Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-08-2010, 13:41
Dynosaur Dynosaur is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 80%

Quote:
Originally Posted by vityu View Post
Gondolkodtam én is azon, hogy egy kinntartásban meg lehet az a buktató, hogy bizony az az ár, amivel kiraktuk elcsúszhat a piacon lévő átlagár felé annyi idő alatt. Ha lehetne árat változtatni, az jó lenne, de mondjuk csak a kint lévő ár 10-20%-áig.
Számokban tekercs 1000 - frissíteni lehetne 8-900 - 1100-1200
katona 12000 - frissíteni lehetne 9600-10800 - 13200-14400

Ezzel nem lehet úsztatni senki cuccát, nem lesz könnyebb az utalás sem... Tehát szerintem egy ilyen beleférhetne.... Nem látok jelenleg hátulütőjét, ami miatt ezt ne lehetne kivitelezni. A súgóban is meg lehet egy példával egyszerűen fogalmazni...
erre én is gondoltam, de igazából felesleges, mivel ha teljesen egyező körülményeket teremtünk a meghosszabbított cuccnak (olyan lenne, mintha kézzel raktuk volna ki), akkor mindegy mekkora árat tudok változtatni, mert kézzel kirakhatom az aktuális piaci ár akár 10%-áért is. A lényeg azon van, hogy ugyanúgy viselkedjen, vagy maximum 1kv esik ki amíg hazafelé jönne, és hazaérkezne, de ez szerintem elhanyagolható különbség
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 03-08-2010, 13:44
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Dynosaur View Post
erre én is gondoltam, de igazából felesleges, mivel ha teljesen egyező körülményeket teremtünk a meghosszabbított cuccnak (olyan lenne, mintha kézzel raktuk volna ki), akkor mindegy mekkora árat tudok változtatni, mert kézzel kirakhatom az aktuális piaci ár akár 10%-áért is. A lényeg azon van, hogy ugyanúgy viselkedjen, vagy maximum 1kv esik ki amíg hazafelé jönne, és hazaérkezne, de ez szerintem elhanyagolható különbség
NEM mindegy. Azonkivul, hogy nagyon megkonnyiti az utalasokat, pl latod, hogy jonne haza a piacrol, elrabolnak a rablok, hopp, lejjebb viszem az arat, es maris milyen jo vagyok. Ilyen szinten nem kellene tudni belenyulkalni a piacba, szerintem.

Vagy epp szuksegem lenne surgosen a sajat kovemre (lovamra, barmire), de vki alapakolt 2 millat...

Sebaj, alamodositom es jo esetben felora mulva mar el is erheto az enyem...

Ez igy nem jo.
Old 03-08-2010, 13:47
Member

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Nos, szerintem meg ha art akarsz valtoztatni, megvarod, mig hazajon.

Az arvaltoztatas vagy sok kiskapura adna lehetoseget, vagy agyon kellene szabalyozni. Egyiknek sem latom semmi ertelmet...
milyen kiskapura adna lehetőséget, ha ténleg ugyanúgy viselkedne, mintha kézzel raktuk volna ki?

meghosszabbítom a visszajövetel előtt 3 órával, változtatok az áron.

Letelik a 3 óra, hazafele tart. Az ezt követő kv-t után úgy viselkedik, mintha kiraktam volna kézzel, szóval 30-180p múlva ér ki az új áron.

(most végiggondolva még az az előbb említett 1kv sem tűnne el... )
Reply With Quote
Old 03-08-2010, 13:51
Member

Quote:
NEM mindegy. Azonkivul, hogy nagyon megkonnyiti az utalasokat, pl latod, hogy jonne haza a piacrol, elrabolnak a rablok, hopp, lejjebb viszem az arat, es maris milyen jo vagyok. Ilyen szinten nem kellene tudni belenyulkalni a piacba, szerintem.

Vagy epp szuksegem lenne surgosen a sajat kovemre (lovamra, barmire), de vki alapakolt 2 millat...

Sebaj, alamodositom es jo esetben felora mulva mar el is erheto az enyem...

Ez igy nem jo.
Szerintem félreértessz valamit... csak akkor módosul az ár, ha már hazaért volna amúgy is a cucc. Szóval ha épp pacira van szükségem, akkor megvárom míg hazaér...
Reply With Quote
Old 03-08-2010, 13:56
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
Szerintem félreértessz valamit... csak akkor módosul az ár, ha már hazaért volna amúgy is a cucc. Szóval ha épp pacira van szükségem, akkor megvárom míg hazaér...
Ez meg mar az agyonszabalyozas kategoria. Gondolom akkor vhogy ugy tervezed, hogy ugye egyszercsak kikerul a piacrol (itt eldol elraboljak-e kov kvkor a rablok, vagy nem), majd anelkul, hogy hazajonne, ujra kimegy a piacra modositott aron kv utan, es fel-3 ora alatt ujra kier?).

