|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Filmek, sorozatok, TV Filmek és sorozatok minden mennyiségben |
View Poll Results: Mozi vagy Dvd
|
Rendszeresen járok moziba, mert jobb, mint a dvd
|

|
14 |
16.09% |
Csak dvd-zek,mert olcsóbb és kényelmesebb
|

|
20 |
22.99% |
Csak dvd-zek,mert jobb
|

|
4 |
4.60% |
ritkán járok moziba,de a dvd az első
|

|
45 |
51.72% |
nem nézek filmeket,mert butaság
|

|
4 |
4.60% |

03-08-2010, 16:20
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 20%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
Tegnap éjjel megnéztem a The Fourth Kind című filmet, mivel valami jó kis feszültséggel teli (pszicho)thrillerre vágytam 
Az az igazság, hogy szoktam horrort és pszichothrillert nézni, nem nagyon szoktak meghatni (felkavarni), de ez a film engem sokkolt 
A film igaz történetet mesél el, és az hagyján, de érdekes mixben keverik a filmes jeleneteket az eredeti hang- és videofelvételekkel (!)
Megmondom őszintén az elején nagyon hatásosnak éreztem az eredeti felvételek belekeverését, egy idő után azonban határozottan megfogalmazódott bennem az igény, hogy remélem kiírják a végén, hogy kamu volt az egész, mert kezd átlépni minden határt... De nem írták ki... sőt...
Szerintem alapvetően nem ijesztő a film, úgy, mint mondjuk akár melyik horror, igazából ami sokkoló benne, az az, hogy igaz történet, és különösen az eredeti felvételek. Némelyik eredeti felvétel - amellett, hogy kb halálra ijesztett -, állva hagyott abban az értelemben, hogy fogalmam se volt/sincs, hogy mit higgyek.
Direkt nem írok le semmit arról, hogy konkrétan miről szól a történet, szerintem aki meg akarja nézni, az elég ha tudja, hogy ez a film, TÉNYLEG alkalmas a nyugalom megzavarására 
Már az eleje is nagyon érdekes, mikor a főszereplő, Milla Jovovich bemutatkozik, és elmondja a kis felvezető monológját, majd kihangsúlyozza: "In the end, what you beleive, is yours to decide"
Hát én a végén csak abban vagyok biztos, hogy fehér baglyot nem szeretnék látni egy ideig, és aki sumérül mer megszólalni azt biztos le fogom ütni 
|
No, megnéztem én is. Belőlem is valami hasonlót váltott ki, mint belőled. (  )
A filmet az elejétől végigborzongtam, most konkrétan fogalmam sincs mit is gondoljak. Azoktól a mesterien bevágott eredeti felvételek nem csak megzavarták a nyugalmam, de egy ízben fel is kellett állnom, hogy sétáljak egyet és átgondoljam mit is láttam.
Ventust nem értem mi késztette vigyorgásra a filmen, lehetne rajta sírni és ordítani, de nevetni?
Ajánlom minden erősebb idegzetű szkeptikusnak.
(Bárcsak a "Close Encounters of the Third Kind" is hasonló lett volna.  )
Last edited by Tsobi; 03-08-2010 at 16:23..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|