|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

06-30-2006, 10:32
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
éppen ez a lényeg... nem a bejelentkezési kísérletekről menne az értesítés, hanem a sikeres belépésről, és nem mailben.
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."
|

06-30-2006, 10:44
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Originally Posted by csunyabogar
éppen ez a lényeg... nem a bejelentkezési kísérletekről menne az értesítés, hanem a sikeres belépésről, és nem mailben.
|
Ezt nem értem!
Belépek az országomba és azt látom, hogy tök üres és egy darab épületem sincs, akkor kiirja...Legutolsó sikeres bejelentkezés dátumát?
Nekem aztán akkor már rohadtúl mindegy lenne, hogy 1 órával vagy 3 órával ezelött járt bent 
|

06-30-2006, 11:39
|
 |
Member
|
|
|
|
Ebben az esetben akár e-mailt is kaphatnál nyugodtan, nem lennél vele előrébb  6x egyszerűbb ha csak az utolsó belépés időpontját látod, mint napi 20-30 levelet kapni.
|

06-30-2006, 11:50
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Originally Posted by BeeLord
Ebben az esetben akár e-mailt is kaphatnál nyugodtan, nem lennél vele előrébb  6x egyszerűbb ha csak az utolsó belépés időpontját látod, mint napi 20-30 levelet kapni.
|
Jó-jó nem akarom szét offolni ezt a témát, hiszen az értesítés a belépésről a címe. Viszont én nagyon-de nagyon nem akarom, hogy értesítsenek, valaki bent járt. Én olyan levelet szeretnék kapni, hogy az illető nem tudott belépni.
(És ilyen már van  )
Az eredeti felvetéshez hozzászólva, nyugodtan bekerülhetne (mint itt a forumon is) utolsó belépés dátuma. Gondolom Fegya ezt a témát a védelem szempontjából vetette fel. Abszolút nem értem ezt az ország feltörösdit, de ilyenkor több napig is bent járkálnak? Ezzel ki lehetne küszöbölni az ilyen jelegű problémát. De a cél az lenne, hogy ne észre vegyem ezt, hanem meg se történhessen.
|

06-30-2006, 11:57
|
|
Administrator
|
|
Activity: 28%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
|
Originally Posted by Colony
De a cél az lenne, hogy ne észre vegyem ezt, hanem meg se történhessen.
|
Ehhez minden adott, így ezen a téren igazából tovább szigorítani lehetetlen.
|

07-01-2006, 11:59
|
|
Member
|
|
|
|
Szerintem a téma jó, és egy másik topicban olvasottak alapján igencsak aggodalmat keltő. Bár ilyen problémám nekem még nem volt (remélem nem is lessz), de támogatom az ötletet miszerint érdemes foglalkozni a dologgal.
Olyan szerintem nem létezik, hogy valahová nem lehet illetéktelenül bejutni, csak ismerni kell a módját. A védelem ezzel szemben adott, de ha mégis megkerülik, legalább az álldozat egy minimális infórmácíót kapjon arról, hogy honnan és mikor tették tönkre
Pl én a védelmi dolgokat nem használom, mivel illuminált állapotban, másnaposan, wapról stb elég sokszor elgépelem a jelszót és ha be lenne kapcsolva magammal tolnák ki  Most erre Ati mondhatná, hogy figyi ... adott a védelem, de te nem használod ... sajnálom. Ez persze jogos és vállalom a következményeket.
A lényegre visszatérve szerintem mégis jó lenne egy E-Mailes értesítő az idegen IP címekről való belépésről. Ha valaki netkávézóból, vagy céges gépről, amit többen használnak, online hagyja az országát, vagy megjegyezteti a jelszavát, hát magára vessen
Itt felvetném a kérdést, hogy amennyiben ezt az ötletet komolyabban fontolóra vennék, megoldható e az, hogy több IP-t regisztráljon a gép sajátjaként az oritulaj jóváhagyásával? (pl házi gép + céges + teló)
Nem vagyok egy PC-mágus, csupán paraszt ésszel gondolkodom, ezért ne tessék haragudni rám
Remélem nem lett túl hosszú 
|

07-01-2006, 12:08
|
|
Administrator
|
|
Activity: 28%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
|
Originally Posted by Cece
Itt felvetném a kérdést, hogy amennyiben ezt az ötletet komolyabban fontolóra vennék, megoldható e az, hogy több IP-t regisztráljon a gép sajátjaként az oritulaj jóváhagyásával? (pl házi gép + céges + teló)
Nem vagyok egy PC-mágus, csupán paraszt ésszel gondolkodom, ezért ne tessék haragudni rám 
|
Saját cím regisztrálása nem lesz, tehát ilyen, hogy idegen címről belépés, meg saját címről belépés, semmiképp nem megoldható. Gondolj csak a modemes, vagy adsl felhasználókra, akik naponta 2-3 különböző címről vannak. Többezer, sőt, többtízezer címük lehet, ami "saját", és 2 óra, vagy akárcsak 2 perc elteltével ugyanezek a címek máris "idegen" címek.
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
Posting Rules
|