De hogy a sajat szavaiddal eljek: "szoval ha epp arat akarok modositani, megvarom mig hazaer".
Old 03-08-2010, 14:10
Member

Quote:
Ez meg mar az agyonszabalyozas kategoria. Gondolom akkor vhogy ugy tervezed, hogy ugye egyszercsak kikerul a piacrol (itt eldol elraboljak-e kov kvkor a rablok, vagy nem), majd anelkul, hogy hazajonne, ujra kimegy a piacra modositott aron kv utan, es fel-3 ora alatt ujra kier?).

ez agyonszabályozás? akkor a piac jelenleg agyon van szabályozva, mert így működik... Csak azt szeretném elérni, hogy az ármódosítás ugyanúgy viselkedjen, mintha kézzel csináltuk volna. Azzal a kivétellel, hogy ezt a gép csinálja, és nem rabolhatják el.
Amúgy meg mit számít, hogy "agyon" van-e szabályozva? Ez a felhasználónak nem tűnik fel, amikor beír egy számot, és ráklikkel a gombra. (de szerintem nincs agyonszabályozva)

Quote:
De hogy a sajat szavaiddal eljek: "szoval ha epp arat akarok modositani, megvarom mig hazaer".
akkor ennek a szemnek most ténleg az a lényege, hogy kirakom a tekim az ár felett, mert a tartalékom ne amortizálódjon, és utána kinn tartom még +48 órán át? Mert ezt eladásra használni így szinte lehetetlen!
Reply With Quote
Old 03-09-2010, 07:31
Gabro Gabro is offline
Member

Longevity: 81%

Quote:
akkor ennek a szemnek most ténleg az a lényege, hogy kirakom a tekim az ár felett, mert a tartalékom ne amortizálódjon, és utána kinn tartom még +48 órán át? Mert ezt eladásra használni így szinte lehetetlen!
rátapintottál, tényleg ez a lényege. De ez miért baj?
ha el akarod adni, akkor az jó eséllyel 24 kör alatt sikerül, ha meg nem megy hazaengeded és átárazod. ennyi
Reply With Quote
Old 03-09-2010, 09:30
Member

Quote:
Originally Posted by Gabro View Post
rátapintottál, tényleg ez a lényege. De ez miért baj?
ha el akarod adni, akkor az jó eséllyel 24 kör alatt sikerül, ha meg nem megy hazaengeded és átárazod. ennyi
mert Ati rengeteget zengi mindenfele, hogy "a piac nem raktár"! És ha már kufár a neve, nem pedig raktáros, akkor lehessen vele eladni is. Ennek meg az a szükséglete, hogy tudjam követni az ármozgást.

Amúgy meg nem értem, hogy miért tiltakoztok ennyire. Nem ad okot csalásra, (még egyszer mondom) ugyanúgy viselkedne, mintha kézzel raktad volna ki. Akkor meg mi a gond??

Azt hadd kérdezzem meg Atitól, hogy technikailag megoldható lenne? (még ha picit talán bonyolult is... )
Reply With Quote
Old 03-09-2010, 09:47
Gabro Gabro is offline
Member

Longevity: 81%

Quote:
mert Ati rengeteget zengi mindenfele, hogy "a piac nem raktár"! És ha már kufár a neve, nem pedig raktáros, akkor lehessen vele eladni is. Ennek meg az a szükséglete, hogy tudjam követni az ármozgást.

Amúgy meg nem értem, hogy miért tiltakoztok ennyire. Nem ad okot csalásra, (még egyszer mondom) ugyanúgy viselkedne, mintha kézzel raktad volna ki. Akkor meg mi a gond??

Azt hadd kérdezzem meg Atitól, hogy technikailag megoldható lenne? (még ha picit talán bonyolult is... )
Mert okot ad a manipulációra.
Nem mindegy hogy 3 óra múlva tudsz valamit kitenni és utána pár kör amíg kiér, vagy azonnal lehúzod az árát....
Hidd el alapjaiban rengethetné meg a játékot; nem gondoltad át igazán.
Remynek véletlenül igaza van
Reply With Quote
Old 03-09-2010, 10:01
Member

Quote:
Originally Posted by Gabro View Post
Mert okot ad a manipulációra.
Nem mindegy hogy 3 óra múlva tudsz valamit kitenni és utána pár kör amíg kiér, vagy azonnal lehúzod az árát....
Hidd el alapjaiban rengethetné meg a játékot; nem gondoltad át igazán.
Remynek véletlenül igaza van
jáájj... ennyire értetlenül fogalmazok?

gyorsan összefoglalom mire gondoltam:

Kirakok valamit 1000 arany áron. Letelik 21 óra, megjelenik a meghosszabítás gomb, meg mellette egy doboz, ahova az új árat írhatom. Beírom, hogy 800 ráklikkelek a gombra. Ekkor az áru 1000 aranyért van még mindig kinn! Letelt a 3 óra, elvileg hazafelé tartana, de nem ezt teszi, hanem megvárja a kv-t és utána a program automatikusan visszarakja 800 arany áron, és ugyanúgy 30-180p múlva megjelenik piacon. (ezt értem azon, hogy teljesen úgy viselkedik, mintha kézzel raktuk volna ki).

Vagy ha a körváltásos rész nem megoldható, akkor lehetne így:
Kirakok valamit 1000 arany áron. Letelik 21 óra, megjelenik a meghosszabítás gomb, meg mellette egy doboz, ahova az új árat írhatom. Beírom, hogy 800 ráklikkelek a gombra. Ekkor az áru 1000 aranyért van még mindig kinn! Letelt a 3 óra, elvileg hazafelé tartana, de a meghosszabítás miatt egyből "visszakerül" a piacra, mint új áru, szóval 30-180p múlva jelenne meg. (itt nincs benne az a kv, amíg elvileg hazaérne).

Szerintem mindkettő elfogadható, és nem lehetne olyan dolgokat megtenni vele, amit amúgy kézzel ne tehetnénk meg.

Remélem nem túl nagy vágy az, hogy a kufárral eladni is tudjak ne csak raktározni...

Last edited by Dynosaur; 03-09-2010 at 10:04..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules