 arany áron. Letelik 21 óra, megjelenik a meghosszabítás gomb, meg mellette egy doboz, ahova az új árat írhatom. Beírom, hogy 800 ráklikkelek a gombra. Ekkor az áru 1000 aranyért van még mindig kinn! Letelt a 3 óra, elvileg hazafelé tartana, de a meghosszabítás miatt egyből "visszakerül" a piacra, mint új áru, szóval 30-180p múlva jelenne meg. (itt nincs benne az a kv, amíg elvileg hazaérne).
Szerintem mindkettő elfogadható, és nem lehetne olyan dolgokat megtenni vele, amit amúgy kézzel ne tehetnénk meg.
Remélem nem túl nagy vágy az, hogy a kufárral eladni is tudjak ne csak raktározni...
Last edited by Dynosaur; 03-09-2010 at 10:04..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|